Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#276 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 07:36

Ale tutaj wystarczy tylko logicznie pomyśleć: jaki debil sprzedawałby słuchawki warte 1200 zł za 400 zł? To tak jakby ktoś nagle zaczął sprzedawać nówki sztuki iPhone'a 5 za 1000 zł. Kupiłbyś? Bo ja raczej nie...

Myślę, że nazywanie ludzi debilami jest troszkę nie na miejscu. Dlatego, że jeżeli sprzęt jest np. z USA to tam można trafić promocje i przeceny (zazwyczaj kilkugodzinne lub dniowe) w takich wielkościach, że to się w głowie nie mieści - nawet do 70 % ceny wyjściowej. I potem można sprzedawać dużo taniej ponieważ się tanio kupiło - tylko wtedy potencjalny kupujący nabiera podejrzeń, że to musi być wałek. Więc czasami nie da się dogodzić - duża cena - za drogo, niska cena - myślenie, że podroba albo wałek. Więc zawsze warto mieć rachunek i się nim podpierać. Pozdrawiam

#277 SebeXTM

SebeXTM
  • 6 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 13:16

[url=http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-by-dr-dre-studio-white-i2759735387.html]!SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE STUDIO White (2759735387) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] Te słuchawki wyglądają na oryginalne (wklęsłe "b"), czy według was są oryginalne?

@Edit znalazłaem jeszcze takie [url]http://allegro.pl/monster-beats-by-dr-dre-studio-white-24h-z-polski-i2761749049.html[/url] . Facet sprzedaje różne kolory,i również wyglądają no oryginalne

@Edit 2 [url]http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-dr-dre-studio-gray-limited-i2760426488.html[/url] Fajne :3

@Edit 3 [url]http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-studio-chrome-blu-limited-i2759733723.html[/url] pokazalibyście się z takim czymś na głowie? :D

#278 Pirzu

Pirzu
  • 3 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 14:32

Wlasnie o nim wspominalem... czytaj co sie pisze.. On sprowadza z USA, a to nie są jego zdjęcia... wystarczy sprawdzić dane zdjęcia .

#279 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 02 listopada 2012 - 14:55

Wlasnie o nim wspominalem... czytaj co sie pisze..

On sprowadza z USA, a to nie są jego zdjęcia... wystarczy sprawdzić dane zdjęcia .

Czytam co się pisze - i Ty rób to samo. Moja odpowiedz nie była na Twój post to po pierwsze. A po drugie nie pisałem konretnie o tym sprzedawcy tylko ogólnie, że są super okazje tylko trzeba wiedzić kiedy i gdzie je trafiać. Nie sprawdzam zdjęć ponieważ nie jestem zainteresowany ich zakupem.

#280 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 listopada 2012 - 19:54

Warto czasami spojrzeć co facet ma innego w sprzedaży. A ten przez Ciebie podany sprzedaje model studio w kolorach nigdy nie wydanych, model mixr w nieistniejącym w oryginale, niebieskim kolorze i czerwone PRO-sy które jeszcze nie zostały wprowadzone na rynek. Czemu miałbym za taką samą cenę sprzedawać oryginały i fejki ? Ja nie wiem ;)

#281 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 02 listopada 2012 - 23:25

Myślę, że nazywanie ludzi debilami jest troszkę nie na miejscu. Dlatego, że jeżeli sprzęt jest np. z USA to tam można trafić promocje i przeceny (zazwyczaj kilkugodzinne lub dniowe) w takich wielkościach, że to się w głowie nie mieści - nawet do 70 % ceny wyjściowej. I potem można sprzedawać dużo taniej ponieważ się tanio kupiło - tylko wtedy potencjalny kupujący nabiera podejrzeń, że to musi być wałek. Więc czasami nie da się dogodzić - duża cena - za drogo, niska cena - myślenie, że podroba albo wałek. Więc zawsze warto mieć rachunek i się nim podpierać. Pozdrawiam

Faktycznie może wyraziłem się trochę za ostro, przepraszam. Dalej jednak podtrzymuję swoje zdanie, że sa to podróby. Tak jak zauważył ktoś wyżej, nie istnieje coś takiego jak "dzień dobroci dla rodaków".
A tak Btw, miałem dzisiaj okazje odsluchać Sony MDR-XB500 i musze przyznać, że "łupnięcie" mają niezłe. Mimo to jednak nie spodobała mi się ich jakość wykonania i komfort użytkowania. Były po prostu mało wygodne. Zaraz po nich słuchałem Beats'ów Studio i było mi w nich dużo wygodniej (dźwięk tez był lepszy, ale szczerze mówiąc, jak na taką różnicę cenową, niewiele). Dobrze, że los jednak zmusił mnie do kupna wersji Pro, bo ta zostawia obydwa modele daleko w tyle :) EOT, żeby mnie tu nikt o agitację czy podżeganie nie oskarżył :)

#282 Croopek

Croopek
  • 19 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 16:29

Ja także odsłuchałem 2 pary beatsów - Solo HD i Studio. Poza tym że są wygodne no i ładne nie mogę powiedzieć o nich nic dobrego... Jestem basolubem ale bass w beatsach mi się nie podoba...

#283 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 listopada 2012 - 09:20

No bo beatsy to nie są dobre słuchawki ... przynajmniej nie za tą cenę. Ale to też spostrzeżenie nie do tego forum.

#284 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 listopada 2012 - 09:21

No bo beatsy to nie są dobre słuchawki ... przynajmniej nie za tą cenę. Ale to też spostrzeżenie nie do tego forum.

Po dwóch latach użytkowania doszedłem do tego samego zdania.

#285 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 14:07

Wyglada jednak na to, że Monster się trochę opamiętał, bo ich nowsze modele (Pro, Mixr, Executive) zbierają generalnie dobre recenzje. Wszystko idzie ku lepszemu :)

#286 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 listopada 2012 - 14:15

Wyglada jednak na to, że Monster się trochę opamiętał, bo ich nowsze modele (Pro, Mixr, Executive) zbierają generalnie dobre recenzje. Wszystko idzie ku lepszemu :)

Masz na myśli Beats by Dre? Monster to już osobna firma, ciekawe jak idzie im sprzedaż bez Beatsów.

#287 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 04 listopada 2012 - 14:20

Serio? Nawet nie wiedziałem, że się rozłączyli... W każdym razie tak, chodziło mi o Beats by Dre.

#288 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 listopada 2012 - 11:33

Masz na myśli Beats by Dre? Monster to już osobna firma, ciekawe jak idzie im sprzedaż bez Beatsów.

To jest ta sama firma tylko o innym zamyśle. Monster to firma która robi dobre słuchawki, stara się przede wszystkim walczyć na rynku audiofilskim, a beatsy i nokia purity to ich produkty, ale o jakiejś dziwnej filozofii która nie pozwala im robić dobrej jakości dźwięku. Jak się sprzedają ? Wyśmienicie zapewne ...

Eeee ? A co ? Oglądasz recenzję Amerykanów na yt, czy może jednak recenzje na stronach fanowskich beats by dre lub apple ? Bo na stronach audiofilskich jedyną zaletą takiego model MIXR na przykład jest to, że jakość dźwięku może rywalizować ze słuchawkami za AŻ 300 ZŁ ! WoW ...

@Gregory - proponuje żebyś wziął Beatsy i poszedł je porównać z jakimiś innymi słuchaweczkami za przynajmniej 400 zł. Nie wiem, audio technicami, denonami, sennheiserami ( ale to musisz wiedzieć który model ) czy akg. Jeśli naprawdę nie zauważysz różnicy ... no to jest mi Ciebie żal ( przepraszam ;) ) i idź słuchać na tych swoich beatsach.

#289 Croopek

Croopek
  • 19 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 13:41

Monster to też firma, która robi kable. Drogie kable :D A co do mojego przedmówcy to masz 100% rację. Kiedyś strasznie się jarałem Beatsami, super słuchawki dobry bas, przyszło do kupna słuchawek kupiłem AKG k518dj :) Jestem basolubem dlatego interesowały mnie beatsy ale teraz gdy mam te słuchawki i ostatnio słuchałem beatsów to coś strasznego. Tak wszyscy narzekacie że Samsungi są plastikowe, a to materiały z których są wykonane Beatsy to dopiero tandeta. Plastik gorszy niż w samsungu :PP

#290 patro154

patro154
  • 3 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 16:17

[url=http://www.zalando.pl/beats-by-dre-mixr-sluchawki-bialy-b4154f00c-002.html]beats by dre MIXR - Słuchawki - biały - Zalando.pl[/url] a może wie ktoś czy te słuchawki są oryginalne ?

#291 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 16:58

@Patro154: Tak, raczej tak. Oficjalny sklep, normalna cena, myśle ze to oryginał. @TVSuperStar: ja absolutnie nie jestem fanboyem Monstera. Doskonale wiem, że nie są najlepsze na świecie i za polowe ich ceny można znaleźć lepiej grające. Ja po prostu zdecydowanie nie jestem audiofilem (nie jestem też muzykiem czy innym takim) i wolałem po prostu dołożyć trochę kosztem dźwięku, ale za to mieć świetna jakość wykonania (powtarzam ze mówię o Beats Pro, Aluminium w nich jest naprawde wysokiej jakości), dużą wygodę, odczepiany kabel, dwa gniazda jack itp. Tak więc różnice słyszę, głuchy nie jestem, i kupiłem Beats'y będąc w pełni jej świadom :)

#292 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 listopada 2012 - 17:39

@Patro154: A nie lepiej kupić po prostu z apple store'a ? Masz pewność i cena podobna. No spoko, spoko - nikt przecież kupować beatsów nie zabrania tylko chciałbym aby każdy kto kupuje te monsterki był pewny, że jeśli mu zależy tylko i wyłącznie na dźwięku to przepłaca ostro.

#293 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 listopada 2012 - 17:53

To jest ta sama firma tylko o innym zamyśle. Monster to firma która robi dobre słuchawki, stara się przede wszystkim walczyć na rynku audiofilskim, a beatsy i nokia purity to ich produkty, ale o jakiejś dziwnej filozofii która nie pozwala im robić dobrej jakości dźwięku. Jak się sprzedają ? Wyśmienicie zapewne ...

Nie to nie jest ta sama firma.
Beats miało umowę z Monster, tworzyli wspólnie słuchawki. Rozeszli się i pakiet (chyba większościowy w Beats) kupiło HTC. Monster robi swoje słuchawki bez kooperacji już z Dre.

#294 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 17:56

Coś w tym może być, bo tak jak patrzę na stronie Beats na ich słuchawki to za cholerę nie mogę się nigdzie dopatrzeć loga monstera (mimo, ze na moich, kupionych dwa miesiace temu jest ich conajmniej kilka).

#295 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 19:34

Jak czy tam wypociny niektórych znawców tematu to, aż mi się dziwnie robi. Monster został wybrany do tworzenia tych słuchawek prawie wyłącznie z celów marketingowych, bo nazwa "Monster Beats" brzmi lepiej i mówi dużo więcej o produkcie niż samo "Beats" czy "HTC Beats". Prawda jest taka, że każda firma na zlecenie mogłaby produkować te słuchawki, bo to żadna filozofia. Monster nie był raczej wcześniej znaną marką, a wspólnie z Beats mogli dużo szybciej wyrobić markę produktu, aby się on rewelacyjnie sprzedawał. A rozstali się z prostego względu, Beats chciał zmniejszyć zyski Monstera, oraz nie chciał, aby Monster dalej psuł markę. A to się działo z prostego względu: Monster sobie nie radził sobie z ogarnięciem tego przedsięwzięcia, między innymi z obsługą klienta, którą olewał jak się tylko dało, co psuło opinie o marce Beats. Poza tym nie mógł zrozumieć, że "x%" z czegoś jest lepsze, niż 100% z niczego. Co do jakości Monstera, to od zawsze tworzyli badziew za duże pieniądze. Ich kable zawsze były co najwyżej przeciętne. Psuły się, tak jak i te od Beatsów się psują. Mój od Pro już przerywa przy wtyku, a mam je może z 6 miesięcy. Co do jakości dźwięku, to te słuchawki były wycelowane w specyficzną część rynku, szczególnie do ludzi, którzy nigdy nie kupowali drogich słuchawek, oraz do tych co oczekują od słuchawek, czegoś innego niż tylko jakość dźwięku. Nie jest ona na pewno przeciętna, ale rewelacyjna też nie. Nie ma co dyskutować o cenie tych słuchawek, bo to specyficzny rynek i z inną ceną niż ta która jest teraz, marka nie odniosłaby takiego sukcesu, a to jest najważniejsze w każdej firmie, czyli żeby zarobić jak najwięcej pieniędzy.

#296 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 19:42

Monster nie był raczej wcześniej znaną marką,

Słucham??? :shock:

#297 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 listopada 2012 - 19:55

Jak czy tam wypociny niektórych znawców tematu to, aż mi się dziwnie robi.

Monster został wybrany do tworzenia tych słuchawek prawie wyłącznie z celów marketingowych, bo nazwa "Monster Beats" brzmi lepiej i mówi dużo więcej o produkcie niż samo "Beats" czy "HTC Beats". Prawda jest taka, że każda firma na zlecenie mogłaby produkować te słuchawki, bo to żadna filozofia. Monster nie był raczej wcześniej znaną marką, a wspólnie z Beats mogli dużo szybciej wyrobić markę produktu, aby się on rewelacyjnie sprzedawał.
A rozstali się z prostego względu, Beats chciał zmniejszyć zyski Monstera, oraz nie chciał, aby Monster dalej psuł markę. A to się działo z prostego względu: Monster sobie nie radził sobie z ogarnięciem tego przedsięwzięcia, między innymi z obsługą klienta, którą olewał jak się tylko dało, co psuło opinie o marce Beats. Poza tym nie mógł zrozumieć, że "x%" z czegoś jest lepsze, niż 100% z niczego.

Co do jakości Monstera, to od zawsze tworzyli badziew za duże pieniądze. Ich kable zawsze były co najwyżej przeciętne. Psuły się, tak jak i te od Beatsów się psują. Mój od Pro już przerywa przy wtyku, a mam je może z 6 miesięcy.

Co do jakości dźwięku, to te słuchawki były wycelowane w specyficzną część rynku, szczególnie do ludzi, którzy nigdy nie kupowali drogich słuchawek, oraz do tych co oczekują od słuchawek, czegoś innego niż tylko jakość dźwięku. Nie jest ona na pewno przeciętna, ale rewelacyjna też nie.

Nie ma co dyskutować o cenie tych słuchawek, bo to specyficzny rynek i z inną ceną niż ta która jest teraz, marka nie odniosłaby takiego sukcesu, a to jest najważniejsze w każdej firmie, czyli żeby zarobić jak najwięcej pieniędzy.

Cieszę się, że mamy takiego znawcę tematu jak Ty. Sam się na tym nie znam, ale znam trochę faktów.
Monster powstał w 1978 roku, a Beats 2006.
Co do rozstanie, po prostu wygasła pięcio letnia umowa. Żadna ze stron nie podała powodu, wiec te Twoje to insynuacje/plotki itp.

Co do ceny w 100% zgadzam się z Tobą, tańsze być nie mogą, taka marka, taka strategia cenowa.

#298 patro154

patro154
  • 3 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 21:03

a czy ktoś wie czemu tutaj na oficjalnej stronie apple z boku beatsów jest napisane beats a niema loga monstera? [url=http://store.apple.com/pl/product/H9481ZM/A/s%C5%82uchawki-nauszne-beats-mixr]Słuchawki nauszne Beats Mixr - Apple Store (Polska)[/url]
na tych jest logo [url]http://www.ispot.com.pl/Sluchawki_nauszne_Beats_Mixr_High_Performance__Biale_p41711.html[/url]

#299 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 21:36

To jest stosunkowo nowy model, więc raczej nie ma to związku z naszą powyższą rozmową. Ja obstawiam, że AOS ma zdjęcia jakiejś zagranicznej wersji. Przypuszczam, że oprócz tego szczegółu nie ma miedzy nimi różnic.

#300 Jin

Jin
  • 33 postów

Napisano 05 listopada 2012 - 21:56

a czy ktoś wie czemu tutaj na oficjalnej stronie apple z boku beatsów jest napisane beats a niema loga monstera? Słuchawki nauszne Beats Mixr - Apple Store (Polska)
na tych jest logo Apple iSpot Premium Reseller Słuchawki nauszne Beats™ Mixr High Performance - Białe - Przewodowe

Bo beats by dre już sama produkuje nie tylko słuchawki ale też kable. Ta firma nie ma juz nic wspolnego z monster'em.

Czyli: nowe beatsy - brak loga monstera, starsze beatsy - jest logo monstera.

Pozdro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych