Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#1101 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:23

Potwierdzam po wymianie dostałem DYTH i jest w 100% git. Kto zna adres strony www do sprawdzenia dokladnych danych Ipada jak napisał kolega powyżej?? Poda ktoś adres stronki. Pozdrawiam

Seria DYTH..., produkcja Shenzen-Foxconn, z lipca-sierpnia są OK, m.in. mój. Czytałem dość długi wątek na forum anglojezycznym. Opinie pokrywają się w 99%.

Strona :
Klantenservice: Serienummers

#1102 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:27

Teraz już nie jest tak prosto wymienić w AOS. Już przy pierwszej wymianie byłem przełączany do działu technicznego i musiałem wysyłać zdjęcia. Wada ewidentna więc nie było problemu. Teraz to samo i albo znów zdjęcia albo trzeba będzie odwiedzić iMada. Zrobię ostatnie podejście w tej serii, jeżeli znowu przyjdzie różowo-zielony, to zwrot kasy i może znowu spróbuję za jakiś czas ;)

---------- Wpis dodano o 20:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:25 ----------

Seria DYTH..., produkcja Shenzen-Foxconn, z lipca-sierpnia są OK, m.in. mój. Czytałem dość długi wątek na forum anglojezycznym. Opinie pokrywają się w 99%.

Strona :
Klantenservice: Serienummers

Teraz z AOS wysyłają serię DM. Przynajmniej ja dostałem teraz dwa. Wcześniej miałem DY, lecz nie wiem dokładnie czy DYTH i też były wady.

#1103 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:44

Dziekuje za linki do strony. Mysle ze lipcowe i sierpniowe tak jak napisal wyzej kolega powinny byc juz dobre. Gorzej tylko jak w sklepach sa lezaki a w serwisach daja starsze ale to chyba nie powinno tak byc. Serwis powinien wymieniac na najnowsza serie tak mi sie przynajmniej wydaje.

#1104 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:52

No ja dostałem w sierpniu dwa i dwa do zwrotu, więc raczej nie są dobre ;)

#1105 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:54

No ja dostałem w sierpniu dwa i dwa do zwrotu, więc raczej nie są dobre ;)

Sprawdzałeś SN ? Jaka data produkcji i seria ?

#1106 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 20:01

To ze kupiles w sierpniu nie oznacza wcale ze z fabryki wyjechalo w lipcu albo sierpniu. Moze masz jakies stare serie.. Ja w Media Markt widzialem Ipada 3 z Maja a bylem w sklepie w polowie Lipca.

#1107 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 26 sierpnia 2012 - 16:23

Teraz są w AS DMPJ z sierpnia produkcja, na 6 wszystkie zasikane mniej lub bardziej 4 z extra kurzem, 2 dodatkowo z dead pixelami, nic się nie poprawiło...

#1108 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 09:30

Cała sprawa z "obsikanymi" ipadami brzmi niesamowicie, zwłaszcza że od premiery upłynęło już kilka miesięcy. Wpadka taka mogła się zdarzyć (chociaż i tak to dziwi w przypadku Apple) na początku, zaraz po premierze sprzętu, ale żeby obecnie pojawiały się w sprzedaży wadliwe modele?

#1109 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 sierpnia 2012 - 10:05

To już nawet nie chodzi o to zasikanie, bo podobno znika, ale te różowe? To ewidentnie wada ekranu. Być może przez złą kalibrację. Mam nadzieję, że jednak Apple wypuści jakiś update iPada w tym roku... Chociaż szczerze w to wątpię :)

#1110 arseniq

arseniq
  • 15 postów

Napisano 27 sierpnia 2012 - 16:47

ja kupiłem iPada w pc world (UK) i w sumie chyba jest ok bo ekran biały choć prawa strona czasami wpada w hmm róż? to normalne czy mam oczy zmęczone a może lepiej będzie jak pojadę do tego sklepu żeby mi go sprawdzili ?

#1111 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 sierpnia 2012 - 16:54

ja kupiłem iPada w pc world (UK) i w sumie chyba jest ok bo ekran biały choć prawa strona czasami wpada w hmm róż? to normalne czy mam oczy zmęczone a może lepiej będzie jak pojadę do tego sklepu żeby mi go sprawdzili ?

Masz zapewne tę wadę, co ja w ostatnich dwóch sztukach. Kwalifikuje się do wymiany.

#1112 Adrianzoo

Adrianzoo
  • 76 postów
  • SkądBielawa

Napisano 27 sierpnia 2012 - 18:50

Kupiłem iPada 3 dni temu we Wrocławskim iSpocie w Magnolii. Numer seryjny zaczyna się na DYTH i według tej strony iPad ten jest z kwietnia 2012. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, wszystko działa sprawnie, zero przebarwień różowych, żółtych. Kurzu pod matrycą też nie ma, zasikany również nie jest. Pozdrawiam.

#1113 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:22

Ja zostalem przy obsikanym, zamawiamym przez apple store (8 razy). Jako ciekawostke powiem, ze spotkalem dzisiaj kolesia, ktory kupowal w sklepie stacjonarnym i zadnego zasikania nie mial, wiec wychodzi na to ze jest wieksza szansa dostac dobry egzemplarz w sklepie stacjonarnym niz aos.

#1114 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 11:42

Nic dziwnego że trafił na dobry egzemplarz, bo ja jestem też przykładem takiego odbiorcy.

#1115 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 13:31

Dużo łatwiej jest komuś wcisnąć Ipada z wadą na odległość niż bezpośrednio w salonie kiedy klient dokładnie ogląda urządzenie. Pierwszego kupiłem przez sklep internetowy i był paskudnie zasikany a potem wymiana w serwisie z bezpośrednim odbiorem i także wszystko jak należy, bez wad i także DYTH. Wychodzi na to że po prostu gra losowa:)

#1116 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 14:02

Po prostu mniej ludzi kupuje w AOS niż w sklepach, więc z założenia w AOS jest mniejsza rotacja urządzeń, niż np. w każdym innym sklepie, gdzie zamawiają po 2-3 sztuki w odstępach kilku tygodniowych szybciej trafią na lepsze sztuki, niż AOS który ma pewnie ze 100 sztuk i leżą cały czas te pierwsze.

#1117 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 14:47

Tylko teraz trzeba zadać pytanie jakie miejsca są dobre na kupno Ipada 3 żeby zmniejszyć ryzyko zakupu wadliwego? Czy może ktoś polecić jakiś pewny sklep internetowy bądź stacjonarny?

#1118 arseniq

arseniq
  • 15 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 15:06

kurde nie wiem, może mam coś z oczami.... jutro jadę do pc world żeby tam oni sprawdzili. model był wyprodukowany w czerwcu więc w sumie świeży egzemplarz...

#1119 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 28 sierpnia 2012 - 15:20

Po przeczytaniu tego forum wiele ludzi zaczyna mieć coś z oczami. Niektórzy wątpią w to co widzą, inni dowiadują się że są ślepi a inni ( tu ja ) mają to gdzieś. :)

#1120 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 15:58

Tylko teraz trzeba zadać pytanie jakie miejsca są dobre na kupno Ipada 3 żeby zmniejszyć ryzyko zakupu wadliwego? Czy może ktoś polecić jakiś pewny sklep internetowy bądź stacjonarny?

Ja kupowałem dla swoich klientów już w sumie 6 iPadów w Komputroniku bo mam spore upusty i wszystkie były dobre.

#1121 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 sierpnia 2012 - 16:04

Najlepsze miejsce zakupu w Polsce to AOS, nawet jeżeli trafi się wadliwa sztuka wymienisz bez problemu. W sklepach typu iSpot itp mogą być z tym problemy.

#1122 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 sierpnia 2012 - 16:56

Ja kupowałem dla swoich klientów już w sumie 6 iPadów w Komputroniku bo mam spore upusty i wszystkie były dobre.

Wiesz może jak wygląda sprawa, gdy ekran jest wadliwy? Serwis na 2 tygodnie czy od ręki nowe pudełko?

#1123 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 28 sierpnia 2012 - 17:36

W komputroniku można na miejscu sprawdzić sprzęt i w razie czego poprosić o inny.

#1124 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 sierpnia 2012 - 21:16

W komputroniku można na miejscu sprawdzić sprzęt i w razie czego poprosić o inny.

Przed zakupem?

#1125 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 sierpnia 2012 - 21:22

Przed zakupem?

Po zakupie, to chyba logiczne. Po prostu rozpakujesz przy nich, jak jest źle to podmianka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych