Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Fotel idealny :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
132 odpowiedzi w tym temacie

#76 Tacik

Tacik
  • 69 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 21 stycznia 2011 - 12:07

Co masz na myśli pisząć o uciekających plecach?

wydaje mi się, że chodzi o za przeproszeniem 'zjeżdżająca dupę " :-D

#77 SnakeArtworX

SnakeArtworX
  • 49 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 22 stycznia 2011 - 14:34

Witam,

Wtrace sie :)

1. Jak oceniasz wykonanie tego fotela - solidnosc ?
2. Czy to jest wersja E + ?
3. Czy podporka aledzwiowa jest regulowana w pionie ?

Ogolnie fotel nadaje sie do dlugiego niemeczacego siedzenia i pracy przy biurku ?

Pozdrawiam

1. Wykonanie fotela oceniam na 5.
2. Nie wiem o jakiej wersji E+ piszesz. Mój model to Ergomax Flexi Plus. Wersja czerwona była ponoć przygotowana pod specjalne zamówienie klienta, któremu ostatecznie nie spodobał się ten fotel, stąd też niższa cena w stosunku do wersji czarnej.
3. Tak. Podpórka lędźwiowa jest regulowana również w pionie.

Dość dużo czasu spędzam przy komputerze i stwierdzam, że ten fotel to najwygodniejszy z wszystkich dotychczasowych.

wydaje mi się, że chodzi o za przeproszeniem 'zjeżdżająca dupę " :-D

Wspomnianych objawów nie stwierdzono :D

#78 effendi

effendi
  • 3 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 18:07

Dzieki za info :)

Czy moze zamawiales z tej strony ?

[url=http://www.ergofotel.pl/42-fotel-ergomax-flexi-plus.html]Fotel biurowy Ergomax Flexi PLUS czarny czerwony[/url]

#79 darekpoznan

darekpoznan
  • 212 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 19:47

plecy mi "uciekają" - nie chodziło mi o "zjeżdżająca d..ę", a o wpadanie pleców "w oparcie" Miałem fotel z siatką w oparciu zakupiony w JYSK - siatka była tak kiepska (zbyt elastyczna), że wpadałem plecami pomiędzy ramę, na której była rozpięta siatka pytanie do @ SnakeArtworX w jakim zakresie poziomym i pionowym jest regulowana podpórka lędźwiowa - proszę podaj o ile mniej więcej cm da się ją regulować? bardzo zależy mi na tej informacji!

#80 design_area

design_area
  • 5 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 21:04

Ja używam takiego, jest wygodny, ale to trzeba kilka lat potrenować. Zawsze fascynowała mnie japońska kultura ;-)

[url]http://grab.by/2vjQ[/url]

- nnnie no... boskie!

#81 SnakeArtworX

SnakeArtworX
  • 49 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 21:14

Dzieki za info :)

Czy moze zamawiales z tej strony ?

Fotel biurowy Ergomax Flexi PLUS czarny czerwony

Tak, ale nie chciałem spamować:)

---------- Wpis dodano o 21:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:07 ----------

pytanie do @ SnakeArtworX
w jakim zakresie poziomym i pionowym jest regulowana podpórka lędźwiowa - proszę podaj o ile mniej więcej cm da się ją regulować?
bardzo zależy mi na tej informacji!

Regulacje to ok. 5cm pionowo i ok. 7cm poziomo (Pomiar linijką:) )

#82 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 stycznia 2011 - 21:28

Włączenie się do tzw reklamy W tej cenie nie może być ani dobry mechanizm ani komponenty. Chińska podróbka markowych produktów ładnie wygląda. :idea:

#83 effendi

effendi
  • 3 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 09:56

To ze jest to chinszczyzna to wiem :) Jeszcze jednow pytanie do SnakeArtworX : Czy w przypadku ustawienia oparcia maksymalnie pionowo pozycja siedziaca jest faktycznie pionowa ?

#84 SnakeArtworX

SnakeArtworX
  • 49 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 22:35

To ze jest to chinszczyzna to wiem :)

Jeszcze jednow pytanie do SnakeArtworX :

Czy w przypadku ustawienia oparcia maksymalnie pionowo pozycja siedziaca jest faktycznie pionowa ?

Pozycja jest praktycznie pionowa.

Przy okazji pytanie do iANDRZEJ: A ten model za kilka tysięcy pln? Made in Madagascar ?:)

#85 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 stycznia 2011 - 17:07

@Shake... Nie było moim celem podważenia że powyższy fotel jest zły z przyczyn że to wschodnia podróbka lecz miałem coś innego na myśli Mianowicie zanim coś kupisz /w tym przypadku dotyczy to fotela/ to go przymierz do swojej figury. Zdjęcie tak faktycznie nie odzwierciedla wszystkiego co jest w takim przypadku istotne. Obecnie nawet iPka możesz kupić podrobionego i niektórzy mogą się nawet nie zorientować co kupili a już nabędą wiedzę na ten temat to im poprostu głupio. A teraz porównanie cenowe iPhone kupisz nowe w cenie średnio 2 do 3 tys iPhone made in china kupisz za .... Sam wstaw tutaj cenęw Dlatego jeżeli tematem jest ów fotel idealny to niestety musisz liczyć się z wydatkiem powyżej 1 tys zł Dlatego twierdze że to nie musi być aż /jak Ty to napisałeś/ kilka tysięcy zł gdyż i tutaj znów porównam do iPka, nie musisz iPka kupować za 9 lub 10 tys zł /wersja Gold/ /patrz np Allegro/ lecz kupisz w rozsądnej cenie u autoryzowanego dostawcy Podsumowując: pokazany na zdjęciu ów fotel jest ładny ale cena która moim zdaniem jest zbyt niska mówi że jest podróbka konstrukcji markowych foteli gdzie istotnym wyznacznikiem jest dobre smopoczucie i wypoczynek jak również trwałość

#86 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 14 lutego 2011 - 11:01

Nie chcę zakładać nowego wątku, więc napiszę tutaj.

Szukam tego typu fotela:
Dołączona grafika

Może nawet taki, chociaż bardziej szukam więcej drewna i na kołach.
Dołączona grafika

Pierwszy jest niby dębowy i kosztuje 170 funtow/800 złotych.
Drugi kosztuje 100 funtow/470 złotych.

Macie jakieś konkurencyjne krzesła tego typu do porównania?

Dziękuję za zainteresowanie.

Pozdrawiam

#87 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 29 maja 2011 - 14:13

Nie chcę zakładać nowego wątku, więc napiszę tutaj.

Szukam tego typu fotela:
Dołączona grafika

Może nawet taki, chociaż bardziej szukam więcej drewna i na kołach.
Dołączona grafika

Pierwszy jest niby dębowy i kosztuje 170 funtow/800 złotych.
Drugi kosztuje 100 funtow/470 złotych.

Macie jakieś konkurencyjne krzesła tego typu do porównania?

Dziękuję za zainteresowanie.

Pozdrawiam

Może ten Cię zainteresuje:
VOX - Fotel obrotowy Magellan (B5185)

#88 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 29 maja 2011 - 15:41

Może ten Cię zainteresuje:
VOX - Fotel obrotowy Magellan (B5185)

Całkiem niezły, można kółka podpiąć. Cena ciut wysoka, bo chyba z litego drewna nie jest zrobiony.

#89 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 29 maja 2011 - 15:56

Całkiem niezły, można kółka podpiąć. Cena ciut wysoka, bo chyba z litego drewna nie jest zrobiony.

Będę w nadchodzącym tygodniu w FOX'ie to zapytam/sprawdzę czy jest w litego drewna. Z tego co pamiętam wyglądał on całkiem nieźle a jak lubisz taką stylistykę to można cała gabinet w tym stylu tam nabyć.

Ja mam zamiar kupić dla siebie ten model:
VOX - Fotel obrotowy Charles brązowy
Dołączona grafika
Na żywo wygląda jeszcze lepiej :)
Przy okazji zapytam czy może ktoś z Was ma właśnie ten model CHARLES i mógłby coś o nim powiedzieć, jak się sprawuje itp?

Choć przyznam, że polecany tu wcześniej Ergomax Ergohuman PLUS w białej wersji wydaje się być stworzony dla użytkowników MAC'ów
Dołączona grafika

#90 focus

focus
  • 267 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 19:49

Mam dylemat pomiędzy:
Ergomax ErgoHuman Fotel biurowy Ergomax Ergohuman: Funkcje - YouTube
i Grospol Ioo Fotele Ioo - Opis i Funkcje - YouTube!

Co prawda ta pani bardziej do mnie przemawia i mogla by mi sprzedać prawie wszystko :)
ale szukam trzeźwych opinii użytkowników.
Ten Ioo ma więcej możliwości regulacji i jest tańszy, ale ktory lepszy?

#91 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 listopada 2011 - 20:02

oba są funkcjonalne. ale to wszystko chińszczyzna. pytaj o serwis gdyż czym więcej masz do kręcenia to więcej kłopotów w dalszym użytkowaniu. ja jednak jestem zbyt konserwatywny i wole skórę. fotele Elano to lubię. tylko czemu takie drogie.

#92 focus

focus
  • 267 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 20:12

chińszczyzna? wydawało mi się, że za takie pieniądze to nie trafię na produkt z metką "tandeta" Skóra dla mnie odpada, za ślisko i lecie za ciepło

#93 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 listopada 2011 - 20:17

chińskie to nie znaczy złe. to co pokazałeś to bardzo dobry produkt. tylko fotele siatkowe to już naprawdę można kupić za nieduże pieniądze a skóra pozostaje skórą. z ilu mechanizmów będziesz korzystał w fotelu?

#94 focus

focus
  • 267 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 20:32

Myślę, że dobry skoro 5 lat gwarancji jest. Z tych mechanizmów, które będą niezbędne, aby fotel dostosować do własnej sylwetki. Najlepiej usiąść i sprawdzić samemu, ale niestety są słabo dostępne na południu Polski, więc muszę opinie wyrobić na podstawie tego, co wyczytam w necie. Dlatego liczę na opinie zasiadających na fotelach Grospolu w szczególności.

#95 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 08 listopada 2011 - 21:31

jesli chodzi o grospol to mam od paru miesiecy fotel futura 10. da sie w nim ustawic doslownie wszystko. a i cenie go sobie za wygode.

#96 focus

focus
  • 267 postów

Napisano 09 listopada 2011 - 07:56

brałem również Futurę pod uwagę, ale ostatnio trafiłem na serię Ioo, która wygląda całkiem ok. Dzięki za opinię.

#97 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 07:51

Podziele sie z wami moimi przygodami z fotelami biurowymi. Zaczelo sie standardowo od INS czyli Nowy Styl. Pierwszy stolek skorzany z drewnianymi raczkami od ktorych czlowiek mogl sie nabawic odciskow. Stolek szybko po 2 latach zmienil ksztalt czyli siedzisko sie ubilo i komfort siedzenia spadl do zera. Kolejnym krzeslem byl kolejny INS i byl drozszy od pierwszego. I po ponad 2 latach stalo sie to samo siedzisko sie wysiedzialo myslalem ze mnie cos wtedy trafi. Ostatni wojownik byl za prawie 900zloty od niemca czyli Vox. Tutaj siedzisko sie nie moglo odksztalcic bo siedzialo sie na specialnych sznurkach gumowych i to bylo ok :) no ale nic co dobre nie trwa wiecznie. Po 3 latach pekly mi plecy stolka bo material nie wytrzymal i zostaly one wzmocnione blacha z ktorej sie robi pily do cieciea bo jest elastyczna i sie nie odksztalca. Wszystko bylo ok tylko teraz znowu kolejna czesc stolka sie odspoila a nie mam sily tego kleic. Wczoraj wybor padl na polska firme Ergomax i na model Flexi. Co prawda najtanszy ale nie ma co kupowac odrazu mercedesa klasy s skoro moze nam nie przypasc do gustu. Tak wiec dopisze opinie co i jak jak fotel dotrze na miejsce. Ale powiem tak za takie pieniadze 599 plus wysylka za free to raczej nie znajdziecie stolka za taka kase z 5 letnia gwarancja. Ale nie bede pisal o czym czego jeszcze nie zasmakowalem. Dodam ze nie warto kupowac stolkow co tylko ladnie wygladaja bo siedzi sie na nich tragicznie zazwyczaj i co to za fotel co ma ustawiana tylko wysokosc calkowita oraz pochylenie to juz kazdy potrafi. Nie reklamuje tutaj zadnego z producentow tylko wyrazam swoje opinie oparte na kilkuletnim doswiadczeniu i przygodach z fotelami roznych producentow. Zaznacze ze Ergomax jest to fotel z chin tak naprawde ale na najdrozszych czesciach a pozostale fotle za ktore sie placi taka sama kase a dla odmiany tez jest na chinskich podzespolach tylko ze najtanszych i to jest ta roznica. Lepiej kupic stolek ktory kosztuje tyle samo albo troche wiecej i miec go na dluzej niz zmieniac co dwa lata stolki po kilkaset zloty bo i tak to wszystko wyjdzie na jedno. Koszt wszystkich stolkow ktore zakupilem rowna sie zakupowi Ergomax Ergohuman + wiec sami widzicie do czego to wszystko zmierza... Nie namawiam ale polecam :)

#98 badeleux

badeleux
  • 2 postów

Napisano 24 stycznia 2012 - 18:05

Czy warto wydać tyle kasy na dobry fotel? [ciach]

[url]http://myapple.pl/informacje/209145-stanowisko-administracji-wobec-blogow-i-blogerow-spoza-myapple.html[/url]

#99 fominek

fominek
  • 1 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 22:42

fotele obrotowe bejot

czesc,

po przestudiowaniu Waszych opinii chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o fotelach firmy bejot,
mam zamiar kupić ten [url=http://usiade.pl/fotele-obrotowe/event/event-ev-102.html]EVENT[/url]

w opcjach mam kilka własnych wyborów, chce wiedzieć jak marka bejot jest trwała,
dzięki

#100 MarcinSe

MarcinSe
  • 1 postów

Napisano 21 marca 2012 - 22:07

Cześć! Chciałbym trochę odkurzyć temat. Postanowiłem wreszcie zakupić sobie w miarę porządne krzesło obrotowe do komputera. Początkowo chciałem na to przeznaczyć ~500zł, pułap jednak szybko wzrósł do około 800zł (ale to już naprawdę maksimum). Nie wiem na co się zdecydować, w grę wchodzą: - Ergomax Flexi - Grospol Futura 3 - Grospol Futura 4 - coś z Nowego Stylu Futura 4 podoba mi się najbardziej. Flexi z kolei kusi ceną i 5-letnią gwarancją (ale za to nie ma regulowanej głębokości siedziska). Orientuje się ktoś, czy można gdzieś w okolicy Katowic 'przymierzyć' fotele tych marek?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych