Apple TV 3 - pytania
Napisano 19 grudnia 2012 - 22:01
@mariuszl,
a mnie interesuje jaki to ATV? 1.2.3?, by przeniesc calosc do razie koniecznosci do wlasciwego watku.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 21 grudnia 2012 - 12:12
Napisano 21 grudnia 2012 - 19:26
Napisano 27 grudnia 2012 - 23:11
Napisano 28 grudnia 2012 - 05:15
Witam,
Czy ktoś może polecić dobra aplikację na ipad/iphone która będzie przekazywała do apple tv dźwięk i video (większość tego co testowałem po wybraniu opcji airplay przekazywała tylko dźwięk bez obrazu albo wymagała klonowania obrazu a nie takiego rozwiązania szukam
Obecnie mam dane na synology, do tv podpięte atv, wszystko po kabelku szukam tylko aplikacji która sprawi że ipad stanie się pilotem do całości i dopełni zestaw.
Cześć
Ja używam AirPlayer do wyswietlania applowskich formatow mp4 na Atv. Dziala super, widzi wszystjie udostepnione urzadzenia w sieci, dyski NAS. Co dobre to po odpaleniu filmu, mozna zamknac aplikacje i uzywac pilota ATV do sterowania. Minus. Dziala tylko z filmami w formacie applowskim, wiec wymaga konwersji.......
Do wszystkich innych używam OPlayera z funkcją airplay z klonowaniem - minus - obraz nie na calym ekranie, ramka ze względu na rozdzielczość ipada, iphona. Nie wiem jaki efekt jest z iphonem 5 i ostatnim ipodem- może bedze lepiej z obrazem ze względu na ich rozszerzone ekrany. Drugi minus. Nie można zamknąć aplikacji
Ostatni program na ipada tylko to remotefiles. Odtwarza wszystko, w pełnym ekranie. Ale znowu dwa minusy. Podpbnie jak oplayer, nie można zamknąć appki. Drugi minus - nie buforuje przekazu, więc czasami może przycinać obraz. Widzi NASy i wszystkie urządzenia w sieci.
Pozdrawiam
Napisano 28 grudnia 2012 - 09:34
kste AirPlayer... sprawdze te aplikacje, choć z jej opisu wynika że odczytuje też wszystkie inne formaty a nie tylko Applowy.
Zamykanie czy nie aplikacji zupełnie mi nie przeszkadza, mam zawsze pod ręką ładowarkę, więc uwalając się na sofie przed TV moge bez przeszkód podpiąć iPad'a.
Aplikacje które wyświetlają obraz video w ramce są... słabe. Moje doznania estetyczne nie potrafią znieść takiej opcji, więc nawet nie potrafiłbym się skupić na obrazie.
Napisano 28 grudnia 2012 - 21:36
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
Napisano 28 grudnia 2012 - 23:27
grzes: linksys wag160n
o ktore ustawienia chodzi ?
Dzielenia internetu po WiFi
Napisano 28 grudnia 2012 - 23:36
Napisano 29 grudnia 2012 - 00:07
Stąd decyzja o pozbyciu się AirParrot z komputera. W przypadku pozostałych programów które opisałem kilka postów wcześniej, wszystko działa płynnie i pięknie - no może gdyby nie wspomniany przeze mnie problem z dźwiękiem i/lub napisami
Przypomnę, że AppleTV3 mam podpięte po kablu do routera, a sam rozsyłacz sieci jest z eN'ką (TP-Link TL-WR941ND)
Napisano 29 grudnia 2012 - 01:47
Napisano 29 grudnia 2012 - 16:05
Napisano 30 grudnia 2012 - 01:50
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:29
AppleTV jak i router nie był u mnie restartowany od chwili podłączenia do sieci, także tej elektrycznej.
nemesis przepraszam, powinienem dodać że u mnie problem który Ty opisujesz ma miejsce w iMac'u, który nie ma wsparcia AirPlay (cóż dziadzio już, mid 2010), więc przypadek ten dotyczył AirParrot. Zauważyłem także że miałem niesamowitą ilość zjadanego RAM'u w chwili gdy dołączyłem kodeki dźwięku, no i to wszystko razem dawało efekt kwadratozy na ekranie TV.
W przypadku MacBook'a Pro, kupionego 4 miesiące temu wszystko działa płynnie, ale... patrząc na Twój problem być może tymczasowo Zwróć uwagę na procesy które odgrywają pierwsze skrzypce przy przesyłaniu obrazu i dźwięku do AppleTV, może coś się niedobrego dzieje w tym czasie?
Napisano 30 grudnia 2012 - 12:03
Grzes sorry ale jak przeczytalem twoja odpowiedz to nie wiem czy plakac czy sie smiac.
Wystarczy wykonać, albo napisać czy tego próbowałeś. No chyba że cię to przerasta.
Napisano 30 grudnia 2012 - 22:56
Napisano 31 grudnia 2012 - 15:08
Napisano 04 stycznia 2013 - 11:09
Napisano 04 stycznia 2013 - 11:35
Napisano 04 stycznia 2013 - 11:53
Napisano 04 stycznia 2013 - 12:18
Napisano 04 stycznia 2013 - 12:47
Apple TV 2 wypuszcza obraz tylko w 720p - nie zapominaj o tym...
wiem wiem, ale czy to aż tak będzie bolało ? większość filmów jakie oglądam to jakieś 700 - 1300 megabajtowe formaty avi ...
jak by to ująć, muszę wybrać mniejsze zło ...
Napisano 04 stycznia 2013 - 22:50
wiem wiem, ale czy to aż tak będzie bolało ? większość filmów jakie oglądam to jakieś 700 - 1300 megabajtowe formaty avi ... jak by to ująć, muszę wybrać mniejsze zło ...
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać i mały OT:
Po co Ci w takim razie AppleTV. Za chwilę wejdzie standard 4K a ludzie nadal tłuką jakość SD (dobrze, że nie rmvb), kupując do tego sprzęt za gigantyczne pieniądze. Jaki w tym sens? Wiem, że bogatemu wolno, ale czy to nie jest przerost formy nad treścią? Nic ad personam, taka moja mała dygresja.
Napisano 07 stycznia 2013 - 12:20
Tu jest formularz: Apple - Apple TV - Feedback Wiem, że Apple jest często głuche na prośby, ale może...
Napisano 07 stycznia 2013 - 13:10
można zdecydowanie szybciej wystarczy program air video. Na komputerze instalujesz serwer do tego programu i udostępniasz folder z filmami bez znaczenia z jakim rozszerzeniem. W iPhonie lub w ipadzie uruchamiasz air video i łączysz sie z komputerem, otwierasz folder z filmami uruchamiasz film wybierasz rodzaj konwersji (live np.) i oglądasz film na iphonie jeżeli nie masz ochoty oglądać na małym ekranie klikasz na ikonkę apple tv i przekazujesz obraz do tv.
pozdrawiam kusiek
Mam pytanie jak to wygląda z napisami, jakie ustawienia są uniwersalne. Mam teraz ustawione unicode (utf-8) i nie ma napisów przy konwersji live. Trzeba mieć płatną wersję app na iphona czy ipada żeby program odtwarzał napisy czy to kwestia tylko ustawień ?
Za odp z góry dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych