Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#951 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 15:22

Otóż nie ma co się martwić, dzieje się tak tylko gdy ładujemy go ładowarką do iPhona. Ma ona trochę niższe napięcie niż ta do ipada. Wystarczy korzystać z ipadowej i już.

Niższy prąd ładowania chyba...

#952 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 16:22

Niższy prąd ładowania chyba...

Tak dokładnie... przepraszam za błąd pisałem na szybko :D

#953 aks345976

aks345976
  • 5 postów

Napisano 30 czerwca 2012 - 14:50

Dołączona grafika

Ipad 4g 16gb od prawej zasikany ekran :/ przyszedl z USA

#954 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 18:23

Podobno aby 'wybielić' ekran, trzeba codziennie chować ipada do ciemnego pomieszczenia, czy szuflady, ustawić max jasność oraz białe tło (np. pustą kartę safari). To raczej bardziej mit, nie wiem czy naprawdę działa ale warto spróbować. Problem powinien zniknąć po jakimś czasie więc rozjaśnianie ekranu może tu pomóc.

#955 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 03 lipca 2012 - 18:28

Śmieszy mnie to - jeszcze trochę i będą dodawać książeczkę z tutorialem jak naprawić iPada, a póxniej będą sygnować wszystko pięknym zwrotem: designed in California, assembled in China, fixed by xxx.

#956 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 18:40

Podobno aby 'wybielić' ekran

Robiłem tak i nic.

#957 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 03 lipca 2012 - 19:58

iPad sie wybieli ale po paru miesiącach gdyz klej na takiej powierzchni wysycha dość dlugo. To samo miałem z s2. Ipady wyprodukowane w styczniu powinny byc dzisiaj białe.

#958 cosby10

cosby10
  • 36 postów

Napisano 06 lipca 2012 - 14:45

Co do problemu przegrzewania się... Nagrzewa się mocno na samych stronach internetowych, przy grach jeszcze bardziej, ale nie nazwał bym tego przegrzewaniem. Według mnie to wogóle nie jest problem. W ciepłe dni strasznie pocą się przy nim ręce, zostają ślady na tylnej obudowie, i to tylko tyle. Żadnych błędów związanych z przegrzewaniem, jedynie lekki dyskomfort ale mi to zbytnio nie przeszkadza, tylko Te ślady na obudowie.

hmm...

Mam IPada od poniedziałku. Ciepły to się zrobił po godzinie grania ale przy samym śmiganiu po stronach, zasysaniu z appstrore itd. mój jest letni a dodam że dodatkowo siedzi w etui z pleckami więc słabiej odprowadza ciepło.

Problemów z ekranem ani innych wad nie stwierdziłem. Jedyny problem wynikł z mojej winy bo po tym jak zrobiłem JB dla testów - wcisnąłem wyzeruj zamiast zrobić restore. Całą noc nie mogłem go zgasić aż nagle się udało. Po restore jest znów jak nowy ;)

#959 dandan999

dandan999
  • 85 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 19:48

Wideorecenzja nowego iPada - YouTube

Czy uważacie, że na tym filmiku iPad jest jakiś niedopracowany ?
Ja tam żadnego zażółcenia ani nic nie widzę..

#960 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 04:01

hmm...

Mam IPada od poniedziałku. Ciepły to się zrobił po godzinie grania ale przy samym śmiganiu po stronach, zasysaniu z appstrore itd. mój jest letni a dodam że dodatkowo siedzi w etui z pleckami więc słabiej odprowadza ciepło.

Może to jakaś wada fabryczna? Nie u Ciebie ale np. u mnie. Robi się wyrażnie ciepły jeszcze na poziomie przeglądania neta. No bo skoro innym się nagrzewa innym nie... Może być też jeszcze tak że wyszła jakaś energooszczędna wersja nowego ipada, jak było w przypadku dwójki. Ale nic o tym nie znalazłem w internecie.

#961 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 08:36

Może być też jeszcze tak że wyszła jakaś energooszczędna wersja nowego ipada, jak było w przypadku dwójki. Ale nic o tym nie znalazłem w internecie.

Raczej na 100% ludzie by mówili o tym.

#962 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 10 lipca 2012 - 09:45

U mnie mnie podobnie jak u dan007 iPad jest ciepły już przy normalnym przegladaniu internetu. Ale na tym jak dla mnie jego minusy się kończą. Ja byłem dość sceptycznie nastawiony do iPada, nawet tu chyba w marcu pisałem że ja go raczej nie kupię. W piątek jednak się przełamalem i postanowiłem bo kupić na próbę... i jak wczoraj przyszedł o godzinie 16 tak od tamtej pory komputer włączyłem tylko raz na 5 minut aby wysłać klientowi projekt:) Importowalem do Chrome zakładki (na iOS Google zrobilo super przeglądarkę!) i mam tu wszystko co na komputerze. No i bateria mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. To tak odnośnie moich wrażeń co do nowego iPada.

#963 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 11 lipca 2012 - 10:00

U mnie troszkę też się robi ciepły ale nie zaliczam tego do wady. iPhone 4s tez nagrzewa mi się podobnie ,jest to takie delikatne ciepło. Ekran świetny ,bateria zadowalająca, jestem wpełni zadowolony z zakupu.

#964 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2012 - 10:11

Od ponad godziny gram w Pocket Plane (świetny zabijacz czasu) i przeglądać net oraz prasa, iPad zimny.

#965 jayp

jayp
  • 94 postów

Napisano 11 lipca 2012 - 13:32

U mnie troszkę też się robi ciepły ale nie zaliczam tego do wady. iPhone 4s tez nagrzewa mi się podobnie ,jest to takie delikatne ciepło. Ekran świetny ,bateria zadowalająca, jestem wpełni zadowolony z zakupu.

U mnie podobnie jest. Delikatnie się nagrzewa, trochę bardziej przy wymagających grach.
Z pewnością przyda się w zimne dni :)

Ekran bajka - zdjęcia robione aparatem canon eos 50d wyglądają świetnie
Bateria jest ok, ładuje mi się dość szybko

jestem zadowolony z zakupu :)

#966 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lipca 2012 - 18:35

Dzisiaj wpadła mi w ręce druga sztuka iPada 4G WiFi i dochodzę do wniosku, ze moja sztuka jest MOCNO żółta. I to nie tylko jakieś miejsca na ekranie, ale cały ekran jest zolty w porównaniu z tym zimnym w naszym drugim iPadzie. Zatem pytam co z tym zrobić? Ten zazólcony został kupiony u operatora TMobile, mam u nich reklamować? A może nic nie robić, bo kolejne i tak przyjdą z wada? W ogóle uwzględnia to jako uszkodzenie, które podlega gwarancji? Powiem tak. Ten którego mam od dawna jest dosłownie jakby ktoś na niego nasilal, a ten nowy normalnie jak igielka czyste kolory

#967 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 20:41

Zastanawiam się nad wymianą iPada 2 na 3, czytam na nim dużo książek, ostatnio będąc w iSpocie w Arkadii zakochałem się w czcionce wyświetlanej przez ów sprzęt :D

#968 Oskar_wawa

Oskar_wawa
  • 1 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 14:49

Retina w Ipad3

Reklamowalem swojego ipada3 na 3 dzień od zakupu. I od tamtej pory katastrofa. Przyjeżdżalo 7 kolejnych Ipadow i w każdym problemy z nierownym swieceniem wyświetlacza. Jak nie z jednej strony jakiś lekko różowy, nazwijmy niech to będzie bardziej ciepły to już z innej strony inny kolor. Takie dziwne przebarwienia widać na bialych tlach. Najciekawsze jest ze z 7 Ipadow, który przyjeżdżaly z Holandii co 2 dni, ja widziałem tylko jednego i go nie wziąłem. Reszta przyjeżdżała do serwisu i serwis do mnie dzwonił żebym do nich nawet nie jechał, bo wyglądają nie za ciekawie. W końcu zdecydowałem się odebrać 7 egzemplarz, ale i tak w pełni nie jestem zadowolony. W 100% równo nie swieci. Zastanawiam się czy może podczas długiego użytkowania ten wyświetlacz jakoś się nie wypala i zaczyna jakoś równiej świecić. Do końca nie wiem co robić, czy dalej z nimi walczyc o nieskazitelna jakość, czy sobie odpuścić, bo nie ukrywam ze mnie niezle zmeczyli. Czy Wy na swoich ipadach cokolwiek zauwazacie, czy Wam rowniutko w każdym miejscu i idealnie na biało świeca?

---------- Wpis dodano o 14:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:51 ----------

Reklamowalem swojego ipada3 na 3 dzień od zakupu. I od tamtej pory katastrofa. Przyjeżdżalo 7 kolejnych Ipadow i w każdym problemy z nierownym swieceniem wyświetlacza. Jak nie z jednej strony jakiś lekko różowy, nazwijmy niech to będzie bardziej ciepły to już z innej strony inny kolor. Takie dziwne przebarwienia widać na bialych tlach. Najciekawsze jest ze z 7 Ipadow, który przyjeżdżaly z Holandii co 2 dni, ja widziałem tylko jednego i go nie wziąłem. Reszta przyjeżdżała do serwisu i serwis do mnie dzwonił żebym do nich nawet nie jechał, bo wyglądają nie za ciekawie. W końcu zdecydowałem się odebrać 7 egzemplarz, ale i tak w pełni nie jestem zadowolony. W 100% równo nie swieci. Zastanawiam się czy może podczas długiego użytkowania ten wyświetlacz jakoś się nie wypala i zaczyna jakoś równiej świecić. Do końca nie wiem co robić, czy dalej z nimi walczyc o nieskazitelna jakość, czy sobie odpuścić, bo nie ukrywam ze mnie niezle zmeczyli. Czy Wy na swoich ipadach cokolwiek zauwazacie, czy Wam rowniutko w każdym miejscu i idealnie na biało świeca?

---------- Wpis dodano o 15:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:54 ----------

#969 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 14:56

Jeszcze z 3 razy napisz ;P

#970 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 16:00

Czy Wy na swoich ipadach cokolwiek zauwazacie, czy Wam rowniutko w każdym miejscu i idealnie na biało świeca?

Tak coś tam widzimy :) Nie widzą zazwyczaj Ci Koledzy co mają wadę wzroku. Proponuję poczytać wątek traktujący o kupnie iPada w sklepie on line Apple.

#971 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2012 - 16:16

Tak coś tam widzimy :) Nie widzą zazwyczaj Ci Koledzy co mają wadę wzroku. Proponuję poczytać wątek traktujący o kupnie iPada w sklepie on line Apple.

Haha jasne.

#972 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 17:54

Panowie zauważyłem, że przy oglądaniu zdjęć w momencie kiedy zdjęcie zostaje na ekranie po pewnym czasie (kilka minut) iPad wychodzi do ekrany głównego. Też tak macie? Kolejny problem. Załadowałem ok 3700 zdjęć przy szybkim przeglądaniu co kilkanaście zdjęć ekran robi się czarny na kilka sekund. W tle odbywa się synchro strumienia zdjęć. Co myślicie o tym? Pliki wyjściowo miały po kilka MB bo fotki są z lustra.

#973 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 15 lipca 2012 - 19:09

Jak władowałeś 3700 zdjęć to chba nic dziwnego że nie wyrabia z cesh'owaniem.

#974 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 19:52

Jak władowałeś 3700 zdjęć to chba nic dziwnego że nie wyrabia z cesh'owaniem.

A do ilu załadowanych zdjęć takie zjawisko nie jest dziwne?

#975 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 lipca 2012 - 19:55

A do ilu załadowanych zdjęć takie zjawisko nie jest dziwne?

Dodawaj po jednym i sprawdzaj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych