Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 3 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
765 odpowiedzi w tym temacie

#301 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 listopada 2012 - 17:48

Wyłącz automatyczną blokadę urządzenia w ustawieniach. Innego sposobu na rozwiązanie tego problemu z iplą, tvn playerem nie znalazłem.

#302 XArox

XArox
  • 4 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 18:01

Dzięki. Pomaga, ale słabo troche że nie potrafi tego zrobic sama aplikacja ipla/tvnplayer. Z youtube z iphona nie ma takich problemów. Jeszcze jedno pytanie. Jako wygaszacz mam ustawiony strumień zdjęć. Ktos wie dlaczego wyświetla sie tylko 40? Mam ich tam około 300.

#303 Babaloo

Babaloo
  • 29 postów

Napisano 15 listopada 2012 - 23:10

włącz strumien zdjęć w preferencjach iphoto a potem udostępnij album w strumieniu chyba

- - - Połączono posty - - -

włącz strumien zdjęć w preferencjach iphoto a potem udostępnij album w strumieniu chyba

Wlasnie jestem zalogowany na laptopie,iphonie i atv jako ten sam uzytkownik.Na lsaptopie i iphonie loguje sie i wchodze w ICloud bez problemu tylko na ATV za kazdym razem wyskakuje komunikat ze nie mozna sie polaczyc wiec nie wiem o co chodzi :(

#304 szamanoo

szamanoo
  • 11 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 18:54

Hej Ja mam takie pytanie - mam 2 iPhony i kiedy lacze sie jednym (iphone 5) z apple tv to jest wszystko ok, natomiast kiedy probuje polaczyc sie drugim (iphone 4), to wyswietla mi sie komunikat "Glosnik apple tv jest obecnie uzywany przez inna osobe". Dzieje sie tak nawet wtedy, gdy iphone 5 jest wylaczony, w ogole teraz nie moge sie polaczyc z iphone 4. O co tu chodzi? Dzieki za odp.

#305 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 listopada 2012 - 22:49

Od zawsze tak masz? Zrób sobie restart Apple TV - odłącz ją od prądu.

#306 prototypeartworks

prototypeartworks
  • 146 postów
  • SkądBirmingham, United Kingdom

Napisano 18 listopada 2012 - 21:50

Witam, myślę nad zakupem ATV 3 i mam takie pytanie, czy jest możliwość żeby przesyłać obraz (jeden desktop lub okno przeglądarki) z macbook pro (mountain lion) do ATV 3 ale jednocześnie mieć cały czas możliwość pracy na macbook'u ?

#307 rib79

rib79
  • 3 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 20:15

Witam, Czy ktoś może polecić dobra aplikację na ipad/iphone która będzie przekazywała do apple tv dźwięk i video (większość tego co testowałem po wybraniu opcji airplay przekazywała tylko dźwięk bez obrazu albo wymagała klonowania obrazu a nie takiego rozwiązania szukam :) Obecnie mam dane na synology, do tv podpięte atv, wszystko po kabelku szukam tylko aplikacji która sprawi że ipad stanie się pilotem do całości i dopełni zestaw.

#308 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 00:13

Ogłoszenia - iPhone, iPad, iPod, AppleTV

#309 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 grudnia 2012 - 14:31

Ciąg dalszy pytań. Zrobiłem porównanie filmu na Sony Bravia 46HX850 podczas odtwarzania filmu 1080p z kabla DVI-D to HDMI oraz bezprzewodowo z MacBook Pro do Apple TV 3 i stamtąd żyłą HDMI Belkin do TV. Robię sobie pauzę w jednym momencie żeby porównać obrazy. Wiem, że to nie do końca dobry posób porównania jakości. Co widzę to, że ATV3 ma jakieś 10-15% kontrastu mniej niż przy połączeniu bezpośrednim. Istnieje jakaś możliwość podbicia go na ATV3 ewentualnie na iTunes? Czytałem w tym wątku o konwertowaniu przy streamowaniu obrazu do ATV3 z 1080 do 720 i znów do 1080 - to nadal tak działa? :) Bo już nie wiem czy wmawiam sobie wybrakowanie obrazu na ATV...

#310 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 13 grudnia 2012 - 23:31

Witam, Zastanawiam sie nad sprawieniem sobie pod choinkę Apple TV 3gen. W salonie mam dekoder N-ki, i oprócz telewizji korzystam tez z innych "ficzerów" (np TVN Player, czy N VOD). Oprócz tego u siebie mam drugi telewizor, który służy mi jako wyświetlacz do konsoli. Szczerze powiem, ze brakuje mi takiego centrum multimedialnego jak mam w salonie, dlatego rozważam kupno ATV. I moje pytanie: czy na ATV jest dostępny taki TVN Player czy Ipla? I czy są na niego alternatywne metody wypozyczania i kupowania filmów niż iTunes (mówię o innych platformach tego typu)? Z góry dzięki za odpowiedz :)

#311 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 grudnia 2012 - 23:52

Niestety na dzień dzisiejszy w Polsce nie ma żadnej oferty. Wszystkie Netflixy i Hulu są wycinane. Nie ma też ani TVNu ani IPLa.

#312 mickelk

mickelk
  • 144 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 14 grudnia 2012 - 08:09

ipla, tvnplayer i inne dostepne tylko dla AppleTV gen2

#313 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 grudnia 2012 - 08:40

I tylko po jailbreaku.

#314 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 09:02

Chyba, że masz iPhone, iPad lub iPod touch i przez wifi będziesz streamował sobie obraz do ATV3. Ale to rozwiązanie "naokoło".

#315 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:17

ipla, tvnplayer i inne dostepne tylko dla AppleTV gen2

Witam,

@mickelk,

temat dotyczy ATV3, wiec informacja na temat, ze dziala z ATV2 jest dla zadajacego pytania malo istotne.
Bo jak wszyscy wiemy, na dzien dzisiejszy i raczej pozniejszy nic w tym temacie nie ma i raczej nie bedzie.

Pozdrawiam

GAMA007

#316 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 21:51

A mógłby mi ktoś tak krótko podsumować co Apple TV może? No bo tak właściwie trochę sie w tym pogubilem :) Chodzi mi po prostu o taki krótki spis możliwości ;)

#317 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 grudnia 2012 - 22:15

Apple TV działa jako odbiornik Airplay - i dźwięku, i obrazu. Odtwarza multimedia udostępnione z iTunes. Odtwarza iTunes Match. W Polsce działa Vimeo i Youtube, ale możliwości ograniczone. Możesz wynajmować filmy z iTunes Store. Do tego jakieś tam zdjęcia z internetu z sajtów popularnych. Raz do roku iTunes festival - 30 koncertów za free topowych akurat grup w mainstreamie i trochę częściej eventy Apple.

#318 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:12

A jak byście ocenili opłacalność tego sprzętu? Warto w niego inwestować te 400 zł?

#319 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 grudnia 2012 - 00:40

Wszystko zależy od skłonności do gadżeciarstwa i wolnych funduszy. Ja używam do iTunes Match przede wszystkim, by mieć całą muzę w salonie, bez odpalania kompa. Poza tym youtube czasem towarzysko i by dziecku puścić filmy z kompa. Filmy z iTunes bardzo rzadko, bo trochę cena odstrasza. Tylko gdy wiem, że chcę zobaczyć koniecznie, ale nie posiadać. Ciężko doradzić.

#320 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 grudnia 2012 - 15:24

Ja właśnie dokonałem zakupu AppleTV3. Po kilkunastu godzinach walki i czytania jak ugryźć te zabawkę by można było obejrzeć filmy i seriale z większymi napisami na TV przez AppleTV3 i do tego z dźwiękiem 5.1 w końcu odniosłem sukces. Jest to sposób lekko kombinowany. Obraz przesyłam przez Air Video przez iMac'a na którym stoi serwer i odpalane wideo przez iPad'a2

#321 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 grudnia 2012 - 21:54

Również zakupiłem swoje pierwsze Apple TV, powinno przyjść do mnie pod koniec tygodnia. Będzie służyło głównie do mirroringu obrazu z iPhone/iPad. Pytanie, czy ruter z 802.11 G wystarczy do tego czy mam zacząć już szukać N'ki?

#322 radkovski

radkovski
  • 88 postów

Napisano 17 grudnia 2012 - 10:27

starczy :)

#323 mariuszl

mariuszl
  • 2 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 15:49

Apple tv + airplay pokrótce: - kupilem apple tv (mam do tego iphone5 + ipada2) - podlaczylem - dziala wszystko (np funkcja strumieniowania zdjec, czy tez mozliwosc ogladania youtube) za wyjatkiem airplay i nie moge sobie dac z tym rady, ani znalezc sladu w necie co zrobic zarowno ipad, jak i iphone nie "widza" funkcji airplay, czyli nie pojawaia sie, ani na telefonie, ani na ipadzie ikonka polczenia czynnosci sprawdzajace wykonalem wiec te ponizsze naiprostsze wg mnie problemy odpadaja: - oba urzadznia dzialaja w tej samej sieci - tel i ipad nie sa uszkodzone, "widza" funkcje air play w innej sieci (sprawdzane w ispocie) - konfiguuracja apple tv prawidlowa (sprawdzone w ispocie) - apple tv tez jest ok (sprawdzone w ispocie) - w routerze wifi jest wlaczona funkcja udostepniania urzadzen w ispocie uslyszalem zaszlyszana gdzies historie, iz "podobno" moj dostawca internetu (netia, a takze tpsa) ma jakies specyficzne ustawienia mac adresow , ktore uniemozliwiaja widzenie "widzenie" sie nawzajem urzadzen (chociaz majac udostepniony dysk na komputerze stacjonarnym, moge za pomoca laptopa go przegladac) co ciekawe, u sasiada posiadajacego lacze netii airplay takze nie dziala, wiec potwierdzaloby to zaslyszana plotke w zwiazku z powyzszym pytanie, czy to moze byc powod nie dzialania airplay-a oraz jak i na jakie zmienic mac adresy zeby wszystko zaczelo prawidlowo funkcjonowac ? z gory dziekuje za wszelkie sugestie pozdr mariusz

#324 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 grudnia 2012 - 15:56

Jaki masz router i jakie ustawienia dzielenia sieci.

#325 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 16:13

Witam miałem przez chwilę netię i ich netia spot i airplay działało bez problemu. nic nie konfigurowałem i nie ustawiałem. A bibliotekę domową masz włączoną wszędzie ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych