Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wra偶enia

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1201 elemik

elemik
  • 51 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:15

Witam! 4s mam od kilku dni (nowy z apple store). Dzisiaj pierwszy raz uzywalem facetime i jakosc samej rozmowy (po wifi) byla rewelacyjna, ale po jej zakonczeniu telefon sie zawiesil na okolo 20 sec. Po drugiej rozmowie sytuacja wygladala identycznie. Przycisk home zupelnie nie reagowal, dopiero po tych kilkudziesieciu sekundach. Czy ktos spotkal sie z podobna sytuacja?

#1202 Go艣膰_blues55_*

Go艣膰_blues55_*

Napisano 12 grudnia 2011 - 22:23

Mi te偶 si臋 to zdarza艂o. Trzeba poczeka膰 na aktualizacj臋 softu.

#1203 elemik

elemik
  • 51 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 11:39

Mi te偶 si臋 to zdarza艂o. Trzeba poczeka膰 na aktualizacj臋 softu.

Dzi臋ki za odpowied藕.

#1204 styku

styku
  • 17 post贸w

Napisano 13 grudnia 2011 - 21:41

troche pogrzeba艂em ale nie widze nic o tym na temat ip4s, czy po pierwszym z艂膮czeniu telefonu mo偶na tak poprostu doj艣膰 do jego funkcji bez karty sim w 艣rodku?? czy jednak tylko po w艂o偶eniu mo偶na przej艣膰 rejestracje, i zabawe samym telefonem bez sieci... pytam bo micro sim odbiore dopiero za kilka dni...

#1205 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 13 grudnia 2011 - 21:45

troche pogrzeba艂em ale nie widze nic o tym na temat ip4s, czy po pierwszym z艂膮czeniu telefonu mo偶na tak poprostu doj艣膰 do jego funkcji bez karty sim w 艣rodku?? czy jednak tylko po w艂o偶eniu mo偶na przej艣膰 rejestracje, i zabawe samym telefonem bez sieci... pytam bo micro sim odbiore dopiero za kilka dni...

bez karty nie uruchomisz...

#1206 crash5

crash5
  • 405 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:30

bez karty nie uruchomisz...

Ja te偶 mam pytanko. Czy jak w艂o偶臋 kart臋 kt贸r膮 u偶ywa艂em w iPhone do wrze艣nia tego roku a potem by艂a w adapterze w nokii i b臋dzie a偶 do otrzymania nowego iPhone to czy jak w艂o偶臋 do nowego 4S to odczyta tak膮 kart臋? Mo偶e to jest 艣mieszne pytanie , ale wol臋 wiedzie膰 ni偶 si臋 potem rozczarowa膰.

---------- Wpis dodano o 22:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:18 ----------

Chodzi o to czy iPek nie b臋dzie wo艂a艂 o aktywacj臋 czy co艣.

#1207 porschak240

porschak240
  • 112 post贸w

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:31

Odczyta.

#1208 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 22:49

Moja 4 "eska" nie ma mniejszych problem贸w. Narzekam jednak na bateri臋, cho膰 mog艂o by膰 gorzej (jak my艣licie ??? ) :
Do艂膮czona grafika
No i druga wada baardzo detaliczna to lekko przesuwaj膮cy si臋 przycisk power. Jak postukam lekko iPhone to slycha膰 leciutkie obijanie si臋 tego przycisku( nie przylega idealnie do 艣cianek).

#1209 matmil

matmil
  • 56 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:33

Na razie jestem zadowolony z tego telefonu. Spostrze偶enia b臋d膮 odnosi膰 si臋 do Samsunga S8500 +ca艂kiem dobrze si臋 dzwoni (wyra藕nie s艂ycha膰 mnie jak i rozm贸wc贸w) +rozbudowane kontakty +imessage dzia艂a bez zarzut贸w +w ko艅cu mam funkcjonalne mapy google +super przegl膮darka internetowa. mobilne safari jest piekielnie szybkie w por贸wnaniu do dolphin browser +funkcje muzyczne tak samo bogate jak w ipodzie -niewygodnie si臋 trzyma, apple powinno wr贸ci膰 to kszta艂tu mydelniczki -ca艂y czas przeszkadza mi szklana obudowa. mimo 偶e telefon jest ubezpieczony to niezbyt mi to pasuje maj膮c na uwadze 偶e samsung lata艂 po samochodzie i odbija艂 si臋 od wszystkiego co mo偶na w samochodzie znale藕膰, a dzia艂a idealnie -brak fizycznego klawisza aparatu. robienie zdj臋膰 plusikiem nie jest nazbyt wygodne -nagrane filmy wideo pojawiaj膮 si臋 w zdj臋ciach. dziwna polityka. wideo to wideo. -na razie nie doszed艂em do tego jak mog臋 przerzuca膰 pojedyncze pliki do chmury -s艂abiutka bateria. telefon dzie艅 w dzie艅 pod艂膮czony do 艂adowania. s8500 wytrzymywa艂 czasem po kilka dni spokojnie.

#1210 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:41

Ja musz臋 tutaj napisa膰 co艣 wa偶nego. Przed chwila wchodz膮c w aplikacje facebook i naciskaj膮c strzalk臋 w lewo(powr贸t) po kilku stukni臋ciach wyrzuca艂o mnie z aplikacji. Nast臋pnie po wej艣ciu ponownie znowu by艂o to samo. Denerwuj臋 si臋 bo w moim ip4 tak nigdy nie by艂o. Nie wywalalo mnie z aplikacji. Te偶 tak czasami macie?

#1211 aquatarion

aquatarion
  • 962 post贸w
  • Sk膮dZabrze

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:44

ja na 3G tak mam ... i nie tylko FB :P

#1212 Qper

Qper
  • 195 post贸w

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:45

To problem z aplikacj膮 lub systemem. Ja dzisiaj dosta艂em ju偶 swoj膮 4 szt. iPhone 4S - dobrze z艂o偶ony, nic nie odpada, wibra dzia艂a jak nale偶y, ekran idealny w por贸wnaniu z poprzednimi 偶贸艂tymi i co? i zauwa偶y艂em problem pt. static noise. Krew mnie zalewa ale jutro dzwoni臋 i definitywnie zwracam ten model. Nie wiem co mnie podkusi艂o ale mog艂em zosta膰 przy iPhone 4...

#1213 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 13 grudnia 2011 - 23:56

Na razie jestem zadowolony z tego telefonu. Spostrze偶enia b臋d膮 odnosi膰 si臋 do Samsunga S8500

+ca艂kiem dobrze si臋 dzwoni (wyra藕nie s艂ycha膰 mnie jak i rozm贸wc贸w)
+rozbudowane kontakty
+imessage dzia艂a bez zarzut贸w
+w ko艅cu mam funkcjonalne mapy google
+super przegl膮darka internetowa. mobilne safari jest piekielnie szybkie w por贸wnaniu do dolphin browser
+funkcje muzyczne tak samo bogate jak w ipodzie

-niewygodnie si臋 trzyma, apple powinno wr贸ci膰 to kszta艂tu mydelniczki
-ca艂y czas przeszkadza mi szklana obudowa. mimo 偶e telefon jest ubezpieczony to niezbyt mi to pasuje maj膮c na uwadze 偶e samsung lata艂 po samochodzie i odbija艂 si臋 od wszystkiego co mo偶na w samochodzie znale藕膰, a dzia艂a idealnie
-brak fizycznego klawisza aparatu. robienie zdj臋膰 plusikiem nie jest nazbyt wygodne
-nagrane filmy wideo pojawiaj膮 si臋 w zdj臋ciach. dziwna polityka. wideo to wideo.
-na razie nie doszed艂em do tego jak mog臋 przerzuca膰 pojedyncze pliki do chmury
-s艂abiutka bateria. telefon dzie艅 w dzie艅 pod艂膮czony do 艂adowania. s8500 wytrzymywa艂 czasem po kilka dni spokojnie.

Na Twoje zastrze偶enia dotycz膮ce ewentualnego uszkodzenia telefonu oraz niewygodnego trzymania jest jedna recepta - bumper. Na 4s wypr贸bowa艂em kilkana艣cie i w ko艅cu zosta艂em przy tym od Puro. Jest bardzo g艂adki, leciutki i mi艂y w dotyku. Lepiej si臋 trzyma, lepiej pisze i nie musze si臋 matwic o uszkodzenia.

#1214 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 14 grudnia 2011 - 00:43

No i druga wada baardzo detaliczna to lekko przesuwaj膮cy si臋 przycisk power. Jak postukam lekko iPhone to slycha膰 leciutkie obijanie si臋 tego przycisku( nie przylega idealnie do 艣cianek).

To obijanie to nie Tw贸j power a stabilizacja o ile pami臋tam, czy co艣 w tym stylu. Ka偶dy 4 i 4s to ma, przy czym w 4s s艂ycha膰 to troch臋 bardziej.

@mirko - jak Twoim zdaniem bumper zabezpiecza iP?

#1215 tryt

tryt
  • 628 post贸w

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:04

To obijanie to nie Tw贸j power a stabilizacja o ile pami臋tam, czy co艣 w tym stylu. Ka偶dy 4 i 4s to ma, przy czym w 4s s艂ycha膰 to troch臋 bardziej.

Stabilizacja jest programowa. Obijaj膮 si臋 soczewki, je艣li ju偶, cho膰 r贸wnie dobrze mo偶e si臋 rusza膰 przycisk. To cz臋sta przypad艂o艣膰, podobnie jak ruszaj膮ce si臋 przyciski g艂o艣no艣ci.

#1216 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:29

@mirko - jak Twoim zdaniem bumper zabezpiecza iP?

Dwojako. Po pierwsze chroni ramk臋 przed rysowaniem, po drugie chroni prz贸d i ty艂 gdy k艂adziesz ip na stole, nie m贸wi膮c o upadku - wtedy masz praktycznie gwarancj臋, 偶e nic si臋 nie stanie.

#1217 The Player

The Player
  • 21 post贸w
  • Sk膮dCzysta

Napisano 14 grudnia 2011 - 01:56

Panowie i panie, przeczyta艂em ca艂y w膮tek, poniewa偶 zastanawiam si臋 nad zakupem 4S, ale mam pewne obawy, podsumowuj膮c w膮tek wyst臋puj膮 problemy najcz臋艣ciej z: - static noise - "偶贸艂ty" ekran - wibracja - s艂aba bateria - znikaj膮cy zasi臋g (problem z kart膮 SIM) Wiadomo kiedy b臋dzie nowy soft? I czy na pewno to wszystko da rad臋 usun膮膰? PS. 呕eby korzysta膰 z Iphona trzeba mie膰 "normaln膮" kart臋 SIM (tak膮 jak mam np. w N95) czy trzeba wyrobi膰 jak膮艣 specjaln膮 do IP4S micro?

#1218 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 14 grudnia 2011 - 02:02

Panowie i panie, przeczyta艂em ca艂y w膮tek, poniewa偶 zastanawiam si臋 nad zakupem 4S, ale mam pewne obawy, podsumowuj膮c w膮tek wyst臋puj膮 problemy najcz臋艣ciej z:

- static noise
- "偶贸艂ty" ekran
- wibracja
- s艂aba bateria
- znikaj膮cy zasi臋g (problem z kart膮 SIM)

Wiadomo kiedy b臋dzie nowy soft? I czy na pewno to wszystko da rad臋 usun膮膰?

PS. 呕eby korzysta膰 z Iphona trzeba mie膰 "normaln膮" kart臋 SIM (tak膮 jak mam np. w N95) czy trzeba wyrobi膰 jak膮艣 specjaln膮 do IP4S micro?

Trzeba micro sim. Nowy soft nie wiadomo kiedy b臋dzie, do tego w obu betach wygl膮da na to, 偶e jeszcze niczego nie poprawiono.

#1219 czaku

czaku
  • 285 post贸w
  • Sk膮dLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 09:56

Panowie i panie, przeczyta艂em ca艂y w膮tek, poniewa偶 zastanawiam si臋 nad zakupem 4S, ale mam pewne obawy, podsumowuj膮c w膮tek wyst臋puj膮 problemy najcz臋艣ciej z:

- static noise
- "偶贸艂ty" ekran
- wibracja
- s艂aba bateria
- znikaj膮cy zasi臋g (problem z kart膮 SIM)

Wiadomo kiedy b臋dzie nowy soft? I czy na pewno to wszystko da rad臋 usun膮膰?

PS. 呕eby korzysta膰 z Iphona trzeba mie膰 "normaln膮" kart臋 SIM (tak膮 jak mam np. w N95) czy trzeba wyrobi膰 jak膮艣 specjaln膮 do IP4S micro?

Trzymajta kciuki 偶eby w moim powy偶sze 5 opcji jak i jakie艣 dodatkowe nie wysz艂o ;)))

#1220 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:04

Kurcze jak czytam te opinie, 偶e ludzie maj膮 tyle problem贸w ze swoim 4s i wymieniaj膮 go po 3 i nawet 4 razy to wydaje mi si臋, 偶e mam mega szcz臋艣cie, 偶e trafi艂em na idealny egzemplarz. U mnie zero problem贸w z wy偶ej wymienionymi wadami :)

#1221 czaku

czaku
  • 285 post贸w
  • Sk膮dLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:06

A gdzie kupi艂e艣 tego swojego dok艂adnie? :) i kiedy?

#1222 FishBB

FishBB
  • 1聽244 post贸w
  • Sk膮dPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:19

u mnie tak samo 0 problem贸w. Jedynie wibracja jest 'inna' ni偶 w czw贸rce. A czy gorsza? po prostu mocniej wibruje. Zastanawiam si臋 nad zmian膮 na 64GB ale chyba odpuszcze bo trafi艂 mi si臋 idealny egzemplarz, a nie wiadomo czy tak samo trafi艂bym z 64GB.

#1223 czaku

czaku
  • 285 post贸w
  • Sk膮dLondyn, UK

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:26

To dowiem si臋 gdzie kupili艣cie te 4S bez problem贸w? :)

#1224 ronn

ronn
  • 41 post贸w

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:36

Kurcze jak czytam te opinie, 偶e ludzie maj膮 tyle problem贸w ze swoim 4s i wymieniaj膮 go po 3 i nawet 4 razy to wydaje mi si臋, 偶e mam mega szcz臋艣cie, 偶e trafi艂em na idealny egzemplarz. U mnie zero problem贸w z wy偶ej wymienionymi wadami :)

U mnie tak samo, zadnych wad z w/w , wyswietlacz idealnie bia艂y, nawet jasniejaszy w porownaniu z iP4, staticnoise nie uda艂o mi sie wychwyci膰, wibracja? 偶adnego brz臋czenia, z zasiegiem rownie偶 nie bylo problem贸w. Przez tydzie艅 telefon pracowa艂 na starej karcie simplusa, kt贸ra docina艂em sam a tearaz jak ju偶 jak wymieni艂em, dzia艂a na oryginalnej micro.
Moj zosta艂 zakupiony a Apple Online Store Polska, dosta艂em go 30 listopada.

#1225 FishBB

FishBB
  • 1聽244 post贸w
  • Sk膮dPOLAND

Napisano 14 grudnia 2011 - 10:49

Ja dostalem z angielskiego Orange.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych