Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1232 odpowiedzi w tym temacie

#851 konio124

konio124
  • 670 post贸w

Napisano 10 maja 2012 - 20:59

Witam
Wczoraj dotar艂 do mnie nowy ipad zakupiony w Irlandii .
Przeczyta艂em ca艂y temat i jestem w szoku, po pierwszym uruchomieniu zacz膮艂em szuka膰 z贸艂tych plam i powiem wam szerze 偶e jak si臋 dobrze przyj偶e to dostrzegam 偶贸艂tawy odcie艅 z prawej strony ekranu , ale zupe艂nie mi to nie przeszkadza.

Pod linkiem umie艣ci艂em fotk臋 w wysokiej rozdzielczo艣ci
http://pa3x.ehost.pl/newipad.jpg
Czy w waszym przypadku taki ekran kwalifikuje si臋 do wymiany ?

#852 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 10 maja 2012 - 21:49

By艂y wymiany na forum na takiej podstawie.

#853 konio124

konio124
  • 670 post贸w

Napisano 10 maja 2012 - 22:02

Wi臋c ekran kt贸ry umie艣ci艂em na zdj臋ciu kwalifikuje si臋 do wymiany ?? Je艣li tak to o艣wiadczam wszem i wobec 偶e zostaje przy "zasikanym" ekranie , jako艣 mi to nie przeszkadza :)

#854 wolfik

wolfik
  • 56 post贸w

Napisano 10 maja 2012 - 22:08

Musze przyzna膰 Ci racje. 艢ledze ten temat od pocz膮tku i twoja wada jest baaaardzo malutka. NA twoim miejscu tez bym nie wymienia艂. Kupuje 8 czerwca ipada i troche sie boje tego dymu z wymian膮.

#855 papux

papux
  • 128 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 11 maja 2012 - 09:12

Ja te偶 dopiero po daniu filmiku na forum dowiedzia艂em sie 偶e mam zasikany lewy g贸rny r贸g. Dziwne bo do tej pory uwa偶a艂em 偶e mam ekran ok i nadal tak uwa偶am. Niekt贸rzy na tym forum s膮 dla mnie dziwni.

#856 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 09:54

Niekt贸rzy na tym forum s膮 dla mnie dziwni.

I Vice Versa LOL:)

#857 Lutoslav

Lutoslav
  • 4 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 10:11

Wi臋c ekran kt贸ry umie艣ci艂em na zdj臋ciu kwalifikuje si臋 do wymiany ??
Je艣li tak to o艣wiadczam wszem i wobec 偶e zostaje przy "zasikanym" ekranie , jako艣 mi to nie przeszkadza :)

Ja mialem cala lewa strone "obsikana". Do tego przy szybkim obracaniu o 90 stopni na bialym tle bylo widac zolte plamy na srodku wyswietlacza. Zawiozlem do Cortlandu i pan powiedzial, ze w poniedzialek powinienem dostac nowego. Zobaczymy czy bedzie lepszy :)

#858 aerO^

aerO^
  • 894 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 13:06

Kto艣 ostatnio wymienia艂? Nadal trafiaj膮 si臋 zasika艅ce? Mam lekk膮 zielon膮 plam臋 z lewej strony, kt贸ra mi przeszkadza tylko wtedy gdy czytam co艣 na bia艂ym tle w Safari...i tak waham si臋 czy wymienia膰, szkoda mi wymieni膰 na jeszcze gorszy, a nie d艂ugo pojawi si臋 JB...

#859 belmondoo

belmondoo
  • 78 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 13:40

Ja mialem cala lewa strone "obsikana". Do tego przy szybkim obracaniu o 90 stopni na bialym tle bylo widac zolte plamy na srodku wyswietlacza. Zawiozlem do Cortlandu i pan powiedzial, ze w poniedzialek powinienem dostac nowego. Zobaczymy czy bedzie lepszy :)

mam dok艂adnie tak膮 sam膮 sytuacj臋. dzisiaj odda艂em iPada w cortlandzie. w poniedzia艂ek ma by膰 nowa sztuka. naj艣mieszniejsze jest jednak to, 偶e go艣膰 z serwisu sam przyzna艂, 偶e nie ma gwarancji 偶e nowa sztuka b臋dzie dobra. tak偶e apple ma w moim mniemaniu 艣wiadomo艣膰, 偶e bardzo du偶a cz臋艣膰 wyprodukowanych iPad贸w jest lipna.

btw. gdzie oddawa艂e艣 swojego?

#860 Lutoslav

Lutoslav
  • 4 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 17:19

Oddalem w srode w gdanskim Cortlandzie (bardzo mila i rzeczowa obsluga) i dzisiaj odebralem nowa sztuke. Jest lepiej, ale nadal ekran nie jest taka zimna zyleta na ktora liczylem. Pan powiedzil, ze mam potestowac, powygrzewac ekran przez najblizsze 2 tyg i jesli dalej bede nie zadowolony to oddac jeszcze raz.

#861 belmondoo

belmondoo
  • 78 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 17:47

Oddalem w srode w gdanskim Cortlandzie (bardzo mila i rzeczowa obsluga) i dzisiaj odebralem nowa sztuke. Jest lepiej, ale nadal ekran nie jest taka zimna zyleta na ktora liczylem. Pan powiedzil, ze mam potestowac, powygrzewac ekran przez najblizsze 2 tyg i jesli dalej bede nie zadowolony to oddac jeszcze raz.

ja swojego odda艂em w Poznaniu, obs艂uga ok tyle 偶e ja dosta艂em info, 偶e w przypadku kolejnego wadliwego egzemplarza musz臋 uzgadnia膰 zwrot przez infolini臋 apple.

#862 kakaroto

kakaroto
  • 3 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 20:23

Ja te偶 dopiero po daniu filmiku na forum dowiedzia艂em sie 偶e mam zasikany lewy g贸rny r贸g. Dziwne bo do tej pory uwa偶a艂em 偶e mam ekran ok i nadal tak uwa偶am.
Niekt贸rzy na tym forum s膮 dla mnie dziwni.

tez nic u ciebie nie widzialem, ludzie to juz wszystkiego potrafia sie czepiac

#863 arkont

arkont
  • 14 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 11 maja 2012 - 20:49

Witam! Mia艂em da膰 zna膰 co z moim ipadem 64gb wifi+4g.. po !4 wymianach! w iSpot i tygodniach oczekiwania ... ledwo uda艂o mi si臋 wywalczy膰 zwrot pieni臋dzy tydzien temu, a pierwszego ipada kupilem w dniu premiery w MARCU! 1. Bad pixele + kurz pod szybk膮, 2. kurz pod szyba, 3. kurz pod szyba i jakies wlosy, 4. kurz + za偶贸艂cony r贸g ekranu na maxa Urzadzenie jest swietne, ale niestety.. rezygnuj臋 z tej zabawy. Myslalem, ze Apple to firma, ktora mnie nie zawiedzie. Przynajmniej nie az tak bardzo! Raz sie moze cos trafic jakis pixel cos .. drugi moze tez, ale trzeci.. czwarty.. a jak slysze niektorzy nawet 7... 3399zl to za duzo na tego typu atrakcje ;] Pozdrawiam i zycze udanych polowan ;-) P.S. sprzet byl zakupiony w iSpot Galeria Dominikanska. NIKOMU NIE POLECAM TEGO MIEJSCA.

#864 Geoxide

Geoxide
  • 3 post贸w

Napisano 11 maja 2012 - 22:10

Witam
Wczoraj dotar艂 do mnie nowy ipad zakupiony w Irlandii .
Przeczyta艂em ca艂y temat i jestem w szoku, po pierwszym uruchomieniu zacz膮艂em szuka膰 z贸艂tych plam i powiem wam szerze 偶e jak si臋 dobrze przyj偶e to dostrzegam 偶贸艂tawy odcie艅 z prawej strony ekranu , ale zupe艂nie mi to nie przeszkadza.

Pod linkiem umie艣ci艂em fotk臋 w wysokiej rozdzielczo艣ci
[url]http://pa3x.ehost.pl/newipad.jpg[/url]

Ja nic takiego nie widz臋. W innych ekranach od razu mo偶na rozpozna膰 gdzie jest 偶贸艂ty odcie艅 a na tym zdj臋ciu nic takiego nie widz臋. Przesadzasz :wink:

#865 djdom

djdom
  • 210 post贸w

Napisano 13 maja 2012 - 13:38

Dla tech co mysla ze tylko w Polsce jest problem z ekranami podziele sie z doswiadczeniem z USA. Na dwa zakupione iPady jeden byl lekko zasikany w lewym dolnym rogu. Na cztery osoby sprawdzajace tylko ja jako maniak zauwazylem to bez problemu pozostali po dokladnym pokazaniu postanowili powiedziec ze cos widza. W kazdym razie dopiero po wymianie czwarty iPad okazal sie ok. Tak z ciekawosci nikt nie wymienial tak jak ja :) Poza tym super sprzet.

#866 LaserDGL

LaserDGL
  • 26 post贸w
  • Sk膮dG艂og贸w, PL

Napisano 13 maja 2012 - 20:22

Od pi膮tku bawie si臋 nowym iPadem, wybra艂em model 4G. To moja pierwsza zabawka od Apple, wcze艣niej mia艂em okazje tylko troch臋 bawi膰 si臋 iPadem2 i ten zach臋ci艂 mnie do zakupu iPada a ze nie dawno pojawi艂 si臋 nowy model wi臋c postanowi艂em go kupi膰 i oczywi艣cie jestem bardzo zadowolony, jeszcze ma艂o wiem co i jak i miedzy innymi dlatego trafi艂em na to forum bym m贸g艂 sobie odpowiedzie膰 na wszystkie nurtuj膮ce mnie pytania. Czuje ze na tyle zach臋ci mnie ten iPad ze b臋d臋 musia艂 zacz膮膰 si臋 rozgl膮da膰 za iPhonem ale to z czasem :) og贸lnie bardzo polecam, jako艣膰 wy艣wietlacza po prostu jest szokuj膮co zadowalajaca.

#867 enm

enm
  • 55 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 21:01

Dzi艣 dosta艂em nowego iPada z reklamacji Euro Agd, byl w serwisie iSource. Dosta艂em nowego, ale model MD367B a na kartonie jest MD367PL/A i zupe艂nie inny IMEI. Co robi膰?

#868 michaelsign

michaelsign
  • 161 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 21:05

Nic nie robi膰, zosta艂 wymieniony na nowy sprz臋t. M贸j iPod, te偶 przez to przeszed艂. Oni nawet nie pr贸buj膮 tego serwisowa膰, od razu wysy艂aj膮 nowy sprz臋t. Domy艣lam si臋, 偶e serwis "RAGZ"...

#869 enm

enm
  • 55 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 21:25

Jako艣 mi si臋 nie chce wierzy膰, ze to normalne..a co z gwarancja? Przecie偶 musi by膰 oryginalne opakowanie.

#870 michaelsign

michaelsign
  • 161 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 21:45

Gwarancja przechodzi bodaj偶e na nowe urz膮dzenie, nie jestem do ko艅ca pewny. Zapewne masz ten ca艂y Pakiet Rozszerzony?

#871 enm

enm
  • 55 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 21:48

Nie mam.

#872 michaelsign

michaelsign
  • 161 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 21:55

W ka偶dym razie wszystko powinno by膰 zapisane w warunkach gwarancji, a jak nie, to zawsze mo偶na zadzwoni膰 do punktu obs艂ugi klienta. Ja wys艂a艂em iPod'a w oryginalnym pude艂ku, otrzyma艂em nowego iPod'a, ze starym pude艂kiem ;)

#873 enm

enm
  • 55 post贸w

Napisano 16 maja 2012 - 23:53

Czy mam si臋 czego ba膰? Zauwa偶y艂em te wycieki pod艣wietlenia b臋d膮c w ciemno艣ciach, dok艂adnie s膮 one przy dw贸ch kraw臋dziach..
http://i.imgur.com/RNZKJ.jpg
http://i.imgur.com/8Npcv.jpg (ta 偶贸艂膰 w k膮cie te偶 zastanawiaj膮ca, cho膰 w realu mniej widoczna - tylko na ciemnym tle)

A z tym kartonem, to mam nadziej臋, 偶e dzi艣 si臋 wyja艣ni.

____
#oddany na reklamacje.

#874 adredy

adredy
  • 450 post贸w

Napisano 22 maja 2012 - 14:37

No i ja dosta艂em dzisiaj swojego postaram si臋 p贸藕niej co艣 napisa膰 jak to wygl膮da w por贸wnaniu z 2 no ale ekran jest 偶贸艂ty to ju偶 mog臋 powiedzie膰. Na obecna chwile najbielszy jest iphone 4 dalej 4s ipad 2 i na ko艅cu nowy ipad .

#875 papux

papux
  • 128 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 22 maja 2012 - 14:40

iPad 2 nie jest najbielszy. M贸j iPad 3 jest ok tak jak wi臋kszo艣ci ludzi. Bielszy od dw贸jki.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych