Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#51 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2012 - 20:31

Cytat

Dziś pograłem trochę w nowe Angry Birds i w czasie grania Ipad zaczął się grzać. Nie było to jakieś super gorąco, ale odczuwalne i nie występujące w dwójce. Dodatkowo podczas grania włączona była ładowarka i co ciekawe podczas grania na ładowaniu bateria zamiast przyrastać spadła. W ciągu 15-20 minut o 1%. Nie wiem jak to by było z dwójka bo wcześniej nigdy tego nie obserwowałem - postaram się sprawdzić. Potwierdza to poniekąd fakt, że chyba ładowarka jest za słaba bo jak wiadomo bateria jest pojemniejsza i przez to dłużej się ładuje, ale jeśli podczas ładowania potrafi spadać to już nie jest najlepiej...

Mam to samo w moim iPadzie 1 jak używam ładowarki od iP 3Gs

#52 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 22 marca 2012 - 20:40

Cytat

Mam to samo w moim iPadzie 1 jak używam ładowarki od iP 3Gs

Od 3GS może być za małą.

#53 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 23 marca 2012 - 00:59

Ja dzisiaj wlasnie bylem zobaczyc jak sie prezentuje ten nowy ipad i tak , nie wiem czy mam jakies zboczenie ale jak go wziolem to nie wiem dlaczego ale wydaje sie jakby byl z gorszego materialu wykonany niewiem jakim cudem no ale tak jakby iphone 3g porownac do 3gs w moim odczuciu 3g jest lepiej wykonany idac dalej.... Wyswietlacz no faktycznie te kolory sa jaskawsze i rodzielczosc wieksza ale nie jest to az taki skok od 2 zeby sie az tak napalac takie moje odczucia. Teraz pytania moze ktos ustawc podswietlenie na max i zobaczyc czy niema takiego efektu jak w ipad2 ze podswietlenie wylazi krawedziami ? Takze jak ktos ma 1 to bez zastanowienia moze brac nowego a z 2 to juz ciezej sie zdecydowac....

#54 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 02:34

Może i tak, ale ja używam nowego od 3 dni. Dziś wziąłem dwójkę bo byla w domu pod ręką. Jakość fontów w porównaniu z nowym katastrofalna:/ Człowiek się szybko przyzwyczaja do tej Retiny. Odnosnie jakości: u mnie odwrotnie. Ipad2 był słabo spasowany. Czuć ostre krawedzie. Nowy idealnie. Mój stary ipad1także ideał. Wiec to zapewne zależy od chińczyka.

#55 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 23 marca 2012 - 02:49

Dla mnie to nowosc - kolejne urzadzenie z iOS. pierwsze wrazenie niesamowite. kupilem w Cortlandzie pare minut po dwunastej, bylo nawet sporo ludzi jak na katowice.

#56 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 23 marca 2012 - 06:15

Cytat

Dla mnie to nowosc - kolejne urzadzenie z iOS. pierwsze wrazenie niesamowite. kupilem w Cortlandzie pare minut po dwunastej, bylo nawet sporo ludzi jak na katowice.

I jak z dostępnością? Nie było problemów? Kto chciał to dostał?
Ja właśnie zamówiłem w AOS. Ale czas oczekiwania 1-2 tygodnie....

#57 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 23 marca 2012 - 06:18

Cytat

Ja dzisiaj wlasnie bylem zobaczyc jak sie prezentuje ten nowy ipad i tak , nie wiem czy mam jakies zboczenie ale jak go wziolem to nie wiem dlaczego ale wydaje sie jakby byl z gorszego materialu wykonany niewiem jakim cudem no ale tak jakby iphone 3g porownac do 3gs w moim odczuciu 3g jest lepiej wykonany idac dalej.... Wyswietlacz no faktycznie te kolory sa jaskawsze i rodzielczosc wieksza ale nie jest to az taki skok od 2 zeby sie az tak napalac takie moje odczucia.

Teraz pytania moze ktos ustawc podswietlenie na max i zobaczyc czy niema takiego efektu jak w ipad2 ze podswietlenie wylazi krawedziami ?

Takze jak ktos ma 1 to bez zastanowienia moze brac nowego a z 2 to juz ciezej sie zdecydowac....

Pisałem w pierwszym poście o light bleedingu. U mnie minimalny. Dużo mniejszy niż miałem w dwójce. Dla mnie akceptowalny.

#58 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 23 marca 2012 - 08:31

No to ubieram się i jadę po swój egzemplarz do Cortlandu... Zamówiony. Zgodnie z zapewnieniami sprzedawcy będzie na mnie czekał. Wrażeniami podzielę się po powrocie ;)

#59 Yanczi

Yanczi
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 08:52

U mnie naszczęście wszystko ok :) ale nie da się nie zauważyć jak grzeje się w dolnym lewym narożniku

#60 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 23 marca 2012 - 08:54

Cytat

I jak z dostępnością? Nie było problemów? Kto chciał to dostał?
Ja właśnie zamówiłem w AOS. Ale czas oczekiwania 1-2 tygodnie....

zalezy od wersji. nie dostali w ogole 16 gb z wifi+4g, a niektorych wersji bylo tylko kilka sztuk. Duzo jednak mialo rezerwacje

#61 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 23 marca 2012 - 08:54

Ja właśnie kupiłem swojego oierwszego ipada w warszawskim iSpocie:) o 8.30 nie było żadnych kolejek i iPadów pod dostatkiem.. Skończyły się chyba tylko czarne 64gb LTE. Ekran robi diabelnie dobre wrażenie!!

#62 Yanczi

Yanczi
  • 18 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 marca 2012 - 09:36

Cytat

U mnie naszczęście wszystko ok :) ale nie da się nie zauważyć jak grzeje się w dolnym lewym narożniku

Edit: grzeje sie jak cholera jak sie pogra np. Sky gamblers

#63 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 23 marca 2012 - 09:41

Wróciłem z iSpot Gliwice. Udałem się tam z mocnym postanowieniem zakupu iPada 3 64GB 4G. Jak dla mnie rozczarowanie. 'Wielkość' Retiny w zasadzie widać tylko na tekście w Safari, czy iBooks.. na zdjęciach, czy innej grafice różnice nie są już tak bardzo widoczne. Na stand'zie dla klientów były wystawione do wypróbowania pięć iPadów (dwa iP 2 oraz trzy iP 3), większość ludzi pytała się sprzedawców który jest który? Jak dla mnie przesiadka nie ma sensu. Zostaję przy iP2.

#64 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 23 marca 2012 - 09:43

Cytat

Wróciłem z iSpot Gliwice. Udałem się tam z mocnym postanowieniem zakupu iPada 3 64GB 4G. Jak dla mnie rozczarowanie. 'Wielkość' Retiny w zasadzie widać tylko na tekście w Safari, czy iBooks.. na zdjęciach, czy innej grafice różnice nie są już tak bardzo widoczne.

A nie wiesz może czy były 64GB z 4g czarne dostępne tam w ogóle?

#65 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 23 marca 2012 - 09:44

Było około 20 szt. 64GB 4G ale tylko białe.

#66 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 23 marca 2012 - 10:02

Cytat

Wróciłem z iSpot Gliwice. Udałem się tam z mocnym postanowieniem zakupu iPada 3 64GB 4G. Jak dla mnie rozczarowanie. 'Wielkość' Retiny w zasadzie widać tylko na tekście w Safari, czy iBooks.. na zdjęciach, czy innej grafice różnice nie są już tak bardzo widoczne.
Na stand'zie dla klientów były wystawione do wypróbowania pięć iPadów (dwa iP 2 oraz trzy iP 3), większość ludzi pytała się sprzedawców który jest który?
Jak dla mnie przesiadka nie ma sensu. Zostaję przy iP2.

Jeśli grafika jest w niskiej rozdzielczości (cholercia, teraz każda web'owa rozdzielczość grafiki będzie niska przy tej rozdzielczości iPad'a ;-) ) to tak - widać artefakty kompresji i schodki. Ale jak już przejdziesz do oglądania zdjęć w wysokiej rozdzielczości to różnica jest znacząca... Bałem się też trochę tego przesycenia kolorów, ale wg mnie jest ok. Miałem kiedyś SGS2 i tam na AMOLED'zie to przesycenie waliło po oczach - było zbyt cukierkowe - tu jest ok.

#67 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 23 marca 2012 - 10:06

No właśnie... Wszyscy się zachwycają Retina... Tylko jest problem na większości stron www, bo grafika jest zdecydowanie w za małej rozdzielczości dla tego ekranu, więc wyglądają nieco słabo. Mój egzemplarz ma zdecydowanie cieplejszy ekran od ipada 2. Ale chyba mi to nie przeszkadza :)

#68 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 23 marca 2012 - 10:19

Panowie a jak sprawa z WIFI? Na zachodnich forach, strasznie narzekają na spadek siły o jakieś 2/3, czy to aby nie przesada? Chyba, że w sofcie dali za mało "mocy" :) Ciepły, zimny kwestia gustu nie jest to problemem, ale barwy samsungowe to już nie jest fajne.

#69 humanoidal

humanoidal
  • 287 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:20

Z tego co wyczytałem w sieci to pierwsze wrażenie raczej nie do końca pozytywne. Brak LTE w europie, żółte ekrany, light bleedy, grzanie pod obciążeniem, 7h czas ładowania, brak możliwości korzystania z urządzenia podczas ładowania, brak wzrostu wydajności, a teraz jeszcze to wifi? Moim zdaniem jakość tego produktu pozostawia wiele do życzenia. Największą korzyścią dla klienta z premiery nowego iPada jest chyba fakt, że nowego iPada 2 z 3g można teraz kupić za 1800zł.

#70 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:31

z tym "żółtym" ekranem to jest troche inaczej... Ekran ma poprostu inna temperature i tyle, kolory sa cieplejsze, ale czy to wada to już nie wiem.

#71 Netor

Netor
  • 31 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:33

Macie może u siebie dostępną opcję dyktowania tekstu? Teoretycznie powinna być widoczna w ustawieniach klawiatury, a u mnie tego nie ma :(. Oczywiście jestem połączony z siecią wifi.

Dołączona grafika

#72 sirk77

sirk77
  • 12 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:41

czy może ktoś z posiadaczy nowego ipada potwierdzić problem z WiFi, mocno się zastanawiam czy brać nowego ipada??? czy kupić sobie starą wersję w dobrej cenie !

#73 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 23 marca 2012 - 11:47

Z Wifi to zadałem pytanie do posiadaczy nowy ipadów, nie jest to przeze mnie sprawdzone, więc proszę tego nie traktować jako hasło, że słabo działa wifi :) Ogólnie to nic nowego, każdy sprzęt w dniu premiery ma kłopoty wieku dziecięcego :) Za pół roku będą już lepsze "sztuki".

#74 Murakami

Murakami
  • 13 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:53

Co sądzicie panowie o tym?
[url=http://www.youtube.com/watch?v=rB9nI-Fv2o0&feature=youtu.be]iPad 3 "Death Grip" causes wifi to drop to unusable levels! - YouTube[/url]
plus ciągle nowe raportowane problemy z wifi:
[url]https://discussions.apple.com/thread/3812929?tstart=0[/url]

Niestety iPad kupiony przeze mnie dzisiaj w iSpot w Gliwicach zachowuje się dokładnie tak samo. Gubi sygnał po chwyceniu prawego dolnego rogu. Nie mam w tym momencie dostępu do iPhona czy iPada 1 lub 2 żeby potestować urządzenie przy urządzeniu siłe sygnału WiFI. Ale już na pierwszy rzut oka wydaje się, że mój iPad 1 widział więcej sieci. No i mac mini widzi zdecydowanie więcej sieci z silniejszym sygnałem.

#75 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 23 marca 2012 - 11:57

Nie zauważyłem żadnych problemów z WiFi u siebie w domu, a korzystam tak jak korzystałem z iPad 2. Nie wiedziałem nic o problemach z WiFi więc nie dopasowywałem uchwytu tak by był bezpieczny... Transfery w SpeedTest ok. 30Mb/s i 5Mb/up (UPC 50Mb/5Mb). Podobne wyniki miałem w dwójce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych