Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#326 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 grudnia 2012 - 19:33

@up No tak, ale sennheisery dają dźwięk, a nie lans ( a przynajmniej nie na ulicy ), a kupując beatsy chodzi o lans i zalewający wszystkie pasma, tandetny, łupiący do bólu bas, bas, bas ...

#327 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 07 grudnia 2012 - 23:55

Kwestia gustu. Jak jest sie basolubem, to bas w Beatsach się podoba. A co do lansu: w życiu nie wyszedłbym w Beatsach na ulicę, taki "szpan" jest żenujący i jak dla mnie żałosny. Tak jak już tutaj pisałem: moje Beats'y Pro dom opuściły raz, a mianowicie kiedy nioslem je ze sklepu :) Ja je nabyłem dla dźwięku, który mi osobiście bardzo się podoba. A co do Solo- mimo swojej popularności Solo (HD też) są naprawdę słabym modelem. Tandetne i kiepsko grające. Jak brać Beats'y to tylko Pro albo Mixr. Do celów "terenowych" może kiedyś nabędę Beats Executive- duuuuużo mniej krzykliwy design od reszty Beats'ów (nie rzucają się tak w oczy), małe rozmiary i aktywne wytłumianie czynią te słuchawki wręcz stworzone dla mnie :D Jak sie pojawią u nas to trzeba będzie je przetestować.

#328 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 11:00

Mnie tam akurat bas wbija w fotel, nie jestem jakimś expertem muzycznym, jakość jak dla mnie jest mega.

#329 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 18:08

Wie ktoś może czy oficjalny internetowy sklep Beats wysyła do Polski?

#330 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 grudnia 2012 - 18:42

Wie ktoś może czy oficjalny internetowy sklep Beats wysyła do Polski?

Wyślij do nich maila, albo wejdź na sklepy przez nich wspierane i któryś z nich na pewno będzie wysyłał

#331 Szaq

Szaq
  • 28 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 00:24

Co do słuchawek Beats By Dre Studio moge na początku powiedzieć że jeśli włoży sie dobre baterie to bass przez jakiś czas gra genialnie, a jakość dźwięku też jest ok lecz... po jakimś czasie słuchawki jakość sie troszke pogorszyła. Trzy miesiące po zakupie rozwalił mi sie podstawowy kabel, a jedenaście miesięcy po zakupie(czyli jakis miesiąc temu)najpierw słuchawki sie złamały w nie wyjaśniony sposób(Zdejmuje je z głowy, patrze, a tam złamanie.. na początku sie załamałem ale potem cos kombinowalem i 'dostalem' nowe ;d), a kilka dni później bass zaczął słabiej grać. To tyle powiem o słuchawkach.

To teraz moje pytanie.
Dlatego ze mam nowe, nieodpakowane Beatsy Studio to wpadłem na pomysl zeby je sprzedac i kupić Beatsy Pro bo jakoś dźwięk Studio mi sie znudził a Pro to podobno najlepsze Beatsy. Opłaca sie kupować Beatsy Pro ? iPhone 4S wystarczy zeby te sluchawki daly z siebie wszystko (na razie mam jakas lipna mp3 od muzyki bo swoj poprzedni telefon wyprałem -.- iphona kupuje po świętach) ?

#332 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 18 grudnia 2012 - 20:03

Kup inne słuchawki ;). Szkoda kasy no chyba że musisz mieć beatsy dlatego bo każdy kto ma iPhone musi mieć beasy ;).

#333 Szaq

Szaq
  • 28 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 21:03

To jakie słuchawki proponujesz do 1100zł ? : P Muszą mieć dobry design, muszą być wytrzymałe(zeby mi sie znowu nie zlamaly) i muszą być dobre ;)

#334 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 18:57

Kup inne słuchawki ;). Szkoda kasy no chyba że musisz mieć beatsy dlatego bo każdy kto ma iPhone musi mieć beasy ;).

Pokaż mi drugie takie słuchawki które mają taki bass, bo wszystkie które słuchałem, to głuche jakieś.

#335 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 19 grudnia 2012 - 19:30

To jakie słuchawki proponujesz do 1100zł ? : P Muszą mieć dobry design, muszą być wytrzymałe(zeby mi sie znowu nie zlamaly) i muszą być dobre ;)

SŁUCHAWKI AKG K551 iphone K551 ~~Salon Warszawa~~ (2811348603) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#336 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 grudnia 2012 - 19:31

Philips Fidelio L1, a jeśli chcesz coś koniecznie lanserskiego to ja teraz przeglądam " soul by ludacris ", ponoć dają rade ;)

Pokaż mi drugie takie słuchawki które mają taki bass, bo wszystkie które słuchałem, to głuche jakieś.

Hmmm ... chcesz potężnego bassu ? Poszukaj w produktach sony.

#337 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 21:04

Hmmm ... chcesz potężnego bassu ? Poszukaj w produktach sony.

Przesłuchiwałem kilka modeli, nici w porównaniu do Beatsów.

#338 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 23:40

Pierwsze primo: po kij ci słuchawki za 1100 zł do iPhona? Przecież do takiego źródełka to max 600 zł... Poza tym takich audiofilskich słuchawek iPhone może już nie zdołać napędzić (dlatego Studio mają wbudowany wzmacniacz). Drugie primo: zastanów sie nad tym z innej strony: studio sa lekkie, w miarę małe i fajnie wyglądają, przez co mozna chodzić w nich po mieście (sądząc po źródeł wnioskuje ze to właśnie będziesz robił). I teraz serio chcesz wyjść na ulicę w metalowych Pro lub wielkich AKG podanych przez kolegę wyżej? Jak dla mnie chodzenie w wielkich słuchawkach studyjnych trochę mija się z celem...

#339 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 grudnia 2012 - 06:30

Pierwsze primo: po kij ci słuchawki za 1100 zł do iPhona? Przecież do takiego źródełka to max 600 zł... Poza tym takich audiofilskich słuchawek iPhone może już nie zdołać napędzić (dlatego Studio mają wbudowany wzmacniacz).
Drugie primo: zastanów sie nad tym z innej strony: studio sa lekkie, w miarę małe i fajnie wyglądają, przez co mozna chodzić w nich po mieście (sądząc po źródeł wnioskuje ze to właśnie będziesz robił). I teraz serio chcesz wyjść na ulicę w metalowych Pro lub wielkich AKG podanych przez kolegę wyżej? Jak dla mnie chodzenie w wielkich słuchawkach studyjnych trochę mija się z celem...

No to widać, że się na temacie specjalnie nie znasz. Czy taki problem dołożyć sobie do tego do wzmacniacz lub dobrego daca, i prócz tego wrzucić do takie zestawu słuchawki za 900 zł? Poza tym Studio to nie są jedyne słuchawki ze wzmacniaczem na rynku, i na pewno nie najlepsze ... wgl o czym my rozmawiamy. To myślenie w stylu " No tak ... po moich drogach nie pojeżdżę ferrari więc wezmę zwykłego fiata, za tą samą cenę ... ". Na ulicy nie posłuchasz specjalnie muzyki w pełnej klasie BTW.

#340 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 grudnia 2012 - 10:21

A ja mam taki "problem".. ;) Zakupiłem wczoraj wersje Studio. Oryginalne, z fakturą. Grają ładnie, pięknie, dla mnie wystarczająco natomiast.. Porównywałem z podróbkami znajomego i w jego podróbce jakby działał ten "noise calling" konkretnie czyli mając słuchawki na głowie i włączając je ale bez muzyki, wyraźniej wytłumia otoczenie. Natomiast w moich w zasadzie nie odczuwam różnicy kiedy słuchawki są włączone bądź wyłączone.. Także wychodzi na korzyść podróbek? Totalnie nie rozumiem tej opcji ;) Pytanie, tak jest czy z moimi może być coś nie tak, ponieważ niezbyt dobrze a w zasadzie prawie w ogóle nie wygłuszają?

#341 barixxpl

barixxpl
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 14:18

Owszem, może być coś z nie tak z pałąkiem. Beats by dr dre są ogólnie słabo wykonane, choć mam 2 modele i jak na razie jedyny problem to Tour i ControlTalk, który działa wtedy kiedy mu się podoba.

#342 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 23 grudnia 2012 - 14:22

A co myślicie o beats by dr dre mixr? Ich wykonanie minimalnie się różni, wydają się warte uwagi. Zastanawiam się nad zakupem. Co sądzicie na ich temat?

#343 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 grudnia 2012 - 20:19

Beatsy, jak beatsy - dziadostwo; mimo to jednak ponoć konkurują ze słuchawkami za 300 zł więc jest ogółem lepiej niż poprzednie lepiej, do tego dochodzi izolacja niezła ... ale to tylko to co czytałem, Guetta i tak używa senek ;)

#344 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 grudnia 2012 - 19:09

Pytanie o kabel od Studio, używałem go raptem kilka razy, dziś patrzę, izolacja przy jacku puściła. Da się to zareklamować i jest szansa żeby to uwzględnili czy odpada? Albo dwa, da się zakupić te kable? Na Allegro widzę, że są po 25zł ale mniemam, że raczej na pewno zamienniki/podróbki. Bądź też czy da się to jakoś samemu naprawić? Myślałem o super glue delikatnie ale nie wiem czy jeśli klej dostanie się na te zwoje w środku to czy kompletnie kabel nie padnie :-) [ATTACH=CONFIG]12999[/ATTACH] I taka ciekawostka.. Byłem dziś w Saturnie, oglądałem Studio, i Studio w Saturnie mają wewnątrz słuchawek z lewej strony naklejkę z serial number a po prawej stronie wewnętrznej te napisy włącznie z recyclingiem etc.. Z tego co kojarzę, zarówno naklejkę jak i te napisy, loga CE etc mają fejki? ;-)

#345 10101100

10101100
  • 10 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 21:52

Witam co możecie powiedzieć o tych solo hd? [url=http://allegro.pl/monster-beats-solo-hd-nw-gw-sn-polska-24h-poznan-i2991978590.html]MONSTER BEATS SOLO HD NW/GW/sn POLSKA! 24h POZNAN! (2991978590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] cena jest niesamowicie niska co znaczy, że to podróbki ALE gość ma wszystkie pozytywne z wyjątkiem jednego komentarza zarzekającego się co do oryginalności? Dziwna sprawa, czy to mogą być rzeczywiście oryginały tak jak piszą kupujący?

#346 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 22:02

Witam co możecie powiedzieć o tych solo hd? MONSTER BEATS SOLO HD NW/GW/sn POLSKA! 24h POZNAN! (2991978590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. cena jest niesamowicie niska co znaczy, że to podróbki ALE gość ma wszystkie pozytywne z wyjątkiem jednego komentarza zarzekającego się co do oryginalności? Dziwna sprawa, czy to mogą być rzeczywiście oryginały tak jak piszą kupujący?

Jasne ze podróbki.

#347 10101100

10101100
  • 10 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 23:07

Poznać można po znaczku MONSTER'a, tak? Czy granatowe beatsy były wykonywane za czasów gdy produkcja trwała razem? Komentarze są łudzące. Kupił je mój kolega, może się "lekko" zdziwić :D.

#348 TvSuperStar

TvSuperStar
  • 364 postów
  • SkądKatowice

Napisano 31 stycznia 2013 - 07:39

Poznać można po znaczku MONSTER'a, tak? Czy granatowe beatsy były wykonywane za czasów gdy produkcja trwała razem? Komentarze są łudzące. Kupił je mój kolega, może się "lekko" zdziwić :D.

Poznać można przede wszystkim po cenie. Jeśli nie kupujesz używek to niemożliwe jest znalezienie na allegro oryginałów kosztujących nawet 20% mniej niż ceny sklepowe, a druga sprawa jest taka, że oryginały ( oprócz jak wspominałem używek ) sprzedają na allegro praktycznie tylko i wyłącznie sklepy internetowe, pokroju headbeat czy audiopolis ;)

#349 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2013 - 15:50

Mam model Studio. Używane ok 2 miesięcy. Prawie codziennie ale delikatnie i bez szału. Zauwazyłem po obu stronach przy zgięciu na samych krawędziach mikro pęknięcia. Mają po ok 0,5cm ale boję się, że za jakiś czas to się powiększy bądź zacznie całość pękać. Czy obejmuje to gwarancja?

#350 Gardor

Gardor
  • 36 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 16:11

Siema mam pytanko zastanawiam się nad kupnem Beats by Dr.Dre wireless ma je ktoś ? Opłaca się brać bezprzewodowe czy lepiej kupić z przewodem ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych