Jak kupić atrapę Iphona4S za 2400 zł w sklepie stacjonarnym, czyli oszustwo maksymalne :-(
Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:00
Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:24
Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:36
Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:53
A jak kupujesz w MM telewizor to na tym smiesznym kwitku masz jego numer seryjny ? Nie rozśmieszaj Mnie bo większość wiary nawet nie wraca żeby podbić kartę gwarancyjną co po sprawdzeniu jest ich zakichanym obowiązkiem
Nie ma już czegoś takiego jak karta gwarancyjna więc o jakim zakichanym obowiązku piszesz?
---------- Wpis dodano o 18:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:50 ----------
Sklep zawsze może twierdzić że pudełko z numerem IMEI zostało podmienione przez kupującego. Przecież pożyczyć pudełko od kolegi, który kilka dni wcześniej kupił Iphona to żaden problem. Więcej. Nawet sam kupujący mógł zakupić Iphona trzy dni wcześniej, aktywował go a teraz chce naciągnąć sklep na drugi telefon. Sprawa nie do wygrania, chyba że sklep się ugnie i odda kasę. Ale nie zrobi tego dopóki nie będzie miał 100% pewności, że to kupujący nie ukradł telefonu. W takich sprawach nie jestem po żadnej stronie, bo obie strony mogą być winne. No chyba że są niezbite dowody na winę lub niewinność jednej ze stron. A tutaj takich dowodów ewidentnie brak.
Pisałem o tym kilka stron wcześniej ale jakoś to do ludzi nie trafiało...
Napisano 10 kwietnia 2012 - 20:04
Napisano 10 kwietnia 2012 - 20:53
Cały czas tak jest. Znajomy ma komis i tak właśnie postępuje. Nie wiem tylko czy to jest wymóg czy po prostu dla własnego świętego spokoju tak robi.Sprzedawca w komisie w momencie kupna od klienta telefonu spisuje go z dowodu i spisuje nr IMEI, aby mieć dowód, że telefon nie pochodzi z nielegalnego źródła. Te dokumenty muszą być w w komisie na wypadek kontroli. Teraz jeżeli numer IMEI na pudełku zgadza się z numerem, który był na dokumencie kupna iPhone'a przez komis jest to dowód na to, że poszkodowany mówi prawdę. Nie wiem czy obecnie też jest taka procedura, ale kiedyś jak sprzedawałem telefon do komisu to tak właśnie było.
Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:08
Cały czas tak jest. Znajomy ma komis i tak właśnie postępuje. Nie wiem tylko czy to jest wymóg czy po prostu dla własnego świętego spokoju tak robi.
No to jeśli tak jest, to sprawę rozwiąże policja na podstawie dokumentów bez większego problemu.
Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:41
Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:51
Tylko że na dowodzie sprzedaży nie ma wpisanego numeru IMEI.
Chodzi o dowód zakupu iPhone'a przez komis, powinny tam się znaleźć również dane osoby, która sprzedaje aparat.
Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:52
Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:56
-- nawet jak ten iphon pracuje już w sieci za granicą to na stronie IMEI code phone. możesz go zablokować bo przecież jesteś jego właścicielem (sorry atrapy) ale z aktywnym numerem IMEI..
No Spiderx raczej nie zablokuje go, bo skoro zarejestrowany, to będzie potrzebny dostęp do iCloud, tak? A Spiderx go nie rejestrował, zatem nie zna AppleID. Chyba, że źle wnioskuję, to mnie poprawcie.
Pozdrawiam
Napisano 10 kwietnia 2012 - 22:03
Spiderx tylko pamiętaj...
ROBISZ TO TYLKO JEDEN JEDYNY RAZ !! I TO JEST OPERACJA NIEODWRACALNA.TELEFON RAZ ZABLOKOWANY STANIE SIĘ NA ZAWSZE IPODEM !! ....ale czy to ma dla Ciebie jakieś znaczenie ?! chyba tylko... że iphon stanie się BEZUŻYTECZNY
Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:09
Cork=Irlandia, nie UK, sorki za OTtylko dzwoniąc na infolinie Apple która jest w CORK Anglia
Napisano 11 kwietnia 2012 - 06:10

Napisano 11 kwietnia 2012 - 06:16
Napisano 11 kwietnia 2012 - 08:22
Ciężko, żeby miał starszy niż 5.0...jezeli jest wgrany w iphonie soft od 4.3.xx to możesz się zalogować na stronie iphone.found i skorzystać z funkcji ZNAJDZ MÓJ IPHONE - pod warunkiem że pseudo/właściciel tego nie wyłączył.
Przecież ja tylko to napisałem, używając innych słów.Walcz o swoje ale z głową z zimną głową !
Widzę że większość osób jest tak naiwna że z góry zakłada że to Spiderx został oszukany....
To takie polskie....
Hehe, "takie gadki umoralniające zachowaj dla siebie, bo w tym temacie się nie popisałeś";)
Napisano 11 kwietnia 2012 - 10:20
Widzę że większość osób jest tak naiwna że z góry zakłada że to Spiderx został oszukany....
To takie polskie....
Nie nazwałbym tego naiwnością, raczej jakąś empatią czy też odłamem empatii. Nie chcę się wypowiadać za większość naiwnych jak to Ty napisałeś, ale logicznie rzecz biorąc, po co miałby wymyślać całą szopkę? Musiałby być skończonym kretynem.
Pozdrawiam
Napisano 11 kwietnia 2012 - 15:52
A teraz "panowie" pakować tornistry bo jutro do szkoły ..marsz..
Macie ochotę na dalsze bicie piany ??!! Odróbcie lekcje i zapraszam !
Napisano 11 kwietnia 2012 - 16:23
Chodzi o dowód zakupu iPhone'a przez komis, powinny tam się znaleźć również dane osoby, która sprzedaje aparat.
dokładnie,
czy naprawdę ten komis nie musi posiadać żadnego wisu w "papierach", ewidencji sprzedaży, etc, numeru IMEI urządzenia które sprzedał bądź kupił?
Napisano 11 kwietnia 2012 - 16:43
@rbej i virgin71...czy Wy coś razem palicie ??!! nie wiem co, ale widzę że to działa, bierzcie tylko połowę ! Czy Wy naprawdę czytać nie potraficie ? przestańcie uskuteczniać ten wspólny bełkot.Myślisz że spiderx podszywa się pod ofiarę ?.Mądrusiu..a powiedz mi jeżeli policja zleci sprawdzienie logowania do odbiorników gsm i okaże się że to spiderx loguje się tym telefonem....to co wtedy ?? Myślisz że chłopak wymyślił całą historię narażając się jednocześnie na namierzenie telefonu przez operatora ??!! Darujcie sobie te insynuacje "Panowie" z krainy deszczowców rbej i virgin. Życzę dla tych panów "orędowników uczciwości" aby to samo ich w życiu spotkało i jeżeli zapytają o radę na jakimkolwiek forum ...to odpowiedzmy im ....oszukali Was ? niemożłiwe ?! przecież .."..to takie polskie..."
A teraz "panowie" pakować tornistry bo jutro do szkoły ..marsz..
Macie ochotę na dalsze bicie piany ??!! Odróbcie lekcje i zapraszam !
5 postów w ciągu 5 lat a ostatnie trzy w tym temacie, po dwóch latach przerwy.
Jesteś kolegą poszkodowanego (a może nawet samym Spideremx) czy jak???, bo NIE mając ŻADNYCH dowodów na jego NIEWINNOŚĆ z góry zakładasz że jest NIE winny. Tak samo jak NIE ma ŻADNYCH dowodów że sklep oszukał "twojego" kolegę.
Jako człowiek mieszkający w prawdziwym świecie a nie Matrixie jak Ty, nie wierzę każdemu na słowo, że został oszukany. Oszustów udających ofiary były tysiące jeśli nie miliony. Ale skąd Ty masz o Tym wiedzieć skoro wybrałeś niebieską pigułkę....
Napisano 11 kwietnia 2012 - 16:57
Sprawa pozostaje w rękach Policji i jest w toku śledztwa, czekamy na wyniki śledztwa.
Do zakończenia sprawy przez Policję będę użytkował telefon zastępczy.
Ze swojej strony chciałbym serdecznie podziękować osobom które wierzyły we mnie i moją niewinność.
Bardzo proszę moderatora o zamknięcie tego tematu i aktualizację mojego pierwszego postu w tym temacie o te informację. (nie mogę samodzielnie edytować pierwszego posta nie wiedzieć czemu) przynajmniej póki trwa śledztwo.
/edit literówki
Napisano 11 kwietnia 2012 - 17:03
Napisano 11 kwietnia 2012 - 17:04
Napisano 11 kwietnia 2012 - 17:15
Napisano 11 kwietnia 2012 - 17:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych