Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 3 nie działający internet

• Please log in to reply
173 replies to this topic

#126 literat

literat
  • 419 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 19 April 2012 - 20:20

Ja dzisiaj dzwoniłem na infolinię Appla i pan z pomocy technicznej powiedział mi, że problem jest Applowi znany i poszukują rozwiązania. Zapewnił mnie, że w najbliższym (cokolwiek to znaczy) czasie powinna pojawić się poprawka która naprawi ten błąd. Jednocześnie przyznał że problem dotyczy iPadów na całym świecie i nic nie wspominał o żadnych numerach seryjnych. Jako rozwiązanie problemu zaproponował albo resetowanie urządzenia albo korzystanie z samego WiFi. Na moje pytanie "Po co w takim razie mi moduł GSM" niestety nie znalazł żadnej sensownej odpowiedzi. Pozostaje czekać :(

#127 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2012 - 11:11

Czy ktos mi moze powiedziec jak wywolac ten problem? Uzywam ipada od 24h ciagle przechodzac z wifi <-> 3g i non stop wszystko hula. Czy to znaczy ze all good? Karta tmobile, wiec tymbardziej mnie to dziwi:) Thx

#128 Bazz

Bazz
  • 11 posts

Posted 20 April 2012 - 11:19

U mnie podobnie działa OK już ponad 2 tygodnie, ale dopiero po kontakcie z pomocą techniczną t-mobile. Teoretycznie nie stwierdzili żadnych problemów po swojej stronie, jednak zbiegiem okoliczności problem "nagle" zniknął - przetestowane w kilku lokalizacjach i warunkach pracy. Niestety - było Ok do dzisiaj :(

#129 foreveratari

foreveratari
  • 20 posts
  • SkądBełchatów

Posted 21 April 2012 - 13:45

Plus GSM Niestety, pisałem, ze w Plus GSM problem nie występuje... Tak było, ale już nie jest... :( zatem rownież w tej sieci zacina się internet w identyczny sposób jak w T-mobile. Mam zamiar znowu wymienić, bo nie upłynęło dwa tygodnie od zakupu w applestore (to już będzie druga wymiana i trzeci iPad) i przeciągnę temat do ewentualnej aktualizacji. Jak to się nie zmieni, to oddam na dobre. Sprzęt za 3200 zł nie może się tak zachowywać.

#130 Steve_xD

Steve_xD
  • 9 posts

Posted 26 April 2012 - 06:15

Mam 2 nowe ipady i w każdym ten sam problem. T-Mobile :/

#131 chandler

chandler
  • 4 posts

Posted 26 April 2012 - 08:19

Czy ktos mi moze powiedziec jak wywolac ten problem?
Uzywam ipada od 24h ciagle przechodzac z wifi <-> 3g i non stop wszystko hula. Czy to znaczy ze all good? Karta tmobile, wiec tymbardziej mnie to dziwi:)
Thx

Najlatwiej wywolac ten problem przemieszczajac sie szybko z miejca na miejsce (czyli zmieniajac nadajniki sieci UMTS/GMS) np. jadac samochodem (na autostradzie) lub pociagiem (w moim wypadku byl to ICE (300 km/h)). W tych obu przypadkach wystapil u mnie problem [iPad bez simlocka, kupiony w niemieckim Staturnie i tutaj w Niemczech uzytkowany]. Takze problem dotyczy wszystkich iPadow (a juz na pewno europejskich modeli). U mnie pomaga podlaczenie do sieci WLAN w tedy na nowo dziala GSM/UMTS.

Moim skromnym zdaniem trzeba czekac na uaktualnienie od Appla i miec nadzieje ze to problem programowy a nie sprzetowy.

#132 sloik1979

sloik1979
  • 11 posts

Posted 26 April 2012 - 09:36

Wystarczy wyskoczyc z 3G do edge'a. Czy jest ktokolwiek kto w takim wypadku nie ma tego problemu? Mam juz powoli wrazenie jakiejs blokady informacyjnej...

#133 chandler

chandler
  • 4 posts

Posted 26 April 2012 - 09:57

Ja tak mialem jadac pociagiem lub samochodem i mi osobiscie nie zadzialalo (zmiana UMTS na EDGE lub na odwrot).

#134 slammer

slammer
  • 55 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 April 2012 - 23:11

Jestem kolejnym, który się pod tym wątkiem podpisuje. Kupiony dzisiaj rano w T-Mobile model MD366PL (16GB+4G) o nr seryjnym zaczynającym się na DQTH. Wszystko pięknie działa dopóki zasięg 3G jest bardzo dobry i nie następuje przełączanie na EDGE bo wtedy jest lipa. No i jest jeszcze kwestia Hot-Spota mobilnego, którego także póki co nie ma (ale za to to już jest odpowiedzialna sieć). Blokada informacyjna powinna polegać na zasadzie "naprawmy tak szybko by nie zdążyli narzekać". Aktualnie sytuacja mi się nie podoba. Mam nadzieję, że szybko to naprawią.

#135 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 May 2012 - 19:43

Ja zauważyłem problem u siebie jadąc dziś samochodem. Jako pasażer chciałem sobie poprzeglądać internet i nagle iPad zachowywał się jakby nie było karty SIM, mimo że był symbol 3G lub Edge. Dopiero restart pomagał na jakiś czas. Poszukałem trochę i w necie na anglojęzycznych stronach bardzo dużo jest artykułów na temat tego problemu. Niestety nie ma rozwiązania. Nie jest też powiedziane czy jest to problem sprzętowy (reklamacja iPada) czy programowy. Dajcie znać jak się czegoś dowiecie, bo tak to działać nie może :/

#136 spokospoko

spokospoko
  • 34 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 May 2012 - 11:11

Problem występuje również u mnie. Na trasie Poznań->Wawa-> Katowice konieczny był przynajmniej kilkukrotnie restart (!!!). Cholernie irytujące...

#137 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 May 2012 - 11:19

Czy jest ktos komu dziala bezproblemowo ? Zastanawiam sie jaka jest szansa ze problem jest globalny i apple sie zainteresuje, czy totalna zlewka...

#138 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 May 2012 - 11:23

Mi na razie od miesiąca działa bezproblemowo.

#139 literat

literat
  • 419 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 03 May 2012 - 11:23

Dajcie znać jak się czegoś dowiecie, bo tak to działać nie może :/

Dzisiaj też myślałem o tym wątku w którym już wcześniej pisałem. Przypuszczam, że jeżeli byłoby dużo zwrotów sprzętu to Apple bardziej by się przyłożyło. Sam już się nawet zastanawiałem nad zwrotem tylko czy to coś da ? Tak jak pisałem na Infolini otrzymałem informację, że problem znany i pracują nad nim :(

#140 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 May 2012 - 11:58

Problem występuje najczęściej przy częstej zmianie nadajników np. podczas jazdy samochodem lub pociągiem. Mam nadzieję, że to kwestia softwarowa i zostanie szybko naprawiona.

#141 literat

literat
  • 419 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 03 May 2012 - 12:14

Problem występuje najczęściej przy częstej zmianie nadajników np. podczas jazdy samochodem lub pociągiem. Mam nadzieję, że to kwestia softwarowa i zostanie szybko naprawiona.

Tak powiedział "guru" z infolinii Appla i tego trzeba się trzymać :) Swoją drogą trochę dużo czasu im to zajmuje tak samo zresztą jak uaktualnienie ustawień sieciowych operatorom (funkcja Hotspotu).

#142 masteryono

masteryono
  • 115 posts

Posted 07 May 2012 - 20:13

Panie i panowie aktualizujmy iOSa do 5.1.1: "Usuwa błędy, które mogły blokować przełączanie się nowego iPada między sieciami 2G i 3G.".

#143 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 07 May 2012 - 20:15

Zobaczymy jak w praktyce ;)

#144 iukasz

iukasz
  • 112 posts
  • SkądT-d

Posted 07 May 2012 - 20:31

No ja liczę na to, że jednak coś to da. Dzisiaj mało mnie nie trafiło w robocie. Na mojej głębokiej prowincji i tak tylko E z taką prędkością że można jajko znieść. Dajcie znać.

#145 slammer

slammer
  • 55 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 May 2012 - 22:02

Sprawdziłem to u siebie w domu. Przełączył się na EDGE, później na 3G i... internet działa! (T-Mobile) Teraz tylko czekać na nowe ustawienia operatora... Ale to pewnie dłużej potrwa.

#146 roiz.bistro

roiz.bistro
  • 3 posts

Posted 07 May 2012 - 22:44

U mnie wszystko smiga w t-mobile! Nareszcie dzieki apple za ten update!

#147 kotfis

kotfis
  • 8 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 May 2012 - 06:51

A u mnie w domu miałem od południa 3G a od północy Edge. Teraz wszędzie Edge. Ale chociaż się nie wiesza. Dziś pochodzę po mieście i sprawdzę. Pochodziłem... Działa!

#148 thor88

thor88
  • 40 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 May 2012 - 17:29

Potwierdzam, w pracy jestem "na krawędzi" 3G i EDGE, wcześniej nie dało się korzystać bo ciągle zrywało połączenie. Obecnie działa bez zarzutów.

#149 masteryono

masteryono
  • 115 posts

Posted 09 May 2012 - 20:09

Rownież potwierdzam!

#150 barneius

barneius
  • 220 posts

Posted 10 May 2012 - 18:12

Po aktualizacji wszystko jest juz chyba ok :) Nie miałem tylko dotychczas okazji przetestować iPada w sądzie okręgowym w Łodzi gdzie często korzystam z sieci (granica 3G/edge) a tam właśnie najczęściej pojawiał się problem. Ale jestem dobrej myśli :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users