Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wra偶enia

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1976 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 17:57

ok. dzi臋ki , a orj臋tuje si臋 kto艣 czy jailbreaka niszczy w jaki艣 spos贸b 4S ( chodzi mi o taki przypadek jak to by艂o po wgraniu BB 06,15 przesta艂 dzia艂a膰 GPS--- takie lub inne ryzyko instalowania jailbreaka )?

#1977 danielasu2

danielasu2
  • 6 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:06

Witam Od 2 miesi臋cy uzyskuje iPhone 4s , powiem kr贸tko dla tych kt贸rzy zastanawiaj膮 si臋 na kupnem Pora偶ka , przereklamowany, Adobe flash player brak co jak dla mnie jest dyskkwalifikacj膮 firmy Apple. Nie polecam nie za tak膮 kas臋

#1978 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 22 stycznia 2012 - 18:11

Adobe flash player brak co jak dla mnie jest dyskkwalifikacj膮 firmy Apple.
Nie polecam nie za tak膮 kas臋

To czemu wcze艣niej nie poczyta艂e艣 specyfikacji :) Je艣li Adobe by艂o Ci potrzebne :)
呕al :)

#1979 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:20

Jailbreak nic nie "niszczy", wszystko dzia艂a sprawnie, a dzi臋ki niemu notification center wreszcie sta艂o si臋 przydatne nie tylko po przyj艣ciu maili czy sms贸w :)

#1980 Mychu

Mychu
  • 98 post贸w
  • Sk膮dWroclove

Napisano 22 stycznia 2012 - 20:59

14 dni jest na ustosunkowanie si臋 do pisma reklamacyjnego zlo偶onego z tytu艂u niezgodno艣ci towaru z umow膮 na podstawie ustawy o szczeg贸lnych warunkach sprzeda偶y konsumenckiej. w innych przypadkach maj膮 zastosowanie postanowienia gwarancji i kodeksu cywilnego.

link podany przez Ciebie i wspomniane terminy (14 dni i dwa lata) dni dotycz膮 niezgodno艣ci towaru z umowa na podst ustawy. gwarancja producenta to odrebna sprawa niewykluczaj膮ca powo艂ania si臋 na ustaw臋. w tre艣ci linka mowa jest g艂贸wnie o NTzU z tytu艂u ustawy. terminy dotycz膮ce gwarancji producenta podane s膮 w tre艣ci gwarancji i nie mylcie tych dw贸ch poj臋膰!

domniemam, 偶e w wiekszo艣ci przypadk贸w telefony oddawane by艂y powo艂uj膮c si臋 na gwarancj臋, a 偶膮da si臋 za艂atwienia jak z tytu艂u NTzU. A偶eby powolywa膰 si臋 na NTzU to musisz przed艂o偶y膰 odpowienie pismo

Ale z tego co wiem, na iPhone'a nie ma gwarancji tylko r臋kojmia.
Ja na wniosku mam napisane: Reklamacja z tytu艂u r臋kojmi, klient 偶膮da wymiany terminala

Czy r臋kojmia si臋 pod t 14 dni kwalifikuje?

#1981 tryt

tryt
  • 628 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 21:22

Je艣li mnie pami臋膰 nie myli to jest 14 dni roboczych,

Kalendarzowych.

o ile nie ma problemu z dost臋pno艣ci膮 cz臋艣ci lub nast臋puje wysy艂ka sprz臋tu,np. do autoryzowanego serwisu za granic膮.Wtedy chyba nawet do 30 dni roboczych si臋 wyd艂u偶a taki okres.

Nie mo偶na przed艂u偶y膰 terminu na ustosunkowanie si臋 do 偶膮dania. Niedochowanie go przez sprzedawc臋 skutkuje uznaniem roszczenia konsumenta za zasadne.
Nie jest jednak okre艣lony termin spe艂nienia 偶膮dania. Powinien by膰 odpowiedni do rodzaju rzeczy i celu jej nabycia.

Realizacja gwarancji to naprawa sprz臋tu a w przypadku 3-krotnego nieusuni臋cia tej samej wady - zwrot pieni臋dzy lub nowy sprz臋t.

Bzdura. To ju偶 powinno mie膰 status miejskiej legendy...

Ale z tego co wiem, na iPhone'a nie ma gwarancji tylko r臋kojmia.

Apple - Legal

Ja na wniosku mam napisane: Reklamacja z tytu艂u r臋kojmi, klient 偶膮da wymiany terminala

Czy r臋kojmia si臋 pod t 14 dni kwalifikuje?

Nie. 呕膮dania wysuwane na zasadzie przepis贸w o r臋kojmi za wady sprzedawca powinien spe艂ni膰 niezw艂ocznie. Je艣li ich nie spe艂ni, od umowy mo偶na b臋dzie odst膮pi膰.

#1982 danielasu2

danielasu2
  • 6 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 21:32

To czemu wcze艣niej nie poczyta艂e艣 specyfikacji :) Je艣li Adobe by艂o Ci potrzebne :)
呕al :)

Przeczyta艂em ,zrobi艂em jailbreak z mysl膮 o flash playerze na cydie zainstalowa艂em i nie dzia艂a domy艣lam si臋 ze na iphone 4s nie ma tej aplikacji na cydii,
Mam jeszcze jedno pytanie jak wymaza膰 iokonki program贸w pobranych z cydii bo po przytrzymaniu ich nie ma krzy偶yka. Sorry za takie pytania ale jestem amatorem jesli chodzi o te rzeczy

#1983 Mychu

Mychu
  • 98 post贸w
  • Sk膮dWroclove

Napisano 22 stycznia 2012 - 21:33

Apple - Legal

Nie. 呕膮dania wysuwane na zasadzie przepis贸w o r臋kojmi za wady sprzedawca powinien spe艂ni膰 niezw艂ocznie. Je艣li ich nie spe艂ni, od umowy mo偶na b臋dzie odst膮pi膰.

Dzi臋ki :)

Czyli jak mam si臋 zachowa膰 kiedy we 艣rod臋 mija 14 dzie艅 kalendarzowy (licz膮c od nast臋pnego)?
Albo co zrobi膰 kiedy nie wy艣l膮 mi nowego sprz臋tu tylko zrobi膮 restore mojego a ja wnioskowa艂em o wymian臋?
Czy odst膮pienie od umowy to odst膮pienie od telefonu i abonamentu? (kupi艂em je razem)

#1984 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 22 stycznia 2012 - 21:41

Przeczyta艂em ,zrobi艂em jailbreak z mysl膮 o flash playerze na cydie zainstalowa艂em i nie dzia艂a domy艣lam si臋 ze na iphone 4s nie ma tej aplikacji na cydii,
Mam jeszcze jedno pytanie jak wymaza膰 iokonki program贸w pobranych z cydii bo po przytrzymaniu ich nie ma krzy偶yka. Sorry za takie pytania ale jestem amatorem jesli chodzi o te rzeczy

Frash z Cydii nie dzia艂a na nowym iPadzie i iPhonie. S膮 przegl膮darki streamuj膮ce flasha, bez konieczno艣ci robienia JB.

#1985 danielasu2

danielasu2
  • 6 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 21:43

aaa mo偶esz mi napisa膰 jakie to przegl膮darki prosz臋

#1986 renqien

renqien

Koniec...

• 20聽740 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 22 stycznia 2012 - 21:44

beeee http://myapple.pl/ap...-aplikacji.html

#1987 danielasu2

danielasu2
  • 6 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 22:07

Dzi臋ki :(

#1988 tryt

tryt
  • 628 post贸w

Napisano 22 stycznia 2012 - 22:10

Czyli jak mam si臋 zachowa膰 kiedy we 艣rod臋 mija 14 dzie艅 kalendarzowy (licz膮c od nast臋pnego)?

To zale偶y co chcesz uzyska膰. Je艣li nowy telefon, to czeka膰. Plusem tej sytuacji b臋dzie liczony na nowo, roczny okres odpowiedzialno艣ci sprzedawcy z tytu艂u r臋kojmi.

Albo co zrobi膰 kiedy nie wy艣l膮 mi nowego sprz臋tu tylko zrobi膮 restore mojego a ja wnioskowa艂em o wymian臋?

Je艣li restore rozwi膮偶e problem, to nic.

Czy odst膮pienie od umowy to odst膮pienie od telefonu i abonamentu? (kupi艂em je razem)

Tylko od umowy kupna telefonu. Abonament wci膮偶 b臋dzie trzeba op艂aca膰. B臋dziesz m贸g艂 jednak dochodzi膰 od operatora pokrycia szkody poniesionej w zwi膮zku z zakupem nowego telefonu (r贸偶nica w cenie).

#1989 Colin 79

Colin 79
  • 263 post贸w
  • Sk膮dWa艂brzych, Poland

Napisano 23 stycznia 2012 - 00:20

A jak wygl膮da sytuacja z iPhonem u偶ywanym ? Je艣li pierwszy w艂a艣ciciel go zarejestrowa艂 i utworzy艂 konto w iStore to drugi w艂a艣ciciel ma szanse na za艂o偶enie w艂asnego konta z tym egzemplarzem ? Czy w og贸le mo偶na u偶ywa膰 iPhona nie rejestruj膮c go przez internet ?

#1990 monis

monis
  • 480 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 23 stycznia 2012 - 09:14

Witam
Od 2 miesi臋cy uzyskuje iPhone 4s , powiem kr贸tko dla tych kt贸rzy zastanawiaj膮 si臋 na kupnem
Pora偶ka , przereklamowany, Adobe flash player brak co jak dla mnie jest dyskkwalifikacj膮 firmy Apple.
Nie polecam nie za tak膮 kas臋

to chyba zalezy czego sie oczekuje od telefonu ;) jesli glownie flash playera, to faktycznie moze iPhone nie jest najlepszym wyborem ;)

#1991 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 09:34

Troch臋 przeginaj膮 w orange ;) Jak wysy艂a艂em iP (t-mobile) to nast臋pnego dnia dnia by艂 ju偶 regenersis ;) a po tygodniu czasu odebra艂em go z salonu;)

#1992 Mychu

Mychu
  • 98 post贸w
  • Sk膮dWroclove

Napisano 23 stycznia 2012 - 10:38

To zale偶y co chcesz uzyska膰. Je艣li nowy telefon, to czeka膰. Plusem tej sytuacji b臋dzie liczony na nowo, roczny okres odpowiedzialno艣ci sprzedawcy z tytu艂u r臋kojmi.

Tak, chcia艂bym dosta膰 nowy sprz臋t i 偶eby okres liczy艂 si臋 od nowa. Mo偶esz poda膰 mi jaki艣 przepis, na kt贸ry m贸g艂bym si臋 powo艂a膰 pisz膮c do Orange pismo?

#1993 czaku

czaku
  • 285 post贸w
  • Sk膮dLondyn, UK

Napisano 23 stycznia 2012 - 10:38

Tak z Regenersis te偶 mam dobre wspomnienia, wymienili na nowego i trwa艂o to tydzie艅, ale po tym co tu czytam 偶a艂uj臋 偶e znowu kupi艂em iP w TMobile jako艣...

#1994 tryt

tryt
  • 628 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 10:53

Tak, chcia艂bym dosta膰 nowy sprz臋t i 偶eby okres liczy艂 si臋 od nowa. Mo偶esz poda膰 mi jaki艣 przepis, na kt贸ry m贸g艂bym si臋 powo艂a膰 pisz膮c do Orange pismo?

Istotne s膮 dwa:
560 k.c. - odst膮pienie od umowy
566 k.c. - obowi膮zek naprawienia szkody powsta艂ej wskutek istnienia wady

#1995 Mychu

Mychu
  • 98 post贸w
  • Sk膮dWroclove

Napisano 23 stycznia 2012 - 14:38

Istotne s膮 dwa:
560 k.c. - odst膮pienie od umowy
566 k.c. - obowi膮zek naprawienia szkody powsta艂ej wskutek istnienia wady

Dzi臋ki,

dzwoni艂em do Regeneresis. Potwierdzili zg艂oszone przeze mnie wady. Jest decyzja, 偶e dostan臋 nowy sprz臋t. Obecnie czekaj膮 na dostaw臋 iPhon贸w i do ko艅ca tygodnia powinni wys艂a膰 n贸wk臋.
Z tego wniosek, 偶e z du偶ym prawdopodobie艅stwem minie 14 dni kalendarzowych mi臋dzy zg艂oszeniem w Orange niezgodno艣ci sprz臋tu z umow膮 (mija w 艣rod臋). Z tego powodu b臋d臋 domaga艂 si臋 rocznej r臋kojmi od dnia odebrania nowego aparatu.

Jeszcze jedno pytanie. Jak Regeneresis wy艣le nowego iPhona to status na starym IMEI zmieni si臋 na jaki艣?

#1996 rybulek

rybulek
  • 87 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 19:04

jak dostaniesz nowy to masz nowy rok gwarancji od Apple i 2 lata na niezgodno艣膰 z umow膮

#1997 JJ79

JJ79
  • 116 post贸w
  • Sk膮dDania

Napisano 23 stycznia 2012 - 19:30

Cze艣膰 ekipa :)) Podepn臋 si臋 pod temat wra偶e艅. Jestem nowym u偶ytkownikiem iP. Przeszed艂em z Androida. R贸偶nic jest wiele, ale to rzecz normalna bo rozmawiamy o dw贸ch ca艂kiem r贸偶nych sprawach. Smartphon'ie z Linux'em na pok艂adzie nazywanym dalej Androidem a iPhone'm. Posiadam 4s i moje pierwsze, tygodniowe wra偶enia s膮 jak najbadziej pozytywne. Szybko艣膰, bardzo dobra bateria, 艂atwa - cho膰 sprawiaj膮ca mi lekkie problemy konfiguracja telefonu. Problemy wyst臋puj膮 jedynie dlatego, 偶e przywyk艂em do skomplikowania w Androidzie. Jako艣膰 wykonania tak偶e nie pozostawia miejsca na obj臋cie prowadzenia przez inne telefony. Wy艣wietlacz .... iPhone znowu rz膮dzi. Osobi艣cie wielko艣膰 wy艣wietlacza r贸wnie偶 odpowiada mi, praktyczna wielko艣膰 telefonu sprawia, 偶e wygodnie mi si臋 go nosi. Kto艣 na pierwszej stronie odpowiedzi tego tematu "opisa艂 4s, kt贸rego nie posiada", troch臋 mnie to 艣mieszy. R贸偶nice s膮 du偶e miedzy 4 a 4s. Zasi臋g mam lepszy ni偶 w mia艂em na Androidzie cho膰 ta sama karta, wyci臋ta przeze mnie :)) cho膰 by艂em niech臋tnie nastawiony na produkty Apple, bardzo polubi艂em swojego nowego iPhone. Cho膰 podkre艣lam, 偶e i android jest tak偶e ok. Wszystko kwestia wymaga艅, oczekiwa艅 i kieszeni, cho膰 tu ju偶 tak偶e ceny staj膮 si臋 podobne. Pozdrawiam :)))

#1998 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 20:43

Mi臋dzy ip4 a ip4S w wygl膮dzie nie ma r贸偶nicy pomijaj膮c i milimetr ni偶ej przyciski od g艂o艣no艣ci i dwoma kreskami po boku (oddzielenie anten) wi臋c 艣mia艂o mo偶na si臋 wypowiada膰 co do wygl膮du na temat iP4S posiadaj膮c wcze艣niejszego iP4 ;)

#1999 czaku

czaku
  • 285 post贸w
  • Sk膮dLondyn, UK

Napisano 23 stycznia 2012 - 20:48

I ten milimetr spowodowa艂, 偶e jedno etui ma艂o mi nie rozwali艂o prze艂膮cznika "mute" i przycisk g艂o艣no艣ci jeden nie dzia艂a艂 ;)

#2000 JJ79

JJ79
  • 116 post贸w
  • Sk膮dDania

Napisano 23 stycznia 2012 - 20:58

Mi臋dzy ip4 a ip4S w wygl膮dzie nie ma r贸偶nicy pomijaj膮c i milimetr ni偶ej przyciski od g艂o艣no艣ci i dwoma kreskami po boku (oddzielenie anten) wi臋c 艣mia艂o mo偶na si臋 wypowiada膰 co do wygl膮du na temat iP4S posiadaj膮c wcze艣niejszego iP4 ;)

Oczywi艣cie .. ale nie chodzi艂o o wygl膮d :) Wygl膮d to raczej nie najwa偶niejsza rzecz, kt贸ra decyduje o zakupie danego telefonu .. czy偶 nie ?? ;)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych