Chyba nie mnie chciałaś zacytować,skoro Twój post dubluje logikę mojego.Równolegle trwają prace nad kilkoma różnymi urządzeniami. Przeciez nie jest to tak, że wypuszczą iP np w styczniu, to w lutym biorą się za kolejną wersję by za rok ją wpuścić na rynek. Opracowanie jednego modelu trwa nieraz kilka ładnych lat i na pewno pod koniec prac nad 4s działo się coś równolegle w związku z powstaniem kolejnego

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia
Posted 20 January 2012 - 12:02
Posted 20 January 2012 - 12:54
Posted 20 January 2012 - 14:43
Posted 20 January 2012 - 14:46

Posted 20 January 2012 - 14:54

Posted 20 January 2012 - 15:03
no widzisz koleżanko ani w miłości ani w iPhonach nie mam szczęścia
Miejmy nadzieje, że w Twoim wypadku do 4 razy sztuka

Posted 20 January 2012 - 15:10

---------- Wpis dodano o 15:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:03 ----------
no nie wiem bo aż mam już ochote wejść na allegro i kupić zwykłą 4 32gb zamiast 4s 16 gb kiedyś myślałem że 4s = for Steve a teraz wiem że s to nie Steve tylko StaticMiejmy nadzieje, że w Twoim wypadku do 4 razy sztuka
Posted 20 January 2012 - 15:52
---------- Wpis dodano o 15:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:43 ----------
Zrobiłem właśnie eksperyment z kumplem, który ma czwórkę, porównaliśmy poziom szumów podczas rozmowy 4 i 4s. Na moim 4s słychać minimalny szum, na 4 nie ma szumu kompletnie. Jednak nawet ten szum który jest, jest tak minimalny, że nie wpływa na rozmowę, zdecydowanie nie jest to to co słychać na filmikach z youtube. Wyłączenie transferu danych komórkowych i wifi nie pomaga, u mnie szum jest na stałym, niskim poziomie.
Tak więc na Twoim miejscu wróciłbym do czwórki. 4s ma drugą antenę w środku i widocznie ona oddziałuje na głośnik, powodujàc zakłócenia.
Posted 20 January 2012 - 16:14

Posted 20 January 2012 - 18:52
@panjarekp
Widzę błąd w tej logice - Apple wydaje rzadziej sprzęt i to w postaci jednego typu telefonu.
Powinno do sprzedaży dostarczać bardziej dopracowane urządzenie niż przykładowy Samsung,który w tym czasie wydał kilka modeli.
Między premierą iPhone 4 i 4S minęło prawie 16 miesięcy,przez które Apple nie musiało opracowywać nowego urządzenia,pod względem wyglądu,ale miało przede wszystkim zadbać o aktualizację sprzętową.
Samsung stosuje inną politykę - nie wszędzie dostępne są niektóre modele, przez co odpada dostosowywanie się do odpowiednich regulacji telekomunikacyjnych, krajowych i innych. Iphone jest telefonem globalnym, który po kilku miesiącach od premiery dostępny jest w każdym kraju (który na to zezwoli ;-) - pamiętacie że BB w Rosji był kiedyś niedostępny, bo służby specjane nie mogły go złamać ...ľ
---------- Wpis dodano o 20:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:48 ----------
Kup invisible shield wtedy nie bedziesz miał problemów! Zakładasz na mokro. A nawet jeżeli sie zarysuje (zdarza sie to nie wiem jak -paznokciem) to masz gwarancję i za drobną opłatą za przesyłkę otrzymasz nową folie.Ważny temat wbrew pozorom. Nie dość, że folie drogie to jeszcze te cholerne pęcherzyki powietrza..Czy zna ktoś jakiś link do tutoriala jak prawidłowo zakładać taką folię?dzięki
Posted 20 January 2012 - 21:04
Posted 20 January 2012 - 21:13
Ogólnie to bateria u mnie styka na dzień ''zabawy'' iPhonem a przy ciągłym graniu na jeszcze krócej. To normalne? iPhone żre baterie ale aż tak. Nie formatowałem jak kupiłem , bo ponoć nie trzeba i ja o tym wiedziałem.
EDIT: Co można powyłączać , żeby nie zżerało baterii? Tak na szybko ktoś podpowie?
Najlepiej wyłączyć telefon :-D
Posted 20 January 2012 - 21:25
Ogólnie to bateria u mnie styka na dzień ''zabawy'' iPhonem a przy ciągłym graniu na jeszcze krócej. To normalne? iPhone żre baterie ale aż tak. Nie formatowałem jak kupiłem , bo ponoć nie trzeba i ja o tym wiedziałem.
EDIT: Co można powyłączać , żeby nie zżerało baterii? Tak na szybko ktoś podpowie?
No więc po kolei:
-mniejsza jasność ekranu
- jak jesteś pod wifi, wyłączaj dane komórkowe, jak jesteś poza domem i korzystasz z danych kom, to wyłączaj wifi
- wyłącz opcję Siri: 'podnieś i mów'
-wyłącz usługi lokalizacji-usługi systemowe-ustawienia strefy czasowej
-wyłącz Ping
-spróbuj wyłączyć wszystkie usługi lokalizacji, żeby jeszcze bardziej oszczędzić baterię
-wyłącz iMessage
Posted 20 January 2012 - 21:27

Posted 20 January 2012 - 21:35
straszne, jakbym miał powyłączać te wszystkie funkcje, to już wolałbym zmienić telefon na jakiś słabszy - żeby mnie nie kusiło
No właśnie, bez sensu jest kupowanie tak funkcjonalnych telefonów a później wyłączanie ich większości użytecznych funkcji, trzeba się liczyć z ładowaniem na codzień i tyle, albo kupić nokie w MM za 100zł i ładować co 3-4 dni :-D
Posted 20 January 2012 - 21:36
Posted 20 January 2012 - 21:38
Posted 20 January 2012 - 21:38
Samsung stosuje inną politykę - nie wszędzie dostępne są niektóre modele, przez co odpada dostosowywanie się do odpowiednich regulacji telekomunikacyjnych, krajowych i innych. Iphone jest telefonem globalnym, który po kilku miesiącach od premiery dostępny jest w każdym kraju (który na to zezwoli ;-)
Panjarekp zarzuca,że Apple nie ma czasu na testy a wg mnie ma go bardzo dużo - m.in. długie miesiące różnicy między 4 a 4S,dlatego nie w pełni rozumiem kwestię dostosowywania się,bo nie widzę zależności.
BB w Rosji był kiedyś niedostępny, bo służby specjane nie mogły go złamać ...ľ
Jeśli dobrze pamiętam,to nadal nie został złamany,ale teraz przy zakupie BB na terenie federacji,musisz się rejestrować za pomocą dowodu osobistego.
Posted 20 January 2012 - 21:51
Jeśli dobrze pamiętam,to nadal nie został złamany,ale teraz przy zakupie BB na terenie federacji,musisz się rejestrować za pomocą dowodu osobistego.
Czyli jednak coś na rzeczy!
Posted 20 January 2012 - 22:45
iPhone 4s - Recenzja AppleMatters - YouTube
Posted 20 January 2012 - 23:23
A tu moje wrażenia z użytkownia iPhone 4s w formie wideo !
iPhone 4s - Recenzja AppleMatters - YouTube
Filmik w porządku , ja miałem problem przy nagrywaniu filmów w 1 szym ip4s , słychać było static noise "tak jakby dzwięk zwarcia", przy rozmowach tez , ale poźniej to zanikło, aktualnie po wymianie mam 2gi ip4s z wadliwą wibracją oraz żółtawym odcieniem wyświetlacza i czekam na 3ciego ...
Posted 21 January 2012 - 00:24
Filmik w porządku , ja miałem problem przy nagrywaniu filmów w 1 szym ip4s , słychać było static noise "tak jakby dzwięk zwarcia", przy rozmowach tez , ale poźniej to zanikło, aktualnie po wymianie mam 2gi ip4s z wadliwą wibracją oraz żółtawym odcieniem wyświetlacza i czekam na 3ciego ...
Lol, jezeli sa takie problemy to ja chyba wstrzymam sie z 4s i poczekam na 5. Strach zamawiac na allegro, jak tu takie cyrki.
Posted 21 January 2012 - 00:44

Posted 21 January 2012 - 12:05
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users