Nie. x86 inaczej zardząca pamięcią, pod OS X dość mocno to widać.
Jeżeli robisz to na Intelu to gratuluje cierpliwości. Albo po prostu przywykłeś do opóźnień.
Robiłem to na g4, g5 i teraz na intelach. Nie mam żadnych opóźnień, wręcz jest szybciej niż na g5 z większą ilością pamięci. Ale Wicko przecież wie lepiej co się dzieje na innych komputerach.
---- Dodano 08-09-2007 o godzinie 21:45 ----
Mam w iPhoto ponad 5k zdjęć (ma obsługiwać ok. 30 tysiecy jak się nie mylę) i przy 1GB długo się ładuje i zamula co jakiś czas, co jest całkiem logiczne i nie wiem z której galaktyki Ty masz komputer jeżeli tak nie masz, bo musi ono doczytywać fotki niezależnie od tego jakim fanbojem jesteś.
iPhoto nie jest częścią pakietu biurowego. Po drugie nie korzystam z iPhoto tylko z Lightrooma i na szybkość nie narzekam. Moja żona ma 512 mb i intelomaca ( jednego z pierwszych), na szybkość iPhoto z 4 tys zdjęć rodzinnych nie narzekamy, czyt: nie ma tęczowego kółeczka. Komputer mam normalny czyli MacBook Pro. MacBooka w życiu bym nie kupił bo całe spektrum makowych pism: MacLife, Macworld, Macformat narzeka, że ma lagi jak cholera. Trąbię o tym na forum mniej więcej od premiery Macbooków,