Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 3 nie działający internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#76 masteryono

masteryono
  • 115 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:04

Picik sranie w banie. Bierz playa, na kartę i się sam przekonaj, najwyżej stracisz dziesięć złotych, a potem sobie wezmiesz tmobile, btw nie wiem mak jest w playu z microSIM, ale jak coś to można na allegro za 15zl kupić wycinarke.

#77 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:11

A ile płacisz w Playu na kartę ? Która oferta jest z Playa najlepsza ? I żeby nie było OT - ładnie ci samo przeskakuje z 3G na Wifi i vice versa ?

#78 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:17

Cytat

...można na allegro za 15zl kupić wycinarke.

A po cholere tracic kase na wycinarki. Zwyklym nozykiem, zyletka czy czymkolwiek mozna to dociac recznie, samemu, za darmo.

#79 masteryono

masteryono
  • 115 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 14:11

Tzn sprawa jest taka, ze ja mam abonament z Playa (play online 99) i płace 59 złotych, mam 16 GB transferu i nielimitowane pobieranie w nocy za darmo. Płace tak mało ponieważ jestem stałym klientem Playa. W iPadzie 3 mam abonament z tmobile, wiesz jako, ze tmobile jest tym oficjalnym sprzedawcą Apple i maja niby 42mb/s to myślałem, ze net będzie hulał, a tu dupa. Z wifi z playa (mam modem Huawei jakiś tam, z funkcją routera wifi) bardzo ładnie mi przeskakuje na 3G tmobilowe. Niestety w aktualnych ofertach się nie orientuje, ale kiedyś było coś takiego jak play online na kartę, tzn ze normalnie doladowujesz sobie konto za kasę i to się jakoś na transfer przekładało, musialbyś pójść do playa i zagadać z nimi, wziąć taki starter na wypróbowanie i tyle, najwyżej zrezygnujesz, tzn nie będziesz doładowywał i tyle bo w takim przypadku umowy nie ma. Pójdź tez do tmobile i zapytaj się czy możesz wziąć kartę na wypróbowanie i tyle. Być może, ze w twoim przypadku będzie lepiej hulał tmobile. Nie mam pojęcia jak jest w Wawie, u mnie na obrzeżach Opola najlepiej działa Play, nie wiem jak w centrum, jeszcze nie miałem okazji bawić się moim iPadziątkiem w centrum miasta.

#80 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 07 kwietnia 2012 - 19:12

Absolutnie nie wycinajcie kart, bo najprawdopodobniej już jej nie wyciągniecie z iPada. Karte microSIM w PLAY można dostać za darmo. Wymiana następuje od ręki, jeśli numer jest zarejestrowany dajecie dowód, jeśli nie, kod PUK.

#81 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 07 kwietnia 2012 - 23:13

Miałem wiele urządzeń na microSIM. Zawsze wycinałem kartę. Nigdy nie było problemu. Swoją drogą w Tmobile chcą ok 30 pln za mictoSIM. Zdziercy.

#82 midar

midar
  • 38 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 00:34

Cytat

Absolutnie nie wycinajcie kart, bo najprawdopodobniej już jej nie wyciągniecie z iPada. Karte microSIM w PLAY można dostać za darmo. Wymiana następuje od ręki, jeśli numer jest zarejestrowany dajecie dowód, jeśli nie, kod PUK.

Co za bzdura? Ja mam kartę przyciętą nożyczkami (Orange) i przekładam ją między dwoma iPadami (iPad 1 i New) dość często. Wchodzi i wychodzi jak po maśle. Kumplowi też przyciąłem i zero problemów z wyjmowaniem.

#83 masteryono

masteryono
  • 115 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 04:57

No właśnie, jak wytniesz wycinarką, czy nawet ręcznie nożykiem wg szablonu i nie zapsujesz to moim zdaniem powinno wszystko być ok.

#84 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 kwietnia 2012 - 09:41

Cytat

Co za bzdura? Ja mam kartę przyciętą nożyczkami (Orange) i przekładam ją między dwoma iPadami (iPad 1 i New) dość często. Wchodzi i wychodzi jak po maśle. Kumplowi też przyciąłem i zero problemów z wyjmowaniem.

AHA, jak ja przyciąłem to teraz nie chce wyjść i zostaje serwis

#85 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 kwietnia 2012 - 09:49

Niestety ja ddołączam do grona osób mających problem z internetem w T-mobile. Wydaje mi się, że w Playu nie miałem takich problemów. Jak wrócę do domu to spróbuję Play znowu. P.S. Coś mi się wydaje, że jest to problem T-mobile, a nie Apple. Włożyłem kartę Playa i problem przestał występować. Co prawda opcja Hotspota dalej mi się nie pojawiła, ale nie ma problemu z zanikiem sieci.

#86 roiz.bistro

roiz.bistro
  • 3 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 12:25

U mnie ten sam problem...Nowy ipad z 4g wraz z karta micro sim od Tmobile. Internecik śmiga ale czesto wywala komunikat:" nie udalo sie uruchomic sieci komorkowej" pomaga tylko restart urzadzenia. Mam nadzieje ze jakas poprawka softu zalatwi ten problem bo robi sie to denerwujace. Probowal ktos z kartą Orange dla Ipad?

#87 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 14:32

w orange mam to samo, co prawda od momentu wlaczenia funkcji roamingu problem rzadko wystepuje ale jednak, na testy kilem karte playa i wszystko dzialalo idealnie wiec problem jest po stronie sieci lub bledow na karcie microsim

#88 masteryono

masteryono
  • 115 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 17:14

A co daje ta opcja roamingu? Nie ma za to dodatkowych kosztów?

#89 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 19:57

Cytat

Niestety ja ddołączam do grona osób mających problem z internetem w T-mobile. Wydaje mi się, że w Playu nie miałem takich problemów. Jak wrócę do domu to spróbuję Play znowu.

P.S. Coś mi się wydaje, że jest to problem T-mobile, a nie Apple. Włożyłem kartę Playa i problem przestał występować. Co prawda opcja Hotspota dalej mi się nie pojawiła, ale nie ma problemu z zanikiem sieci.

Wpisz w zakładce modem internetowy w polu apn słowo internet i hotspot się pojawi(mowa o play).

#90 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 kwietnia 2012 - 20:58

Cytat

Wpisz w zakładce modem internetowy w polu apn słowo internet i hotspot się pojawi(mowa o play).

O tym sposobie już kilka osób pisało, ale niestety u mnie po wpisaniu internet przy APN modemu - modem dalej się nie pojawił :(

#91 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 21:17

Włącz i wyłącz tryb samolot...powinien się pojawić hotspot.

#92 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 10 kwietnia 2012 - 06:51

Cytat

Włącz i wyłącz tryb samolot...powinien się pojawić hotspot.

To już wszystko przerabiane :) Hotspota jak nie było tak nie ma :( Na szczęście nie bardzo mi na nim zależy (na iPhone mam większy pakiet więc i tak uruchamiam na iPhone) więc jak się pojawi przy następnej poprawce to będzie OK. Nie ma problemu.

Natomiast chciałem już definitywnie potwierdzić, że u mnie problem z internetem występuje tylko na karcie T-mobile. Po wielu testach stwierdziłem, że na karcie Playa problem nie występuje - więc T-mobile DO ROBOTY !!!

#93 kotfis

kotfis
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:16

Witam. Temat na tyle mnie zainteresował, że postanowiłem wreszcie zalogować się na forum. Witam więc wszystkich i przechodzę do rzeczy... Mój sprzęt: nowy iPad 64GB 4G z kartą t-mobile którą używałem w iPad2. Nie odtwarzałem "trójki" tylko używam jako nowego. Problem pojawił się od razu po zakupie w dniu premiery w Polsce. Tak jak u Was - działa dobrze aż nie przestanie, najczęściej po wyjściu z zasięgu WiFi lub jeszcze częściej po wyłączeniu WiFi w iPadzie. Zadzwoniłem do Apple i tam poradzili odtworzyć system. Na początku wydawało się, że pomogło ale szybko wróciło do normy - czyli się wieszało. Potem znów odtworzyłem i pracowałem na czystym bez dodatkowych programów - nie pomogło. Dziś kupiłem prepaida w Playu - jak ręką odjął. Nie jest to jednak dla mnie rozwiązanie gdyż mam 12 GB w abonamencie w t-mobile. Ciekawe co na to t-mobile... Zgłaszał to ktoś do nich? Pozdrawiam

#94 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:31

Problem zawieszania połączenia nie występuje w Play ponieważ karta z internetem działa tylko na nadajnikach Play a Play świadczy swą usługę tylko w 3G. iPad zawiesza się w momencie przejścia 3G na EDGE. Tak więc jest to wina urządzenia. Problem na moim urządzeniu występuje tylko na karcie T-Mobile i w momencie przelogowania z 3G na EDGE. Na karcie Play działa bez zastrzeżeń ale tu nigdy urządzenie nie zalogowało się do EDGE. Ta sama karta z T-Mobile w iPadzie 2 i w iPhonie działa bez zastrzeżeń. Na marginesie odebrałem dziś drugiego iPada i mam ryse na tylnej obudowie oraz plamy jakby po kleju które nie chcą zejść. Wyświetlacz bez zastrzeżeń.

#95 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 10 kwietnia 2012 - 17:14

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#96 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2012 - 18:54

Cytat

Problem zawieszania połączenia nie występuje w Play ponieważ karta z internetem działa tylko na nadajnikach Play a Play świadczy swą usługę tylko w 3G. iPad zawiesza się w momencie przejścia 3G na EDGE. Tak więc jest to wina urządzenia. Problem na moim urządzeniu występuje tylko na karcie T-Mobile i w momencie przelogowania z 3G na EDGE. Na karcie Play działa bez zastrzeżeń ale tu nigdy urządzenie nie zalogowało się do EDGE. Ta sama karta z T-Mobile w iPadzie 2 i w iPhonie działa bez zastrzeżeń. Na marginesie odebrałem dziś drugiego iPada i mam ryse na tylnej obudowie oraz plamy jakby po kleju które nie chcą zejść. Wyświetlacz bez zastrzeżeń.

Czyli miałeś naprawianego czy wymienili ci na jakiegoś refurba ? Numer seryjny ten sam ?
Zostawisz to tak czy dalej wymieniasz ?

Żeby nie było OT:
Ktoś testował Orange ?
Jeśli na Orange działa przy switchowaniu EDGE <-> 3G tzn. że wina T-Mobile.
Jeśli na Orange nie działa, tzn. że problem w iPadzie.

#97 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:14

Orange to samo. Pojawia mi sie komunikat, że nie można aktywować sieci. Konieczne jest resetowanie ustawień sieciowych.

#98 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:18

Pierwszą sztukę kupiłem w T-Mobile (była ok) a drugą w Apple Store i ta ma zniszczony tył. Urządzenie było nowe i nie rejestrowane, więc wyglada na to że w fabryce tak je urządzili.

#99 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:34

Chinczyk nie znalazł rękawiczki. Eh, już chcę dostać swoją sztukę i zapomnieć o tym cyrku. Jak widać z Orange też cyrk, więc na chwilę obecną biorę starter Playa. Transfery są jakieś sensowne w Warszawie (centrum) czy faktycznie czuje się to ułomne 4G vs konkurencja (Orange, Tmobile) ?

#100 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 10 kwietnia 2012 - 20:43

Nie jest to wina operatora tylko niestety iPada zostaje czekać na aktualizację i się pomęczyć, lub przesiadka na Play.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych