Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Please log in to reply
374 replies to this topic

#101 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 19 July 2012 - 15:54

Bo jestes pseudo audiofilem, sam nie masz jakis pro sluchawek, a hejtujesz Beatsy. O ile robia to ludzie ktorzy maja kontakt z muzyka w pracy, sami posiadaja wysokiej jakosci sprzet to rozumiem, ale jak to robi jakis pseudo znawca na forum, ktory jedyne doswiadczenia ma z innych stron i od innych ludzi, ewentualnie chodzac do ispotu, gdzie te sluchawki uzywalo setki osob i sa zajechane to mi sie smiac chce. Niby tak sie znasz, to dlaczego nie masz lepszych sluchawek niz AKG za 300zl? Jezeli jestes taki wymagajacy, to mogles kupic sobie lepszy sprzet. Ale widocznie albo nie masz funduszy dlatego krytkujesz drozsze Monstery, albo dzwiek tych AKG jest dla Ciebie wystarczajacy. Tak krytykujesz dzwiek w beatsach a sam masz podobny w AKG. To jakbym mial starego Golfa i przejechal sie z kolega jako pasazer w limuzynie i powiedzial, aa po co doplacac, przeciez Golfem tez dojade, co z tego ze stary,brzydki i wolny :) Doplacilem do wygladu, ale zrobilem to swiadomie.

Ty to chyba własną matke byś oddał za te "audiofilskie" słuchawki. Co by Ci Pan @Rybak-17 nie napisał, to Ty i tak idziesz w zaparte i powiesz, że są najlepsze. Zero obiektywnej oceny, zero. Dlatego nie ma sensu prowadzić dyskusji z istotami Twojego pokroju. ;) Jesteś tak zapatrzony w markę Monster, że nawet nie dostrzegasz jak beznadziejne są słuchawki Solo nawet w porównaniu do wersji Studio, które też nie są szczytem jakości. Po doświadczeniu z słuchawkami tej firmy, wszystkimi pochądzymi z ispotu dotarło do mnie, że jakość dźwięku jest porównywalna do AKG za 300zł, a biorąc całokształt są w mojej ocenie gorsze. Chociażby pod względem stosunku jakości wykonania, a ceną, Akg wygrywają.

#102 womanizer

womanizer
  • 426 posts
  • SkądLublin

Posted 19 July 2012 - 16:31

Sluchawki maja grac, a nie wygladac. Ja akurat slucham duzo poza domem, dlatego wybor padl na male i ladne Solo.

W pełni się zgadzam, że słuchawki mają grać, a nie wyglądać, jednakże tak jak ty słucham dużo poza domem, dlatego potrzebuje czegoś co też ma wyglądać. Dużo myślałem na Solo jednak są dla mnie za małe.

#103 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 19 July 2012 - 18:31

Ty to chyba własną matke byś oddał za te "audiofilskie" słuchawki. Co by Ci Pan @Rybak-17 nie napisał, to Ty i tak idziesz w zaparte i powiesz, że są najlepsze. Zero obiektywnej oceny, zero. Dlatego nie ma sensu prowadzić dyskusji z istotami Twojego pokroju. ;) Jesteś tak zapatrzony w markę Monster, że nawet nie dostrzegasz jak beznadziejne są słuchawki Solo nawet w porównaniu do wersji Studio, które też nie są szczytem jakości. Po doświadczeniu z słuchawkami tej firmy, wszystkimi pochądzymi z ispotu dotarło do mnie, że jakość dźwięku jest porównywalna do AKG za 300zł, a biorąc całokształt są w mojej ocenie gorsze. Chociażby pod względem stosunku jakości wykonania, a ceną, Akg wygrywają.

Nigdzie nie napisalem ze: to sa audiofilskie sluchawki, albo ja jestem audiofilem, ze Beatsy sa najlepsze, pisalem ze sa przecietne i ze doplacilem swiadomie do wygladu.
Czekaj, przeciez Ty sam miales Studio, co sie stalo ze nagle zmieniles zdanie? Moze w ciemno kupiles sluchawki za 1200, nie sluchajac innych sluchawek? Mowisz o obiektywnej ocenie? Sprawdzmy:

Wiem. Ale jak ma się szczęście można dorwać taniej. Ja np dzisiaj kupiłem Monster'y Studio za 455zł nówki z całym wyposażeniem. Trzeba szukać i się znajdzie

Faktycznie małej wiary 500 zł to nie majątek a w moim przypadku się opłaciło. Dzisiaj do mnie przyszły Monster'y Studio i są w 100% oryginalne!! Nie wiem dlaczego konto sprzedającego na allegro zostało zablokowane. Ja jestem w pełni zadowolony z słuchawek i nie obchodzi mnie czy jakiś czarnoskóry bandyta ukradł 50 sztuk czy może porwali ciężarówkę. Pomijając, że oszczędziłem ponad 700zł."

W moim przypadku postawiłem na kompromis super wyglądu i całkiem dobrego dźwięku, dlatego kupiłem Studio. Zależy kogo stać na taki bajer. Stać mnie to kupiłem, kogoś nie stać to nie kupuje, proste. Nie nasz problem

Ja osobiście jestem posiadaczem białych w wersji Studio i jestem z nich niezmiernie zadowolony

A nie o tym, że byś nas przekonywał czy słuchawki Monster'a są warte ceny czy nie. Ja zakupiłem Monstery i nie żałuję wyboru, myślę, że Artur też nie. Nasza sprawa, nie twoja.

Gratulacje, uzywales fejkow z allegro za 1/3 ceny, ale lans byl. AdrianoSprinter wyjdz na powietrze i popedałuj rowerkiem, moze dobrze ci to zrobi, zamiast bycia na forum raz fanbojem marki, majac fejki, a potem hejtujac ja. A ostatni cytat, idealnie oddaje moje stanowisko, swietnie to napisales, zgadzam sie 100%. Tyle na ten temat, bo go wyczerpales. Pozdrawiam audiofilow i znawcow - fanboy Monstera, Dr. Dre, kiepskich sluchawek nie wartych swojej ceny. Lecisz do osob ignorowanych, tak samo jak twoj kolega Rybak.

#104 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 19 July 2012 - 20:15

Lecisz do osob ignorowanych, tak samo jak twój kolega Rybak.

Nie szalej bo zaraz połowa forum w niej wyląduje :D

PS: Temat dotyczy munsterów: Monster® Headphones & Speakers a nie Beats Audio – Leading the Revolt Against Inferior Sound

#105 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 19 July 2012 - 20:44

Nigdzie nie napisalem ze: to sa audiofilskie sluchawki, albo ja jestem audiofilem, ze Beatsy sa najlepsze, pisalem ze sa przecietne i ze doplacilem swiadomie do wygladu.
Czekaj, przeciez Ty sam miales Studio, co sie stalo ze nagle zmieniles zdanie? Moze w ciemno kupiles sluchawki za 1200, nie sluchajac innych sluchawek? Mowisz o obiektywnej ocenie? Sprawdzmy:

Gratulacje, uzywales fejkow z allegro za 1/3 ceny, ale lans byl. AdrianoSprinter wyjdz na powietrze i popedałuj rowerkiem, moze dobrze ci to zrobi, zamiast bycia na forum raz fanbojem marki, majac fejki, a potem hejtujac ja. A ostatni cytat, idealnie oddaje moje stanowisko, swietnie to napisales, zgadzam sie 100%. Tyle na ten temat, bo go wyczerpales. Pozdrawiam audiofilow i znawcow - fanboy Monstera, Dr. Dre, kiepskich sluchawek nie wartych swojej ceny. Lecisz do osob ignorowanych, tak samo jak twoj kolega Rybak.

Przyznałem w odrębnym wątku że były to fejki. Później kupiłem oryginalne w ispocie oraz miałem okazje testować później Twoje śmieszne słuchawki, mianowicie, solo :) więcej osiągnąłem niż Ty przeciętniaku przez całe swoje życie osiągniesz. Szkoda mi Ciebie, że emanuje z Twojej osoby taka pogarda. Pozostaje mi i Panu @Rybak-17 śmiać się z Twojej osoby :) Pozdrawiam Cie zakompleksiony Polaczku i mam nadzieje, że rozsądni administratorzy tacy jak Renqien pozbawią Cie możliwości uczestniczenia w tym forum ;) Poza tym ile masz lat dzieciaku? ;) Zarobiłeś chociaż cokolwiek własną pracą przez swoje życie? Czy może jesteś kolejnym dzieciakiem któremu wszystko rodzice kupili? Z resztą na forum i tak możesz każdemu kity wciskać bez udowodnienia prawdy o własnej osobie. Pozdrowienia dla normalnych Panie Emo.
PS. Co Ty możesz mieć chłopczyku wspólnego z audiofilami mając słabej jakości słuchawki od Chińczyków kupionych przez Twoich rodziców ;) ?

---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:31 ----------

Nie szalej bo zaraz połowa forum w niej wyląduje :D

PS: Temat dotyczy munsterów: Monster® Headphones & Speakers a nie Beats Audio – Leading the Revolt Against Inferior Sound

Przecież ten dzieciak nie ogarnia języka angielskiego poza "fuck off" więc nie wyjeżdżaj mu z takimi "obcymi" artykułami ;)

#106 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 19 July 2012 - 20:55

[mod]KONIEC![/mod]

Jak nie umiecie dyskutować to przenieście się na onet, to dotyczy praktycznie wszystkich zabierających głos na ostatnich dwóch-trzech stronach.
Uprzedzam lojalnie, że każda następna osoba odnosząca się do rozmówcy per "hejter", "fanboy", "pseudo-audiofil" etc, odpocznie od forum i to dłuuugo.

Swoją drogą rozmawiacie o jakiś niewiele wartych słuchawkach, a zachowujecie się tak jakbyście szukali sposobu likwidacji głodu na świecie, a przynajmniej naszego długu publicznego. Nie wstyd Wam wkładać tyle energii w coś tak mało istotnego? (To jest pytanie retoryczne, nie oczekuję na nie odpowiedzi).

#107 MarU

MarU
  • 40 posts

Posted 25 July 2012 - 19:01

Witam, czy ktoś mógł by mi powiedzieć jak duża jest końcówka od mini-jacka w beats studio? Chciałbym kupić te słuchawki, lecz mam na iphonie bumper sgp neo hybrid ex, gdzie dziura na słuchawki jest dosyć mała. Pozdrawiam (Post piszę z telefonu, za wszystkie ewentualne błędy przepraszam.)

#108 Mirsonn91

Mirsonn91
  • 29 posts

Posted 29 July 2012 - 21:17

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#109 mattholla

mattholla
  • 42 posts

Posted 30 July 2012 - 02:37

[CIACH] <- to nie jest wątek o ocenianiu, podróba czy oryginał. Od tego są specjalne wątki, proszę nie śmiecić. renqien

#110 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 07 August 2012 - 11:46

Wydaje mi się, że wszystkie Monstery mają końcówki porównywalne do tych końcówek z słuchawek Apple, z racji tego, że głównie są to słuchawki tworzone z myślą o iUrządzeniach. Ale chyba najlepiej by było, gdybyś się przespacerował do jakiegoś sklepu/salonu, w którym mogą być Studio i po prostu sprawdził, czy pasuje.

#111 Maggicco

Maggicco
  • 3 posts

Posted 09 August 2012 - 22:37

Witam, nie chce zakładać nowego tematu, a zależy mi na w miarę szybkiej odpowiedzi. Mógłby ktoś się wypowiedzieć o Monster Beats DETOX ?

#112 norki21

norki21
  • 93 posts
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Posted 16 August 2012 - 10:13

Monster Beats DETOX to po prostu Beatsy Pro tylko że w wersji czarnej , bo DETOX to nazwa albumu Dr.Dre który wydał .

#113 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 16 August 2012 - 10:13

Ja dziś kupiłem czarne Solo, kosztowała mnie ta przyjemność 170 Euro ale nie żałuję ani centa. Wymienialny kabel to błogosławieństwo (ja zawsze psuję wtyczki). Są bardzo wygodne, grają dobrze (dzięki Bogu żaden ze mnie audiofil, przetestowane poki co na metalu, klasycznej, drumnbass i jestem zadowolony), basy w nich są tak potężne, że sobie musiałem poustawiać equalizery na "less bass". No i ładnie się prezentują co dla mnie jest rownie wazne jak brzmienie. Samo "unpacking experience" też na wysokim poziomie. Futerał, dwa kable, ściereczka do czyszczenia, wszystko idealnie :)

#114 unique-

unique-
  • 74 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 16 August 2012 - 10:14

Wszędzie te słuchawki. Gdzie się nie ruszę w Poznaniu, na forum co trzecia (;)) osoba je posiada. Ktoś mi wyjawi tajemnicę i powie dlaczego? Naprawdę są takie dobre? W tej cenie można równie dobrze kupić słuchawki firmy BOSE...

#115 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 16 August 2012 - 10:21

W Monachium też kupa ludzi je ma (podobnie jak np. okulary Ray Ban). Ja je kupiłem głównie dla designu i wymienialnego kabla :P

#116 unique-

unique-
  • 74 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 16 August 2012 - 10:24

No właśnie... tak myślałem, że chodzi tutaj o rozpoznawalność marki itp itd ;) ale jak z jakością? BOSE jak dla mnie robi jedne z lepszych urządzeń/akcesoriów audio.

#117 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 16 August 2012 - 10:27

Jakość wykonania/materiałów jest świetna. Co do dźwięku to się nie wypowiem bo się nie znam :P Grają lepiej niż te białe applowe, to na pewno ;)

#118 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 August 2012 - 10:40

Prawda jest taka, ze kossy porta pro(dla przypomnienia, cena około 100pln) grają lepiej od takich monsterow solówek, te słuchawki tylko ładnie wyglądają ;)

#119 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 16 August 2012 - 10:45

No tyle że ja bym Kossów Porta Pro na ulicę nie założył bo bym wyglądał jak bohater star treka i nie pasowałyby mi praktycznie do żadnego stroju :P

#120 norki21

norki21
  • 93 posts
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Posted 16 August 2012 - 10:48

Wcale nie @shrek2oo7 . Te kossy to jest po prostu syf ... miałem je przez tydzień , bo sie rozpadły . a monsterki solo mojego kumpla po roku czasu , grają dalej i tylko kabel sie przetarł ... więc nie pisz nam tu bzdur .. Fakt faktem Monstery są drogie , ale z czego Dr Dre i firma monster miałaby mieć kase ? :D

#121 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 16 August 2012 - 10:50

"Drogie" to relatywne pojęcie. Ja za przyciemniane okulary dałem więcej niż za te Solo ;)

#122 norki21

norki21
  • 93 posts
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Posted 16 August 2012 - 10:53

a poza tym dźwięk nie jest tak czysty w tych kossach , bo w nich po prostu poszli na łatwizne i zamiast dać poduszki żeby dźwięk lepiej sie komponował dla uszu i zredukować przy tym szumy , to dali najzwyklejsze i najtańsze gąbki takie jak w słuchawkach do Skypa za 7.99 :D

---------- Wpis dodano o 11:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:51 ----------

@feuerfest , może i nie są dla ciebie jak i dla mnie drogie , ale zwykły polak zarabiający 800-900 zł miesięcznie już nie pójdzie sobie tak łatwo do sklepu i nie kupi Monsterów za 600 zł czy nawet wersje pro za 1699 ...

#123 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 16 August 2012 - 11:41

Niecały miesiąc temu kupiłem swoje pierwsze monstery jestem z nich mega zadowolony, niedawno dostałem drugą pare takich samych które lecą na sprzedaż.
Ja mieszkam w Pile, duże to raczej nie jest miasto bo ok 100tys mieszkancow, i powiem szczerze ze raz tylko jedna osobe spotkalem na miescie z monsterami wiec nie wiele osob je posiada. Kupiłem je dla designu i dla bassow bo slucham Trance i RnB. Nie żaluje wydanych 8stówek :)
moja fota
Posted Image

#124 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Posted 29 August 2012 - 20:39

A ja dzisiaj nabyłem wersję Pro. Kupiłem je po okazyjnej cenie (sklep miał akurat promocje na wszystkie Dr.Dre) za 400 franków. Tak więc, jeżeli ktoś ma chrapkę na Beatsy i znajduje się niedaleko Berna to zapraszam do MediaMarketu w tymże mieście (Solo HD-200 franków, Studio- 300, No i Pro za 400, co uważam za bardzo atrakcyjne ceny, szczególnie względem Polski). Ale wracając do słuchawek: jak na razie jestem bardzo zadowolony. Słuchawki są bardzo wygodne, świetnie izolują dźwięki z otoczenia No i znakomicie grają. Mimo potężnego "łupnięcia" (co osobiście poczytuję jako zaletę), grają czysto i bardzo fajnie. Bardzo podoba mi sie rownież zastosowanie aluminium. W odróżnieniu od niższych modeli, słuchawki sprawiają przez to wrażenie bardzo solidnych. Słuchawki Monstera są również pierwszymi, przy których widzę, że producent naprawdę zadbał, abym był zadowolony z zakupu. Są to moje pierwsze słuchawki tego kalibru i Otwierając pudełko faktycznie czułem sie jak ktoś specjalny, kto kupił coś specjalnego, luksusowego. Te wszystkie dodatki, ulotki, nawet ircha do czyszczenia słuchawek sprawiły, że naprawdę poczułem wysoką klasę kupionego przeze mnie sprzętu. Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi ;) No więc, jak narazie jestem wręcz zachwycony sluchawkami od Monstera, mimo że kupiłem je właściwie przez przypadek (do sklepu przyjechałem po model Studio, jednak okazało sie że zostały im już tylko różowe, więc bez wachania dołozyłem do czarnych Pro :D). Coś wiecej napisze za jakis czas, a jak narazie, jeżeli macie jakies pytania: walcie śmiało :) Mam do was pytanie, które mnie trapi od momentu zakupu: jak jest z jakością dźwięku w modelu Studio względem Pro? Czy w Pro dźwięk jest lepszy? No bo teoretycznie w Pro powinien być lepszy, aczkolwiek Studio mają ten wzmacniacz. No więc jak to jest?

#125 norki21

norki21
  • 93 posts
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Posted 31 August 2012 - 22:15

Unboxing słuchawek Monster Beats By Dr.Dre Solo :) Zapraszam do oglądania i subskrypcji !!! Już jutro recenzja :) Pozdrawiam , norki21 a nazwa kanału to kamilsawicki1 !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users