Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
369 odpowiedzi w tym temacie

#251 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 25 listopada 2011 - 10:01

Moj egz chyba działa dobrze. Tylko jak stukam palcem na górna cześć tylnej obudowy to coś brzęczy. Telefon jest glosniejszy od 4 jakby.
Bateria lepiej działa mi tu niż w 4. Nie mogę sprawdzić tylko rozmów, bo karta nadal nieaktywna.

- Ja Static Noise nie słyszę u siebie.

#252 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 listopada 2011 - 11:07

Chcę poinformować wszystkich, którzy nadal czekają na realizację dostaw telefonów zamówionych w dniu 12.11.2011 iż dzisiaj o sprawie poinformowałem rzecznika TPSA, ktory obiecał osobiście zająć się sprawą. Otrzymałem obietnicę, z działu reklamacji, że moja zablokowana umowa zostanie dziś odblokowana. Jeżeli to się uda poproszę o podanie na priv Waszych numerów i prześlę je do rzecznika w podobną prośbą.

#253 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 25 listopada 2011 - 11:39

Odblokują umowę i tyle a stracone nerwy/czas, jakieś przepraszam ?

#254 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 listopada 2011 - 11:40

Tego nie wiem. Może będzie jakiś gest...

#255 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 25 listopada 2011 - 11:50

Odblokują umowę i tyle a stracone nerwy/czas, jakieś przepraszam ?

Dokładnie... Jestem niezmiernie ciekawy czy wykażą się jakimś gestem i wydadzą jakąś rekompensatę w za ten bardzo duży i wręcz żenujący problem z jakim się borykają od dokładnie 14 dni w moim przypadku. Dziś mija im 10cio dniowy (liczę tylko dni robocze) termin mojej dostawy telefonu...

Według mnie jak ktoś popełnia błąd to powinien ponieść jego konsekwencję i za niego zapłacić... Jeśli klient nie zapłaci im rachunku w terminie to pewnie naliczają odsetki, chciałbym aby taka odpowiedzialność działała w obie strony. W moim odczuciu jedyną drogą rekompensaty będzie znaczna obniżka ceny telefonu (nie 50zł, a powiedzmy 300zł), Orange jako firma i tak tego nie odczuje, a taką formę rekompensaty przyjąłbym jako właściwą i byłbym zadowolony. Orange też wyszedłby wtedy z twarzą, przyzna się do błędu ze swojej strony i za niego zapłaci.

#256 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 25 listopada 2011 - 11:59

Nie licz na to :D będzie figa z makiem, mi nawet już nie chce się do nich dzwonić. Pytanie co jak mija 10 dni roboczych i telefon nie jest dostarczony z winy orange ? Za pewne nic. Zadzwoniłem mi ręce opadły.. I kolejny wykonany telefon tym razem pod *400 odebrał konsultant nie konsultantka i mam wrażenie że gość podszedł do sprawy nie co inaczej nie zbywał mnie trwało to trochę czasu bo ponoć pisał e maila z zapytaniem co się dzieje z moim zamówieniem bo na pewno jest coś nie tak i podkreślił że jak ludzie u niego zamawiają telefony to dostawa trwa nie dłużej niż kilka dni. Czyżby wojna miedzy konsultantami ;) O wysłał mi nawet sms z podziękowaniem za rozmowę :) Nic zobaczymy co z tego wyniknie gdy by tak łaskawie mi odblokowali umowę to wiedział bym z kim rozmawiać Jeszcze jedna myśl mnie naszła czy przypadkiem nie zamawialiśmy telefonów u tego same gościa i czegoś po prostu nie spier...ł

#257 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 25 listopada 2011 - 12:06

Niektórym poważnym firmom udaje się wyjść z twarzą po takich wpadkach, sam już raz czy dwa razy doświadczyłem profesjonalnego zachowania. Pytanie jak zachowa się Orange...osobiście na nic nie liczę, chciałbym być za to pozytywnie zaskoczony.

#258 krzykso

krzykso
  • 8 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 12:10

Dokładnie, jakaś rekompensata się nam należy. U mnie dzisiaj właśnie też mija 10 dzień. Będę dzwonić około godz. 18 do orange i zobaczę co uda mi się załatwić. Jak komuś uda się coś wynegocjować to niech się tu pochwali. Moim zdaniem to jest kpina, że przez 10 dni nie potrafią rozwiązać naszego problemu, na tym forum jest kilka osób z tym problemem to ile musi być w całej Polsce!

#259 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 25 listopada 2011 - 12:24

Moj egz chyba działa dobrze. Nie mogę sprawdzić tylko rozmów, bo karta nadal nieaktywna.

iPhone 4S Static Noise ? - YouTube - Ja Static Noise nie słyszę u siebie.

Ten static noise można jedynie usłyszeć w trakcie rozmów i przesyłania danych przez 3g. Wiec skoro karta sim nieaktywna… ale nie wszystkie telefony mają tą przypadłość ( podobno ).

#260 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 25 listopada 2011 - 12:31

Na YT ktoś miał trzaski podczas nagrywania filmu.

#261 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 25 listopada 2011 - 12:53

To wlaśnie te trzaski z modułu 3g lub anteny. W zasadzie to nie wiadomo co to powoduje, bo apple milczy na ten temat.

#262 grandpa21

grandpa21
  • 4 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 13:16

Dokładnie, jakaś rekompensata się nam należy. U mnie dzisiaj właśnie też mija 10 dzień. Będę dzwonić około godz. 18 do orange i zobaczę co uda mi się załatwić. Jak komuś uda się coś wynegocjować to niech się tu pochwali. Moim zdaniem to jest kpina, że przez 10 dni nie potrafią rozwiązać naszego problemu, na tym forum jest kilka osób z tym problemem to ile musi być w całej Polsce!

Ja tez mam ten sam problem i tez dzis mija 10 dzien:( dzwonilem dzis i facet mi mowi ze wczoraj telefon byl przekazany do przesylki ale nie ma jeszcze zadnego numeru wysylki :/

#263 krzykso

krzykso
  • 8 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 13:21

A może zbierzemy się wszyscy i napiszemy jakąś skargę do tego rzecznika? Byśmy podali w tej skardze nasze numery telefonów i napisali że żądamy rekompensaty. W kupie siła!

#264 grandpa21

grandpa21
  • 4 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 13:23

jestem za !!!

#265 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 25 listopada 2011 - 13:55

Ten static noise można jedynie usłyszeć w trakcie rozmów i przesyłania danych przez 3g. Wiec skoro karta sim nieaktywna… ale nie wszystkie telefony mają tą przypadłość ( podobno ).

To wlaśnie te trzaski z modułu 3g lub anteny. W zasadzie to nie wiadomo co to powoduje, bo apple milczy na ten temat.

PRZEPRASZAM BARDZO, ALE CZY KOLEDZY PRZECZYTALI W OGÓLE TEMAT, W KTÓRYM PISZĄ? LUDZIE MAJĄ TUTAJ PROBLEM Z OTRZYMANIEM TELEFONU, A WY MACIE OD TAKICH ROZMÓW INNE TEMATY...

Ja tez mam ten sam problem i tez dzis mija 10 dzien:( dzwonilem dzis i facet mi mowi ze wczoraj telefon byl przekazany do przesylki ale nie ma jeszcze zadnego numeru wysylki :/

Z "doświadczenia" powiem, że nie otrzymujesz prawdziwych informacji tylko Cię konsultanci zbywają...przez tydzień otrzymywałem właśnie taką informację po czym się okazało, że to błąd w systemie...wczoraj wieczorem nie mieli żadnych informacji na temat dostaw...

#266 grandpa21

grandpa21
  • 4 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 14:06

wlasnie dostalem sms z numerem przysyłki, a zamowienie skadalem 12 listopada, cos sie dzieje w koncu !

#267 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 25 listopada 2011 - 14:09

o ja pierdziu właśnie dostałem sms że wysłali mi iP4s dostałem numer przesyłki A pare minut wcześniej zadzwonił konsultant z T-mobile jestem umówiony po 16 w salonie T-Mobile w sprawie przeniesienia numeru co tu robić

#268 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 25 listopada 2011 - 14:14

to samo u mnie, dostałem numer przesyłki z zamówienia 11 listopada... widać, że podziałało. PS. sprawdźcie numery przesyłek czy nie są fikcyjne. u mnie jest ok.

#269 grandpa21

grandpa21
  • 4 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 14:19

u mnie tez ok , mam nadzieje ze to juz powoli koniec problemow!

#270 krzykso

krzykso
  • 8 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 14:23

widze, że chyba wysyłają hurtowo te sms-y bo mi też wysłali. Zadzwoniłem do DPD i przesyłka ma być w poniedziałek. Zamawiałem iPhone-a 12 listopada wiec wstepnie 11 dnia roboczego ma byc

#271 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 listopada 2011 - 15:15

Chyba rzecznik nam pomógł!!!

#272 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 25 listopada 2011 - 21:03

Jeżeli ktoś przedłuża umowę i dzwoni na *400 to proponuję poprosić o rozmowę z konsultantem Piotrem Sikorskim od razu napiszę nie jest to mój żaden znajomy a ni ja nie pracuję w orange.
Jakoś ten Człowiek w tej całej sprawie wydał mi się sensowny wysłał w moim imieniu za pytanie co się dzieje z zamówieniem, co prawda ja jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi (i jest już raczej zbędna) ale mimo wszystko inaczej podszedł do sprawy, stwierdził też że, nie jest to normalna sytuacja, u niego czeka się góra parę dni (zapewne autoreklama ale wiadomo dobra zawsze działa)
Jako jedyny wysłał mi sms z podziękowaniem za rozmowę ze swoim Imieniem i Nazwiskiem. Reszta wiadomo jak się zachowywała zapewne znacie to z autopsji.

Ps. Byłem w T-Mobile po krótkiej rozmowie usłyszałem 999 za iP4s w abonamencie 149 jestem pewien że utargował bym do 900 czyli 51 złotych więcej niż w Orange przy tej samej kwocie za kontrakt, ale niestety w pakiecie jest mniejszy transfer na net (256MB) i nieco inaczej sprawa ma się z minutami itd. Ponoć samo przeniesienie numeru trwa dwa dni robocze, nie wiem czy to nie jest kolejna ściema.
W każdym razie mam czas do poniedziałku że by się zastanowić co z tym począć.

#273 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 listopada 2011 - 22:20

Słuchajcie dzisiaj zrezygnowałem z odbioru paczki iPhone 4 8GB , bo za niewiele więcej mogę jednak mieć 4S i teraz pytanie , może będzie się ktoś orientował. Czy jak wróci do nich paczka to mają dzwonić w sprawie umowy ( JUŻ Z 4S) i chciałem się zapytać czy do świąt powinienem się załapać na jakiegoś 4S w kolorze czarnym?

#274 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2011 - 22:29

Nie jesteśmy jasnowidzami. Już przecież są czarne, ale 16GB. Na 32 może tydzień trzeba będzie czekać a może 3...kto wiee

#275 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 25 listopada 2011 - 22:30

Mam takie pytanie dotyczące iPhone'a 4S z Orane MIX. Czy w przypadku iPhone z MIXa da się ściągnąć simlock'a w salonie orange za 77zł?? Jeszcze jedno czy da to się zrobić od razu po zakupie w salonie z nowego nieotwartego iPhone'a?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych