Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1251 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 18:21

1. Najlepiej jakbyś wstawił screena z 1% baterii czy coś około ale z połowy można wywnioskować, że nie jest źle. Zależy też co robiłeś z tym iPhonem ponieważ różnica zużycia baterii na słuchaniu muzyki, safari, mail i kilka aplikacji a na ciągłym graniu, oglądaniu filmów jest wielka. Ja mam akurat bardzo rozbieżne wyniku bo testuję co i ile zużywa baterii. Dzisiaj tylko słuchałem muzyki, kilka SMS, mail, książka i trochę grania to mam wynik przy 60% 4h/20h. Taki wynik jest dla mnie całkowicie zadowalający, chociaż nie wykonałem ani jednej rozmowy .

Jeszcze nigdy nie osiągnąłem 1% ;-) zawsze na noc ładuje i wtedy mam ok 30-40%. Dużo rozmawiam ok 1,5-2h/dziennie, pogrywam trochę ale nie za dużo tak ok. 30-60 min, mail dość dużo, safari dużo, muzyka mało, trochę zdjęć. Ogólnie dość intensywnie.

Problemu z wibrą nie mam, static noise minimalnie(nie przeszkadza) wyświetlacz idealny, brak problemu z SIM. Jedyny problem jaki posiadam to że czasem jak dzwonie to nic nie słyszę muszę zadzwonić jeszcze raz i wtedy jest już ok, ale zauważyłem, że występuje to jak jest słaby zasięg.

Dziś przez noc załaduje iPhona i doprowadzę go do 1% zobaczymy jak to będzie wyglądać.

#1252 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 19:27

Ja jednak wolę przez pierwszy tydzień rozładowywać go do samego końca a następnie podładować go do 100% i tak dalej. Przeprowadziłem kilka testów porównując wytrzymałość baterii w innych modelach i może mi się wydaje ale z każdym dniem bateria jakby minimalnie przedłuża swój "żywot". Może mam jakieś widzimisię ale spróbowałem najbezpieczniej z nową 4S i jak na razie to najlepszy sposób początkowego ładowania

#1253 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 14 grudnia 2011 - 19:50

Ja potwierdzam w pierwszych tygodniach byłem załamany baterią ale teraz jest już dobrze. Jakoś sie trochę wydłużył czas pracy gdy użytkuje średnio trzyma dwa dni gdy często wykorzystuje: Gram, maile dużo rozmów itp. bateria wytrzymuje jeden dzień wiec zadowalająco. poza tym Ip4s to naprawdę super sprzęt najbardziej mnie cieszy zmiana aparatu na leprze w porównaniu do 3Gs. Gdybym mógł wybrać stary kształt na pewno bym chciał taki jak był w 3Gs.

#1254 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 14 grudnia 2011 - 20:18

Ja jednak wolę przez pierwszy tydzień rozładowywać go do samego końca a następnie podładować go do 100% i tak dalej. Przeprowadziłem kilka testów porównując wytrzymałość baterii w innych modelach i może mi się wydaje ale z każdym dniem bateria jakby minimalnie przedłuża swój "żywot". Może mam jakieś widzimisię ale spróbowałem najbezpieczniej z nową 4S i jak na razie to najlepszy sposób początkowego ładowania

Najgorsza rzeczą to rozładowywanie baterii tego typu do końca.

#1255 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 14 grudnia 2011 - 21:18

"Regularnie używaj telefonu iPhone

Bateria litowa będzie działała prawidłowo wówczas, gdy elektrony zawarte w niej będą się co pewien czas przemieszczać. Pamiętaj, aby wykonać co najmniej jeden pełny cykl ładowania na miesiąc (cykl polega na naładowaniu baterii do 100% a następnie całkowitym jej wyczerpaniu)."

Cytat ze strony Apple na temat baterii w Iphonie. Oto link:
Apple (Polska) - Baterie - iPhone

#1256 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 14 grudnia 2011 - 21:37

Najgorsza rzeczą to rozładowywanie baterii tego typu do końca.

I z tego powodu każde nowoczesne ogniwo wyposażone jest w wkład zapobiegający całkowitemu rozładowaniu. To, że telefon się wyłącza, nie oznacza, że akumulator jest całkowicie rozładowany.
Szkodliwe dla akumulatora będzie dopiero wyczerpanie zgromadzonych w nim zasobów energii do dozwolonego poziomu i pozostawienie go na dłuższy czas nienaładowanego.

#1257 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 00:19

Ja też zauważyłem,że z każdym dniem bateria pracuje coraz dłuzej. W tej chwili mam 46% naładowania, w użyciu 4 godz 21 minut, w gotowości 2 dni 4 godziny. Użycie to głownie rozmowy, internet i gry oraz sms-y. Wibracje idealne,brak problemów z zasiegiem i nie słysze tego static noise. Moze szczególnie sie nie wsłuchuje , ale nie słyszę zadnych zakłóceń pogarszajacych jakość rozmowy. Kupiony w T-mobile w abonamencie.

#1258 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 01:06

Panowie, ponawiam pytanie, czy jak oddałem do t-mobile czarnego iphone to dałoby rade wymienić do na białego??????

#1259 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 grudnia 2011 - 01:33

moim zdaniem nie ma szans? na jakiej podstawie mieliby to robić?

#1260 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 15 grudnia 2011 - 01:36

(...) twierdzenie że bumper chroni ramkę przed porysowaniem jest absurdalne. Swojego ip4 używam od początku bez bumpera, żadnych folii itp. Stan - jak nówka.

Kto tego dowiódł? Posiadam od nowości bumper GEAR4 i na ramce - jak i na całym iPhone nie ma najmniejszych śladów zarysowania. Czary?

#1261 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 15 grudnia 2011 - 08:09

Kto tego dowiódł?

Dowiodlem tego ja jak i wiele innych osób nawet tu na forum... Bumper Apple rysuje obudowe, to jest napisane nawet na supporcie Apple . Bardzo się cieszę ze masz taki typ bumpera który jest dopracowany i nieszkodliwy.

#1262 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 grudnia 2011 - 10:19

Jak każdy tego typu pokrowiec, dostają się pyłki pod i trą i trą i tak do ... śmierci aż ma się niezłe rysy a nawet dziury ;>

#1263 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 grudnia 2011 - 10:36

Ludzie nie kłóćcie się o pokrowce... To bez sensu, ja rozwalam buty średnio w 3 miesiące, mój współlokator ten sam model 3 lata. Z mojego 24 letniego życiowego doświadczenia wiem, że niektórzy ludzie mają tak że nie dbają a rzeczy są w idealnym stanie a drugi dmucha i w ogóle i i tak jest kicha. Co do bumpera to fajna idea, na pewno coś tam chroni, ale nie wierzę, że jest remedium na wszelkie upadki itp, nie wierzę że jak telefon spada z wysokości metra na chodnik to w większości wypadków wyświetlacz nie pęknie.. Na pewno kładąc rzeczy na gładkich powierzchniach typu biurko itp powoduje on brak styku z tą powierzchnią, jednak gdy działa siła dociskająca bądź telefon spada to chyba jest troche inaczej...

#1264 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 15 grudnia 2011 - 10:51

Ja mogę powiedzieć coś o ekranie w moim poprzedniku 3gs. nie był on oszczędzany i nigdy nie miał na ekranie naklejki, wiele razy upadł raz bardzo poważnie i to z wysoka lekko pękła obudowa z tył co mi nie przeszkadzało. tak że w kieszeni z drobnymi, kluczami, śrubkami itp w pracy na wózku widłowym leżał służył jako iPod, muzyka non stop. czasami spadał tak że pracował w ciężkich warunkach. gdy wezmę go do reki i popatrzę na ekran wygląda jak nowy zero rysek Jeżeli 4s będzie też tak twardy, bo tak reklamują ten ekran to będę zadowolony , ale gdy czytam opinie widzę ze ekran bardziej się rysuje Po czasie zobaczymy,

#1265 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 grudnia 2011 - 11:02

Działa Wam poczta głosowa extra w tmobile na 4S?? Bo ja z automatu nie mam działającej i nie wiem co zrobić? Mój 3GS też pare razy upadł, w 1/3 przypadków ekran pękł niestety :/

#1266 muggin90

muggin90
  • 4 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 11:42

Co do mojego iP4s... dostałem wczoraj od Regenersis nowy aparat. Ekran tak samo pożółkły i jeszcze wibracje brzęczą - świetnie! Poczekam chwilę i po świętach kolejna reklamacja.

#1267 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 grudnia 2011 - 13:34

A czy pożółkły ekran występuje tylko w białych iPhone?

#1268 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 13:49

Nie...nie masz na to wpływu. Po prostu więcej ludzi kupuje teraz białe iPhone'y i może więcej przypadków słyszysz o tym kolorze. Nie sugeruj się broń boże kolorem obudowy bo to nie ma absolutnie żadnego wpływu na ekran. No może jak popatrzysz na ekran to inaczej kontrastuje z obudową czarną i jasną.

#1269 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 14:11

Czytając od dłuższego czasu ten wątek stwierdzam, że mam niebywałe szczęście. Mam białego iPhone'a 4S i żadnych z wymienianych przez was problemów

#1270 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 14:25

@muggin90 Ile musiałeś czekać na nowy telefon?

#1271 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 15 grudnia 2011 - 15:08

Czytając od dłuższego czasu ten wątek stwierdzam, że mam niebywałe szczęście. Mam białego iPhone'a 4S i żadnych z wymienianych przez was problemów

Może faktycznie powinniśmy zgłaszać nasze 4s bez wad żeby zatrzeć to wrażenie.

#1272 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 grudnia 2011 - 15:10

mój też wydaje się bez żadnych opisywanych wad, pomoże ktoś z tą Pocztą Głosową Extra?

#1273 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 15:23

Witam,
u mnie wydawało się wszystko OK. do czasu jak zachciałem pogłośnić dzwonek.
guzik (+) chodzi zauważalnie gorzej. Duperel. nie serwisuje bo szkoda mi obecnie czasu.
Reszta super.
4S 32 GB biały:

iPhone 4S - Proffesional UNBOXING part 1 - YouTube
iPhone 4S - Proffesional UNBOXING part 2 - YouTube

#1274 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 grudnia 2011 - 17:37

To i ja zgłoszę - mój też nie ma żadnych wad! 32 GB Biały z dystrybucji T-Mobile, sam koniec listopada.

#1275 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 15 grudnia 2011 - 18:51

Novy nie ma czegos takiego jak dystrybucja t-mobile jest co najwyżej Polska dystrybucja :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych