Jest to model i7 4960HQ(ARK | Intel ).
Bardzo trudna decyzja. Wybrac model z Iris Pro, czy z Iris Pro plus dGPU. GT750M nie bedzie az tak duzo szybsze niz HD5200, ale to tez zalezne jest od taktowan samego GT750M jak i HD5200.
Testy wskazywaly na to ze dla zastosowan profesjonalnych lepsze moga byc komputery z Iris Pro, poniewaz procki Intela lepiej radza sobie z obliczeniami OpenCL niz karty Nvidii. Ale najlepiej w tej kwestii poczekac na pierwsze recenzje.
Q4'13, rzeczywiście nówka, dzięki za link, nawet nie wiedziałem, że stworzyli tak mocna wersje z Irisem, a na stronie Intela nie mogłem się połapać.
Wydaje mi się, że zrzędzicie

Ja tam po raz pierwszy od niepamiętnych czasów(chyba od prezentacji iphone 4) jestem zadowolony. Nowe iPady są świetne w 100% spełniają to co od nich chcę i nowa Retina też jest bardzo dobra, myślałem że zostaną tylko integry, a tutaj nvidia jeszcze jest, oczywiście też wolałbym 760/765M, ale ta 750, na pewno też jest nieźle podkręcona i nareszcie 2GB w karcie do rozdzielczości 2880x1800 na pewno się przyda. Sam bym chętnie wziął 2.3/16/256/750M, no ale trudno... i tak jest taniej niż roku temu, model wyższy był za 2800 $, a teraz 512GB dysk PCIe, procesor, który przy taktowaniu 2.3 przegania nawet najmocniejsza konfigurację z 2.8 @8MB cache ivy "z zeszłego" roku no i dodatkowe 1GB w karcie, za 200$ mniej.