Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 3 nie działający internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#101 kotfis

kotfis
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:05

Nie jest to wina operatora tylko niestety iPada zostaje czekać na aktualizację i się pomęczyć, lub przesiadka na Play.

O ile nie jest to problem sprzętowy...

#102 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:14

Mam iPada3 4G i internet na kartę Orange Free i nie zauważyłem żadnych problemów. Karta ordynarnie przycięta nożyczkami praktycznie na oko, wszystko działa, nie zrywa połączeń.

#103 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:21

O ile nie jest to problem sprzętowy...

Mam nadzieję, że nie. Bo jak tak to zastanowię się nad zwrotem.

#104 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 11 kwietnia 2012 - 14:16

Problem zawieszania połączenia nie występuje w Play ponieważ karta z internetem działa tylko na nadajnikach Play a Play świadczy swą usługę tylko w 3G. iPad zawiesza się w momencie przejścia 3G na EDGE. Tak więc jest to wina urządzenia. Problem na moim urządzeniu występuje tylko na karcie T-Mobile i w momencie przelogowania z 3G na EDGE. Na karcie Play działa bez zastrzeżeń ale tu nigdy urządzenie nie zalogowało się do EDGE. Ta sama karta z T-Mobile w iPadzie 2 i w iPhonie działa bez zastrzeżeń.

I tu muszę się zgodzić właśnie jestem w miejscu gdzie przełącza mnie pomiędzy 3G a EDGE i właściwie nie mogę korzystać z iPada, ciągłe wyłączanie i włączanie. A miał być taki wspaniały Nowy iPad.

#105 dyrooo

dyrooo
  • 21 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 17:13

Niestety mam ten sam problem. Jak zbliże się do okna albo zawieje mocniejszym sygnałem z nadajnika, tablet łapie sygnał 3G i lipa trzeba uruchomić ponownie. Nie ma natomiast żadnego problemu z przełączaniem pomiędzy wifi a kartą.

#106 horvath83

horvath83
  • 6 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 17:19

Niestety, gdy okaże się że następna wersja iOS problemu nie usunie będę robił wszystko aby iPada zwrócić. Wifi to w moim przypadku miły dodatek, ale sprzęt miał zapewnić mobilny dostęp do internetu. Miałem okazję dokładnie temat przetestować przemierzając Polskę ze wschodu na zachód i z powrotem. Tragedia. Co chwilę trzeba było tabliczkę resetować. W tych samych warunkach iPhone 4 nie miał żadnych problemów sieć T-mobile iPad 16Gb

#107 kotfis

kotfis
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 kwietnia 2012 - 18:02

Jak rozumiem nie jest to problem polski lecz globalny więc Apple powinno jakoś to rozwiązać. Zadzwonię do nich znów i oficjalnie zgłoszę problem. Ostatnio facet wspominał coś o serwisie ale wtedy jeszcze nie znali problemu - zakładam, że czytają fora i już myślą co z tym zrobić. PS. A iPad w ogóle ma serwis? Chyba tylko wymiana - na starą dobrą dwójkę :)

#108 thor88

thor88
  • 40 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwietnia 2012 - 11:37

Witajcie, u mnie ipad3 wifi 4g 64gb, karta w tmobile.pl i ten sam problem. Pomaga zresetowanie ustawień sieciowych w ustawienia->ogólne. Jakoś mi się cały czas wydawało że problem jest widoczny gdy zakryje się ekran poprzez smart cover, wtedy po odsłonięciu zanikał intrnet. Ale to chyba siła sugestii.

#109 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 12 kwietnia 2012 - 15:52

Czy ktoś próbował składać reklamację ?

#110 horvath83

horvath83
  • 6 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 16:57

Wszyscy chyba czekają na reakcję Apple. Od biedy, jeśli okaże się że to jednak sprzęt mogliby dodać w ustawieniach opcję "tylko 3G" w jakimś zakresie rozwiązałoby to problem. Co myślicie? A tak BTW zasięg T-mobile na autostradzie A2 jest delikatnie mówiąc beznadziejny. 3G jest od święta a całkowite dziury też się zdarzają.

#111 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 12 kwietnia 2012 - 20:09

Problem zawieszania połączenia nie występuje w Play ponieważ karta z internetem działa tylko na nadajnikach Play a Play świadczy swą usługę tylko w 3G. iPad zawiesza się w momencie przejścia 3G na EDGE. Tak więc jest to wina urządzenia. Problem na moim urządzeniu występuje tylko na karcie T-Mobile i w momencie przelogowania z 3G na EDGE. Na karcie Play działa bez zastrzeżeń ale tu nigdy urządzenie nie zalogowało się do EDGE. Ta sama karta z T-Mobile w iPadzie 2 i w iPhonie działa bez zastrzeżeń. Na marginesie odebrałem dziś drugiego iPada i mam ryse na tylnej obudowie oraz plamy jakby po kleju które nie chcą zejść. Wyświetlacz bez zastrzeżeń.

Dzisiaj sprawdzałem i u mnie jest inaczej. Nie ma znaczenia czy na karcie Play przełącza się z Plusa czy z Playa E na 3G - po prostu zawsze działa. Według mnie to jednak problem T-mobile, a nie iPada

#112 wrobel20

wrobel20
  • 18 postów

Napisano 12 kwietnia 2012 - 20:51

U mnie to samo. Nowy iPad 64 gb 4g w Orange. Pomaga wyłączenie transmisji danych i ponowne włączenie. Jak zgłosiłem to w Orange to wyraz twarzy Pana speca z salonu niezapomniany. Orange raczej nie pomoze. Moim zdaniem to nie jest problem karty sim. Testowalem ja w iPhone 4 przez tydzień I działa bez problemu. Obawiam się ze albo soft ipada albo jakiś sprzetowy bug z wybudzaniem modułu GSM.

#113 kotfis

kotfis
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 kwietnia 2012 - 07:14

mogliby dodać w ustawieniach opcję "tylko 3G"

Mi by wystarczyło... Na razie działam w Play a karta t-Mobile z 12GB leży w szufladzie.... Jak dotąd absolutnie żadnych problemów w Play...

#114 foreveratari

foreveratari
  • 20 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 11:24

Ja również mam opisane problemy z T-mobile, natomiast tydzień testowałem kartę z iPlusa i nie stwierdziłem żadnych problemów, ani w czasie przełączania się pomiędzy wi-fi a 3G, jak i przełączania się pomiędzy 3G a edge. Stabilnie jak skała. Rownież zasięg 3G wydaje mi się lepszy, niż w t-mobile. Przykładowo byłem ostatnio w Rzeszowie, gdzie w samym centrum w budynku kawiarni wayne's coffe czy w Grand Hotelu nie było 3G z T-mobile, a z Plusa w iPhone był pełen zasięg. T-mobile miał zasięg 3G na zewnątrz tych budynków. Generalnie nie zdarzyło mi się, aby było odwrotnie - to jest aby był zasięg 3G z T-mobile, a nie byłoby z Plusa. Zaletą t-mobile jest z kolei to, że wobec braku LTE w Polsce na iPada 3, obsługuje hspa+ dc, ale póki co w dużych miastach. No i możliwość korzystania z ryczaltowych stawek w krajach UE. Dlatego waham się, ale stabilność połączenia jest najważniejsza - jeśli zatem problemy ze zrywaniem będą nadal pojawiały się w t-mobile, to zdecyduje się na iPlusa. Wynalazków typu Play nie poważam, wystarczające jest to, że ciągle nie mogę się dodzwonić do moich rodziców, którzy skusili się na to cudo. Nie mogę się dodzwonić do miejsc, gdzie z Plusem czy Orange nie ma problemu, a przecież wszyscy powtarzają jak mantrę "Play korzysta z nadajników Pusa". Nie wiem czy tak jest, czy nie, ale nie działa tak dobrze, jak powinno.

#115 SirPaulus

SirPaulus
  • 2 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 23:33

U mnie to samo, niestety.. Ja też mam te same problemy - nowy iPad 32, TMobile pada internet - przestaje ściągać dane, pomaga wyłączenie i ponowne włączenie. Mimo że pokazuje aktywne połączenie nie jest w stanie niczego przesłać. Ta sama karta SIM wcześniej działała bez problemu w iPadzie2. Mam nadzieję, że coś z tym prędko zrobią w Apple, bo w trasie, kiedy bez przerwy przełącza się między E a 3G nie daje się z tego złomu korzystać..

#116 kotfis

kotfis
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 kwietnia 2012 - 17:06

Nie chcę chwalić dnia... Itd. ale chyba "się naprawiło". Na jakimś applowskim forum przeczyałem, że pomaga przełączenie wyboru operatora na ręczny. Wróciłem do t-mobile i tak uczyniłem. Działa już 4h bez zawieszki. W ustawieniach wróciłem do automatycznego i nie zawiesiło. Zobaczymy jak będzie dalej. A jak u was?

#117 Jabadubi

Jabadubi
  • 1 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:05

Juz to sprawdzalem tez w tmobile. Po powrocie na automatyczny dalej to samo, niestety...

#118 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 18:10

Juz to sprawdzalem tez w tmobile. Po powrocie na automatyczny dalej to samo, niestety...

To zostaw ręczny.

#119 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 kwietnia 2012 - 22:16

New iPad Requires Reboot To Connect To 3G Networks | Cult of Mac

Na dole w komentarzach ktoś podaje rozwiązanie związane z ustawieniem i wyłączeniem kodu PIN.

#120 kotfis

kotfis
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 kwietnia 2012 - 11:52

A u mnie po staremu. Znów się wiesza. O co z tym chodzi? 24h działało.

#121 icekxd2

icekxd2
  • 47 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 11:58

The new ipad 64Gb, 4G w tmobile - niestety problem pojawia sie przy wlaczaniu / wylaczaniu wifi . Jedyna opcja na poradzenie sobie z tym problemem w moim wypadku to reboot. ;/

#122 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 18 kwietnia 2012 - 08:34

A u mnie po staremu. Znów się wiesza. O co z tym chodzi? 24h działało.

U mnie niestety rownież na karcie Playa zaczęła się polka. Wcześniej pisałem, że po przejściu z T-mobile na Play zaczęło wszystko działać - a i owszem działało jakiś czas poprawnie, a teraz na karcie Play zawiesza się tak samo jak na T-mobile i tak jak wcześniej pisałem jest to zupełnie losowe. Raz jest dobrze, a raz nie :( Jak Lotto

#123 wilczek0

wilczek0
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:07

To chyba "atrakcja" fundowana przez operatora. Zaniosłem trójkę do serwisu (Cortland) zgłaszając kłopoty z tym o czym dyskutujemy. Wymienili na nowy i nadal to samo. Nie wiem tylko dlaczego dostałem model MD367B bo oddawałem MD367PL/A ?!

#124 sloik1979

sloik1979
  • 11 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 14:51

Problem zglaszalem juz do t-mobile i apple'a. T-mobile stwierdzil, ze siec dziala prawidlowo, apple wyrazil zdziwienie i szuka rozwiazania. Na apple support znalazlem post, ze ponoc problem nie wystepuje w ipad3 o kodach zaczynajacych sie na DLXF lub mlodszych. Ile w tym prawdy, nie wiem. Problm wystepuje na calym swiecie.

#125 thor88

thor88
  • 40 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwietnia 2012 - 15:41

Ja mam DLXH i problem występuje w tmobile.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych