Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#1026 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 03 sierpnia 2012 - 16:05

może dostałeś 3kę? ona jest grubsza i cięższa...

#1027 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 sierpnia 2012 - 17:06

W Galaxy S 3 są także problemy z ekranem. Wystarczy wejść na forum Androida. Ekrany są zaplamione co widać na ciemnym tle.

Faktycznie: Plamy na ekranie przy wyświetlaniu ciemnego tła w SGSIII

#1028 djpawlo

djpawlo
  • 12 postów
  • SkądKonin, PL

Napisano 03 sierpnia 2012 - 20:28

Ale kolega nie pisze że o tym słyszał, tylko że to sprawdził osobiście. Ja też uważam, że nie ma idealnych ekranów i trzeba pójść na jakiś kompromis.

Ekran mojego ipada jakoś jest idealny, żadne z wad, które zostały wymienione na tym forum nie występują w moim ipadzie. Nawet się nie rysuje.

#1029 wladyslaw.h-cd2f3555e3

wladyslaw.h-cd2f3555e3
  • 105 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:15

A ja mam 16GB Cellurar i problem Witam, kupiłem iPada no i odpalam sobie w domku i patrze patrze a po pewnym czasie na białym tle dostrzegam na wyświetlaczu jakby cienki włosek długości 5mm. między wyświetlaczem a szybą. Jest to wkurzajace. Nowy iPad i już do serwisu?

#1030 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:25

Witam, kupiłem iPada no i odpalam sobie w domku i patrze patrze a po pewnym czasie na białym tle dostrzegam na wyświetlaczu jakby cienki włosek długości 5mm. między wyświetlaczem a szybą. Jest to wkurzajace. Nowy iPad i już do serwisu?

Sam tego nie usuniesz:(

#1031 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 06 sierpnia 2012 - 15:47

Witam, kupiłem iPada no i odpalam sobie w domku i patrze patrze a po pewnym czasie na białym tle dostrzegam na wyświetlaczu jakby cienki włosek długości 5mm. między wyświetlaczem a szybą. Jest to wkurzajace. Nowy iPad i już do serwisu?

A już ktos po mnie jechał ze nie ma problemu z kurzem pod wyswietlaczem i swinskie ogonki przypisywal ;)

#1032 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 06 sierpnia 2012 - 21:42

Pewnie jakiemuś chińczykowi wypadł spod czeka przy taśmie produkcyjnej. Zdarza sie.

#1033 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 07 sierpnia 2012 - 10:04

Pewnie jakiemuś chińczykowi wypadł spod czeka przy taśmie produkcyjnej. Zdarza sie.

:D
tak może być

#1034 Jeremiach

Jeremiach
  • 107 postów
  • SkądBieruń aka BiegOOn

Napisano 08 sierpnia 2012 - 16:11

Używa ktoś iPada nowego (retina) do czytanie książek? Jak to wygląda np po 3h czytania, bolą oczy? Jak z porównaniu z czytnikami e-ink?

#1035 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 18:08

Używa ktoś iPada nowego (retina) do czytanie książek?
Jak to wygląda np po 3h czytania, bolą oczy?
Jak z porównaniu z czytnikami e-ink?

Mnie na 2 po 3 godzinach oczy bolą, bo widać piksele, na 3 tego nie ma więc oczy nie powinny boleć :D

#1036 djpawlo

djpawlo
  • 12 postów
  • SkądKonin, PL

Napisano 08 sierpnia 2012 - 18:38

Używa ktoś iPada nowego (retina) do czytanie książek?
Jak to wygląda np po 3h czytania, bolą oczy?
Jak z porównaniu z czytnikami e-ink?

Na ipadzie 2 bolały mnie po 1-2 h, a na nowym ipadzie zero bólu :)

#1037 Jeremiach

Jeremiach
  • 107 postów
  • SkądBieruń aka BiegOOn

Napisano 08 sierpnia 2012 - 19:00

Czyli święcące światło nie powoduje oczopląsu :)

#1038 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 19:02

Polecam zmniejszyć jasność i będzie dobrze.

#1039 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 19:08

Na szczęście w nowym czerń jest hm, bardziej czarna :D

#1040 Jeremiach

Jeremiach
  • 107 postów
  • SkądBieruń aka BiegOOn

Napisano 08 sierpnia 2012 - 19:10

Czyli jednak się skusze na new iPad zamiast kindle 4

#1041 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 19:47

A mnie oczy bolą przy dłuższym czytaniu (niezależnie czy na iPad 1 czy 3). Jasne, że można ograniczyć jasność, ale to ciągle tak jakby czytać książkę pod słońce. Do czytania mam Kindle i sobie go chwalę. Do tego Kindle dzięki swojemu ekranowi wytrzymuje mi na baterii trzy tygodnie, więc jest idealnym towarzyszem letnich wypraw.

#1042 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 08 sierpnia 2012 - 20:29

Czyli jednak się skusze na new iPad zamiast kindle 4

Musisz zastanowić się czego oczekujesz od urządzenia.

Jeżeli planujesz zakup czegoś do czytania, to Kindle wygrywa w przedbiegach, jeżeli nie tylko do czytania, to pewnie iPad będzie wystarczający.
Żaden podświetlany ekran nie będzie tak dobry jak "E Ink".

#1043 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 20:37

Zaznaczmy wyraźnie, że kindle z E-Inkiem będzie lepszy do czytania, bo kindle fire już nie koniecznie.

#1044 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 20:40

Dokładnie, ale Jermiach pisał o Kindle 4, czyli o e-inku.

#1045 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 21:30

Dokładnie, ale Jermiach pisał o Kindle 4, czyli o e-inku.

A fakt, nie przyuważyłem 4ki, a ostatnio z kimś dyskutowałem o Kindle i wyszło na to, że ja mówiłem o e-ink a adwersarz o fire :)

#1046 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 07:41

Witam Dołączam do grona mało zadowolonych klientów firmy apple:( Mój Ipad 3 zakupiony kilka dni temu, sprawdzałem urządzenie jest z maja i niestety także jest zasikane na żółto. Połowę ekranu mam żółtą a połowę białą więc ciężko przyzwyczaić wzrok. Chciałem oddać do Cortland ale zastanawiam się ile czasu będę czekać na "nowe" urządzenie i czy mam chociaż 50% szansy na to że dostanę dobrą sztukę? I podstawowe pytanie czy sprzęt po wymianie (Refub) wygląda jak nowy? Czy mogę dostać np. porysowany albo jakiś poobijany? Sprzęt wygrzewałem przez 24h ale w moim przypadku to pic na wodę:) To chyba tyle..

#1047 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 10 sierpnia 2012 - 11:34

czy sprzęt po wymianie (Refub) wygląda jak nowy?

Jest nowy i wygląda jak nowy. Po prostu z rożnych przyczyn sprzęt taki został kiedyś zwrócony i odrestaurowany na nowy, jednak nie ma to absolutnie nic wspólnego z zasikaniem ekranu gdyż w takim sprzęcie też może występować.

Sprzęt wygrzewałem przez 24h ale w moim przypadku to pic na wodę

To tak nie działa. Klej epoksydowy pomiędzy polaryzatorem ekranu a matrycą musi wysychać powoli i ogrzewanie go nie ma większego wpływu na klarowność. Zażółcenie znika po paru miesiącach nie godzinach. Wszystkie iPada są wygrzewane fabrycznie na lini testującej więc ta operacja już wtedy powinna osunąć przebarwienia.

#1048 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 12:33

To co ty byś Papux zrobił na moim miejscu? Olał temat i czekał aż samo zejdzie czy poszedł do serwisu i oddał produkt na gwarancji? Oczywiście biorąc pod uwagę wszystkie aspekty związane z wymianą i jej ryzykiem. Pozdrawiam

#1049 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 12:39

To co ty byś Papux zrobił na moim miejscu? Olał temat i czekał aż samo zejdzie czy poszedł do serwisu i oddał produkt na gwarancji? Oczywiście biorąc pod uwagę wszystkie aspekty związane z wymianą i jej ryzykiem. Pozdrawiam

Ja bym oddał. Czemu niby inni mogą mieć w 100% sprawne iPady, a Ty nie, i musisz uciekać się do jakiś tam sztuczek p.t. wygrzewanie, czy czekanie aż mu przejdzie? Zapłaciłeś pełną kwotę za pełnowartosciowy sprzęt, więc powinien być sprawny. Ja taki dostałem. Mój jest z lipcowej produkcji.

#1050 Pneumat

Pneumat
  • 16 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 12:48

Sgt Pepper powiem Ci, że mnie pocieszyłeś tym wpisem, ponieważ jest szansa na to że lipcowe dostawy są już wolne od tej frustrującej przypadłości i może warto teraz zaatakować serwis. Pojadę jutro do Cortland Warszawa ul. Bitwy Warszawskiej i zostawię im sprzęt. Masz 100% racji nie ma co się czaić jak cip...eczka tylko trzeba oddać i tyle :) Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych