Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#901 mantis1983

mantis1983
  • 47 posts

Posted 01 June 2012 - 15:58

Witamy w klubie zasikanych ipadów :)

#902 enm

enm
  • 55 posts

Posted 01 June 2012 - 19:12

ale ale, tak patrzę przyciągajac klawe w dół i żółć nie znika z lewej strony, hmm..Czy to możliwe, żeby byla na całej lewej stronie?

#903 kosa666

kosa666
  • 322 posts

Posted 01 June 2012 - 21:07

Oj, bo znalazłem coś nie pokojącego - tak mi się wydaję: [url]http://i.imgur.com/ZS8Ec.jpg[/url] Lewa cześć klawy jest lekko mleczna/żółtawa, widzicie to? Tylko z lampą udało mi się to pokazać, bo z wysokim iso nic nie łapało. Przesuwając niżej klawe jest już bielszy odcień. Akurat mam w pracy ipada3, sprawdziłem i o dziwo u niego jest identycznie tak samo, a ja to u Was wygląda?

Ja pierdziele... Człowieku wrzuć na luz!!!

Normalnie nie da się już czytać Twojego miauczenia... :/

Szukasz jakiś skrajnych warunków tylko po to by znaleźć dziurę w całym... Mam w domu 2 iPady i nawet nie mam pojęcia jak szukać czy coś nie tak czy wszystko ok - po prostu używam!! przy codziennym użytkowaniu nie zauważysz nic!!

#904 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 01 June 2012 - 21:47

Tacy właśnie są użytkownicy Apple. Zawsze stykałem się tylko z androidem a tam ciągle narzekają na system pomimo iż na innych urządzeniach ekrany są dokładnie takie same. Jak się ktoś uprze to znajdzie na każdym egzemplarzu. Wyluzujcie. Jak nie pasuje oddać zabrać kasę przejść na konkurencje. Prawo rynku.

#905 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 02 June 2012 - 06:52

!Oj, bo znalazłem coś nie pokojącego - tak mi się wydaję: http://i.imgur.com/ZS8Ec.jpg Lewa cześć klawy jest lekko mleczna/żółtawa, widzicie to? Tylko z lampą udało mi się to pokazać, bo z wysokim iso nic nie łapało. Przesuwając niżej klawe jest już bielszy odcień. Akurat mam w pracy ipada3, sprawdziłem i o dziwo u niego jest identycznie tak samo, a ja to u Was wygląda?
!

No na zdjęciu masz ewidentnie zasikaną lewą stronę. Może to tylko kwesia zdjęcia, a jeżeli nie no to masz problem jak większość z tego forum.

#906 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 02 June 2012 - 09:15

Ja pierdziele... Człowieku wrzuć na luz!!!

Normalnie nie da się już czytać Twojego miauczenia... :/

Szukasz jakiś skrajnych warunków tylko po to by znaleźć dziurę w całym... Mam w domu 2 iPady i nawet nie mam pojęcia jak szukać czy coś nie tak czy wszystko ok - po prostu używam!! przy codziennym użytkowaniu nie zauważysz nic!!

Bez jaj, problem istnieje i tyle, iPad kosztuje sporo i każdy ma prawo do egzemplarza bez wad, szczególnie ekranu który to jest najważniejszy...

#907 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 02 June 2012 - 11:48

O ile to nie przekłamanie aparatu ( a w to wątpię) to wyraźnie masz zażółcenie lewej strony. Przecież ja miałem o wiele wiele mniej a i tak wymieniłem i stwierdzili ze jest wada to jakoś dziwne ze inni tez widzieli, a już pisałem jak komuś nie przeszkadza jak sobie kupi tablet za 3000 zł i w jednym rogu ma lekko żółte a w drugim białe to nie sobie go ma i nie wymienia ale ja dziękuje!

#908 kosa666

kosa666
  • 322 posts

Posted 02 June 2012 - 13:53

O ile to nie przekłamanie aparatu ( a w to wątpię) to wyraźnie masz zażółcenie lewej strony. Przecież ja miałem o wiele wiele mniej a i tak wymieniłem i stwierdzili ze jest wada to jakoś dziwne ze inni tez widzieli, a już pisałem jak komuś nie przeszkadza jak sobie kupi tablet za 3000 zł i w jednym rogu ma lekko żółte a w drugim białe to nie sobie go ma i nie wymienia ale ja dziękuje!

Czy mógłbyś mnie oświecić i pokazać na tym zdjęciu gdzie coś jest nie tak? Sorry ale widzę tylko blik aparatu

#909 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 02 June 2012 - 13:59

Skup się na odcieniu klawiszy. Po prawej są szare, zimne, po lewej barwa cieplejsza, lekko żółtawa. Pytanie czy widać to tylko na klawiaturze, czy na większości aplikacji, zdjęć, białe tło przy rysowaniu czegoś?

#910 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 posts
  • SkądŚląsk

Posted 02 June 2012 - 17:23

Ha ja już nie mam siły, zamówiłem iPad w Tmobile okazało się ze jest przebarwiony, odeslalem, po misiacu przyszedł drugi, barwy mail ok ale znowul aż 7 Dead Pixeli!!!!!! Odeslalem i przyszedł kolejny model i znowu problem z przebarwieniem. RĘCE OPADAJĄ. Czy to przebarwienie po lewej stronie ekranu znika po czasie? Tak jak niektóre legendy o tym mówią???? JA PIER...... Serio nie mam siły znowu czekać na kolejny i odsyłać wiecej czasu zajmuje mi odsylanie pakowanie i czekanie niż używanie tego sprzętu. Ta zabawa trwa od końca marca... CZY W TYCH FABRYKACH ISTNIEJE JAKAŚ KONTROLA JAKOSCI??????

#911 kosa666

kosa666
  • 322 posts

Posted 02 June 2012 - 18:11

Dostalem z T-mobile w wersji 64Gb i nie zauważyłem ani martwych pikseli ani jakiś sików.. Cieszę sie kolejnym iPadem w domu

#912 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 02 June 2012 - 18:27

Pamiętam ten sam problem z moim galaxy s 2 na samym początku sprzedaży. Wszystko ucichlo po paru miesiącach ruwniez na moim s 2 znikło zażółcenie. Tak samo z New IPad. A jak sie komuś nie podoba niech nie kupuje urządzeń które nie spełniają jego wymogów.

#913 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 posts
  • SkądŚląsk

Posted 02 June 2012 - 19:12

Pamiętam ten sam problem z moim galaxy s 2 na samym początku sprzedaży. Wszystko ucichlo po paru miesiącach ruwniez na moim s 2 znikło zażółcenie. Tak samo z New IPad.
A jak sie komuś nie podoba niech nie kupuje urządzeń które nie spełniają jego wymogów.

Czyli jednak zażółcenie znika po paru misiącach, poczekam z 3 zobaczymy jak zniknie to będzie super

#914 grubynawro

grubynawro
  • 13 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 June 2012 - 19:34

Witam wszystkich posiadaczy nowego Ipada. Ja ze swojego jestem bardzozadowolony, nie dostrzegłem żadnych problemów, wystarczy się cieszyć, zwłaszcza po przeczytaniu postów o żółtych ekranach itp. U mnie wszystko ok. Jak pokazałem go w pracy to dwóch kumpli już jest zdecydowanych na kupno. Magia Apple:)

#915 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 02 June 2012 - 20:02

Czy mógłbyś mnie oświecić i pokazać na tym zdjęciu gdzie coś jest nie tak? Sorry ale widzę tylko blik aparatu

lewa strona klawiszy jest żółtawa a prawa szara ,nie wiem jak to oglądasz ale jeśli na komputerze to sprawdź na ipadzie bo u mnie na laptopie mam tak monitor skalibrowany ze tez nic nie widać dopiero na ipadzie widać różnice.

#916 kosa666

kosa666
  • 322 posts

Posted 02 June 2012 - 20:51

lewa strona klawiszy jest żółtawa a prawa szara ,nie wiem jak to oglądasz ale jeśli na komputerze to sprawdź na ipadzie bo u mnie na laptopie mam tak monitor skalibrowany ze tez nic nie widać dopiero na ipadzie widać różnice.

Oglądałem na iMacu na MBP na iPad 2 i na nowym iPadzie - nic nie widzę

PS- ale może się to stąd bierze, że prawdziwi faceci rozpoznają tylko 3 kolory:
- fajny
- ch..owy
- i pedalski ;)

#917 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 02 June 2012 - 21:23

- fajny
- ch..owy
- i pedalski ;)

hahahah :D
W sumie to ja też nic nie widzę

#918 xzlepek

xzlepek
  • 13 posts

Posted 02 June 2012 - 21:32

Hej Proszę o pomoc ;) Od kilku godzin jestem posiadaczką Nowego iPada Wifi + 3/4G 16GB. Na razie nie mam jeszcze karty micoSIM, jestem połączona z netem poprzez domową sieć Wifi, która działa bez zarzutu. Problemów mam kilka: 1. W Safari nie działają mi wszystkie strony. Bez problemu wchodzę na twittera, tvnwarszawa.pl czy pudelka, ale problem pojawia się przy otwieraniu strony apple.com czy facebooka. Pojawia się pasek ładowania danych i zatrzymuje się mniej-więcej w połowie, chodzi ikonka wczytywania, jednak nic dalej się nie dzieje. 2. Nie działają mi ŻADNE usługi apple. Po wejściu w App Store czy iTunes pojawia się "Wczytuję..." i tyle. Cały czas jestem połączona z Wifi, więc totalnie nie rozumiem problemu. Dodam, że maile z gmaila działają normalnie, wszystko pięknie się ściąga. Dzięki serdeczne za wszelkie wskazówki dla niezorientowanej duszyczki ;)

#919 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 02 June 2012 - 22:22

Napisał kosa666

- fajny
- ch..owy
- i pedalski

hahahah :D
W sumie to ja też nic nie widzę

a zdrowi o wiele więcej:wink:

#920 buruuburu

buruuburu
  • 42 posts

Posted 03 June 2012 - 13:33

Właśnie wróciłam z Saturna we Wrocławiu. iPad 32gb. Obserwowałam ten wątek od samego początku i nie wiecie jak bałam się włączyć swojego iPada. Na szczęście wszystko jest w porządku. Ekran jednolity, bad pikseli nie widać. Wszystko takie jak być powinno :).

#921 radoslaus

radoslaus
  • 107 posts

Posted 03 June 2012 - 19:39

Ostro eksploatuje to coś od prawie dwóch miesięcy i nie jest źle... Byłem sceptyczny ale coraz bardziej wychodzi na to, że gdybym nie musiał pracować w sieci to do przeglądania internetu nie ma nic lepszego. Zero hałasu, żadne wiatraczki nie chodzą, ostrość pierwsza klasa, mnóstwo stron z wersjami dedykowanymi pod ipada (foxnews, cnn etc.), no i mlb.tv też jest. ;) Szczególnie dla starszych osób wszelkie palcowanie i powiększanie może być przydatne. Nawet w tygodniu zamierzam sprezentować ipada mamie, która praktycznie nie miała styczności z komputerem. Niestety, muszę bulić za maksymalną wersję (64gb), trochę tych zdjęć ma. Myślę, że szybciej odnajdzie się w tym niż na deskopie (mysz i inne pierdółki). ;) Żeby nie było tak miło to jest kilka ale... Bateria - tragedia, muszę ładować ją codziennie, w dodatku trwa to okropnie długo. Z drugiej strony nie wiem jak to wygląda w innych tego typu urządzeniach, być może nasza cywilizacja technologicznie nie ma większych możliwości. ;) Odblokowywanie ekranu przez osoby leworęczne... z lewej do prawej to dla mnie tragedia... da się to zmienić? przyznam się, że specjalnie nie szukałem, tylko pobieżnie w opcjach, może jest jakieś rozwiązanie? Brak prostego wejścia na słuchawki, skandal i tyle... Podsumowując, dobra opcja do przeglądania sieci, nawet lepsza niż deskop czy laptop, z pracą jest już gorzej, ciężko podejrzeć źródło strony, kopiować kod, brakuje opcji pod prawym klikiem myszy. ;) Jeśli pociągnie to coś 1,5-2 lata to zakup opłacalny, jeśli mniej to trochę droga zabawka...

#922 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 03 June 2012 - 20:53

Brak prostego wejścia na słuchawki, skandal i tyle...

Jak to ? Przecież iPad ma wyjście na słuchawki, 3,5mm

#923 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 03 June 2012 - 21:04

Żeby nie było tak miło to jest kilka ale... Bateria - tragedia, muszę ładować ją codziennie, w dodatku trwa to okropnie długo. Z drugiej strony nie wiem jak to wygląda w innych tego typu urządzeniach, być może nasza cywilizacja technologicznie nie ma większych możliwości. ;)

Odblokowywanie ekranu przez osoby leworęczne... z lewej do prawej to dla mnie tragedia... da się to zmienić? przyznam się, że specjalnie nie szukałem, tylko pobieżnie w opcjach, może jest jakieś rozwiązanie?

Brak prostego wejścia na słuchawki, skandal i tyle...

Kup sobie smart cover - odblokowywanie lewą ręką idealne, jak otwieranie książki
Mój gniazdo na słuchawki ma, może masz podróbkę, bo czas pracy na baterii też jest rewelacyjny, ja zawsze zapominam kiedy ostatnio ładowałem przy codziennym użytkowaniu.

#924 radoslaus

radoslaus
  • 107 posts

Posted 04 June 2012 - 07:28

Debilizm do kwadratu z mojej strony... Myślałem, że ta dziurka w szczycie to jakieś wejście śrubki itp. Tak to jest jak się nie ma czasu przejrzeć instrukcji, chyba za dużo pracuję... Odnośnie baterii to być może wpływa na to oglądanie streamu video, wczoraj rano naładowałem, cały dzień tylko zwykłe strony i dzisiaj jest 60%, w tym tempie trzy dni pociągnie co byłoby znakomitym wynikiem... Spróbuję jeszcze zostawić tylko wifi i wyłączyć sieć, być może szukanie sieci też robi swoje. Sklepu Apple nie podejrzewam o handel podróbkami. ;) Dzięki za sugestię z tym odblokowywaniem. :)

#925 MLuk

MLuk
  • 266 posts
  • SkądLivingston

Posted 26 June 2012 - 18:13

Dzisiaj do mnie dotarł iPad 3 i wszystko rewelacja :) Nie występują żadne wady tu wymieniane. Świetny sprzęt :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users