Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#301 patro154

patro154
  • 3 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 21:57

chyba się skusze na te z apple store dzięki za pomoc

#302 Jin

Jin
  • 33 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 22:05

tez bym tak zrobil :) np

#303 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 22:13

Może zaczniecie wreszcie pisać porządnie, po polsku? To nie czat z Małgośką, tylko forum. :evil:

#304 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 22:37

Słucham??? :shock:

Ciebie i mnie to dziwi i dziwić będzie. Ale powiem Ci, że znam ludzi z potęrznymi sprzętami audio za grube pieniądze, ale kiedy zapytasz ich co sądzą o Monsterze, to powiedzą że tego nie piją.

Cieszę się, że mamy takiego znawcę tematu jak Ty. Sam się na tym nie znam, ale znam trochę faktów.

Nie oczekuję, żebyś mi wierzył na słowo. Wtedy byłoby nudno :)

Monster powstał w 1978 roku, a Beats 2006.
Co do rozstanie, po prostu wygasła pięcio letnia umowa. Żadna ze stron nie podała powodu, wiec te Twoje to insynuacje/plotki itp.

Nie wiem do czego nawiązałeś z tymi datami, ale kiedy chodzi o takie pieniądze jakie zarabiały obie firmy, to nic tak prosto się nie kończy, bo obie firmy ponoszą wtedy straty, a na tym nikomu nie zależy.

#305 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 13:57

Zakupiłem dzisiaj Beats Solo HD i mam takie pytanie. Jak zakryje szczelnie ręka prawą słuchawkę, bądź lewą to wydobywa się taki dziwny dźwięk (jakby zwarcie prądu, czy coś w tym stylu) ale dzieje sie tylko, jak szczelnie zakryje gąbki okalające słuchawkę. Co to może być? Czy to normalne? Tak jakby powietrze zasysało się i materiał co jest w środku, (harczał?)

#306 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 19:59

Czy warto wydać te ok 800 zł na słuchawki Słuchawki nauszne Beats Solo HD - Apple Store (Polska) czy są słuchawki innej firmy przebijające te parametrami i jakością dźwięku?

#307 lordon

lordon
  • 248 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 12 listopada 2012 - 20:12

Zakupiłem dzisiaj Beats Solo HD i mam takie pytanie. Jak zakryje szczelnie ręka prawą słuchawkę, bądź lewą to wydobywa się taki dziwny dźwięk (jakby zwarcie prądu, czy coś w tym stylu) ale dzieje sie tylko, jak szczelnie zakryje gąbki okalające słuchawkę. Co to może być? Czy to normalne?

Tak jakby powietrze zasysało się i materiał co jest w środku, (harczał?)

TO NORMALNE :) POWIETRZE SIĘ ZASYSA :) TEŻ TO MAM :)

- - - Połączono posty - - -

Czy warto wydać te ok 800 zł na słuchawki Słuchawki nauszne Beats Solo HD - Apple Store (Polska) czy są słuchawki innej firmy przebijające te parametrami i jakością dźwięku?

NIC NIE POBIJE BEATS :) POLECAM :) A JAK CHCESZ SPRAWDZIĆ TO IDŹ DO ISPOTU CORTLANDU ISPACE LUB DO APPLE STORA :D I WYPRÓBUJ :)

#308 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 20:15

Właśnie zawsze jak jestes w iSpot i podłączam moją 4 do beatsów jestem w innym świecie dlatego mnei niesamowicie kuszą

#309 lordon

lordon
  • 248 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 12 listopada 2012 - 20:22

:) widzisz :)

#310 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 20:37

Ale zastanawiam się czy za tą cenę dostanę może jakie sennheisery AKG czy podobnych firm sluchawki drownujace beatsom

#311 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 listopada 2012 - 14:47

Oczywiście, że dostaniesz lepsze słuchawki, jeżeli Ci zależy na dźwięku, a nie marce. Beatsy są przereklamowanymi słuchawkami, za drogimi i kiepsko grającymi ( ponoć jedynie mixry i pro dają radę, choć oczywiście również nie za swoją cenę ). Mają swoje plusy ( dźwiękowe ) - są to dobre słuchawki dla bassheadów którzy na wszystkich pasmach chcą słyszeć basy, nie za wysokiej jakości, ale ich dużo, liczy się dla nich wygląd, a cena nie ma znaczenia. Tak ogółem jeśli chcesz coś zbliżonego do beatsów to posłuchaj akg k518dj za ... 200 zł - ponoć basu mają równie dużo i to o wiele lepszej jakości. A jeśli chcesz zasięgnąć porady audiofilów to zapraszam na forum.mp3store.pl - tam pomożemy Ci dobrać słuchawki do tego, czego od muzyki oczekujesz.

#312 dyzio1

dyzio1
  • 95 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 11:19

Dla mnie Beatsy nie są warte ani jednej złotówki, produkują dzwięk, który jest podkolorowany w całym paśmie Proponuję każdemu kto przymierza się do nowych słuchawek, niech idzie do sklepu posłucha innych marek. Ja obecnie do Iphona używam AKG k450 i jest całkiem dobrze, nie jest to HI-END, ale z tel. nigdy nim nie będzie.

#313 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 18 listopada 2012 - 21:08

Mam pytanie da sie jakoś podkręcić w Solo HD to łamanie ?? Bo jedna strona mi troszkę luźniej chodzi od drugiej

#314 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 listopada 2012 - 15:20

Pytanie, posiadam Beatsy Studio (oryginalne) Po około 4 miesiącach od użytkowania, "intensywnego", codziennie z 2-3h zaczął buzować lewy kanał. Nie przy każdym utworze ale przy mniej więcej połowie, zwłaszcza przy utworze z większym/charakterystycznym bassem. Jeśli docisnę lekko lewy kanał ręką od zewnątrz, problem nie występuje. Faktycznie tak jest, że po czasie coś tam się luzuje w środku i jest problem bo harczy/buzuje przez luz w środku jakiegoś elementu? Gwarancji nie mam, wzięte ze Stanów od znajomego stąd odpada wysyłka do sprzedawcy. Dzięki

#315 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 listopada 2012 - 19:15

Czy beatsy solo graja lepiej od creative aurvana live? Bo takie posiadam. I czym roznia sie zwykle solo od hd? Bylem w saturnie i maja pelno zwyklych solo za 750zl.

#316 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 21 listopada 2012 - 21:54

@makemymind: no to zostaje naprawa na własną rękę/ szukanie jakiegoś nieoficjalnego serwisu. @Jojox: Podejrzewam, że nie. Ja CAL!-e wymieniłem na Beats Pro, i oczywiście Pro grają dużo lepiej, ale są też odpowiednio droższe :) Solo są najmniej udaną linią Beats'ów i grają zdecydowanie nieadekwantnie do swojej ceny. No ale oczywiście wszystko zależy od gustu. Jeśli lubisz dużo basów, to Solo spodobają ci się bardziej od CAL!-i. A co do różnic między Solo a Solo HD: wersja HD to jest taka jakby Solo 2G. Z tym że grają diametralnie inaczej niż zwykłe Solo (Solo- bas, Solo HD- średnica, soprany), więc Solo dalej są normalnie w sprzedaży. Poza tym zwykłe Solo są błyszczące, a HD matowe.

#317 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 listopada 2012 - 23:07

Chyba na odwrot. :) Bo wlasnie chcialbym matowe czarne a takie sa zwykle solo. Ale chyba dam na wstrzymanie. Zadowolony jestem z CAL!

#318 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 22 listopada 2012 - 11:47

Moje solo po 1 miesiącu : Odcinek #7 - Uszkodzone Beatsy Solo - YouTube . Zapraszam do zobaczenia jeśli ktoś chce kupić takie słuchawki...

#319 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 listopada 2012 - 16:19

@makemymind: no to zostaje naprawa na własną rękę/ szukanie jakiegoś nieoficjalnego serwisu.
@Jojox: Podejrzewam, że nie. Ja CAL!-e wymieniłem na Beats Pro, i oczywiście Pro grają dużo lepiej, ale są też odpowiednio droższe :) Solo są najmniej udaną linią Beats'ów i grają zdecydowanie nieadekwantnie do swojej ceny. No ale oczywiście wszystko zależy od gustu. Jeśli lubisz dużo basów, to Solo spodobają ci się bardziej od CAL!-i. A co do różnic między Solo a Solo HD: wersja HD to jest taka jakby Solo 2G. Z tym że grają diametralnie inaczej niż zwykłe Solo (Solo- bas, Solo HD- średnica, soprany), więc Solo dalej są normalnie w sprzedaży. Poza tym zwykłe Solo są błyszczące, a HD matowe.

Żadne beatsy nie są warte swojej ceny, ale ok ... nie będę się powtarzał. Z tego co mi wiadomo solo i solo HD nie różnią się niczym oprócz pałąka, bo ten w podstawowej wersji był dosyć łamliwy ponoć. A skrót HD nie odnosi się do żadnego " High Definition " czy czegoś takiego, tylko jego rozszerzenie ma właśnie coś związanego z wytrzymałością słuchawek; napisałbym, ale nie pamiętaj jak ono brzmiało.

#320 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 24 listopada 2012 - 22:13

Żadne beatsy nie są warte swojej ceny, ale ok ... nie będę się powtarzał. Z tego co mi wiadomo solo i solo HD nie różnią się niczym oprócz pałąka, bo ten w podstawowej wersji był dosyć łamliwy ponoć. A skrót HD nie odnosi się do żadnego " High Definition " czy czegoś takiego, tylko jego rozszerzenie ma właśnie coś związanego z wytrzymałością słuchawek; napisałbym, ale nie pamiętaj jak ono brzmiało.

Racja, sam mam solo HD oraz Mix i akg k518dj i k420.
Jeśli miałbym zrobić ranking uwzględniając jakość dźwięku jak i efektywność niskich tonów było by to tak:
k420 - nie najlepiej dają sobie radę pod iphone 4/4s, czasem lubią zacharczyć lecz są lepsze od sony mdr-zx 310 gdzie oboje w ogóle nie radzą sobie z bassami, są po prostu szutczne.

Mix - tutaj jakoś jest nienaganna, lecz brak niskich tonów, w ogóle nie wyczuwalne i ich cena.

solo hd - grają tak "pusto", bez siły, jak dla mnie za cicho i ich cena..

Najlepsze są jednak akg k518 - idealna jakość wykonania, jakoś dźwięku na prawdę bardzo zadowalająca plus mają tyle basy, że się zliczyć nie da. Jedyny ich minus to, że dość mocno przylegają przez co na dłuższe słuchanie lubią uszy boleć, ale to do przyzwyczajenia. Po 0.5 roku używania już ich nawet nie czują :)
Kolejny plus to cena, za 200zł nowe świetnie wykonane.

#321 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 grudnia 2012 - 14:04

Monster Beats by Dre Studio białe / Poznań (2829591245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy te sa orygialne?

#322 Patrycja_

Patrycja_
  • 138 postów
Napisano 02 grudnia 2012 - 20:27

Ale zastanawiam się czy za tą cenę dostanę może jakie sennheisery AKG czy podobnych firm sluchawki drownujace beatsom

Raczej znajdziesz za takom cenne przewyższające Beats - to tylko bardzo duży marketing :D

#323 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 03 grudnia 2012 - 23:23

Myśle ze tak (facet oferuje odbiór osobisty ze sprawdzeniem- to juz coś znaczy). Zapytaj gdzie kupił i czy ma dowód zakupu. Jeśli będzie to sklep, to raczej pewne ze oryginalki. Tylko koniecznie spytaj o paragon/fakturę! Bo inaczej to możesz mu nagwizdać, a on ci wciśnie co chce.

#324 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 07 grudnia 2012 - 17:35

Mam pytanie da sie jakoś podkręcić w Solo HD to łamanie ?? Bo jedna strona mi troszkę luźniej chodzi od drugiej

#325 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 17:38

@up. A widzisz tam śrubki? nic z tym nie zrobisz. Przyjrzyj się temu z bliska. Tandetne wykonanie słuchawek za 8 stów, tani plastik i guma odłazi. Sprzedałem i kupiłem sennheiser'y.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych