Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1276 chylo

chylo
  • 34 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 18:58

T-mobile ,44 tydzień produkcji, iPhone 4S i problem z wibracją. Bateria w miarę 13% bat.w użyciu 6h 5m,w gotowości 1 dzień 21h.Mam jeszcze problem tego typu.....Pierwszy sygnał nawiązania połączenia jest bardzo cichy ,ledwo słyszalny ale następne są ok.Wystepuje to bardzo często. Po Świętach zapier..... do T-mobile i oddaję do reklamacji bo już mnie zaczyna wkur.... A i czwórką nie miałem żadnych problemów. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wytrwałości bo mnie już trafia;))

#1277 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:31

Jak myślicie, chłopaki, jak przesiądę się z trzyletniego 3G ze straszną, zużytą baterią, to chyba nie poczuję, że 4S ma trochę gorszą od czwórki? : ) Jaram się!

#1278 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:31

Poczujesz ;)

#1279 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:37

To co, jest gorsza niż w 3G?

#1280 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 grudnia 2011 - 19:38

Mi 3G wytrzymywał do dwóch dni, obecnie mam 4S i jeden dzień to maks. Owszem więcej gram, bo w końcu to działa płynnie i szybko, plus powiadomienia.

#1281 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 20:39

Według mnie nie odczujesz. Trzyletni 3G ma na pewno skatowaną baterię więc nie odczujesz zbytniej różnicy bo 2 dni to bateria w 4s wytrzymuje (jeśli nie będziemy tłuc w gta 3 albo w jakąś inną bateriożerną grę) a 2 letni 3G trzymał właśnie z 1.5 - 2 dni :)

#1282 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 20:44

Wszystko zależy od tego jak go używasz

#1283 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 15 grudnia 2011 - 20:44

Miałem tak samo 3gs po latach trzyma super za to nowy 4s no cóż spodziewałem się lepszej baterii. oczywiście zaraz ktoś doda że procesor że grafika podwójna antena itp i żebym nie narzekał. Wiec nie narzekam ciesze się że wogóle mam w nim baterie :) co do sygnału gdy wybiorę nr pierwszy cichy po czym następne już głośne czasami tak sie dzieje

#1284 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 15 grudnia 2011 - 21:21

No, zobaczymy. Bo w tym momencie na mojej trójce posiedzę 2 godziny przez WiFi na fejsie czy Safari i już mam ostatnie procenty, przykładowo od przeczytania Waszych postów i zalogowania się spadło mi 14 procent, myślę mimo wszystko, że powinno być lepiej na 4S. W ogóle czuję, że mi zmasakruje mózg ten przeskok szybkości i wszystkiego, czym różni się 4S od 3G. Mało tego, ja nawet mojego telefonu nie mogę używać normalnie, dotyk nie działa na pionowej linii, przez co nie wstukuje mi się D i R w orientacji pionowej. Zmienianie na japońską klawiaturę i kopiowanie pojedynczych literek nie jest fascynujące. Nie działa przycisk home i cieszę się, że mam SBSettings i Cydię, bo bym został w jednym miejscu do naprawy, albo co aplikację wyłączałbym telefon. Poza tym bateria to tragedia, prędkość działania w tempie wozu z węglem i zawieszenie się. Walczę jak Polacy przy obronie poczty, więc zapominając już o wszystkich atutach 4Ski, będę mógł używać telefonu JAK CZŁOWIEK. Do tego doliczmy te wszystkie apgrejdy i to równa się klawej perspektywie na najbliższe miesiące. Koniec męczarni! PS. W trakcie pisania drugiego akapitu zjadło mi kolejne 12 procent baterii. Tak tragicznie w 4Sie nie może być! : ) Pozdrawiam! PS 2. Na pocieszenie dodam, że od czasu wysłania posta odświeżyłem forum, sprawdziłem tablicę na Facebooku i ubyło kolejne 25 procent. Yy, 27.

#1285 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2011 - 22:00

Czyli jak pisałem. Możesz być pewny że i z baterii będziesz zadowolony ;)

#1286 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 grudnia 2011 - 22:34

4S mi wytrzymal dzis 10h przy czym 70% tego czasu sie nim bawiłem ostro ;) i na koniec go zarzynalem zeby padł i żeby go naładować do setki

#1287 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 grudnia 2011 - 15:54

Dostałem swojego iPhone 4S wczoraj. Wszystko działa idealnie, brak static noise, cichutka wibracja. Ale jestem zmartwiony baterią ... po pełnym naładowaniu (ładowany pierwszy raz) przez noc spadło 10% ! (wszystko wyłączone:lokalizacja,wifi,wszystkie aplikacje z MT, została sama sieć). Podobno bateria po tygodniu się ma "rozruszać"... zobaczymy. A jak u was było na początku w porównaniu do tego jak jest teraz?

#1288 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:00

A ja z innej beczki,bawicie sie siri?jaki akcent macie ustawiony? Ossobiscie wydaje mi sie ze najlepiej polski akcent wylapuje brytyjski akcent....

#1289 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:15

podobno jest już nowy soft 5.0.1 czyli taki sam nr. jestem w pracy i niemego tego sprawdzić czy ktoś już pobierał ??

#1290 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:19

podobno jest już nowy soft 5.0.1 czyli taki sam nr. jestem w pracy i niemego tego sprawdzić czy ktoś już pobierał ??

Tak wczoraj pojawił się nowy soft. Dotychczasowa wersja 5.0.1 to 9A405 a ta która pojawiła się wczoraj oznaczona jest jako 9A406

#1291 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:21

Tak wczoraj pojawił się nowy soft. Dotychczasowa wersja 5.0.1 to 9A405 a ta która pojawiła się wczoraj oznaczona jest jako 9A406

jakieś zmiany ???

#1292 soczekpl

soczekpl
  • 3 289 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:31

Nie da się tego softu pobrać mając 5.0.1. Trzeba robić restore Zamówiłem wczoraj kuriera w Apple Store do wymiany. Przysłali mi dzisiaj info, że nowy zostanie wysłany w ciągu 1-3 dni od dzisiaj, czyli przed świętami dojdzie.

#1293 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:37

Właśnie przeczytałem, że w Brazylii ze względu na wysoki podatek ceny iPhone'a 4s są miażdżące. Za model 64GB trzeba dać 1830 $. Okazuje się, że jest gdzieś na świecie drożej niż u nas :D

#1294 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:46

Właśnie przeczytałem, że w Brazylii ze względu na wysoki podatek ceny iPhone'a 4s są miażdżące. Za model 64GB trzeba dać 1830 $. Okazuje się, że jest gdzieś na świecie drożej niż u nas :D

Choć tym mnie pocieszyłeś. Już myślałem, że ten dzień nigdy nie nadejdzie... :P

#1295 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:46

i co myślcie? dobry wynik czy nie?

[IMG][IMG]http://images46.fotosik.pl/1227/273ac67c8bd4b0bamed.jpg[/IMG][/IMG]

#1296 mariusznicpon

mariusznicpon
  • 149 postów
  • SkądElblag, Poland

Napisano 16 grudnia 2011 - 16:48

Postanowiłem opisać moje przeboje z 4s, pierwszą sztukę którą zamówiłem miała problem static noise, w związku z tym poprosiłem o wymianę, druga sztuka którą otrzymałem nie miała problemu ze static noise ale miała kropkę na soczewce aparatu od środka (wyglądała jakby był brak powłoki od anty refleksu) i miała różowy odcień wyświetlacza. Postanowiłem że wymienię i ten model, do trzech razy sztuka. Tym razem wziąłem białego iPhona, według mnie wygląda ładniej niż czarny, wszystko wyglądało ok, brak kropek na soczewce, brak static noise i bardzo się cieszyłem do czasu kiedy ktoś do mnie zadzwonił i usłyszałem "ryczącą" wibracje :-( po ściśnięciu iPhona jej nie słychać. I co tu zrobić? aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej wersji.

#1297 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 grudnia 2011 - 17:00

Dostałem swojego iPhone 4S wczoraj. Wszystko działa idealnie, brak static noise, cichutka wibracja. Ale jestem zmartwiony baterią ... po pełnym naładowaniu (ładowany pierwszy raz) przez noc spadło 10% ! (wszystko wyłączone:lokalizacja,wifi,wszystkie aplikacje z MT, została sama sieć). Podobno bateria po tygodniu się ma "rozruszać"... zobaczymy. A jak u was było na początku w porównaniu do tego jak jest teraz?

Szkoda że mi nikt nie odpowiedział ...

#1298 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 17:39

i co myślcie? dobry wynik czy nie?

[IMG][IMG]http://images46.fotosik.pl/1227/273ac67c8bd4b0bamed.jpg[/IMG][/IMG]

nie wiadomo
w użyciu Iphone również liczy czas w którym bawisz sie pulpitami np. patrzysz jak ładnie płynnie się wszystko porusza,również w użyciu liczy się pisanie smsów,dzwonienie,oglądanie opcji.Ale również w użyciu oznacza czas w którym np. grasz w GTAIII
Nie muszę dodawać że oglądanie opcji ma zupełnie inny wpływ na baterie niż gra w gry?

Szkoda że mi nikt nie odpowiedział ...

pisali ludzie w temacie.

podobno po 2 tygodniach bateria trzyma lepiej.Musi się uformować, ogólnie na początku spada po 10-15% w nocy,później średnio 2% ale mógłby ktoś wpaść i podzielić się informacją na temat ustawień lokalizacji któremu bateria schodzi 2% w ciągu nocy.

#1299 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 grudnia 2011 - 17:44

Do tej pory byłem pewien, że mam egzemplarz idealny. Jednak coś mnie wzięło i porównałem sobie ekran z 3Gsem, jest jakby lekko przytłumiony i zażółcony - przy jasnym, np menu itd. Zastanawiam się co robić, co o tym myślicie? Może poczekać trochę aż iPhone'y zrobi się trochę starszy i szybko mi wymienią? Może przesadzam? Niestety nakleiłem już folię...

#1300 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 16 grudnia 2011 - 17:49

Do tej pory byłem pewien, że mam egzemplarz idealny. Jednak coś mnie wzięło i porównałem sobie ekran z 3Gsem, jest jakby lekko przytłumiony i zażółcony - przy jasnym, np menu itd. Zastanawiam się co robić, co o tym myślicie? Może poczekać trochę aż iPhone'y zrobi się trochę starszy i szybko mi wymienią? Może przesadzam? Niestety nakleiłem już folię...

To normalne we wszystkich 4S,wymienią jak by były żółte zacieki tzw Light Bleeding,jednak nieco cieplejsza barwa wyświetlacza to zaleta/wada(niepotrzebne skreślić) wszystkich 4S.
Wiele osób będzie twierdziło że ma idealny biały jednak tak nie jest wystarczy wejść np. w "Zdjęcia" by zobaczyć że tło nie jest idealnie perłowo białe.
Już się przyzwyczaiłem,myślę że lepszy kontrast,zimne barwy też nie są dobre.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych