Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#1126 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 posts

Posted 29 August 2012 - 08:06

Przed zakupem?

Oczywiście że przed zakupem! To nie jest zakup jajka-niespodzianki! W momencie zakupu wszystko musi być ok, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Tak się kupuje elektronikę, zwłaszcza tę z wyższej półki. Zawsze sprawdzam czy sprzęt jest sprawny, uruchamiam go w sklepie. Jeszcze się nie zdarzyło żeby sprzedawca się na to nie zgodził. Sprawdzam też stan urządzenia, czy nie ma jakiś usterek czysto mechanicznych bo później jak udowodnić że taki sprzęt był wcześniej uszkodzony? Sorry ale to nie jest kupno spożywki, tylko konkretny wydatek.

#1127 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 29 August 2012 - 08:12

To robię zwrot w AOS i wybiorę się do Komputronika w takim razie.

#1128 Zaff

Zaff
  • 1 posts

Posted 01 September 2012 - 11:25

Nowy Ipad, najtańsza wersja, czarny, narzędzie pracy dla nauczyciela. Jestem zachwycony, ekran czysty, obawy związane z temperaturą obudowy okazały się absolutnie nieuzasadnione (może dlatego, że to mój pierwszy ipad, a mam do czynienia na codzień z ultrabookiem samsunga, ten to się dopiero grzeje), właśnie odkrywam ogrom możliwości w app store. Z akcesoriów zakupiłem back case targusa, smart cover i przejściówkę vga (do szkoły). Polecam sklep x-kom w Poznaniu, mieli do końca wakacji promocję, więc dostałem też ipoda shuffle, a przejściówkę vga mają tam po 109,- Pozdrawiam

#1129 Arscon

Arscon
  • 48 posts

Posted 08 September 2012 - 21:35

A ja mam takie pytanie, jeżeli kupuje właśnie samego iPad 3 64GB i chcę dokupić do niego internet właśnie żeby mieć wszędzie, gdzie najlepiej go kupić, zależy żeby był właśnie jak najszybszy

#1130 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 09 September 2012 - 20:16

orange na allegro, około 30zł za 6GB limitu.

#1131 jasiooo1990

jasiooo1990
  • 14 posts
  • SkądRzeszotary

Posted 13 September 2012 - 12:05

Witam, Ja kupiłem swojego ipada na Allegro od autoryzowanego dystrybutora za 1899 z wygrana wersja demo po odtworzeniu wszystko ściga jak trzeba, chciałem zapytać jak sprawdzic czy to napewno najnowszy iPad?? Tak dla pewności;)

#1132 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 September 2012 - 12:08

Witam,
Ja kupiłem swojego ipada na Allegro od autoryzowanego dystrybutora za 1899 z wygrana wersja demo po odtworzeniu wszystko ściga jak trzeba, chciałem zapytać jak sprawdzic czy to napewno najnowszy iPad?? Tak dla pewności;)

Sprawdzasz po zakupie? gratuluje fantazji. Wpisz sobie serial iPada tutaj wówczas dowiesz się co i jak https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

#1133 jasiooo1990

jasiooo1990
  • 14 posts
  • SkądRzeszotary

Posted 13 September 2012 - 12:16

Tam już sprawdziłem myślałem ze może są jakieś inne metody ;) nie no przed zakupem zbomardowalem sprzedawcę pytaniami ;) ale jak to ja zawsze próbuje sie upewnić ;)

#1134 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 September 2012 - 12:26

A ok kiedy autoryzowani dystrybutorzy sprzedają na Allegro tym bardziej demówki, które są nie na sprzedaż ? Dobre...

#1135 jasiooo1990

jasiooo1990
  • 14 posts
  • SkądRzeszotary

Posted 13 September 2012 - 12:33

Jak widać sprzedają i zbytnio nie robią z tego tajemnicy ;) dla kupujących lepiej bo taniej a sprzęt taki sam ;)

#1136 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 September 2012 - 19:14

Na pewno nie robią tego autoryzowani dystrybutorzy, bo za coś takiego można autoryzację stracić bardzo łatwo.

#1137 szymonspo

szymonspo
  • 68 posts
  • SkądNadarzyn

Posted 22 September 2012 - 18:05

Właśnie przesiadlem się z ipada 1 na ipada 3. Broniłem się jak widać długo. iOS 6 przesądził o zmianie. Różnica jest porażająca. Teraz żałuję że nie wcześniej. Nie wiem jak to wyglada z perspektywy ipada2, ale z jedynki to masakra..,,,,,,,,,

#1138 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 30 October 2012 - 16:40

Ja właśnie wczoraj przesiadłem się z iPada 2 na 3. Retina na dużym ekranie to bajka, cały dzień oglądałem tapety w wysokiej rozdzielczości, zdjęcia przyrody i zachwycałem się rozdzielczością oraz obłędnymi kolorami. Mój egzemplarz okazał się szczęśliwy, żadnych wad, jakość wykonania fantastyczna, wydaje się, że jest jeszcze solidniejszy i lepiej spasowany niż poprzednia generacja, gdzie w okolicach przycisku home wyczuwałem minimalną przerwę między ekranem a obudową. Mimo ciut większej wagi trójka nie wydaje się być wcale cięższa, nawet mam wrażenie, że jest lepiej wyważona, przez co nie męczy trzymanie jej przez dłuży czas. Dobre wrażenie robi też nowy 'home', jest zdecydowanie solidniejszy, ma mniejsze 'luzy'. Pozytywnie zaskoczył mnie głośnik, dźwięk nie jest może głośniejszy, ale wydaje się być mniej spłaszczony, bardziej naturalny i przestrzenny. Wydaje mi się, że podczas wykonywania podstawowych czynności, jest delikatne przyspieszenie względem dwójki, wszystko chodzi płynniej, jednak nie ma szalonej różnicy. Zauważyłem natomiast, że niektóre, pojedyncze aplikacje zdecydowanie lepiej mi chodzą teraz niż na wcześniejszym modelu (np. Pulse), być może to zasługa podwojenia ramu. Ogólnie moje wrażenie z pierwszych 24 godzin jest w 100% pozytywne, zero jakichkolwiek mankamentów czy problemów, a Retina miażdży, to jest coś czego nie widać w sklepie, oglądalem tego iPada wiele razy wcześniej, ale dopiero na spokojnie w domu widać tą niesamowitą jakość wyświetlacza.

#1139 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 10 November 2012 - 14:05

Witam! Co do wymiany iPada w Cortland, to przychodzi kurier i zabiera, czy trzeba wysyłać idąc na pocztę?

#1140 neo2006a

neo2006a
  • 90 posts

Posted 10 November 2012 - 16:36

Witam. Ja dziś kupiłem IPADA 4 16GB w Saturnie (w razie czego mam 14dni na wymiane od ręki). Pierwsze spostrzeżenia: cieplejsze kolory niż np ipad 2. Źle nie jest i powinno się z czasem unormować. Backlight bleeding i podświetlenie: z tego co widze to raczej brak problemów, matryca jest w miare równo podświetlona i bez wycieków światła. Przebarwien tez raczej nie ma i bad pixeli. To ogromny plus. Zdecydowanie inna (gorsza?) jest natomiast czerń, której bliżej do ipada 1 niż 2 czy 3. Np na ipadzie 1 pod kątem czerń robiła się fioletowa, na 4-ce jest tak samo, ale np. na ipadzie 2 była szara. Jest też bardziej "świecąca". Prawdopodobnie od typu producenta matrycy: LG czy Samsung zależy jak to wypadnie.

#1141 neo2006a

neo2006a
  • 90 posts

Posted 11 November 2012 - 17:18

Kilka screenów IPAD2 (po lewej) vs IPAD 4 (po prawej) na max jasnosci. Jak widać praktycznie brak wycieków, inna temp. kolorów (w rzeczywistosci jest wieksza roznica) i inna czerń i kąty. [ATTACH=CONFIG]12238[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]12240[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]12241[/ATTACH]

#1142 lokaf

lokaf
  • 69 posts

Posted 11 November 2012 - 20:17

Na takich zdjęciach to mało co widać i to nie są screeny :P

#1143 blantoman

blantoman
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 November 2012 - 13:21

jak czytam te wszystkie posty to zaczynam się obawiać tego, że zamówiłem iPada przez AOS ....

#1144 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 18 November 2012 - 17:25

Strach jest cecha ludzką. ;) Forum to krzywe zwierciadło odwzorowujące rzeczywistość.

#1145 blantoman

blantoman
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2012 - 16:46

Strach jest cecha ludzką. ;)
Forum to krzywe zwierciadło odwzorowujące rzeczywistość.

Hehe, przekonam się już niedługo mam nadzieje, że nie będę musiał dokonywać zwrotu

#1146 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 21 November 2012 - 00:37

Mam pytanie odnośnie plecków iPada 3 z Retiną. Czy na wspomnianych wcześniej pleckach w iPadzie 3 występuje u góry czarna belka? Bo w jednym modelu ona występuje w innym nie i dlatego się zastanawiam być może, że np ta belka jest tylko w iPadach 1 lub 2 ?

#1147 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 21 November 2012 - 00:45

Mam pytanie odnośnie plecków iPada 3 z Retiną. Czy na wspomnianych wcześniej pleckach w iPadzie 3 występuje u góry czarna belka? Bo w jednym modelu ona występuje w innym nie i dlatego się zastanawiam być może, że np ta belka jest tylko w iPadach 1 lub 2 ?

Ale ty to piszesz na serio czy nas wkręcasz?:P Przecież ta "czarna belka" to wersja z 3G (a bez to wersja WiFi).

#1148 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 21 November 2012 - 08:57

Występuje w modelach z modemem, tam jest ulokowana antena.

#1149 Kts

Kts
  • 109 posts

Posted 21 November 2012 - 11:35

Witam Panowie mam pytanie. Mam zamiar kupic w MM iPada3. Sprzedawca powiedzial ze mozna go rozpakowac i zobaczyc ewentualne usterki. Pytanie brzmi: Jak najlepiej sprawdzic przy oswietleniu jak w sklepie czy ekran nie ma przebarwien. Czy ktos mial stycznosc z reklamacja w MM? Wymieniaja na nowy, zabieraja do serwisu? Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

#1150 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 21 November 2012 - 11:37

A nie lepiej za tę samą cenę kupić iPada 4 ?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users