Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Please log in to reply
374 replies to this topic

#26 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 April 2012 - 06:31

Nie ma internecie (a przynajmniej po Polsku i Angielsku) opisane , jak grają te słuchawki pod iP4 ! Wiadomo , ze pod aplikacją Beats Audio (ustawienie korektora specjalanie przez Monster) jak grają urBeats :) więc się pytam , jak grają pod iP4 . Jak nie wiesz , nie miales z nimi stycznosci to się nie wypowiadaj bo zaśmiecasz :)
Pozdrawiam.

Najpierw polecam Ci, żebyś pisał uważniej, bo robisz fatalne błędy w pisowni.

#27 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 21 April 2012 - 08:50

Najpierw polecam Ci, żebyś pisał uważniej, bo robisz fatalne błędy w pisowni.

Przepraszam za błędy ale pisałem z iPhone'a i przez to nie używałem polskich znaków typu "ł , ż " itd abym mógł napisać cały tekst w szybkim czasie :D

#28 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 01 May 2012 - 11:51

Mega okazja wedlug mnie oryginalne PRO MONSTER BEATS PRO DR.DRE HAMA POLSKA ORYGINAŁ (2311275050) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Oraz fajna ciekawostka: PANEL MONSTER BEATS BY DR. DRE !! IPHONE 4 / 4S !! (2269114875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#29 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 01 May 2012 - 14:21

Według mnie ta okazja jest zbyt mega, a podrabiany cover jest bardzo fajny, nawet pudełko użyli od Tourków do tego :D Niby się zasłania naklejkami HAMA, ale skąd pewność, że sam ich nie dorobił? Nie chcę złorzeczyć, ale zawsze można kupić 2 pary Pro jedne oryginał od HAMY, drugie podróbki z bangladeszu, rozpakować, podmienić, numer seryjny naklejony na słuchawce odkleić przy pomocy suszarki(nie takie rzeczy się robiło z plombami od X360 i uznawali gwarancje) zapakować, wsadzić w foliarkę(jak sprzedaje gry np. na konsole na pewno jest w tym wprawiony już :)) i voila mamy podróbki z oryginalnym pudełkiem i numerem seryjnym, a w takiej HAMIE na pewno nawet nie wiedzą czym się różnią podróbki od oryginałów, bo to tylko dystrybutor, lub to po prostu najstarszy kant świata ze zdjęciami z internetu i wpłatą na konto...Bez przesady to jest aż 600 złotych taniej! Nawet używane myślę, że większość z Was próbowała by sprzedać drożej.

#30 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 03 May 2012 - 11:42

Byc moze jest tak jak mowisz, ale jak sprzedawca ma dowod ze kupil w sklepie i moze to udowodnic to dlaczego mialby sprzedawac fejki? Pozatym zawsze mozna bylby sprawdzic czy to sa oryginalne, gdybym mieszkal w Krakowie tak bym zrobil.

#31 patryk582

patryk582
  • 9 posts

Posted 11 May 2012 - 19:35

CiACH Twój post został usunięty jako niezwiązany z tematem. Zapytaj tu [url]http://myapple.pl/iphone-ipod/214732-oryginalnosc-sluchawek-monster-beats-tour-poradnik-3.html[/url]

#32 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 13 June 2012 - 16:33

Witajcie,

mam dwa pytania:

1. czym poza wyglądem różni się model pro i solo hd?
2. gdzie (najlepiej w Warszawie) można najtaniej kupić oryginały?
Czy według Was te są oryginalne czy nie [url=http://allegro.pl/sluchawki-beats-by-dr-dre-pro-black-white-i2417770573.html]Słuchawki BEATS BY DR. DRE PRO Black & White (2417770573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] ?

#33 norki21

norki21
  • 93 posts
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Posted 13 June 2012 - 17:36

Witajcie,

mam dwa pytania:

1. czym poza wyglądem różni się model pro i solo hd?
2. gdzie (najlepiej w Warszawie) można najtaniej kupić oryginały?
Czy według Was te są oryginalne czy nie Słuchawki BEATS BY DR. DRE PRO Black & White (2417770573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?

1. Jakością dźwięku i wielkością słuchawek oraz komponentami wykonania , bo solo są z plastiku a Pro z aluminium .
2. Poszukaj jakiegoś autoryzowanego sklepu .
Słuchawki z twojego linku nie śą oryginalne .

Ja osobiście posiadam Beats Pro za które dałem 1699 zł . Jakość dźwięku rzadko spotykana plus do tego ten Basssss :))) Opłacało się .

#34 Gumson98

Gumson98
  • 4 posts

Posted 13 June 2012 - 18:51

Co sądzicie o tych Beats'ach? [url=http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5800&cat=1]Solo HD Headphones – Beats by Dr. Dre from Monster[/url]
I nie mówcie mi, że w tej cenie mogę mieć dużo lepsze słuchawki itp. bo się już na te uparłem i tyle ;p
Chodzi mi o jakość wykonania, basy czy są dobre i oczywiście dźwięk.
Najbardziej by mnie zadowoliła opinia od użytkownika tych słuchawek.

#35 alicjag3

alicjag3
  • 676 posts
Posted 13 June 2012 - 19:33

1. Jakością dźwięku i wielkością słuchawek oraz komponentami wykonania , bo solo są z plastiku a Pro z aluminium .
2. Poszukaj jakiegoś autoryzowanego sklepu .
Słuchawki z twojego linku nie śą oryginalne .

Ja osobiście posiadam Beats Pro za które dałem 1699 zł . Jakość dźwięku rzadko spotykana plus do tego ten Basssss :))) Opłacało się .

Dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem, że pro są ogólnie lepsze?

A skąd wiesz, że nie są oryginalne?

#36 norki21

norki21
  • 93 posts
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Posted 14 June 2012 - 11:38

Dzięki za odpowiedź. Czyli rozumiem, że pro są ogólnie lepsze?

A skąd wiesz, że nie są oryginalne?

Pro są o niebo lepsze ...

Wiem , że są nie oryginalne , bo jak byłem w Dubai'u to kupywałem takie dla znajomych za jakieś 25 zł :D Poza tym nigdzie nie kupisz Solo za 300 zł :)

---------- Wpis dodano o 12:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:36 ----------

Co sądzicie o tych Beats'ach? Solo HD Headphones – Beats by Dr. Dre from Monster
I nie mówcie mi, że w tej cenie mogę mieć dużo lepsze słuchawki itp. bo się już na te uparłem i tyle ;p
Chodzi mi o jakość wykonania, basy czy są dobre i oczywiście dźwięk.
Najbardziej by mnie zadowoliła opinia od użytkownika tych słuchawek.

Ludzie dobrze mówią , że możesz za tą cene kupić lepsze ... Jeśli miałbym wybierać z palety Monstera to tylko i wyłącznie wersja PRO .
Basy są dobre , ale jakość dźwięku w Solo czy Solo HD jest mało zachwycająca ... Nie ma się czym chwalić :D Bo lepsze Sennhaisery można kupić taniej ...
To jest moja opinia , bo miałem też wersje Solo ale poszła w śmietnik , bo się połamały :)

#37 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 15 June 2012 - 19:27

pełno jest słuchawek Beats Dr Dre na Allegro, ale oczywiście podróby. Mnie tylko ciekawi, co oznacza dopisek 'mini' w takich aukcjach? Np. Słuchawki monster beats by dr.dre mini solo HD (2416474838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub NOWE MONSTER BEATS DR DRE SOLO HD MINI WYS Z PL24H (2423973947) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#38 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 15 June 2012 - 19:50

Te monstery w iSpotach to jakieś podróby, bo jakoś przeciętnie one grają?

#39 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 15 June 2012 - 21:39

Te monstery w iSpotach to jakieś podróby, bo jakoś przeciętnie one grają?

Ogólnie Solo cienko grają, wiadomo lepiej niż słuchawki po 200-300 zł, ale nie powalają jak brać to tylko Studio/Pro.

pełno jest słuchawek Beats Dr Dre na Allegro, ale oczywiście podróby. Mnie tylko ciekawi, co oznacza dopisek 'mini' w takich aukcjach? Np. Słuchawki monster beats by dr.dre mini solo HD (2416474838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub NOWE MONSTER BEATS DR DRE SOLO HD MINI WYS Z PL24H (2423973947) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Oznacza to pomysłowość sprzedawcy co do nazw, bo nie wyglądają jak solo, więc można nazwać je "mini"

#40 fadro

fadro
  • 698 posts
  • Skądzimuje w poznaniu

Posted 15 June 2012 - 21:52

Rybak to nie są podróby - jeśli Apple dokłada do ceny kawałek "za design" to w monterach ten kawałek jest jeszcze większy po prostu. To są po prostu słuchawki warte ceny podróby z allegro (ok, może nie 60 a 85zł za Solo), ale za to z ładnym plasticzkiem / aluminium (zależnie od modelu). Ale mają "ten Basssss", jak napisał wcześniej kolega (czytać to należy - zbyt mocno przenoszą całe niskie pasmo, spłaszczając całą resztę, choć faktycznie w Pro już takiej tragedii aż nie ma) A! I faktycznie są ładne i koledzy mówią 'Łaaaa!!!!" więc może warto za to płacić...

#41 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 22 June 2012 - 17:07

Rybak to nie są podróby - jeśli Apple dokłada do ceny kawałek "za design" to w monterach ten kawałek jest jeszcze większy po prostu. To są po prostu słuchawki warte ceny podróby z allegro (ok, może nie 60 a 85zł za Solo), ale za to z ładnym plasticzkiem / aluminium (zależnie od modelu). Ale mają "ten Basssss", jak napisał wcześniej kolega (czytać to należy - zbyt mocno przenoszą całe niskie pasmo, spłaszczając całą resztę, choć faktycznie w Pro już takiej tragedii aż nie ma)
A! I faktycznie są ładne i koledzy mówią 'Łaaaa!!!!" więc może warto za to płacić...

No chyba smieszny jestes, porownywalem swoje oryginalne Solo w mediamarkt do roznych sluchawek do 200 do 400 (tylko takie mieli) i Beatsy Solo pomimo swojego bardzo malego rozmiaru byly o wiele lepszy w gatunkach takich jak: rap, pop, dubstep, dance. Natomiast w gatunkach, gdzie jest mniej elektroniki, a sa np. zywe instrumenty, rock, metal, tam rzeczywiscie solo juz nie jest takie dobre. Mi Solo odpowiadaja, male, wygodne, dobrze wyciszaja, pasuja do gatunkow ktore slucham. Tym bardziej ze kupilem nowe za tylko 599zl, a nie za 700 czy 800.

Mial ktos Solo i Solo HD oryginalne? Bo podobno dzwiek sie jednak rozni, w HD jest mniej bassu, ale lepszy srodek i gora. Chcicalbym tez wiedziec czy roznia pomiedzy Solo a Studio jest naprawde duza i czy model Studio jest wygodny i jak to jest z bateriami, czy to jest duzy problem? I czy te wyciszanie - czy sluchac jakis "syk", tzw. white noise Ja glosno muzyki nie slucham takze jezeli bylby jakies piszczenie to bylby problem. Oddaje swoje solo na gwarancje i jezeli wymienia mi na nowe to umowilem ze se sklepem ze bede mogl doplacic do studio.

#42 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 22 June 2012 - 18:58

Różnica między solo a studio jest znacząca, może nie kolosalna ale jest. Wygoda jest na najwyższym poziomie, baterie to żaden problem, wystarczają na długo, bo chyba że dziennie słuchasz po 10h:) #fadro Czytając takie posty jak Twój to ogarnia mnie wielki śmiech. I nie wiem czy bardziej się śmiać z Ciebie czy Twojej głupoty. Z jednym się zgodzę z Tobą z Monsterami jest jak z APPLE, dopłaca się do marki, ale porównywanie ze podróbkami jest żałosne. Przypuszczam, że Twoje uszły nigdy nie uraczyły dźwięku Monster, być może podróbek i stąd opinia. Smak, dźwięk itp. rzeczy to bardzo subiektywna ocena, ja przed zakupem moich STUDIO przetestowałem wiele "znakomitych" firm które produkują słuchawki i najbardziej przypadły mi właśnie MONSTERY. Polska to kraj w którym mamy wielu specjalistów, chyba z 40mln. I lubimy krytykować to na co nas nie stać. Ale niestety coraz mniej ludzi wypowiada się sensownie opierając swoje argumenty o prawdziwe doświadczenia. To tak jak z iPhone, ludzie mówią że jest kiepski bo nie działa bluetooth tak jak w samsungu i w każdej innej komórce. Ludzie to czytają i nie mając nigdy iPhone psioczą pod każdym artykułem o iPhone jaki on jest kiepscy i jacy jego użytkownicy są ograniczeni, tak samo jest ze słuchawkami Monster wiele negatywnych opinii a mało prawdziwych popartych własnymi doświadczeniami. I tak właśnie tworzą się nieprawdziwe wyssane z palca mity.

#43 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 22 June 2012 - 19:23

Różnica między solo a studio jest znacząca, może nie kolosalna ale jest. Wygoda jest na najwyższym poziomie, baterie to żaden problem, wystarczają na długo, bo chyba że dziennie słuchasz po 10h:)

Sluchawki beda mi sluzyc i do komputera (muzyka, gry) i do iphona, wiec 10h to nie bedzie ale bede ich uzywal codziennie. Jakbym kupil studio to odrazu wzialbym ladowarke i akumulatorki duracella ktore maja 2500mAh. Te Duracell dolaczone do sluchawek jaka maja pojemnosc? Wtedy bym zobaczyl na ile one wystarczaja czasu i mniej wiecej o ile dluzej pociagna na tych akumulatorkach.

#44 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 22 June 2012 - 19:54

Różnica między solo a studio jest znacząca, może nie kolosalna ale jest. Wygoda jest na najwyższym poziomie, baterie to żaden problem, wystarczają na długo, bo chyba że dziennie słuchasz po 10h:)

#fadro

Czytając takie posty jak Twój to ogarnia mnie wielki śmiech. I nie wiem czy bardziej się śmiać z Ciebie czy Twojej głupoty. Z jednym się zgodzę z Tobą z Monsterami jest jak z APPLE, dopłaca się do marki, ale porównywanie ze podróbkami jest żałosne. Przypuszczam, że Twoje uszły nigdy nie uraczyły dźwięku Monster, być może podróbek i stąd opinia. Smak, dźwięk itp. rzeczy to bardzo subiektywna ocena, ja przed zakupem moich STUDIO przetestowałem wiele "znakomitych" firm które produkują słuchawki i najbardziej przypadły mi właśnie MONSTERY.

Polska to kraj w którym mamy wielu specjalistów, chyba z 40mln. I lubimy krytykować to na co nas nie stać. Ale niestety coraz mniej ludzi wypowiada się sensownie opierając swoje argumenty o prawdziwe doświadczenia. To tak jak z iPhone, ludzie mówią że jest kiepski bo nie działa bluetooth tak jak w samsungu i w każdej innej komórce. Ludzie to czytają i nie mając nigdy iPhone psioczą pod każdym artykułem o iPhone jaki on jest kiepscy i jacy jego użytkownicy są ograniczeni, tak samo jest ze słuchawkami Monster wiele negatywnych opinii a mało prawdziwych popartych własnymi doświadczeniami. I tak właśnie tworzą się nieprawdziwe wyssane z palca mity.

Nie trzeba być specjalistą żeby porównując w iSpocie monstery z innymi słuchawkami dostępnymi w salonie dojść do wniosku że wypadają przeciętnie.
Wiadomo każdy broni swojego wyboru.

#45 fadro

fadro
  • 698 posts
  • Skądzimuje w poznaniu

Posted 22 June 2012 - 23:50

Ktoś prosił o opinię, wyraziłem swoją. Miałem (niestety kupione za własne pieniążki i niestety troszkę "na głupa") monstery, raczej oryginały, kupiłem je zafascynowany wyglądem, jak wiele osób. A że miałem też kilka par innych słuchawek, również w tym samym czasie, w tym samym domu, to i miałem możliwość porównania. I nadal moim zdaniem pod względem dźwięku to są słuchawki za połowę swej ceny. A resztę płacimy za wygląd i nie ma tu czego ukrywać, bo naprawdę są śliczne. I wyrażam swoją opinię i doskonale rozumiem, że komuś najbardziej może pasować dźwięk z Solo HD, czy z Pro. Natomiast ostrzegam, że naprawdę warto sprawdzić i zastanowić się. edit Jedna ważna rzecz na którą zwraca uwagę ten wątek - słuchawki w iSpocie bywają zwykle "przetrenowane" - maca je "cała warszawka". Z jednej strony troszkę to pokazuje jak wygląda żywotność sprzętu, z drugiej przy takich ekspozycjach wiele urządzeń faktycznie pada. Jeśli mamy ochotę porównywać to to z innymi słuchawkami to raczej w normalnym sklepie, nie takim przez który dziennie przewija się tłum "macantów".

#46 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 23 June 2012 - 18:13

Fadro, napisałeś raczej oryginalne. Czyli nawet nie jesteś pewny.... Więc Twoja opinia nic nie wnosi do tematu. Ja mam w 100% oryginały więc mam zdanie o nich, i komuś może to pomoc. Rybak-17 jak już pisałem wcześniej każdy jest inny każdy inaczej odbiera rożne rzeczy. Jeden lubi mocny bas, ktoś inny środek.... To są preferencje każdego z nas i na ogół są rożne. Ja nie mam zamiaru pisać że firma x jest lepsza od firmy y. Opieram się na moim słuchu i jak pisałem wcześniej testowalem inne firmy i minister wypadł najlepiej. A testowalem słuchawki firm najczęściej polecanych. I dźwięk nie przypadł mi do gustu tak jak dźwięk z monster.

#47 fadro

fadro
  • 698 posts
  • Skądzimuje w poznaniu

Posted 23 June 2012 - 22:53

Czyli nawet nie jesteś pewny....
Nie wyniosłem ich osobiście z fabryki, kupiłem w sklepie. Teoretycznie z jakichś powodów do oficjalnego resellera też może trafić podróba
MONSTER CABLE to jest sklep z którego kupowałem. Ale rozumiem, że Ty masz z pewniejszego źródła. Ok.
"I dźwięk nie przypadł mi do gustu tak jak dźwięk z monster." A to szanuję - de gustibus non est disputandum
edit - oczywiście literówka...

#48 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2012 - 08:11

EMU, strasznie zachwycasz się monsterami, a na rynku jest wiele 6x tańszych i 10x lepszych słuchawek. Dodatkowo niektóre słuchawki grają ciepło, a niektóre zimno, co za tym idzie, nie każde słuchawki pasują do każdego odtwarzacza. Powiedz mi jeszcze, że monstery podpinasz pod Iphona, to wybuchnę śmiechem. Ok, dla laika to satysfakcjonujące, bo przecież są 2 znaczące loga i muzyka na odpowiednim poziomie. Ale jakbyś kiedyś posłuchał czegoś lepszego to wiedziałbyś o co mi chodzi. Monsterów słuchałem zarówno ze STUDIO jak i SOLO HD, i tak rewelacji nie ma, gra bo gra.. bassy da się wyczuć, muzyka jest płynna, ale jeżeli ktoś słucha żeby słuchać dla zabicia czasu to ok.., nie mam pytań.

#49 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 June 2012 - 08:31

Sluchawki beda mi sluzyc i do komputera (muzyka, gry) i do iphona, wiec 10h to nie bedzie ale bede ich uzywal codziennie. Jakbym kupil studio to odrazu wzialbym ladowarke i akumulatorki duracella ktore maja 2500mAh. Te Duracell dolaczone do sluchawek jaka maja pojemnosc? Wtedy bym zobaczyl na ile one wystarczaja czasu i mniej wiecej o ile dluzej pociagna na tych akumulatorkach.

Mimo, że słuchawki Monstera to nic specjalnego, to nawet nie porównuj dźwięku solo do studio. Solo to naprawdę syf jeśli chodzi o dźwięk. Tymbardziej wtedy gdy spojrzymy na cene. Dla mnie są warte góra 250zł.

#50 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 24 June 2012 - 08:44

Mimo, że słuchawki Monstera to nic specjalnego, to nawet nie porównuj dźwięku solo do studio. Solo to naprawdę syf jeśli chodzi o dźwięk. Tymbardziej wtedy gdy spojrzymy na cene. Dla mnie są warte góra 250zł.

Chyba grają jak inne za około 250zł. To nie ty oceniasz ich wartość.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users