Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#1926 PhuyeR

PhuyeR
  • 59 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 January 2012 - 12:02

Równolegle trwają prace nad kilkoma różnymi urządzeniami. Przeciez nie jest to tak, że wypuszczą iP np w styczniu, to w lutym biorą się za kolejną wersję by za rok ją wpuścić na rynek. Opracowanie jednego modelu trwa nieraz kilka ładnych lat i na pewno pod koniec prac nad 4s działo się coś równolegle w związku z powstaniem kolejnego

Chyba nie mnie chciałaś zacytować,skoro Twój post dubluje logikę mojego.

#1927 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 20 January 2012 - 12:54

no i znowu to samo.....kochany static:D napisałem do appla bo to już 3 raz zobaczymy co odpiszą jak mi nie dadzą jakiegoś rabatu na 4 telefon tudzież nie dostanę wersji 32gb w cenie 16 to proszę o zwrot pieniędzy bo nie mam tyle cierpliwości co wy:D

#1928 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 January 2012 - 14:43

Zastanawiam się jakiego trzeba mieć pecha żeby 3 raz z rzędu wymieniać telefon.

#1929 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 20 January 2012 - 14:46

no widzisz koleżanko ani w miłości ani w iPhonach nie mam szczęścia :D

#1930 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 20 January 2012 - 14:54

Artek, jesteś jakimś statystycznym fenomenem :) Mógłbyś dokładniej oposać okoliczności pojawiania się static u Ciebie? Na ile przeszkadza to w normalnym użytkowaniu iPhone'a? Ja osobiście w swoim 4s nie zauważyłem żadnych niepokojących odgłosów, szumów itd.

#1931 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 January 2012 - 15:03

no widzisz koleżanko ani w miłości ani w iPhonach nie mam szczęścia :D

Miejmy nadzieje, że w Twoim wypadku do 4 razy sztuka :)

#1932 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 20 January 2012 - 15:10

więc po włączeniu 3g podczas wykonywanego połączenia w tle mam taki dźwięk Static iPhone 4S noise - YouTube nie wiem na ile komu to przeszkadza ale mi bardzo( mam nadwrażliwość słuchową) robiłem badania słuchu e ramach studiów i mam słuch muzyczny coś pięknego słyszę dźwięki których większość nie słyszy albo słyszy je bardzo słabo więc taki static noise doprowadza mnie do obłędu :D

---------- Wpis dodano o 15:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:03 ----------

Miejmy nadzieje, że w Twoim wypadku do 4 razy sztuka :)

no nie wiem bo aż mam już ochote wejść na allegro i kupić zwykłą 4 32gb zamiast 4s 16 gb kiedyś myślałem że 4s = for Steve a teraz wiem że s to nie Steve tylko Static

#1933 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 20 January 2012 - 15:52

To jest ewidentnie transfer danych, jakby głośnik był umieszczony zbyt blisko anteny, czyli wygląda na błąd konstrukcyjny.

---------- Wpis dodano o 15:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:43 ----------

Zrobiłem właśnie eksperyment z kumplem, który ma czwórkę, porównaliśmy poziom szumów podczas rozmowy 4 i 4s. Na moim 4s słychać minimalny szum, na 4 nie ma szumu kompletnie. Jednak nawet ten szum który jest, jest tak minimalny, że nie wpływa na rozmowę, zdecydowanie nie jest to to co słychać na filmikach z youtube. Wyłączenie transferu danych komórkowych i wifi nie pomaga, u mnie szum jest na stałym, niskim poziomie.
Tak więc na Twoim miejscu wróciłbym do czwórki. 4s ma drugą antenę w środku i widocznie ona oddziałuje na głośnik, powodujàc zakłócenia.

#1934 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 20 January 2012 - 16:14

no a u mnie jest to dokładnie to co słychać na YT czwarty telefon i żadnego rabatu tylko ładne przeprosiny no dobra try again and the last one :D to już będzie pewnie luty zamówiłem w grudniu ale cóź.........

#1935 czewiczejs

czewiczejs
  • 74 posts
  • SkądMysłowice, PL

Posted 20 January 2012 - 17:50

Jailbreak już tuż,tuż:
pod2g's iOS blog

#1936 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 20 January 2012 - 18:52

@panjarekp
Widzę błąd w tej logice - Apple wydaje rzadziej sprzęt i to w postaci jednego typu telefonu.
Powinno do sprzedaży dostarczać bardziej dopracowane urządzenie niż przykładowy Samsung,który w tym czasie wydał kilka modeli.
Między premierą iPhone 4 i 4S minęło prawie 16 miesięcy,przez które Apple nie musiało opracowywać nowego urządzenia,pod względem wyglądu,ale miało przede wszystkim zadbać o aktualizację sprzętową.

Samsung stosuje inną politykę - nie wszędzie dostępne są niektóre modele, przez co odpada dostosowywanie się do odpowiednich regulacji telekomunikacyjnych, krajowych i innych. Iphone jest telefonem globalnym, który po kilku miesiącach od premiery dostępny jest w każdym kraju (który na to zezwoli ;-) - pamiętacie że BB w Rosji był kiedyś niedostępny, bo służby specjane nie mogły go złamać ...ľ

---------- Wpis dodano o 20:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:48 ----------

Ważny temat wbrew pozorom. Nie dość, że folie drogie to jeszcze te cholerne pęcherzyki powietrza..Czy zna ktoś jakiś link do tutoriala jak prawidłowo zakładać taką folię?dzięki

Kup invisible shield wtedy nie bedziesz miał problemów! Zakładasz na mokro. A nawet jeżeli sie zarysuje (zdarza sie to nie wiem jak -paznokciem) to masz gwarancję i za drobną opłatą za przesyłkę otrzymasz nową folie.

#1937 crash5

crash5
  • 405 posts
  • SkądGdynia

Posted 20 January 2012 - 21:04

Ogólnie to bateria u mnie styka na dzień ''zabawy'' iPhonem a przy ciągłym graniu na jeszcze krócej. To normalne? iPhone żre baterie ale aż tak. Nie formatowałem jak kupiłem , bo ponoć nie trzeba i ja o tym wiedziałem. EDIT: Co można powyłączać , żeby nie zżerało baterii? Tak na szybko ktoś podpowie?

#1938 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 January 2012 - 21:13

Ogólnie to bateria u mnie styka na dzień ''zabawy'' iPhonem a przy ciągłym graniu na jeszcze krócej. To normalne? iPhone żre baterie ale aż tak. Nie formatowałem jak kupiłem , bo ponoć nie trzeba i ja o tym wiedziałem.

EDIT: Co można powyłączać , żeby nie zżerało baterii? Tak na szybko ktoś podpowie?

Najlepiej wyłączyć telefon :-D

#1939 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 20 January 2012 - 21:25

Ogólnie to bateria u mnie styka na dzień ''zabawy'' iPhonem a przy ciągłym graniu na jeszcze krócej. To normalne? iPhone żre baterie ale aż tak. Nie formatowałem jak kupiłem , bo ponoć nie trzeba i ja o tym wiedziałem.

EDIT: Co można powyłączać , żeby nie zżerało baterii? Tak na szybko ktoś podpowie?

No więc po kolei:
-mniejsza jasność ekranu
- jak jesteś pod wifi, wyłączaj dane komórkowe, jak jesteś poza domem i korzystasz z danych kom, to wyłączaj wifi
- wyłącz opcję Siri: 'podnieś i mów'
-wyłącz usługi lokalizacji-usługi systemowe-ustawienia strefy czasowej
-wyłącz Ping
-spróbuj wyłączyć wszystkie usługi lokalizacji, żeby jeszcze bardziej oszczędzić baterię
-wyłącz iMessage

#1940 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2012 - 21:27

straszne, jakbym miał powyłączać te wszystkie funkcje, to już wolałbym zmienić telefon na jakiś słabszy - żeby mnie nie kusiło :)

#1941 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 January 2012 - 21:35

straszne, jakbym miał powyłączać te wszystkie funkcje, to już wolałbym zmienić telefon na jakiś słabszy - żeby mnie nie kusiło :)

No właśnie, bez sensu jest kupowanie tak funkcjonalnych telefonów a później wyłączanie ich większości użytecznych funkcji, trzeba się liczyć z ładowaniem na codzień i tyle, albo kupić nokie w MM za 100zł i ładować co 3-4 dni :-D

#1942 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 January 2012 - 21:36

otóż to, co za problem podłączyć na noc do ładowarki?

#1943 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 20 January 2012 - 21:38

Ja osobiście przestałem się przejmować baterią i używam tak jak potrzebuję. Kupiłem sobię mobilną ładowarkę, bardzo wydajną i w razie potrzeby mogę w dowolnym miejscu i momencie podładować iP.

#1944 PhuyeR

PhuyeR
  • 59 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 January 2012 - 21:38

Samsung stosuje inną politykę - nie wszędzie dostępne są niektóre modele, przez co odpada dostosowywanie się do odpowiednich regulacji telekomunikacyjnych, krajowych i innych. Iphone jest telefonem globalnym, który po kilku miesiącach od premiery dostępny jest w każdym kraju (który na to zezwoli ;-)

Panjarekp zarzuca,że Apple nie ma czasu na testy a wg mnie ma go bardzo dużo - m.in. długie miesiące różnicy między 4 a 4S,dlatego nie w pełni rozumiem kwestię dostosowywania się,bo nie widzę zależności.

BB w Rosji był kiedyś niedostępny, bo służby specjane nie mogły go złamać ...ľ

Jeśli dobrze pamiętam,to nadal nie został złamany,ale teraz przy zakupie BB na terenie federacji,musisz się rejestrować za pomocą dowodu osobistego.

#1945 Zorski

Zorski
  • 54 posts
  • SkądKatowice

Posted 20 January 2012 - 21:51

Jeśli dobrze pamiętam,to nadal nie został złamany,ale teraz przy zakupie BB na terenie federacji,musisz się rejestrować za pomocą dowodu osobistego.

Czyli jednak coś na rzeczy!

#1946 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 20 January 2012 - 22:45

A tu moje wrażenia z użytkownia iPhone 4s w formie wideo !
iPhone 4s - Recenzja AppleMatters - YouTube

#1947 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 20 January 2012 - 23:23

A tu moje wrażenia z użytkownia iPhone 4s w formie wideo !
iPhone 4s - Recenzja AppleMatters - YouTube

Filmik w porządku , ja miałem problem przy nagrywaniu filmów w 1 szym ip4s , słychać było static noise "tak jakby dzwięk zwarcia", przy rozmowach tez , ale poźniej to zanikło, aktualnie po wymianie mam 2gi ip4s z wadliwą wibracją oraz żółtawym odcieniem wyświetlacza i czekam na 3ciego ...

#1948 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 21 January 2012 - 00:24

Filmik w porządku , ja miałem problem przy nagrywaniu filmów w 1 szym ip4s , słychać było static noise "tak jakby dzwięk zwarcia", przy rozmowach tez , ale poźniej to zanikło, aktualnie po wymianie mam 2gi ip4s z wadliwą wibracją oraz żółtawym odcieniem wyświetlacza i czekam na 3ciego ...

Lol, jezeli sa takie problemy to ja chyba wstrzymam sie z 4s i poczekam na 5. Strach zamawiac na allegro, jak tu takie cyrki.

#1949 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 21 January 2012 - 00:44

Dlatego polecam aos lub nic :P

#1950 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 21 January 2012 - 12:05

miałem opisać swoje pierwsze wrażania więc po 2 miesiącach używania trzech iPhonieów 4s powiem tylko tyle telefon idealny gdyby nie static noise na prawdę nie byłoby się do czego przyczepić bateria dwa i pół dnia przy leżeniu bez połączenia do wifi i przy odpisywaniu na smsy moim zdaniem przy częstym korzystaniu smartphone powinien wytrzymać dobę i ten spokojnie daje rade wyświetlacz 3.5 cala idealny nie będę się rozpisywał o retinie ale 4s to jedyny model posiadający wszystkie najnowsze funkcje który da się obsłużyć jedną ręką bez strachu że wypadnie na glebę kiedy będę chciał dotknąć lewego rogu ekranu kciukiem prawej ręki:D telefon pływa jedyne spowolnienia jakie znalazłem to przy korzystaniu z facebooka ale zapewne jest to wina aplikacji w tej chwili czekam na 4 model 4s i jak przyjdzie ze statickiem będę zmuszony prosić o zwrot pieniędzy i z bólem serca rozstanę się z prawie idealnym telefonem......chciałem kupić na allegro 4 ale on już nie będzie tak płynny....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users