Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Leopard - informacje z beta wersji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
253 odpowiedzi w tym temacie

#176 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2007 - 00:50

mls jak Ty pieprzysz glupoty... Tlumaczenie w iLifie jest bardz dobre. Niektorych na tym forum nigdy nie zrozumie...

Heheh... Dokładnie - "niektórych na tym forum nigdy nie zrozumiem". Z całym szacunkiem, ale sam pieprzysz. Tłumaczenia amatorskie są*o wiele lepsze od tych niby-profesjonalnych "SADowych". A skoro jednak uważasz inaczej, to śmiem twierdzić, że albo jesteś a) fanatykiem, B) współtwórcą tłumaczenia. Śmieszne? Owszem...
Nie zaprzeczę, że przyzwyczaiłem się już do wersji angielskiej, i najzwyczajniej w świecie śmieszą mnie takie kwiatki jak np. "sygnalizator", "utwórz zdarzenie z sygnalizowanych zdjęć", "ustaw biurko". No i problemy z czcionkami, oczywiście...

Co to za niby-oficjalne tłumaczenie, skoro na stronach apple.com przy aktualizacjach (np. iLife) jak byk widać, że dana aktualizacja nie jest dostępna w języku polskim?...

Mam prawo do swojego zdania więc je wyrażam. Proste? Mam nadzieję, że tak...

#177 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 30 września 2007 - 08:00

Panowie, ale spokojnie, dałoby się chyba bez tego "pieprzysz"...

#178 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 30 września 2007 - 09:03

Panowie, ale spokojnie, dałoby się chyba bez tego "pieprzysz"...

Pie*rzysz... :D :D :D
http://www.myapple.p...ead.php?t=44834 ;)

#179 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 września 2007 - 09:12

mls ja mowie tutaj o tlumaczeniu iLife 08, a nie jakims badziewnym tlumaczeniu SADU. Gdyby Leopard bylby tak spolszczony jak Tiger przez SAD to ja rowniez wole English version. I nie jestem zadnym fanatykiem ani wspoltworca.

#180 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2007 - 09:12

Hm. Zapomniałem dodać "nikomu nie uwłaczając" :P

#181 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2007 - 10:35

Tłumaczenia amatorskie są*o wiele lepsze od tych niby-profesjonalnych "SADowych".

Może Cię zaskoczę, ale tłumaczenie zawarte w iLife '08 jest oficjalnym tłumaczeniem wykonanym przez Apple. SAD nie miał z tym nic wspólnego.

---- Dodano 30-09-2007 o godzinie 11:39 ----

a nie jakims badziewnym tlumaczeniu SADU.

A mógłbyś jakoś uzasadnić opinię o "badziewności"?
Bo jeżeli widzisz tak dramatyczną zmianę jakościową między spolszczeniem iLife '06 i iLife '08, to albo nie znasz któregoś z tłumaczeń, albo nie do końca wiesz, o czym piszesz.

PS: z góry ostrzegam, że moje pytanie jest podchwytliwe.

#182 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 września 2007 - 18:27

a ja nic nie moge napisać na leopardzie, nigdzie.. bo wywala mi:
Dołączona grafika

#183 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 30 września 2007 - 18:35

Będąc developerem powinieneś skontaktować się z Apple.

#184 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 września 2007 - 18:39

pytam się was, może potem więcej osób bęedize miało ten sam problem, lub komuś udało się już go rozwiązać.

#185 DanielF

DanielF
  • 5 760 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 30 września 2007 - 19:18

pewnie jako "developer" otrzymałeś wersję na zwykłego peceta hackintosha stąd te zwiechy lub instalowałeś go na tigera jako aktualizację. Leopard najlepiej działa jak stawia się go "na czysto" bez starego systemu, podobno mają to poprawić...

#186 mariannSS

mariannSS
  • 547 postów
  • SkądGdynia

Napisano 30 września 2007 - 20:11

komputer macbook, nie wiem skąd wyjąłeś wersję na zwykłego PC? Postawiony na oddzielnej partycji, nic nie jest powiązane z tigerem.

#187 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2007 - 20:24

Może Cię zaskoczę, ale tłumaczenie zawarte w iLife '08 jest oficjalnym tłumaczeniem wykonanym przez Apple. SAD nie miał z tym nic wspólnego.

Faktycznie, zaskoczyłeś mnie. Wobec tego tym bardziej oczekuję*pełnego profesjonalizmu po, jak to mówisz, oficjalnym tłumaczeniu przez Apple. Tym bardziej nie powinno być problemów z czcionkami (a są, choćby w iMovie czy nawet w iPhoto w nazwach zdarzeń gdzie standardowo jest helvetica a polskie znaki wstawiane są w lucida grande)... I tym bardziej oczekuję informacji na stronach apple.com, że dany update oprogramowania jest dostępny także w wersji polskiej.

#188 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 września 2007 - 20:28

Spokojnie, przynajmniej w Software Update są polskie opisy aktualizacji ;)

#189 Skuza

Skuza
  • 92 postów

Napisano 01 października 2007 - 19:38

Hey panowie, moze to pytanie juz tutaj padło ale którego pazdziernika bedzie oficjalna premiera Leoparda?

#190 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 października 2007 - 19:44

goodboy ciągle pisze coś o 29 ale nigdzie nie znalazłem jakiegoś oficjalnego info na amazonie od 31 ;)

#191 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2007 - 22:45

Faktycznie, zaskoczyłeś mnie. Wobec tego tym bardziej oczekuję*pełnego profesjonalizmu po, jak to mówisz, oficjalnym tłumaczeniu przez Apple. Tym bardziej nie powinno być problemów z czcionkami (a są, choćby w iMovie czy nawet w iPhoto w nazwach zdarzeń gdzie standardowo jest helvetica a polskie znaki wstawiane są w lucida grande)... I tym bardziej oczekuję informacji na stronach apple.com, że dany update oprogramowania jest dostępny także w wersji polskiej.

Phi, też masz wymagania. A może jeszcze chciałbyś mieć pomoc po polsku... Wróć! A może chciałbyś mieć jakąkolwiek pomoc? ;-)

PS: tak, wiem że ostatnie aktualizacje przywróciły w polskich wersjach iLife '08 dostęp do anglojęzycznej pomocy.

#192 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 01 października 2007 - 22:49

Jak dla mnie to osobiście nie potrzebuje polskiego menu, piękno maca m.in jest w tym że zawsze był po angielsku i ma to swój klimat charakterystyczny dla mac os x, dla apple, gdy kupie w tym miesiącu Leoparda nawet nie spojrzę na wybór polskiej wersji menu ;)

#193 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2007 - 22:56

Piękno tego systemu polega na tym, że każdy może mieć taki język, jaki sobie wybierze. Poza tym mnie się ten system kojarzy z polskim. Pierwszy raz (OS 6) zobaczyłem go po polsku.

#194 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 01 października 2007 - 23:08

Piękno tego systemu polega na tym, że każdy może mieć taki język, jaki sobie wybierze.

Poza tym mnie się ten system kojarzy z polskim. Pierwszy raz (OS 6) zobaczyłem go po polsku.

Po części masz rację Heidi. Ja pierwszy raz zobaczyłem ten system w wersji angielskiej był, był to Mac OS X 10.3 Panther. Dla mnie będzie się tylko liczyć angielki interface w macu 8)

#195 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 października 2007 - 23:13

jakies przecieki co do daty wydania ?

#196 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2007 - 23:15

Październik ;-)

#197 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 01 października 2007 - 23:17

Chyba pod koniec miesiąca pan Steve lubi pokazywać swoje zabawki w tym właśnie czasie.

#198 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 października 2007 - 23:39

Pod koniec miesiaca to niech sie ugryza...

#199 Obecny

Obecny
  • 489 postów
  • SkądTralee, Co.Kerry, Ireland

Napisano 01 października 2007 - 23:59

Raczej pod koniec, wczesniej jakies 2 tygodnie przed premiera wersja musi miec tzw status gold wtedy to idzie do tloczni i sa produkowane plytki z systemem, pozniej musi minac kolejne 3-5 dni az system bedzie w wystarczajacej liczbie kopii i dotrze do sklepow na calym swiecie wiec raczej obstawiam koniec miesiaca ps: ja tez napewno zostane przy oryginalnym angielskim

#200 Pe8er

Pe8er
  • 192 postów

Napisano 02 października 2007 - 14:32

A co powiecie na 5 października? Amerykanin zapisałby taką datę "10.5" :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych