Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#1026 ronn

ronn
  • 41 posts

Posted 02 December 2011 - 15:53

raczej ustawione masz tak
Ustawienia/powiadomienia/wiadomości/powtarzaj alarm

Źle mnie zrozumialeś:) Nie chodziło mi ze po kilku minutach iP powiadamia cie sygnałem o nieodczytanej wiadomości, tylko o to że pierwsze sekundy dzwonka tak jaby powatrzaja się /nakładają na siebie, gdzieś czytałem o tym problemie w tym wątku ale niechce mi się kopać zeby zacytować :P

#1027 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 December 2011 - 17:24

W porównaniu do 3G ,IP4S na plus wg mnie.

---------- Wpis dodano o 14:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:11 ----------

Pytanie do użytkowników ip4 którzy mają też ip4s
Cz ip4s ma głośniejszy głośnik zewnętrzny od ip4??

Wg. mnie minimalnie i jakościowo lepiej.

#1028 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2011 - 18:19

A ja wypowiem się w kwestii dotyczącej Bluetooth. Zastanawiam się czemu tak na niego naskakujecie, czemu Apple nie udostępni tego połączenia - otóż pomyślcie, po co komu bluetooth : - Słuchawka BT - działa na iPhonie również - Zestaw głośnomówiący w aucie - również iPhone ma plus - Przesyłanie muzyki ściągniętej z internetu - tutaj wg. Was iPhone ma minus, bo to o tą funkcję Wam wszystkim chodzi, lecz nikt nie chce się przyznać, Apple nie udostępniło, nie udostępnia i nie udostępni takiej opcji z uwagi na iTunes Store.

#1029 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 02 December 2011 - 19:58

Przesyłanie muzyki ściągniętej z internetu - tutaj wg. Was iPhone ma minus, bo to o tą funkcję Wam wszystkim chodzi, lecz nikt nie chce się przyznać, Apple nie udostępniło, nie udostępnia i nie udostępni takiej opcji z uwagi na iTunes Store.

Uważam, ze kto chce być piratem - ten będzie. Nie ma nic do rzeczy czy BT będzie czy go nie będzie. Jeżeli ktoś sobie ściągnie nielegalna muzykę - bez problemu prześle ja przez iTunes - nie ma tam wskaźnika nieuczciwości.
Przesyłanie muzyki przez BT - to chyba dobre dla khem... młodzieży... średnio-zaawansowanej-technologicznie.

#1030 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 December 2011 - 22:51

Wszyscy moi znajomi do dziś dziwią się "iPhone nie ma bluetootha?", na co ja mówię - ma, ale nie z funkcją piractwa - nikt nie rozumie.

#1031 matmil

matmil
  • 56 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 00:45

Aż się zarejestrowałem żeby odpisać jakieś bzdury jakie wypisują tu niektóre osoby. Możliwość normalnego użytkowania technologii bluetooth umożliwiałaby przesyłanie plików bezpośrednio z telefonu na inne urządzenie takie jak telefon, komputer gdy nie mamy dostępu do internetu. Kiedy go nie ma i dodatkowo przecież nie każdy człowiek musi mieć na podorędziu kabel USB z wtykiem Apple iPhone jest zamkniętym pudełkiem do którego nic nie można włożyć lub z niego wyjąć. Zarzut z przesyłaniem piosenek przez bluetooth jest co najmniej śmieszny. Kto wrzucałby tak utwory na telefon jeżeli może ściągnąć tony muzyki z sieci lub zgrać od kolegi pirata i dodać je do biblioteki iTunes a potem synchronizować telefon, a przy okazji poprawią mu się tagi, doda się okładka i może swobodnie zarządzać zasobami. PS. Nie wiem jak można nie rozumieć że ktoś nie ma ochoty trzymać swoich prywatnych materiałów na obcych serwerach na których działanie i zabezpieczenia nie ma żadnego wpływu. No ale wiadomo, eksperci stwierdzają że iCloud jest bezpieczniejszy niż 90% sieci domowych ;)

#1032 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 03 December 2011 - 00:59

http://www.google.pl...IeqIKTw&cad=rjt
Bump. Świetny do przesyłania plików przez Bluetooth

#1033 laipuc

laipuc
  • 97 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 09:38

ja się włączę... dlaczego w 4s nie ma możliwości wyłączenia opcji 3g ? w poprzednich modelach było.. mam słaby zasięg w 3g i wkurza mnie to już ;/ sorry jeśli temat był poruszony - nie chciało mi się wertować 104 stron tematu ;]

#1034 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 03 December 2011 - 10:04

No ale wiadomo, eksperci stwierdzają że iCloud jest bezpieczniejszy niż 90% sieci domowych ;)

Widze ze nawiązujesz do mnie,a czemu Ty na sile szukasz dziury w całym,co masz tak prywatnego na tych zdjeciach ze przeszkadza Ci icloud,ktorego serwery sa nie wiadomo gdzie,chodzisz po domu i swoj dobytek fotografujesz?ja cenie prywatnosc ale wiem ze icloud i tak jest mozliwie najbezpieczniejszym srodkiem,zreszta sa napewno osoby ktore zdecydowanie bardziej sobie cenia prywatnosc bo sa osoba publiczna,lub maja kontakty czy zdjecia ktore zdecydowanie bardziej nie powinny wyplynac do internetu niz to co Ty synchronizujesz a i tak ufaja funkcji icloud,Twoje podejscie jest bynajmniej staroswieckie i zyjesz w czasach pierwszych telefonow z BT,i tak jak pisalem nie stac na Mercedesa klasy S to nie kupuj,a jak masz to zacznij to akceptowac bo w tej sprawie nic sie nie zmieni.

#1035 ronn

ronn
  • 41 posts

Posted 03 December 2011 - 10:27

ja się włączę... dlaczego w 4s nie ma możliwości wyłączenia opcji 3g ? w poprzednich modelach było.. mam słaby zasięg w 3g i wkurza mnie to już ;/ sorry jeśli temat był poruszony - nie chciało mi się wertować 104 stron tematu ;]

Ustawienia-> Ogólne-> Sieć-> Dane sieci kom. i tam masz włącz/wyłącz

#1036 rybulek

rybulek
  • 87 posts

Posted 03 December 2011 - 10:43

tym wyłączysz tylko dane komórkowe a nie 3G, telefon i tak będzie używał nadajników 3G na tą chwilę nie ma możliwości wyłączenia 3G w 4S

#1037 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 03 December 2011 - 10:55

Widze ze nawiązujesz do mnie,a czemu Ty na sile szukasz dziury w całym,co masz tak prywatnego na tych zdjeciach ze przeszkadza Ci icloud,ktorego serwery sa nie wiadomo gdzie,chodzisz po domu i swoj dobytek fotografujesz?ja cenie prywatnosc ale wiem ze icloud i tak jest mozliwie najbezpieczniejszym srodkiem,zreszta sa napewno osoby ktore zdecydowanie bardziej sobie cenia prywatnosc bo sa osoba publiczna,lub maja kontakty czy zdjecia ktore zdecydowanie bardziej nie powinny wyplynac do internetu niz to co Ty synchronizujesz a i tak ufaja funkcji icloud,Twoje podejscie jest bynajmniej staroswieckie i zyjesz w czasach pierwszych telefonow z BT,i tak jak pisalem nie stac na Mercedesa klasy S to nie kupuj,a jak masz to zacznij to akceptowac bo w tej sprawie nic sie nie zmieni.

Zagalopowujesz się... Nie odbieraj innym prawa do ich zdania. Porównanie iPhone do Mercedesa nie jest bynajmniej (tak, tego słowa nie używamy jako "przynajmniej") rozsądne bo nie sądzisz chyba, że iPhone to jakiś luksus, prawda? Sorry. Co do Bluetooth to trzeba być ignorantem, aby nie zauważyć jego braku. Nikt nie mówi o piraceniu. Wystarczy pracować w dużym przeszklonym biurowcu, aby zamiast 3G mieć EDGE'a, wtedy wysłanie 3MB zdjęcia w krotkim czasie graniczy z cudem.

Kolejna sprawa to prywatność. Dla mnie to sprawa najważniejsza. Wiadomości, zdjęcia i inne elementy, które opisują mnie niezawodowo to największy skarb i tez nie synchronizuję tego iCloud. Także proszę Cię o trochę pokory i szacunku do wyrażania opinii przez innych.

Pozdrawiam,
Łukasz

#1038 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 11:47

Dostałem wczoraj iP4S na testy no i nie jestem Zaskoczony. Bateria: 2dni za czuwaniu i max 6h uzytkowania. Szybko się nagrzewa. Nie ma Static Noise ale! Jak naciskam ikonkę mikrofonu przy wyszukiwarce albo coś w tym wtylu to czasami robi się za 2 sek czarny ekran i potem nie wie co się dzieje. Czasami jak schodzę do piwnicy i tak nie mam zasięgu WiFi i jak wracam na górę to niby wyłapuje zasięg, ale jest napisane "Brak połączenia z internetem"...Jeżeli chodzi o gry i płynność nie ma aż takiej dominującej przewagi nad iP4

#1039 woojtekn

woojtekn
  • 96 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 03 December 2011 - 13:01

Adam największą przepaść w grach w wydajności pomiędzy 4 a 4s widać w RR2. Przeciez na 4 to wręcz slide show... Nie wiem jak ma się sprawa w Infinity Blade 2 ale przypuszczam, że różnica będzie podobna.

#1040 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 13:47

Adam największą przepaść w grach w wydajności pomiędzy 4 a 4s widać w RR2. Przeciez na 4 to wręcz slide show... Nie wiem jak ma się sprawa w Infinity Blade 2 ale przypuszczam, że różnica będzie podobna.

W modern combat 3 nawet graficznie jest różnica, nie wspominając on efektach oraz płynności.

Ludzie naprawde przyczepiliście się do bluetootha! Tak jak kiedyś do opcji "kopiuj, wklej" - zawsze będzie jakieś "ale" dla niektórych ludzi, którzy wprost uwielbiają sie spierać na forum, pisać mnóstwo wad iPhone'a itd. Potem jednak jak wyłączycie MA jesteście szczęśliwi, że macie iPhone a nie jakiegoś samsunga, który ma te najważniejszą funkcję w smartfonach jaka jest złoty, magiczny i potrzebny światu bluetooth.

#1041 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 03 December 2011 - 15:04

A ja mam takie pytanie. W poniedziałek oddaje ip4S na gwarancje do t-mobile bo wibracja brzeczy. Wiecie czy wymieniają iPhone na nowy czy naprawiaja bo kupiłem droga folie i szkoda stracić 70zl jak wymieniają na nowy

#1042 matmil

matmil
  • 56 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 16:24

W modern combat 3 nawet graficznie jest różnica, nie wspominając on efektach oraz płynności.

Ludzie naprawde przyczepiliście się do bluetootha! Tak jak kiedyś do opcji "kopiuj, wklej" - zawsze będzie jakieś "ale" dla niektórych ludzi, którzy wprost uwielbiają sie spierać na forum, pisać mnóstwo wad iPhone'a itd. Potem jednak jak wyłączycie MA jesteście szczęśliwi, że macie iPhone a nie jakiegoś samsunga, który ma te najważniejszą funkcję w smartfonach jaka jest złoty, magiczny i potrzebny światu bluetooth.

Są też ludzie którzy uważają że dyskusja o błędach i wadach przedmiotów z logo Apple jest równe z głoszeniem herezji w średniowieczu. Dopóki te rzeczy nie będą idealne (a jak wiadomo nic nie jest doskonałe) nikt nie przestanie "pisać mnóstwo wad iPhone'a" iPoda itd. Problem tylko w tym że ludzie którzy tak uważają walczą słownie z wytykającymi wady w dziwny sposób, podając bezsensowne argumenty bluetooth - piractwo, mercedes s-klasse - nie stać, nie kupuj. Robią to zamiast po prostu napisać że dla nich brak wykorzystania pełnych możliwości bluetooth to dla nich nie problem bo używają go np. tylko do parowania telefonu ze słuchawką.

Sam zastanawiam się nad zakupem iPhone'a 4s bo jestem ciekaw systemu iOS ale w obliczu tych problemów które doskwierają temu telefonowi myślę nad jego poprzednikiem którego nie dotyczą problemy typu static noise, dziwne wibracje, ciepłe barwa wyświetlacza.

#1043 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 03 December 2011 - 17:57

Moze i racja ponioslo mnie za co przepraszam,ale nosi mnie jak ktos wypisuje takie bzdury :),jednak z drugiej strony masz racje ludzie maja prawo do wlasnego zdania,przy swoim porownaniu do mercedesa pozostane bo wydaje mi sie ono odpowiednie do placzu jaki widze na tym forum. Ciag dalszej dyskusji sobie odpuszcze. Pozdrawiam.

#1044 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 December 2011 - 18:41

A ja mam takie pytanie. W poniedziałek oddaje ip4S na gwarancje do t-mobile bo wibracja brzeczy. Wiecie czy wymieniają iPhone na nowy czy naprawiaja bo kupiłem droga folie i szkoda stracić 70zl jak wymieniają na nowy

Raczej w przypadku zasadności zgłoszenia wymieniają na nowy egz.

#1045 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 03 December 2011 - 19:20

Sam zastanawiam się nad zakupem iPhone'a 4s bo jestem ciekaw systemu iOS ale w obliczu tych problemów które doskwierają temu telefonowi myślę nad jego poprzednikiem którego nie dotyczą problemy typu static noise, dziwne wibracje, ciepłe barwa wyświetlacza.

Pomyśl przez chwilę, usiądź i oblicz sobie: ile zostało sprzedanych iP4s, a ile ludzi ma problem (z 1000, 2000?), toż to znikomy procent, trafi na Ciebie myślisz?

#1046 Desino

Desino
  • 64 posts

Posted 03 December 2011 - 19:38

Pomyśl przez chwilę, usiądź i oblicz sobie: ile zostało sprzedanych iP4s, a ile ludzi ma problem (z 1000, 2000?), toż to znikomy procent, trafi na Ciebie myślisz?

Człowiek, który wyda grube pieniądze i kupi IP4s obarczony którąś z wad nie będzie się pocieszał statystyką !!! Popatrz z tej perspektywy. Ja się tak bujam z matrycą iMaca, obecnie po roku jest czwarta i co, mam się czuć jakoś szczególnie wyróżniony że mi się to przydarza?!

#1047 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 03 December 2011 - 19:46

Fajnie, to teraz pomyśl o czymś takim: jakiś telefon sprzedany w 10 000 szt. i 40 osób ma problem, więc nic o problemach nie słyszysz bo 40 osób nie wygeneruje takiego ruchu w internecie. A procentowo z wadami wygląda podobnie bo nic nie ma 100% bezawaryjnego. Ilość sprzedanych egzemplarzy powoduje wzrost niezadowolonych klientów. Dla mnie to proste jak drut. O iMakach nie mówię bo nie wiem ile się ich sprzedało.

#1048 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2011 - 19:52

Czy też macie tak, że dźwięk sam Wam się podgłaśnia ??? Chodzi mi o "stukanie klawiczy"

#1049 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 03 December 2011 - 22:58

Największą wadą telefonów Apple jest 12 miesięczna a nie 24m gwarancja. Gdyby było 24 to każdy miałby inne podejście do opisywanych przypadłosci a tak sporo osób się boi. Sam myślałem nad zakupem modelu 64GB, ale chyba jeszcze sie wstrzymam. Niestety, ale static noise występuje i to dość często szczególnie w takiej sieci jak Play, gdzie zasieg jest koszmarny. Znajomemu ciagle 4s przelacza sie miedzy 3G a Edge co powoduje, ze bateria rozładowuje mu sie po 8-10 godzinach czuwania :( ja na stałe korzystam z nadajników Plusa bo ten ma zdecydowanie lepszy zasieg natomiast to i tak pewnie nie wystarczy. Jeśli ktoś lubi ciagle doładowywać baterię to polecam 4s :)

#1050 Desino

Desino
  • 64 posts

Posted 03 December 2011 - 23:05

Największą wadą telefonów Apple jest 12 miesięczna a nie 24m gwarancja. Gdyby było 24 to każdy miałby inne podejście do opisywanych przypadłosci a tak sporo osób się boi. Sam myślałem nad zakupem modelu 64GB, ale chyba jeszcze sie wstrzymam. Niestety, ale static noise występuje i to dość często szczególnie w takiej sieci jak Play, gdzie zasieg jest koszmarny. Znajomemu ciagle 4s przelacza sie miedzy 3G a Edge co powoduje, ze bateria rozładowuje mu sie po 8-10 godzinach czuwania :( ja na stałe korzystam z nadajników Plusa bo ten ma zdecydowanie lepszy zasieg natomiast to i tak pewnie nie wystarczy. Jeśli ktoś lubi ciagle doładowywać baterię to polecam 4s :)

Kurcze z tym zasiegiem Play to dziwne. Ja od kilku lat jestem w tej sieci i żadnych kłopotów z zasięgiem nie miewam. Obsługa klienta jest koszmarna ale usługi moim zdaniem bez zastrzeżeń.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users