Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#76 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 12:00

także nie zauważyłem żadnego problemu

#77 Netor

Netor
  • 31 postów

Napisano 23 marca 2012 - 12:04

U mnie problem z wifi nie występuje, próbowałem tak chwytać i nic się nie zmieniało w prędkości. @mtomi i @BIGPUN, sprawdzaliście może czy u was działa (i jest w ogóle widoczna) opcja dyktowania tekstu? Edit: Sam sobie odpowiem: Dodałem sobie angielską klawiaturę na USA (jako drugą) i teraz doszedł zarówno przycisk do zmiany klawiatury (globusik), jak i przycisk od dyktowania ("Siri"). Wygląda na to, że nie działa to z polską klawiaturą :(.

#78 kri100s

kri100s
  • 12 postów

Napisano 23 marca 2012 - 12:14

Ja narazie problemów nie widzę żadnych ale narazie na szczegółowe testy nie mam czasu. Ale przy normalnym użytkowaniu wszystko wydaje się być w jak najlepszym porządku.

#79 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 23 marca 2012 - 12:16

Złapałem ipada 2 dokładnie jak ten gościu na filmiku i też mi WIFI spada (z 3 na 2 kreski). Ale to nie jest normalne trzymanie ipada, tylko duszenie go, przy normalnym trzymaniu tak jak go używam coś takiego mi się nie udało. Wg mnie filmik przedstawia szukanie problemów. Dla ciekawostki: Złapcie takich uściskiem Iphona 4/4S w poziomie i zakryjcie górną cześć (kamerka), w ten sposób też udusiłem wifi :P

#80 kri100s

kri100s
  • 12 postów

Napisano 23 marca 2012 - 12:22

Ale to nie jest normalne trzymanie ipada, tylko duszenie go, przy normalnym trzymaniu tak jak go używam coś takiego mi się nie udało.
Wg mnie filmik przedstawia szukanie problemów.

Dokładnie to samo pomyślałem jak obejrzałem ten filmik.

#81 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 12:49

Androidowcy zawsze znajdą powód żeby się przyczepić :P

#82 kri100s

kri100s
  • 12 postów

Napisano 23 marca 2012 - 13:28

Jedna rzecz jaką zauważyłem to to, że przycisk Home wystaje delikatnie ale to naprawdę minimalnie jednak w poprzedniku tego nie miałem. Może to też kwestia czasu aż się wyrobi.

#83 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 23 marca 2012 - 13:36

Jedna rzecz mnie martwi. Żółty ekran, wystajace przyciski home, grzanie się to pikuś.... Jak już kilka postów wcześniej wspomniałem, większość stron www wyglada na ipadzie średnio, żeby nie powiedzieć słabo. O ile tekst się skaluje i tu widać zalety Retiny, bo jest krystalicznie ostry, to jednak grafiki, których na stronach www jest przecież wiele, wyglądają tragicznie. Nie sadze żeby internet w najbliższym czasie jakoś się drastycznie zmienił... I to mnie martwi. Www już nie wygląda tak jak powinno. Duża rozdzielczość jednak nie wszędzie jest dobra... :(

#84 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 23 marca 2012 - 13:49

To mój pierwszy tablet i jest genialny! Co najlepszebyl w media markt w koszalinie I nie bylo kolejek.

#85 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 13:51

Podobno na żółty ekran pomaga zostawienie iPada na parenaście godzin z jasnością na 100% i jakimś białym obrazkiem, czasem działa, iPad "wypala się". Ja swojego otworze przy zakupie, jeszcze w iSpocie i jak będzię żółty to oddaje.

#86 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 23 marca 2012 - 14:08

Podobno na żółty ekran pomaga zostawienie iPada na parenaście godzin z jasnością na 100% i jakimś białym obrazkiem, czasem działa, iPad "wypala się".

Ja swojego otworze przy zakupie, jeszcze w iSpocie i jak będzię żółty to oddaje.

Tylko nie porównuj do ekranu ip4 ;)

#87 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 23 marca 2012 - 14:20

Ja swojego otworze przy zakupie, jeszcze w iSpocie i jak będzię żółty to oddaje.

Myslisz, ze tak chetnie przyjma?
Ja sie wlasnie obawiam tych wszystkich nowinek, ktore wyciekaja ostatnio stadami, a to WiFi, a to zolty ekran, a to grzanie...
Planowalem, ze dzisiaj kupie, ale kurde jakos mi przeszlo i sam juz nie wiem.

#88 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 23 marca 2012 - 14:22

Ja sie wlasnie obawiam tych wszystkich nowinek, ktore wyciekaja ostatnio stadami, a to WiFi, a to zolty ekran, a to grzanie...

Mi zamienili bez problemu.

#89 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 14:36

Powinni, jak nie, to ja już im zrobię awanturę ^^
Grzanie to jest mit, innym tabletom na tym samym benchmarku wychodziło nawet do 10 stopni więcej. A mój SGS2 potrafi spokojnie dojść do 50 stopni...
Z wifi to nie wiadomo, nie jest to jakiś powszechny problem.

#90 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 23 marca 2012 - 14:56

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736
Wielkie litery: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371
Pisownia łączna lub rozdzielna: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454

#91 Baileathacliath

Baileathacliath
  • 44 postów
  • SkądDublin

Napisano 23 marca 2012 - 15:15

Witam Wszystkich, byłem dziś w sklepie obejrzeć nowego iPada i porównać z 2 gen. Fakt, wyświetlacz jest dużo lepszy, lecz sztuka, która była na wystawie miała problemy z wifi, co chwile kreska spadała do zera i po chwili wracała na max. iPad 2 który leżał obok, nie miał takich problemów. Sprzedawca rownież się zdziwił i po chwili namysłu stwierdził, że jest to model demo i dlatego tak może być :)) Dwa metry dalej była kolejna sztuka nowego iPada i tam nie było problemu. Postanowiłem wstrzymać się z zakupem.

#92 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 23 marca 2012 - 15:29

Jeśli chodzi o modele WiFi, to najlepiej obejrzeć iPady dema w iSpocie, które są od dzisiaj wystawione. Sprawdzić profil wyświetlacza, czy jest cieplejszy czy zimny. Zapakowane nówki powinny mieć taki sam odcień jak dema. Miałem dzisiaj ze sobą "zimną" dwójkę i porównując z pięcioma wystawionymi egzemplarzami w trzech sklepach zauważyłem, że miały dokładnie taki sam ostry, niebieski profil, bez żadnych "żółci". Wg mnie opłaca się rozpakować iPada przy sprzedawcy i "przystawić" do dema. Od razu będzie widać czy jest żółty. Przy takiej różnicy w odwzorowaniu kolorów z modelem, co by nie mówić pokazowym, nie powinno być problemu ze zwrotem. Zawsze można powiedzieć, że klient spodziewał się dokładnie takiego ekranu jak w wystawionym egzemplarzu. Problem może być z iPadem WiFi + 3G, bo tych z reguły nie wystawiają (tylko najtańsze 16GB). W zeszłym roku część modeli 3G miała zażółcone wyświetlacze, natomiast pierwsza dostawa "dwójek" WiFi w iSpot miała śliczny biało-niebieski, zimny profil. Co do samego urządzenia, to wyświetlacz oczywiście znakomity. Nie można się do niczego przyczepić. Grzanie w ręce jest odczuwalne, tymczasem w "dwójce" nawet się o tym nie myślało. Wydaje mi sie, ale jest to moje subiektywne odczucie, że animacje (otwieranie menu, aplikacji itp.) w nowym modelu są mniej płynne niż w zeszłorocznym modelu.

#93 KvM

KvM
  • 336 postów

Napisano 23 marca 2012 - 15:54

Heh. Przed zakupem tu nie zajrzałem. Niestety u mnie nie ma żółtego ekranu, problemu z wifi, czy grzaniem. Faktem jest, że te wystawione w MM miały te problemy.

#94 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 23 marca 2012 - 16:01

Co sądzicie panowie o tym?
iPad 3 "Death Grip" causes wifi to drop to unusable levels! - YouTube
plus ciągle nowe raportowane problemy z wifi:
https://discussions....812929?tstart=0

Niestety iPad kupiony przeze mnie dzisiaj w iSpot w Gliwicach zachowuje się dokładnie tak samo. Gubi sygnał po chwyceniu prawego dolnego rogu. Nie mam w tym momencie dostępu do iPhona czy iPada 1 lub 2 żeby potestować urządzenie przy urządzeniu siłe sygnału WiFI. Ale już na pierwszy rzut oka wydaje się, że mój iPad 1 widział więcej sieci. No i mac mini widzi zdecydowanie więcej sieci z silniejszym sygnałem.

Moim zdaniem taki sposób wykazywania rzekomej wady nowego iPada jest absurdalny i groteskowy. Właśnie sprawdziłem na iPadzie2 - przy takim samym chwyceniu bez problemu można "zabić" zasięg WiFi. Tylko co z tego? Oczywistym jest, że nikt w czasie zwykłego użytkowania nie będzie chwytał, a w zasadzie obejmował, tabletu w ten właśnie sposób. Równie dobrze można by argumentować, że urządzenie jest wadliwe bo jeśli się na nim ktoś położy, to straci zasięgi tak WiFi jak i 3G... Nonsens. Tak więc ze spokojem czekam do wieczoru kiedy to przy złocistym napoju rozpakuję mojego nowego iPada i mam nadzieję zachwycę się Retiną :cool:

#95 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 23 marca 2012 - 16:04

... i mam nadzieję zachwycę się...

No i wlasnie tu jest problem - trzeba miec nadzieje. Szkoda, ze nie mozna miec pewnosci.

#96 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 23 marca 2012 - 16:06

No i wlasnie tu jest problem - trzeba miec nadzieje. Szkoda, ze nie mozna miec pewnosci.

Z pewnością dam znać jakie są moje "pierwsze wrażenia" :)

#97 enjoysunshine

enjoysunshine
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 marca 2012 - 16:58

ja mam okazje kupic iPada 16 gb + 4g z USA tylko nie wiem z jakiej sieci pochodzi , mam tylko 2 zdjecia urzadzenia w tym jedno takiej naklejki : Zippyshare.com - 2226319683_1.jpeg ponizej jest napisane GSM/EDGE(900/ .... Czy to oznacza ze to wersja AT&T gsm ?

#98 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 17:59

Tak to AT&T

#99 szleski

szleski
  • 1 postów

Napisano 23 marca 2012 - 18:44

Nowego iPada kupiłem dziś po południu w iSpocie Złote Tarasy (zero kolejek, model 16GB WiFi czarny mieli na stanie). Kilka uwag na gorąco: 1. Ekran jest świetny, czytam na iPadzie dużo pdf-ów i teraz wygląda to o niebo lepiej - spełnił wszelkie oczekiwania. 2. Wyświetlacz jest rzeczywiście bardziej żółty niż w iPhonie (3GS), porównałem też z Macbookiem Pro i tutaj różnica kolorów jest minimalna. Wydaje mi się, że to kwestia kalibracji. 3. Egzemplarze demonstracyjne w iSpocie były nieźle gorące :) W swoim nie stwierdziłem przegrzewania. 4. Etui Macally Bookstand od dwójki pasuje do trójki, ale na wcisk.

#100 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 23 marca 2012 - 18:53

Kupiłem dziś WiFi 32GB. Obraz żyleta. Mam jedno ale. Infinity Blade II rozczarowuje (zwróćcie uwagę na cienie...). Gry i programy niedostosowane do Retiny wyglądają kiepsko. Da się przeżyć bo aktualizacje to kwestia czasu. Rozczarowuje mnie jedno. Zwróćcie uwagę na jakość grafiki na stronach WWW. Moim zdaniem to porażka. A ze spraw ogólnych. Kolory ok, nie przegrzewa się a o reszcie można porozmawiać za kilka dni...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych