Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 3 nie działający internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#26 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 28 marca 2012 - 13:30

Czyli jest problem. Jak dla mnie mocno upierdliwy brak możliwości automatycznego pobierania poczty, a co gorsza bez włączenia przeglądarki nie do zdiagnozowania. Z tego co zrozumiałem dotyczy on tylko pracy w trybie 3G. Ciekawe kiedy będzie poprawka?

#27 Burkow

Burkow
  • 13 postów

Napisano 28 marca 2012 - 14:03

Pytanie czy to tylko soft czy też problem sprzętowy? Jeżeli to drugie to kicha. Burkow

#28 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 28 marca 2012 - 20:33

Cytat

Problemy z internetem w T-Mobile mam na każdym urządzeniu, więc najlepiej zadzwonić i zapytać czy nie dzieje się coś z ich siecią w obszarze, w którym się przebywa.

mam inne urządzenia w tym apple, użytkuję je w tym samym obszarze i wszystko działa, na dodatek ipad pojechał do innego obszaru i też jest problem.
Ciekaw jestem czy są osoby, które nie mają takiego problemu w sieci t-mobile z nowym ipadem. Mogę go jeszcze wymienić więc jeśli to wina sprzętu, niektórych modeli to warto zaryzykować.

A swoją drogą jak zapatrujecie się na reklamowane 4G, którego w istocie nie ma ? W Australii urząd ochrony konsumentów ostro protestuje uważając, że apple wprowadza klientów w błąd. Ja szczerze pisząc, gdybym nie wszedł w przeddzień zakupu ipada na forum i trochę poczytał, to byłbym mega zaskoczony. Jak myślicie apple zrobi coś z tym ?

#29 Grafik_Bydgoszcz

Grafik_Bydgoszcz
  • 44 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 marca 2012 - 11:30

Orange microsim....karta w Ipad2 działa bez problemu...w Ipad 4g wyraźnie słabsze połączenie. Przynajmniej raz dziennie zanika też całe połączenie z internetem niezależnie od miejsca w polsce. Zaobserwowałem też znaczne spadki szybkości transmisji w trybie 3 g....raz 7mb\s po sekundzie 1,2 mb/s :-( Coś jest chyba nie tak Czy to soft czy czeka mnie wymiana Ipada?

#30 Burkow

Burkow
  • 13 postów

Napisano 29 marca 2012 - 11:43

Możliwa przyczyna i rozwiązanie.

[url=http://iknowsomething.com/hands-on-ipad-3-vs-ipad-2-and-issues/]Hands-on iPad 3 vs iPad 2 and issues | iknowsomething.com[/url]

W skrócie - problem pojawia się przy ustawianiu nowego iPada nie jako nowe urządzenia tylko jako odtworzonego z kopii (z iPada 1 lub 2) - dotyczy to WiFi ale może też pomóc w naszej sprawie. Czy wasze iPady były ustawiane jako nowe urządzenia czy też odtwarzaliście je z iPada 1 lub 2?

U mnie - robiłem restore z kopii iPada 1.

#31 Grafik_Bydgoszcz

Grafik_Bydgoszcz
  • 44 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 marca 2012 - 12:18

u mnie ustawiony jako nowe urządzenie...

#32 Burkow

Burkow
  • 13 postów

Napisano 29 marca 2012 - 15:25

Ok. Czyli to nie to. Shit.

#33 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 29 marca 2012 - 16:51

u mnie też jako nowy ipad ustawione. A zatem szukamy dalej.

#34 Daniel-Martola

Daniel-Martola
  • 12 postów

Napisano 29 marca 2012 - 17:02

U mnie odtworzony.

#35 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 29 marca 2012 - 17:23

Po całodziennych testach z kartą Play (i nie ma problemów z internetem) dochodzę do wniosku że jednak to coś z kartami lub prędzej z ustawieniami operatora. Jedno co zauważyłem to kara sim Play jest idealnie wpasowana w tackę natomiast (sprawdzałem na dwóch) T-Mobile niestety nie pasuje idealnie i ma możliwość delikatnego przesuwania się może to jest powodem. Jak jest u Was?

#36 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 29 marca 2012 - 18:08

Ale kupa, oficjalny operator urządzeń od Apple i taki numer.

#37 Grafik_Bydgoszcz

Grafik_Bydgoszcz
  • 44 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 marca 2012 - 20:39

Sim od Orange wchodzi jak w masło. Oby to był problem softu. Niewyobrażalne sobie urządzenia przeznaczonego głownie do NET z takimi problemami zasiegu. Jutro dzwonię do Orange

#38 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 30 marca 2012 - 07:20

kurcze mam nadzieje ze to problem sieci lub softwaru ipada i u mnie raz na jakiś czas po wyłączeniu WiFi nie chce się przełączyć na 3G , nie mam nawet ikonki 3G tylko Orange i kreski zasięgu dopiero jak włączę/wyłączę tryb samolot wszystko zaczyna działać. Nie mam tak cały czas ale jednak problem się powtarza a jest to już mój drugi ipad 3 ( pierwszego oczywiście wymieniłem )

#39 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 30 marca 2012 - 13:48

Cytat

kurcze mam nadzieje ze to problem sieci lub softwaru ipada i u mnie raz na jakiś czas po wyłączeniu WiFi nie chce się przełączyć na 3G , nie mam nawet ikonki 3G tylko Orange i kreski zasięgu dopiero jak włączę/wyłączę tryb samolot wszystko zaczyna działać. Nie mam tak cały czas ale jednak problem się powtarza a jest to już mój drugi ipad 3 ( pierwszego oczywiście wymieniłem )

przepraszam za offtopa ale je ten problem mam czasem z iPhonem4, natomiast u mnie iPad3 z karta Orange chodzi narazie bez problemu

#40 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 30 marca 2012 - 22:10

U mnie cały czas to samo zawiecha internetu. Jutro wymieniam na nowego zobaczymy czy pomoże.

#41 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 31 marca 2012 - 10:22

daj znac czy wymiana co pomogla bo mnie zaczyna juz szlak trafiac z tym ipadem edit. koledzy moj problem wydaje sie byc rozwiazany, wystarczylo wlaczyc opcje Roaming danych

#42 Burkow

Burkow
  • 13 postów

Napisano 01 kwietnia 2012 - 01:28

@andrzej82
Możesz potwierdzić, że u Ciebie to rozwiązało problem na dobre???

B.

---------- Wpis dodano o 02:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:54 ----------

Cytat

edit. koledzy moj problem wydaje sie byc rozwiazany, wystarczylo wlaczyc opcje Roaming danych

Niestety u mnie nie pomogło. Ciągle to samo.

#43 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 kwietnia 2012 - 12:38

po nocy problem jednak się pojawił, dziwna sprawa wczoraj cały dzień było idealnie przełączał się z 3g na wifi i wszystko idealnie smigało, wydaje mi się że to jednak problem z siecią albo kartą microsim. kupie dzisiaj jakiś zestaw startowy playa i zobacze czy jest to samo edit. testuje od 15 karte play i jak narazie wsZystko dziala, zobaczymy rano po nocy jak bedzie z polaczeniem

#44 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 01 kwietnia 2012 - 19:04

Sprawdź jak z połączeniem po rozlaczeniu świeże wifi. U mnie zawsze wtedy ten problem występował.

#45 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 kwietnia 2012 - 19:14

wszystkie testy iPad z kartą Playa przeszedł idealnie -włączanie i wyłączanie WiFi - przełącza się na 3G bezbłędnie ok. 200 prób -ciągłe działanie na 3G -oraz test z samego rana ( nie rozłączyło z siecią w nocy ) więc w moim wypadku i mam nadzieje że dotyczy to też was koledzy problem je po stronie sieci ( w tym wypadku przypomnę był to orange ) lub karty microsim. dodam że mimo wszystko roaming mam też włączony

#46 Marcin.Milewski

Marcin.Milewski
  • 8 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 20:12

Witam, Mam wielki problem. Otóż mój Ipad łączy się jedynie z edge mimo iż jestem w zasięgu sieci 3G. Na poczatku było ok, po 2 dniach zgubił 3G i przywrocilem urządzenie z ustaleniami fabrycznymi. 3G się pojawiło ale po 3 dniach (wczoraj) znów zginęło. To napewno coś z iOS em bo wczoraj przywrocilem znowu system, Ipad jako nowy i 3G było. Dziś pojechałem do pracy, tam nie ma pokrycia 3G , wróciłem do domu - w całym mieście jest 3G i żniw d... Edge.. Nie chce mi się znów przywracać ustawień czy wygrywać systemu od nowa. Jakieś pomysły ? Ps. Nie pomaga resetowanie ustawień sieciowych czy wylaczanie i włączanie lubieżnego wyciąganie karty i wkladamie na nic się zdaje... Sieć Tmobile

#47 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 02 kwietnia 2012 - 22:09

Mam nowego. Ale z drugim analogiczna sytuacja. Nie działa 3G po przejściu z wifi. Sieć t-mobile. Co może być przyczyną. Karta ? Na starym ipad 2 działa bez problemu.

#48 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 02 kwietnia 2012 - 22:24

Witam, spróbuj włączyć i wyłączyć funkcję samolot....w moim ipadzie3 to pomaga....szuka sieci i jest. Pozdrawiam.

#49 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 03 kwietnia 2012 - 06:32

Nie jest to rozwiązanie problemu. Powinien działać bez takich sztuczek.

#50 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 03 kwietnia 2012 - 15:50

U mnie sztuczka z włączeniem roamingu pomogła. Od 2 dni nie miałem problemów z brakiem internetu w T-Mobile. Ale faktycznie przy takim sprzęcie i takiej cenie nie powinno mieć coś takiego miejsca. Czekam na aktualizację może ona coś zmieni.

---------- Wpis dodano o 16:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:46 ----------

Cytat

Witam,
Mam wielki problem. Otóż mój Ipad łączy się jedynie z edge mimo iż jestem w zasięgu sieci 3G.
Na poczatku było ok, po 2 dniach zgubił 3G i przywrocilem urządzenie z ustaleniami fabrycznymi. 3G się pojawiło ale po 3 dniach (wczoraj) znów zginęło. To napewno coś z iOS em bo wczoraj przywrocilem znowu system, Ipad jako nowy i 3G było. Dziś pojechałem do pracy, tam nie ma pokrycia 3G , wróciłem do domu - w całym mieście jest 3G i żniw d... Edge..

Nie chce mi się znów przywracać ustawień czy wygrywać systemu od nowa. Jakieś pomysły ?

Ps. Nie pomaga resetowanie ustawień sieciowych czy wylaczanie i włączanie lubieżnego wyciąganie karty i wkladamie na nic się zdaje...

Sieć Tmobile

A czy sprawdzałeś w drugą stronę czyli wyjechać z iPadem działającym w EDGE w domu w inną lokalizację i czy czasem nie odnajduje 3G. Może masz kłopoty z nadajnikiem operatora.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych