Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1901 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 18 stycznia 2012 - 21:10

Czarną 16, bo białych nie mają. Do tego ciągłe problemy z białymi na myapple przesądziły że nie chce mi się czekać.

Ja też ciągle zerkam na str www pomarańczy, tylko że ja chcę białą 16, ale teraz ani białej ani czarnej nie ma. Dziś były czarne może z 3-4 godziny. Tylko jak sobie policzyłem 1890 za tel. + 69,90 * 24 = 3567,60 zł. To wolę na AOS kupić za 2699 zł i dalej mieć moją kartę, która jest tak dostrojona do moich potrzeb, że na abonament tel nie potrzebuje i mam spokój z ewentualną gwarancją.

#1902 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 19 stycznia 2012 - 08:59

Jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone 4S. W porównaniu do 3G to duży przeskok ale nie powala. Precyzyjne wykonanie, szybkość działania to zalety. Pojawiły się drobne kłopoty z synchronizacją i problem z kartą SIM, którą trzeba zmniejszyć do rozmiaru MicroSim. Co do wycięcia SIMa to sprawa okazała się prosta, choć wiąże się z dużym ryzykiem. Gorzej z synchronizacją nie zainstalowały mi się aplikacje: TomTom, Sllep Cycle, Angry Birds.

#1903 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 19 stycznia 2012 - 14:16

Karte mozna u operatora wymienic , wiec mysle ze to nie problem :)

#1904 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:09

Mam iPhone 4S dopiero dobę i widzę, że bateria to nie jest jego mocna strona. Co zrobić, aby dłużej działała - sformatować? Kiedyś w starych telefonach doprowadzało się do zupełnego wyładowania baterii, ładowało i tak 3x - wtedy miała mieć większą pojemność na przyszłość. Pewnie w nowoczesnej baterii w iPhone nic to nie da. Zastanawiam się, czy ma na baterię wpływ ładowanie z różnych ładowarek? Ja ładuję w stacji jaką mam w radiu Sony, mogę naładować poprzez USB lub jak większość ładowarką jaką dostałem w komplecie z telefonem.

#1905 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:20

Karte mozna u operatora wymienic , wiec mysle ze to nie problem :)

Ale trzeba dopłacić ;P. Chyba, że jest jakiś haczyk na operatora, o którym nie wiem :D?

#1906 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:26

Mam iPhone 4S dopiero dobę i widzę, że bateria to nie jest jego mocna strona. Co zrobić, aby dłużej działała - sformatować?

Baterii się nie formatuje tylko formuje, poza tym tych nowych już nie musisz. Ładujesz kiedy chcesz, tylko nie doprowadzaj do całkowitego rozładowania. Ewentualnie raz na miesiąc możesz.

#1907 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2012 - 16:42

Ale trzeba dopłacić ;P. Chyba, że jest jakiś haczyk na operatora, o którym nie wiem :D?

W Play'u jest za darmoche ;p

#1908 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 19 stycznia 2012 - 17:34

Po podłączeniu iPhone do komputera iTunes zameldował mi, że jest nowa wersja oprogramowania. W opisie poprawki do poprzedniej wersji przeczytałem, że po jeje instalacji bateria będzie dłużej "trzymać".

#1909 iPak

iPak
  • 3 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:47

Witam, Czy zauwazyliscie problem z dzwiekami a konkretnie sms lub powiadomienia? U mnie na ip 4s jak dostaje sms jakby zawieszal sie dzwiek, tzn mam ustawiony trojdzwiek w jakim sa 3 dzwieki o ronych tonach. Dostajac sms pierwszy dzwiek powtarzany jest 4-5 razy i potem idzie dzwiek normalny dla tego ustawienia. Podobnie z powiadomieniami. Jakby chwilowe zawieszanie sie.

#1910 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 stycznia 2012 - 20:53

Jestem szczęśliwym posiadaczem iPhone 4S. W porównaniu do 3G to duży przeskok ale nie powala.

To jak przesiadka z Trabanta do Porsche! 3G starsznie mulił!

Po podłączeniu iPhone do komputera iTunes zameldował mi, że jest nowa wersja oprogramowania. W opisie poprawki do poprzedniej wersji przeczytałem, że po jeje instalacji bateria będzie dłużej "trzymać".

Niektórym po zainstalowaniu 5.0.1 pojawiały się znane przypadłości 4S! Poczytaj na tym forum, a znajdziesz wszystkie wskazówki jak zmniejszyć zużycie baterii!

#1911 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 19 stycznia 2012 - 21:09

Witam,

Czy zauwazyliscie problem z dzwiekami a konkretnie sms lub powiadomienia?
U mnie na ip 4s jak dostaje sms jakby zawieszal sie dzwiek, tzn mam ustawiony trojdzwiek w jakim sa 3 dzwieki o ronych tonach.
Dostajac sms pierwszy dzwiek powtarzany jest 4-5 razy i potem idzie dzwiek normalny dla tego ustawienia.
Podobnie z powiadomieniami. Jakby chwilowe zawieszanie sie.

Ale tak przy wszystkich dzwiękach? a jak inne reagują ?

#1912 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 stycznia 2012 - 22:25

To jak przesiadka z Trabanta do Porsche! 3G starsznie mulił!

Ja bym bardziej powiedział, że to jak przesiadka ze starej 911 do nowego Porsche 918 Spyder.

#1913 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 19 stycznia 2012 - 23:07

Ja bym bardziej powiedział, że to jak przesiadka ze starej 911 do nowego Porsche 918 Spyder.

A co jeździłeś ? :mrgreen:

#1914 belrum

belrum
  • 336 postów
  • SkądŁodzia

Napisano 19 stycznia 2012 - 23:07

Czasami śmieszą mnie ceny na allegro np. 16 GB za 2799, 2700, 2780 itp itd plus kurier i to telefony z T-Mobile lub Orange, a w AOS za 2699 kurier gratis

są ludzie dla których zakupy to tylko allegro i nie mają zielonego pojęcia o tym, że jest iSpot w Polsce, nie mówiąc o oficjalnym sklepie Apple.

#1915 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 20 stycznia 2012 - 00:31

Mam pytanie do osób które miały problemy z telefonem jakim numerem była oznaczona wadliwa seria telefonu i czy w ogóle taka była? Bo może to były tylko poszczególne sztuki. Pytam bo chcę kupić 4S i wole omijać sytuacje w których będę zmuszony np po tygodniu użytkowania wysyłać do naprawy.

#1916 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 stycznia 2012 - 00:33

Mam pytanie do osób które miały problemy z telefonem jakim numerem była oznaczona wadliwa seria telefonu i czy w ogóle taka była? Bo może to były tylko poszczególne sztuki. Pytam bo chcę kupić 4S i wole omijać sytuacje w których będę zmuszony np po tygodniu użytkowania wysyłać do naprawy.

To po prostu ruletka i tyle;)

#1917 Gwynbleidh

Gwynbleidh
  • 21 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 00:33

Z tego, co wcześniej wyczytałem w wątku, to nr serii raczej nie ma znaczenia.

#1918 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 20 stycznia 2012 - 00:49

Z tego, co wcześniej wyczytałem w wątku, to nr serii raczej nie ma znaczenia.

Jak gdzieś czytałem, że DTS czy DSN, ale nie jestem pewien właśnie.

#1919 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 08:58

Od Tych znaków się zaczyna: DNPGM.... Posiadam iP z tej serii i tylko brzęcząca wibracja mi się trafiła ;) ale też nie potwierdzę, że to wadliwa seria ;) Tak samo może z innymi numerami się trafić wadliwy.

#1920 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 20 stycznia 2012 - 10:36

Jak ktos boi sie kupic telefon to go nie kupuje proste , nie znam modelu tel ktory by nie mial wad ...

#1921 lukalt

lukalt
  • 40 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:00

Ważny temat wbrew pozorom. Nie dość, że folie drogie to jeszcze te cholerne pęcherzyki powietrza..Czy zna ktoś jakiś link do tutoriala jak prawidłowo zakładać taką folię?dzięki

#1922 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:02

Dziś już trzeci mój udział w ruletce trzymajcie kciuki :))

#1923 panjarekp

panjarekp
  • 89 postów
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:13

Wszystko wskazuje, że nowe produkty Apple są coraz bardziej awaryjne i niedopracowane. Konkurencja (Samsung) nie śpi i wymusza szybsze wprowadzanie do produkcji nowych modeli i oprogramowania. Brak czasu na testy powoduje, że klient ma problemy. Mój 3G choć na dziś wydaje się trochę wolny to nigdy mnie nie zawiódł. Jak pojawił się problem, to wystarczyło go zresetować, wyzerować i śmigał. Były problemy z siecią WiFi. Zawsze mogłem z niego zadzwonić lub odebrać połączenie. Podobne wnioski mam z branży w której się lepiej znam czyli w motoryzacji.

#1924 PhuyeR

PhuyeR
  • 59 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:47

@panjarekp Widzę błąd w tej logice - Apple wydaje rzadziej sprzęt i to w postaci jednego typu telefonu. Powinno do sprzedaży dostarczać bardziej dopracowane urządzenie niż przykładowy Samsung,który w tym czasie wydał kilka modeli. Między premierą iPhone 4 i 4S minęło prawie 16 miesięcy,przez które Apple nie musiało opracowywać nowego urządzenia,pod względem wyglądu,ale miało przede wszystkim zadbać o aktualizację sprzętową.

#1925 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:56

@panjarekp
Widzę błąd w tej logice - Apple wydaje rzadziej sprzęt i to w postaci jednego typu telefonu.
Powinno do sprzedaży dostarczać bardziej dopracowane urządzenie niż przykładowy Samsung,który w tym czasie wydał kilka modeli.
Między premierą iPhone 4 i 4S minęło prawie 16 miesięcy,przez które Apple nie musiało opracowywać nowego urządzenia,pod względem wyglądu,ale miało przede wszystkim zadbać o aktualizację sprzętową.

Równolegle trwają prace nad kilkoma różnymi urządzeniami. Przeciez nie jest to tak, że wypuszczą iP np w styczniu, to w lutym biorą się za kolejną wersję by za rok ją wpuścić na rynek. Opracowanie jednego modelu trwa nieraz kilka ładnych lat i na pewno pod koniec prac nad 4s działo się coś równolegle w związku z powstaniem kolejnego

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych