Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#251 matikk

matikk
  • 23 postów

Napisano 19 października 2012 - 08:28

Pic na wodę moim zdaniem. Byłem w te wakacje w USA i nie było opcji żeby kupić beatsy w takiej cenie w jakiej on sprzedaje. Zwykłe beatsy solo hd to koszt około 200$ a studio 300$. Nie ma co ufać takim "okazjom"...

#252 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 19 października 2012 - 13:07

Boże, kiedy wy sie wreszcie nauczycie, że oryginalne Studio można kupić od 1000 zł w górę! Żaden debil nie będzie sprzedawał słuchawek wartych 1200 za 500! Nie ma takiej możliwości.

#253 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 października 2012 - 14:49

Trzy lata pracochłonnych badań zaowocowały opracowaniem najbardziej niesamowitych głośników słuchawkowych jakie kiedykolwiek zbudowano...

Niezły marketing :D

AKG z 1949 (ciekawe jak grały :) )
Dołączona grafika
Trochę więcej lat badań :P

#254 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 19 października 2012 - 15:15

@up: sam też się już od jakiegoś czasu zastanawiam, jak grały słuchawki sprzed 50 lat i wiecej. Wiele bym dał żeby czego takiego posłuchać :)

#255 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 19 października 2012 - 16:30

@up: sam też się już od jakiegoś czasu zastanawiam, jak grały słuchawki sprzed 50 lat i wiecej. Wiele bym dał żeby czego takiego posłuchać :)

Ja też. Nawet zastanawiałem się jak takie słuchawki można by było w prosty sposób podłączyć do iPhone i okazuje że gniazdo Jack/TS/TRS jest stosowane od 1878 i mimo wad prawdopodobnie jest najstarszym złączem elektrycznym w użyciu :)

PS:

W których wygląda się gorzej:

W tych?
Dołączona grafika
A tu cały artykuł (EN): The History of Headphones | Cool Material

Czy w tych?
Dołączona grafika

:D

#256 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 19 października 2012 - 16:59

No te Beatsy są akurat przeochydne... Ale wyboraź go sobie z takim patykiem trzymanym przy uszach :D Strasznie to musiało być niepraktyczne. A co do Jacka, bardzo ciekawe info, szczerze mówiąc w życiu bym nie pomyślał, że poczciwy Jack jest już taki stary. Bardzo ciekawy ten artykuł. Abstrahując, od tego modelu z 1895 (nie popadajmy w skrajność :P), myślę, że słuchawki z połowy poprzedniego wieku grały już mniej więcej tak jak dzisiejsze. Oczywiście model za 1000 zł brzmiał pewnie tak jak dzisiaj pchełki za 50. No ale w końcu dźwięk to dźwięk, i chyba niewiele da się z nim zrobić, aby go wyewoluować (mono-stereo-surround- i więcej już chyba nie może być). No ale mimo wszystko chętnie posłuchałbym takich AKG, choćby po to, żeby potwierdzić moją teorię.

#257 izdum

izdum
  • 135 postów

Napisano 24 października 2012 - 14:54

Cześć,

MONSTER BEATS STUDIO NOWE DURACELL GW POZNAN!24H! (2719023478) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - czy te słuchawki mogą być oryginalne :)? Cena turboniska niby ale ma pozytywy nawet od ludzi, ktorzy maja po kilkaset komentarzy. No i wyrazne zdjecie srodka sluchawek, ktore zasialy we mnie ziarno nadziei, ze moga to byc oryginalne sluchawki.

Też miałem wątpliwości czy to oryginalne bo jednak cena zdecydowanie za niska. Wcześniej wypytywałem się kolesia czy da się je zarejestrować słuchawki na oficjalnej stronie i twierdził że nie będzie problemu.

Zaryzykowałem i dzisiaj dostałem słuchawki.
Rzeczywiście zarejestrowałem je bez najmniejszego problemu. Dostałem maila z potwierdzeniem od beatsbydre.com Moim zdaniem są to oryginały, posiadam w domu na 100% oryginalne solo hd i porównywałem sobie kable, jakość muzyki z tego samego urządzenia itd i wszystko pasuje. Poza tym oglądałem też masę filmików pokazujących np wtyczki w org i podróbkach i wszystko wskazuje na to ze to oryginały:)
No i oczywiście grają mega fajnie:)

Btw jakby ktoś był zainteresowany to chętnie odsprzedam solo hd:)

#258 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 24 października 2012 - 19:36

Poczytaj sobie w internecie, był taki okres że można było wstykać nawet kod złożony z samych zer i i tak przyjmowało :) No i nowo założone konto, przy czym na drugim zajmuje się handlem butami... Coś mi tu śmierdzi, no ale skoro dostałeś i twierdzisz że oryginały, to spk :) Btw gdzie kupiłeś Solówki HD? Masz do nich zestaw? I ile byś za nie chciał?

#259 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 24 października 2012 - 19:51

Mi ten Pan od monsterów na allegro napisał coś takiego.

sluchawki sa dobrej jakosci nie maja numeru seryjnego ,bo firma Monster w swojej polityce okresla ze model solo mozna sprzedac bez numeru (jest to na tyle tani model ze nie musi miec zreszta wie Pan cena nizsza od sklepowej 3 razy.Klienci sa zadowoleni jak tez uważam ze sprzedaje konkretny sprzet wart swojej ceny.Ludzie je kupuja na miejscu w Poznaniu i nikt nie mial jeszcze zazalen co do ich dzialania stanu wygladu...

#260 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 24 października 2012 - 20:18

Mi ten Pan od monsterów na allegro napisał coś takiego.

To ten sam od którego kupował izdum, tak? Trzeba by się podpytać gdzie dokładnie je kupił, dlaczego sprzedaje po tak niskiej cenie (ni wała mu się to nie może opłacać- nawet w stanach te solo są blisko 3 razy droższe) itp. Jak narazie powiedziałbym że to podróby bo ta cena naprawdę nie pasuje.

#261 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 października 2012 - 05:31

Ten sam.

#262 izdum

izdum
  • 135 postów

Napisano 25 października 2012 - 08:27

Jeśli chodzi o różnicę cen to ja pamiętam jakiś czas temu że kupiłem oryginalne (chyba;) ) apple in ear na allegro które w sklepie kosztowały ok 350zl za chyba 190zl. W sumie nie byłem pewien czy są oryginalne ale jak się zepsuły to wysłałem je do isource i bez problemu wymienili mi je na nowe(które z resztą grają i wyglądają tak samo jak te które się zepsuły;) ). Więc jeśli byłyby podrabiane to zakładam ze autoryzowany serwis by to wyłapał. Także sugerowanie się cenami które nawet producent podaje na swojej stronie nie jest do końca idealnym podejściem co widać na moim przykładzie. Gregory napisz do mnie na pw odpowiem Ci na wszystkie pytania jak będziesz chciał to podeślę zdjęcia itd itd:)

#263 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 października 2012 - 19:20

Ja tam jestem nauczony, że beatsy oryginalne idą tylko ze sklepu ( wiarygodnego ), albo chociaż z rachunkiem z takiej też instytucji. Monster - tak jak wcześniej było to powiedziane - podobno przyjmuje co mu się tam wpisze więc nie warto się tym sugerować. Ale w ogóle o czym my rozmawiamy ... bogaty student jedzie do USA na wymianę studencką i przy okazji kupuje sobie, ot tak 40 par ( na aukcji jest 10, ale zapewne jak wysprzeda to pojawi się kolejna ) beatsów za 300$ sztuka, no dobra - 250 ( powiedzmy, że w hurcie a na dodatek znalazł jakieś tańsze źródło ) ... warto wspomnieć, że wydaje na to ok. 40 000 zł ... ale cóż. Jako, że nie potrzebna mu ich taka ilość postanawia być dobrym dla rodaków i sprzedać je za 1/2 ceny ... przecież dla takiego studenta to 20 000 zł w przód czy w tył. Pestka. Wierzycie w to ? Hmmm ... nie będę nikogo obrażał, ale trzeba być " lekko " naiwnym :)

#264 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 26 października 2012 - 21:38

Wyznaję taką samą zasadę i rownież mi sie trochę nie chce wierzyć w tą bajeczkę o wymianie studenckiej :) A teraz ja mam pytanie dotyczące Beatsowej gwarancji: Tak jak mówiłem wcześniej, kupiłem swoje Beats'y w Szwajcarii w Mediamarkcie. Ciekaw zasad gwarancji napisałem do supportu Monstera (na stronie jest ze odpowiadają po 1-3 dniach) zapytanie, czy gwarancja jest międzynarodowa i jeśli tak to gdzie mogę je oddać do naprawy. Po trzech tygodniach (!) pewna uprzejma Rosjanka z europejskiego oddziału Monstera odpisała mi, że gwarancja jest międzynarodowa na 2 lata (mimo, ze na stronie widnieje, ze okres gwarancyjny to 1 rok, no ale mniejsza z tym) i że aktualnie Monster nie posiada w Polsce autoryzowanego serwisu i w razie czego nie mogą mi ich naprawić, ale za to mogą je wymienić. Niestety, gdzie, już nie napisała. Jako, ze nie chce mi sie czekać kolejnych trzech tygodni, postanowiłem sie tego dowiedzieć na własna rękę i napisałem do polskiego oddziału MediaMarktu (czy przyjmują gwarancje za paragonem swojego szwajcarskiego odpowiednika itp). Odpisano mi ze w takim wypadku sklep nie uczestniczy w procesie gwarancyjnym i musze zwrócić sie do oficjalnego serwisu producenta (którego przecież nie ma!). No i nie wiem teraz co dalej. Doszedlem do wniosku że ta wymiana pewnie polega na odeslaniu słuchawek do ich międzynarodowego serwisu (tego z beatsbydre.com), no ale nie jestem tego pewien. Wiecie może o co z tym wszystkim chodzi? Jeżeli ktoś sie orientuje, to bardzo proszę o pomoc, oszczedzicie mi miesiąca oczekiwania na odpowiedz z supportu Monstera :)

#265 weronix

weronix
  • 184 postów

Napisano 26 października 2012 - 21:56

Te słuchawki z aukcji to 100% podróbki! Naklejka z numerem seryjnym nie jest czarno biała tylko czarno srebrna! Sprawa druga - wygląd klapki z numerem seryjnym również świadczy o wałku.

#266 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 postów

Napisano 31 października 2012 - 15:02

Jak dla mnie [url=http://allegro.pl/monster-beats-studio-nowe-duracell-gw-poznan-24h-i2719023478.html#tabsAnchor]MONSTER BEATS STUDIO NOWE DURACELL GW POZNAN!24H! (2719023478) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] na tej aukcji są sprzedawane podróbki jak i oryginały. Jednemu sie trafią oryginalne drugiemu podróbki. Po czym to wnioskuje? Po klapce od baterii. Na jednych "b" jest wypukłe a na drugich wklęsłe (wklęsłe - oryginalne, wypukłe - podróy, a na dowód mam to [URL="http://www.bestheadphonesguide.com/wp-content/uploads/2011/10/drdrebeatstudiosheadphones.jpg"]http://www.bestheadphonesguide.com/wp-content/uploads/2011/10/drdrebeatstudiosheadphones.jpg[/URL], po lewej oryginalne po prawej podróbki.)

Tutaj jest cały temat jak odróżnić podróbki Studio [url=http://www.bestheadphonesguide.com/2011/10/how-to-tell-the-difference-between-fake-counterfeit-and-real-dr-dre-beats-studio-headphones/]How To Tell The Difference Between Real and Fake Beats Studio by Dr. Dre Headphones : BHfG Best Headphones Guide[/url]

#267 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 31 października 2012 - 16:45

Równie dobrze na zdjęciach może być oryginał a koleś wyśle Ci dobrze zrobione podróbki. I co mu zrobisz?

#268 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 postów

Napisano 31 października 2012 - 18:27

Emmm... moge nawet pójść z tym na policje, bo sprzedawanie podrobionych produktów jest karalne.

#269 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 31 października 2012 - 18:47

Możesz ale szybko pieniędzy i tak nie odzyskasz.

#270 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 31 października 2012 - 20:57

Ale tutaj wystarczy tylko logicznie pomyśleć: jaki debil sprzedawałby słuchawki warte 1200 zł za 400 zł? To tak jakby ktoś nagle zaczął sprzedawać nówki sztuki iPhone'a 5 za 1000 zł. Kupiłbyś? Bo ja raczej nie...

#271 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 postów

Napisano 31 października 2012 - 23:14

Ale ja juz sie raz spotkałem z takim "debilem", tzn. Ktoś sprzedawał ipada 2 w cenie 1 bo myślał że to 1. Ja tak samo kupiłem mikrofon za pół ceny bo sprzedający pomylił ze sobą dwa podobne produkty

#272 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 01 listopada 2012 - 22:57

Tylko ze ten facet sprzedaje:
1) rożne modele Beatsów, więc raczej wątpię żeby tak sie pomylił w przypadku wszystkich.
2) dużą ich ilość, tak więc nawet przy zamówieniu hurtowym ta cena i tak nie byłaby o tyle niższa.
Rozumiem, gdyby sprzedawał jedną parę którą sobie przywiózł ze Stanów, jak najbardziej mógłby sie w ten sposób pomylić. Ale to jest jakiś sklep masowo sprzedający różne modele fake-Beatsów. Tak więc powtarzam: nie ma możliwości aby były one oryginalne.

#273 Pirzu

Pirzu
  • 3 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 00:38

[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=2732564045]ORYGINALNE SŁUCHAWKI BEATS BY DRE SOLO HD! NOWE (2732564045) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Co myślicie o tych z oryginalnością ? ;) zakupiłem sam je za 465zł, mam znajomego który ma solo hd i wygladaja identycznie, min. mat plastik. Koleś zapewnia mnie, że oryginały, rachuneczku nie ma ale w razie czego moge zwrócić słuchawki ;)

#274 Croopek

Croopek
  • 19 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 00:40

Pudełko a dokładnie twarz Dre seems legit :D Ale cena już troszkę mniej. Poproś o więcej zdjęć wtyczki itp.

#275 Pirzu

Pirzu
  • 3 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 01:21

Mowie ze kupil na swieta w Wlk.Bryt, malo uzywane i ze kupil za podobna cene w anglii wlasnie ;) sie okaze, bo kupic juz kupilem :)

1. BTW. Wiecie może, czy ludzie podróbki z USA sprowadzaja ? [url]http://allegro.pl/show_user.php?uid=4159393[/url] tez rozmawialem z typem i faktycznei sprowadza z USA (wysłał mi rachunek kupna parunastu sztuk z USA :) )

2. ar3kb - wspominales o xb600 no i chyba xb800. Te sluchawki nie są wart swojej kasy, tyle Ci powiem ;) Duzo lepiej wydac kase na przepotężne xb700 (ktore sam defacto mam) i rozwalają system (nawet xb800 ) - naprawdę POTĘŻNY bas (większy niż w Solo HD !!! ) a do tego czysta muzyka ! rewelacja :) Myslalem ze xb600 nie sa dostepne w PL, a tu jednak Sony Polska tylko nie sciaga 800ek..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych