Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1301 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 grudnia 2011 - 18:17

No właśnie dlatego mówię, że tak naprawdę póki nie położyłem 2 obok siebie to nawet nie wiedziałem bo nie odczuwałem dyskomfortu.

#1302 ronn

ronn
  • 41 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 18:23

Jednak nie w każdym modelu to wystepuje, swoj porównywałem z iP4 i u mnie biel jest biala a nie beżowa.

#1303 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 grudnia 2011 - 18:35

Mnie się trafił białas który nie ma żadnego z tych problemów. Tj. nie ma static noise, nie ma ryczącej wibracji, bateria działa w miarę, a wyświetlacz w porównaniu do iPhone 4 i iPoda 4g ma zimne barwy, a patrząc pod kątem to tamte mają żołtawy odcień ekranu. Z czego się cieszę bo chyba by mnie szlag trafił jakby telefon za 3k zł miał takie wady fabryczne

#1304 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 19:23

To dziwne bo do tej pory nie spotkałem sie z osoba która nie ma ciepłego wyświetlacza w 4s,prosił bym o zrobienie fotki obu telefonów obok siebie w folderze "zdjęcia" ciekawi mnie tło.

#1305 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 grudnia 2011 - 20:23

Mnie się trafił białas który nie ma żadnego z tych problemów. Tj. nie ma static noise, nie ma ryczącej wibracji, bateria działa w miarę, a wyświetlacz w porównaniu do iPhone 4 i iPoda 4g ma zimne barwy, a patrząc pod kątem to tamte mają żołtawy odcień ekranu.

Z czego się cieszę bo chyba by mnie szlag trafił jakby telefon za 3k zł miał takie wady fabryczne

też mnie ciekawi wstaw foto bo z tego co wiem wszystkie 4S mają ciepłą barwę, która wcale nie jest gorsza

#1306 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 grudnia 2011 - 01:07

Jeśli ktoś ma problem 'No Sim', zaleca się zrobić restore:

New iOS 5.0.1 Build 9A406 Intended to Fix 'No SIM Card' Errors on iPhone 4S - Mac Rumors

#1307 wilczek0

wilczek0
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 grudnia 2011 - 10:33

Mój 16GB 4S miał wszystkie podane objawy czyli "niewłaściwy sim", brak przełączania zakresów przy słabym 3G, częsty "search" zamiast operatora. Dodatkowo fundował mi częste i niespodziewane zamknięcia aplikacji oraz na deser brak sygnalizacji diodą. Ponieważ był "operatorski" odwiedziny serwisu "lubianego" na forum skończyły się wymianą na nowy.

#1308 sprytek

sprytek
  • 26 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 10:46

U mnie wgranie nowego softu nic nie pomogło. Dalej nie łapie zasięgu. :(

#1309 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 11:23

Czyli można przy wymianie zmienić sobie kolor??? Brałeś w sieci jakiejś czy przez Apple Store???

#1310 chylo

chylo
  • 34 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 11:25

Mój 16GB 4S miał wszystkie podane objawy czyli "niewłaściwy sim", brak przełączania zakresów przy słabym 3G, częsty "search" zamiast operatora. Dodatkowo fundował mi częste i niespodziewane zamknięcia aplikacji oraz na deser brak sygnalizacji diodą. Ponieważ był "operatorski" odwiedziny serwisu "lubianego" na forum skończyły się wymianą na nowy.

U jakiego operatora,ile czekałeś na wymianę,z nowym wymienionym nie masz żadnych problemów?

#1311 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 11:39

Co to jest ten brak sygnalizacji dioda?

#1312 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 17 grudnia 2011 - 11:46

brak sygnalizacji to nie wiem. Za to sygnalizacja diodą, tą przy aparacie. przychodzi wiadomość dioda mruga Czy ktoś ma dane co jeszcze nowy soft wprowadza oprócz korekty "no-sim" ??

#1313 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 grudnia 2011 - 12:24

U mnie wgranie nowego softu nic nie pomogło. Dalej nie łapie zasięgu. :(

A kiedy robiłeś restore? Apple wczoraj dodało ten update. Niektórzy twierdzą, że im to pomogło na problem z simem.

#1314 sprytek

sprytek
  • 26 postów

Napisano 17 grudnia 2011 - 12:45

Wgrywałem wczoraj wieczorem. Mam ten najnowszy który wydali. Ale 4S jak na chwile straci zasięg np: w windzie nie może ponownie go złapać. Tak miałem też przed zmianą softu. No i problem z baterią również pozostał. Procenty spadają bardzo szybko.

#1315 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 grudnia 2011 - 12:59

pytanie już padło ale ponowie, przy wymianie można zmienić kolor...? Raczej nie ale strasznie spodobał mi się biały :)

#1316 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 17 grudnia 2011 - 13:02

Ja na 5.0 5.0.1 i 5.1 beta nie mam zadnych problemow, jedynie czasami podczas rozmowy slysze lekko siebie, ale to tylko jak jest bardzo glosno na ulicy zauwazylem (albo ja glosniej mowie albo jakos mikrofon automatycznie moze robi sie czulszy i przebija?). Nie mam jak porownac ekranu z 3GS ale wydaje mi sie snieznobialy, chocby na pewno w porownaniu do bieli na iMacu jest snieznobialy. Zasieg jest ekstra (od kiedy zdjalem blokade PIN jeszcze lepszy - wyczytalem to gdzies zeby tak zrobic na zagranicznym forum, mam zamiast tego blokade telefonu). Nie ma static noise, jak stukam kolo obiektywu aparatu to slychac ze tam on sie porusza ale jak klade telefon na biurku to nie lata, musze naprawde mocno stukać.

#1317 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 grudnia 2011 - 15:10

Zrobię zdjęcie wyświetlaczom jak dobiorę się do aparatu :)

#1318 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 17 grudnia 2011 - 15:41

Ja jak wymieniałem to poprosiłem o zmianę koloru z czarnego na biały i taki dostałem.

#1319 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 grudnia 2011 - 19:05

Ja jak wymieniałem to poprosiłem o zmianę koloru z czarnego na biały i taki dostałem.

ale w Apple Store czy w T-Mobile itp...
Bo nie niem wtedy jak z pudełkiem, przecież pudełka nie wymienią a na pudełku jest oznaczenie

#1320 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 grudnia 2011 - 19:31

W czwartek wieczorem zgłosiłem, że mój 4S ma głośną wibrację. Dzisiaj wysłano nowego

#1321 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 grudnia 2011 - 20:05

W czwartek wieczorem zgłosiłem, że mój 4S ma głośną wibrację. Dzisiaj wysłano nowego

gdzie reklamowałeś? Ja swego 4S oddałem w poniedziałek do T-Mobile i zero wieści...

#1322 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 grudnia 2011 - 21:31

gdzie reklamowałeś? Ja swego 4S oddałem w poniedziałek do T-Mobile i zero wieści...

Kupowałem w Apple Store więc tam zgłosiłem. Obsługa wzorowa. Boję się jednak, że znowu przyjdzie z głośną wibracją. W takim wypadku nowy już przed świętami nie dojdzie. Kolega adam2142 miał szczęście i dostał dobrego.

W T-Mobile (w Orange zresztą też) sobie poczekasz niestety. Mi kiedyś (chyba zima 2008) w iP 3G zepsuł się ekran (świecił na biało, restore nic nie dawało). Oddałem do Orange i po 2 tygodniach odesłali bez naprawy. Tłumaczyli, że dowód zakupu nie jest kompletny. Niewiele mogłem zrobić, bo telefon był kupiony na Allegro. Teraz takie numery to chyba przeszłość, ale z tego co wiem, sieci komórkowe robią własne ekspertyzy.

#1323 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 17 grudnia 2011 - 21:34

Kupowałem w Apple Store więc tam zgłosiłem. Obsługa wzorowa. Boję się jednak, że znowu przyjdzie z głośną wibracją. W takim wypadku nowy już przed świętami nie dojdzie. Kolega adam2142 miał szczęście i dostał dobrego.

W T-Mobile (w Orange zresztą też) sobie poczekasz niestety. Mi kiedyś (chyba zima 2008) w iP 3G zepsuł się ekran (świecił na biało, restore nic nie dawało). Oddałem do Orange i po 2 tygodniach odesłali bez naprawy. Tłumaczyli, że dowód zakupu nie jest kompletny. Niewiele mogłem zrobić, bo telefon był kupiony na Allegro. Teraz takie numery to chyba przeszłość, ale z tego co wiem, sieci komórkowe robią własne ekspertyzy.

ja miałem niby FV. Patrze na stronie Apple po nr seryjnym (selfsolve.apple.com) i wczoraj pokazywało mojego iPhone, teraz wyskakuje że nie ma takiego numeru :). Dziwna sprawa...

#1324 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 18 grudnia 2011 - 10:48

Od środy mam swojego IP4S więc opiszę swoje pierwsze wrażenia. Pomijając problem z T-mobile, który opisałem w temacie 4S w T-mobile to z telefonu jestem zadowolony. Zaznaczam że po 3 letniej umowie wtedy z Erą przesiadłem się z IP3G więc przeskok w moim przypadku bardzo duży. Jednak nie podobało mi sie pudełko - porównując je z tym od 3G wyglada delikatnie mówiąc słabo:). Dalej jednak już jest coraz lepiej. Na pewno dużo bardziej odpowiada mi kształt 4 jak i 4S od 3. Te kanty pozwalają łatwiej utrzymac telefon jesli się nie ma euti, bo w przypadku 3G nie czułem do końca komfortu. Ekran to już w ogóle bajka, do tej pory nie widziałem jak nie ostry jest w 3G :), kiedy teraz sobie porównuje to po prostu masakra hehe. Szybkość jest nie do opisania, nie muszę czekać "wiekami" cokolwiek zrobię od razu się uruchamia - pieknie. Co do wad, które są opisywane odnosnie 4S to: Nie zauważyłem - static noise - gubienia zasięgu nie mam mimo że soft 5.0.1 - przełączanie się pomiędzy E a 3G tez nie stwarza problemu. Robi to szybko i sprawnie, raz może zauważyłem trochę dłuższe szukanie ale trwało to może 5 sekund i jak na razie był to jeden przypadek i miało to miejsce w Centrum Handlowym. - z Wifi też nie ma problemu - łapie net z różnych źródel i nie zrywa - rozmowy też nie sprawiają klopotu. Nie zanotowałem problemu ze zrywaniem połączenia czy np. cichym głosem rozmówcy lub nie słyszenia się z rozmówcą o czym czasami czytałem na forach. - Na początku jedynie miałem problem z uchwytem TOMTOM Car Kit bo podobnie jak w przypadku I4 nie działał ale problem rozwiązała podkładka filcowa jakie przykleja się pod krzesła, żeby nie rysowały np. paneli. Koszt 3zł - i car kit znów w użytku :) Jeżeli chodzi o mleczny ekran to jest prawdopodobieństwo że go mam, ale nie jestem pewien do konca bo nie widziałem nic do porównania. Jednak jeśli jednak jestem jego posiadaczem to na pewno mi nie przeszkadza. Podsumowując jestem bardzo zadowolony z przesiadki i póki co nie widzę problemów czy wad, ale tak jak napisalem na wstępie : jest to opinia osoby przesiadającej sie z IP3G - czyli z Poloneza do Audi ;)

#1325 Adamrz91

Adamrz91
  • 17 postów

Napisano 18 grudnia 2011 - 13:03

Mam swojego 4sa od 2 tygodni. Na razie wszystko idealnie, jestem bardzo zadowolony. Dokupiłem do niego bumper Vapor 4 ElementCase. O dziwo pasuje, ale niestety telefon jest z nim za duży. Przynajmniej w moim przekonaniu. Największe wrażenie zrobiły na mnie zdjęcia wykonane przez ten telefon, a także dźwięk z głośnika. Wcześniej miałem HTC Desire S, a jeszcze wcześniej Samsunga Wave 8500.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych