Chyba grają jak inne za około 250zł. To nie ty oceniasz ich wartość.
To miałem na myśli. Z resztą mogłeś się domyślić.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 24 June 2012 - 10:06
Chyba grają jak inne za około 250zł. To nie ty oceniasz ich wartość.
Posted 24 June 2012 - 13:07
Posted 24 June 2012 - 15:31
EMU, strasznie zachwycasz się monsterami, a na rynku jest wiele 6x tańszych i 10x lepszych słuchawek. Dodatkowo niektóre słuchawki grają ciepło, a niektóre zimno, co za tym idzie, nie każde słuchawki pasują do każdego odtwarzacza. Powiedz mi jeszcze, że monstery podpinasz pod Iphona, to wybuchnę śmiechem. Ok, dla laika to satysfakcjonujące, bo przecież są 2 znaczące loga i muzyka na odpowiednim poziomie. Ale jakbyś kiedyś posłuchał czegoś lepszego to wiedziałbyś o co mi chodzi. Monsterów słuchałem zarówno ze STUDIO jak i SOLO HD, i tak rewelacji nie ma, gra bo gra.. bassy da się wyczuć, muzyka jest płynna, ale jeżeli ktoś słucha żeby słuchać dla zabicia czasu to ok.., nie mam pytań.
Posted 24 June 2012 - 16:02
Posted 24 June 2012 - 17:22
Bo prócz dobrego wyglądu i marki masz Mac OS X i specyficzne oprogramowanie.
Kiepskie porównanie.
Posted 24 June 2012 - 18:05
Posted 24 June 2012 - 18:12
To ja magę mieć jeszcze taniej i lepiej bo zamiast drogiego Windowsa zainstaluje Linuxa a komputer złoże z używanych części kupionych na akcjach ;-) Zresztą nie o tym jest temat.Dobry PC, ktory sam zloze, z tego co bede chcial, bede mogl sobie wymieniac podzespoly i jeszcze o wiele taniej. Do tego Windows 7, na ktorym jest wszystko, plus to co mac nigdy nie bedzie miec - gry. Pozatym duzo osob korzysta tez z hackintosha, jezeli mu Mac OX tak potrzebny. A macbooka to wybieraja osoby jak skrillex zeby moc puscic tam z virtual dj muzyke na koncercie i miec jabuszko. Zaraz powiesz ze miales zle doswiadczenia z windowsem, a mac jest bez wad, nigdy sie nie wiesza. Dziekuje, pozdrawiam.
Posted 24 June 2012 - 19:41
To ja magę mieć jeszcze taniej i lepiej bo zamiast drogiego Windowsa zainstaluje Linuxa a komputer złoże z używanych części kupionych na akcjach ;-) Zresztą nie o tym jest temat.
-----------------
Shootout: 102 Portable Headphones Reviewed (Panasonic RP-HTF600 added 04/29/12)
Tu macie wielkie porównani słuchawek (jak wypadły monstery zobaczcie sami)
Takie strony mi się podobają
Posted 24 June 2012 - 19:47
EMU, strasznie zachwycasz się monsterami, a na rynku jest wiele 6x tańszych i 10x lepszych słuchawek.
Posted 24 June 2012 - 20:04
Posted 24 June 2012 - 21:06
Posted 27 June 2012 - 20:01
Posted 27 June 2012 - 20:15
Posted 28 June 2012 - 07:08
Posted 28 June 2012 - 08:13
Posted 28 June 2012 - 08:57
nie założyłbym tego.
Takie?
W takim razie co tutaj robisz? Dlaczego masz sprzet Apple? Wytwor marketingu, z wysokimi w Polsce cenami? Przeciez taniej zlozyc PC z podzespolami imaca, zwykle laptopy sa tansze niz macbooki, rownie dobre otwarzacze mp3 sa tansze niz przereklamowane ipody, a konkurencja ma lepsze parametry smartfonow i wieksze ekrany. To dlaczego wybrales Apple? Z monsterami jest tak samo. To nie sa sluchawki studyjne, bo przeklamuja dzwiek, nie sa neutralne, sa to sluchawki dla sluchaczy przede wszystkim gatunku RAP, bo zostaly stworzone z Dr.Dre. W utowrach rapowych, duza wage przyklada sie do perki, szczegolnie do mocnej stopy i bassu, a te sluchawki swietnie to graja. Akurat Dr.Dre w swoich produkcjach zawsze mial mocne kicki i bassy i pewnie dlatego te sluchawki koncentruja sie na bassie. To nie sa sluchawki do muzyki z zywymi instrumentami, napewno nie do rocka/metalu. Niezle sie spisuja tez w popie czy dancie, czy ze wzgledu na bass na dubstepie. Ale w innych gatunkach sa przecietne. Kazdy ma inny gust, slucha czego innego, podoba mu sie w muzyce co innego, dlatego opinia czy te sluchawki sa slabe jest bezsensu. Mozesz powiedziec ze DLA CIEBIE sa slabe i ci sie nie podobaja, ale nie ze sa slabe. Ja wybralem Solo bo wlasnie maja najwiekszy bass z wszystkich monsterow i dobrze wyciszaja. Dzieki temu zawsze slysze stope i bass, nie wazne czy wokol mnie jest cisza czy jestem np. w samochodzie.
Posted 28 June 2012 - 22:29
Posted 28 June 2012 - 22:44
Posted 28 June 2012 - 23:13
"ktore graja neutralnie"
Sam pisałeś o "robieniu muzyki" - a tu chyba masz słyszeć wszystko?
A na ulicę? A proszę cię bardzo!
Ale porównywanie MacPro to składaka z ecs to chyba nie jest dobry pomysł - sięgnij raczej do serii Z600 od HP.
A Alienware to też chyba do czegoś innego komputerek. I ciągle brak OSX (a wbrew pozorom niektórzy tego systemu używają).
Posted 28 June 2012 - 23:24
Posted 29 June 2012 - 14:11
Posted 07 July 2012 - 17:03
Posted 07 July 2012 - 18:16
Posted 07 July 2012 - 18:46
Posted 07 July 2012 - 19:21
Apple jest luksusowe? Skladane z czesci, ktore moze miec kazdy w swoim laptopie czy komputerze. Nie mowie juz o zoltych ekranach, jakie to luksusowe, chyba logo Apple. Oczywiscie ze PC jest tansze, bo jak skladasz sam to nie placisz haraczu dla Apple za logo, marketing. Placisz tylko za podzespoly, ktore mozesz kupic gdzie chcesz i jakie chcesz.
Tylko zapominasz o tym, ze mac os to mac os a na windowsie jakos ta praca nie bywa taka sama. Placenie haraczu za logo hmmm to samo jest w Monsterbeats. Dlatego ja nie place haraczy takim firmom jak Sennheiser i Bayerdynamic. Wracajac do laptopow. Hmm i PC wcale nie jest tansze bo konfigurowalem sobie wlasnie nowa jednostek na bebechac od Evga gdzie za sama plyte przyjdzie zaplacic 3tysiaki i do tego jeszcze 2 procki i7 a to prawie kolejne 4 tysiaki wiec i nie bede wymienial dalej.
Prosta sprawa co wydajniejsze i tansze o 2kafle, z mozliwoscia swobodnej rozbudowy i bardzo dobrego OC. Miazdzy tego mac pro za 12kafli, szczegolnie grafika, nie dosc ze 2 serie do tylu, to jeszcze 5770 to zwykly przecietniak nawet w czasie premiery. Co najlepsze musisz doplacic 1100zl do 5870, gdzie na allegro chodzi po 700zl, a tutaj doplata prawie 2x wieksza. No i "kolego", ja mam fakty, a Ty tylko sucha gadke. iMac nie porownuje, bo tego nikt powazny nie wybiera do pracy, bo sa strasznie wolne. Dobra jedziemy dalej, narazie 1:0 dla mnie, teraz kolejny argument poparty faktami a nie pustymi literkami kolego.
Wiem po ile chodza kart oraz, ze nie sa to najnowsze produkcje amd ale sam kupowalem do ha maca amd 5770 i powiem szczerze, ze do 90% rzeczy co robie nawet w 30% nie wykorzystuje tego co ta karta potrafi. Jesli chcesz miec wypassionego kompa 2 x i7 do tego 64 giga ramu 4 karty graficzne i do tego jeszcze 2 dyski ssd i nie wiadomo co to spoko kupuj, kiedys kupowalem tak wszysktko co najnowsze i najlepsze tylko jest jedno male ale o, ktorym uzytkownicy zapominaja po co skoro tego nigdzie i tak nie wykorzystasz co do grania? hmmm ktos bedzie mial czas grajac w starego cs na w quake live na detale, ktorych w samym silniku gry ich nie mato jest takie przekzykiwanie sie co ma lepsze i co jest fajniejsze mnie to nie rusza i nie jestesmy na boisku zeby sobie punkty przyznawac. Od ponad 12 lat skladam PC i je serwisuje wiec wiem o nich wszystko juz praktycznie i po tych latach przesiadlem sie na Maca ale w wydaniu Macbookow Pro bo fakt Maci Pro sa zacofane i woalalbym kupic jakas stacje Robocza od firmy BOXX.
ESC Intel i7-3930K/500GB/128GB SSD/8GB/HD7970/Blu-Ray/650W - 9149z.
NAJSZYBSZY ALIENWARE M18x i7 32GB 2xGTX580SLI SSD (2425357927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
32GB ramu, 580 w sli, procek 4x 3.1Ghz, 18 calowy, rozdzielczosc fullhd idealna do filmow i gier. To nie jest zadna retina z dziwna rozdzielczoscia. Obecnie wszystko jest w HD albo Full HD i ten alienware sobie poradzi. Po co ci na 15 calowym ekraniuku cos wiecej niz fullhd? Bezsens, ale cyferki robia swoje. Co powiesz o grafice w wersji macbooka "pro" tylko z nazwy. Smieszny intelek, albo karta z midendu 650m.
Ehh kolego mylisz albo fora albo powolanie. Macki nie sa do grania co ty na nich chcesz robic? Ciupac w Farcry czy cos innego. Jak narazie sam pokazujesz mi suche fakty i liczby i literki co w srodku siedzi. Wez ten sprzet kup wyporzycz potestuj i porownaj ze sprzetem apple. Ja tak robie wiec nie pisze czegos czego nie sprawdzilem sam. Mam rozne laptopy w domu po starsze MBP po najnowsze Sony Vaio F, Asus i Samsungi i wiem co to jest i jak to jest ale jendnak uzywam apple to po pierwsz wykonanie jest o niebo lepsze, jest cieniutki i daje rade do tego co potrzeba czyli logica, ktorego nie ma na juz na PC od dawna i nie bedzie.
---------- Wpis dodano o 23:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:25 ----------
Wracajac do sluchawek. Po co mi wielkie studyjne sluchawki, ktore graja neutralnie? Chce miec male, wygodne, z dobrym bassem, ktory czuc nawet jak ide na ulicy gdzie jest glosno + controltalk, ktory dziala swietnie z iphonem. Dlaczego zabraniasz mi posiadania sluchawek od kogos, kogo bardzo lubie i jestem jego fanem od dziecka? Ty wolisz plaski dzwiek, ja wole czuc bass. Wybieraj co chcesz, ja wole beatsy, moje pieniadze moj wybor, pasuja mi pod kazdym wzgledem.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users