Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1051 Maniek_mi20

Maniek_mi20
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:06

Fajnie, to teraz pomyśl o czymś takim: jakiś telefon sprzedany w 10 000 szt. i 40 osób ma problem, więc nic o problemach nie słyszysz bo 40 osób nie wygeneruje takiego ruchu w internecie. A procentowo z wadami wygląda podobnie bo nic nie ma 100% bezawaryjnego. Ilość sprzedanych egzemplarzy powoduje wzrost niezadowolonych klientów. Dla mnie to proste jak drut.

O iMakach nie mówię bo nie wiem ile się ich sprzedało.

Jednak odnoszę wrażenie że odsetek problematycznych jednostek w przypadku iP4S jest mimo wszystko dużo większy niż np. iPada. Tym bardziej po problemach 'antenowych' iP4 powinni jednak przyjrzeć się całemu procesowi i uniknąć podobnych problemów a mamy sytuacje odwrotną jakby problemy były jeszcze większe.

I mimo wszystko w Polsce nie przedali 1mln sztuk a użytkowników zgłaszających problemy jest mimo to bardzo dużo.

#1052 Desino

Desino
  • 64 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:07

Fajnie, to teraz pomyśl o czymś takim: jakiś telefon sprzedany w 10 000 szt. i 40 osób ma problem, więc nic o problemach nie słyszysz bo 40 osób nie wygeneruje takiego ruchu w internecie. A procentowo z wadami wygląda podobnie bo nic nie ma 100% bezawaryjnego. Ilość sprzedanych egzemplarzy powoduje wzrost niezadowolonych klientów. Dla mnie to proste jak drut.

O iMakach nie mówię bo nie wiem ile się ich sprzedało.

A Ty znowu z tą statystyką. Z takim podejściem to najlepiej kupić od razu 3 Iphony i mieć statystyczną pewność, że któryś będzie bez wad :)

#1053 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:14

Tu nie chodzi o żadne statystyki, bo statystycznie to wsadzić jedną nogę do wrzątku, a drugą do zimnej wody i będzie git. Chodzi mi tylko o to że im więcej sprzedanego sprzętu tym więcej jest go również wadliwego (ilościowo), i co za tym idzie więcej słychać o wadach. Coś jak w Totka, w Chinach czy Indiach ilościowo więcej ludzi może w niego wygrać, co nie znaczy że jak tam pojedziesz to masz większe szanse na wygraną.

#1054 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:14

A Ty znowu z tą statystyką. Z takim podejściem to najlepiej kupić od razu 3 Iphony i mieć statystyczną pewność, że któryś będzie bez wad :)

;).

Nic nie jest idealne, polecam przeczytać esej o doskonałości.

#1055 slawo

slawo
  • 63 postów

Napisano 03 grudnia 2011 - 23:41

;).

Nic nie jest idealne, polecam przeczytać esej o doskonałości.

tak, tylko ze kupujac sprzet za kupe kasy (jakby nie bylo to troche tego jest) oczekuje sie chociaz wykonania na poziomie zadowalajacym.
Cale zycie mialem Nokie, brat namowil mnie kilka lat temu na iphona, 2 tygodnie byly udreka - sam nie wiem czmu nie rozbilem go o sciane. Teraz kupuje nowy model (niby) i oczekuje niezawodnosci - i co otrzymuje? ;) Problemu z antena nie mam - apple dalo mi bumper za free do ip4 haha i jakos tam dzialal - ale...no wlasnie to ale...teraz kolej na 4s....
czy zawsze musi byc cos nie tak? czy tylko ja mam wrazenie ze apple robi z nas idiotow?

#1056 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 04 grudnia 2011 - 06:51

Skoro tak myślisz to po co kupujesz? PS dajcie sobie siana z tymi satystycznymi glupotami bo wątek jest przypomnę o PROBLEMACH z iphonem 4s.

#1057 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 08:01

Skoro tak myślisz to po co kupujesz?
PS dajcie sobie siana z tymi satystycznymi glupotami bo wątek jest przypomnę o PROBLEMACH z iphonem 4s.

Nie, wątek jest o pierwszych wrażeniach. Zawsze jest tak, że o negatywnych odczuciach powiemy 20 osobom, a o pozytywnych jednej albo wcale. Więc wątek przekształcił się w ścianę płaczu, i utyskiwania w stylu "Apple robi z Nas idiotów", qrcze mam w domu 11 urządzeń Apple, tylko z jednym miałem/mam problemy. Rzeczywiście Apple zrobiło ze mnie idiotę.
ps. kiedyś, przed Androidem, miałem Samsunga...trzy dni, pozbyłem się go i nie wracam do niego. Na forum Samsunga nie pisałem o swoich wrażeniach bo leniwy jestem i pozbywam się problemów.

#1058 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 08:18

czy tylko ja mam wrazenie ze apple robi z nas idiotow?

hehe dobre :)
To jeśli Apple robi z ludzi idiotów, to taka nokia, HTC, Samsung, Sony ericsson robi z ludzi totalnych matołów, kretynów i ogólnie szmaty. Dopiero sprzęty tych producentów są wadliwe. Wiem, bo pracuje w miejscu, gdzie ludzie przychodzą z reklamacjami. Jest tego multum.
Telefony za 2500pln innych producentów też są mega wadliwe, to normalka.

#1059 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 09:04

Kiedyś moze z 4 lata temu zamówiłem jeszcze w erze na wymianę w abo telefon sony-ericsson nie pamiętam jaki model przez BOK. Przysłali mi go kurierem po włączeniu okazało się że na wyświetlaczu jest pixel który świeci cały czas na czerwono. Zadzwoniłem do nich i kazali mi się udać do salonu firmowego i tam go oddać na gwarancji.Po 2 tygodniach zadzwonili że mi go wymienią na nowy egzemplarz. Facet przynosi drugiego nowego i przymnie otwiera , włączam go i co to samo. Dopiero czwarta sztuka była OK. To tylko taka historia innego producenta. Jeszcze raz napiszę ja ze swoim IP4S nie mam problemów ( prócz zastawu słuchawkowego który oddałem na gwarancji) To jest tak jak ktoś już pisał ludzie nie piszą jak nie mają problemów. Większość pisze jak ma problemy więc trzeba by wiedzieć ile zostało sprzedanych iphonów 4s w polsce w legalnym źródle aby tworzyć statystykę.

#1060 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 grudnia 2011 - 11:40

hehe dobre :)
To jeśli Apple robi z ludzi idiotów, to taka nokia, HTC, Samsung, Sony ericsson robi z ludzi totalnych matołów, kretynów i ogólnie szmaty. Dopiero sprzęty tych producentów są wadliwe. Wiem, bo pracuje w miejscu, gdzie ludzie przychodzą z reklamacjami. Jest tego multum.
Telefony za 2500pln innych producentów też są mega wadliwe, to normalka.

Dokładnie, miałem HTC HD2 i plamy na wyświetlaczu, następny był Desire HD i klapki od bateri i sim były jakby od zupelńie innego telefonu, druga sprawa z zasięgiem, kiedy kupiłem Desiere HD głośno było o problemami z zasięgiem iP4 mimo ze daleko mi było do fana Apple to śmiać mi sie chciało jak bardzo to naglosnili, gdy brałem w łapę Desire Hd i zasięg z full spadał do zera ale to iP4 miał problemy z zasięgiem, niestety kupując telefony tego typu trzeba sie liczyć z pewnymi minutami jak np pradozernosc, dla mnie od 3lat to norma ze codziennie ląduje telefon a ip mam dopiero od 2 tyg. No dobra ale muszę ponarzekac bo bateria w moim 4s trzyma 1,5 dnia i mnie to wkurza bo przyzwyczailiśmy sie ze codziennie wieczorem ląduje :)

#1061 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2011 - 11:43

Czy ktoś ma takie drobiazgi: Po dyktowaniu tekstu "w wiadomości albo w google" raz na jakiś czas robi się czarny ekran na 3 sek i wraca do karty, w której byłem wcześniej ale bez podyktowanego tekstu. Druga rzecz: co jakiś czas sam się podgłaśnia. Okropnie wkurzający jest dźwięk blokady. Raz jest tak, że odblokowując go jest wszystko ok(dźwięk taki jak ma być czyli prawie na min) ale już po 10 minutach jak go zablokuję i odblokuję to dźwięk jest ze 4 razy głośniejszy, jakby był ustawiony na maxa, ale nie jest. Inna rzecz to to, że jak zrobię zdjęcie to jutro będzie ono całkiem rozmazane (totalna pixeloza) i nic nie będę mógł z nim zrobić(jakby się samo skasowało). Naszczęście się nie przejmuję bo to tylko wersja demo (testowa) ;D Tylko boje się, żeby "prawdziwy" nie trafił z takimi problemami. Jest ogromna różnica w szybkości internetu ( przede wszystkim mapy i duże strony). Aparat miooodzio

#1062 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 14:57

Ok. Czytam o tych wszystkich problemach iP4s i teraz chciałbym zadać wam pytanie. Czy opłaca sie go kupować ? Czy czekać na kolejną edycję iP(,która może być tak samo wadliwa) czy może kupić iP4 ? Mam mojego starego 3g w sofcie 3.coś : D i juz czasami sie męczę z nim i nie wiem co robić. BTW: Gdybym kupił na Apple Store to mógłbym, go ew. dać na gwarancji do najbliższego iSpota? Tzn czy z applestore podlega gwarancji, o.

#1063 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 14:59

Tak, podlega gwarancji. Tak, opłaca się kupować.

#1064 khad

khad
  • 29 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 15:05

Maciek, mam w domu 3G, 4 i 4S. Po aktualizacji softu w 3G do 4.xx strasznie spadła prędkość działania telefonu, skok w prędkości działania między modelami 3G-4 jest ogromny. Natomiast porównując szybkość 4 i 4S nie jest już to duża różnica, jednak jest zauważalna nawet przy uruchamianiu tak "lekkich" zadań jak kontakty. Pytanie czy robi to komuś różnicę... - może osobom pracującym na ciężkich aplikacjach, grach etc, w codziennym użytkowaniu jest to praktycznie nieodczuwalne. Weź pod uwagę, że 4S jest droższy u operatorów przeciętnie jakoś 500zł od 4. Różnicy w wyglądzie nie ma żadnej, a Siri dla przeciętnego Polaka jest mało użyteczne na ten moment - nie obsługuje polskich map, nie podyktujesz maila po polsku etc, to co jest w nim na prawdę fajnego to moim zdaniem aparat - widać różnicę w jakości zdjęć robionych 4S od czwórki, która i tak ma przyzwoity aparat. Zauważyłem też że 4S szybciej łapie zasięg sieci kom. i Wi-Fi.

#1065 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2011 - 15:20

U operatorów ip4 jest drozszy niz ip4s... Jezeli chodzi o Siri to miejmy nadzieje,ze szybko wyjdzie Polska wersja.

#1066 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 15:20

Na operatora nie mam co liczyć tzn kupno u niego bo aktualnie jestem w plusie a z tego co się orientuje to nie ma 4s w abonamencie. 3g kupowałem indywidualnie w iSopcie. Kupowanie teraz 4s w iSpocie jak dla mnie jest i bez sensu i tez mało realne. Nastawiałem sie na cenę 2699 a nie 3000... ale jak można z apple store oddać na gwarancję i płacić te akceptowalne 2699? Może sie zastanowię(wiem, że 300 to żadna różnica. ale gdy mam kupować i tak juz drogi sprzęt(ktory no ma wady, dużo wad) i do tego płacić jeszcze drożej to chyba sie mija z celem. Zastanawiam sie tez nad 4 bo z softem najnowszym od 4s rożni sie aparatem i siri tylko. Wiem jak dobry jest aparat 4 i moim zdaniem wystarczający. Problem w tym, ze w iSpocie 4 jest za 2 200[!] i do tego tylko w wersji 8gb[!!] w tym wypadku odpada 4 całkowicie chyba, ze poszukam an allegro ale to juz wtedy gwarancja traci ważność... Cóż jestem w dosc dużym problemie bo mój kochany 3g z 3letnim softem albo starszym ledwo zipie : D

#1067 rybulek

rybulek
  • 87 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 17:00

taaa kup sobie 4 a potem żałuj że Ci wolno gry chodzą i nie masz 4S :)

#1068 K_Y_S

K_Y_S
  • 133 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 17:07

Nowszy sprzęt = dłuższe wsparcie.

#1069 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 17:37

Na operatora nie mam co liczyć tzn kupno u niego bo aktualnie jestem w plusie a z tego co się orientuje to nie ma 4s w abonamencie. 3g kupowałem indywidualnie w iSopcie.
Kupowanie teraz 4s w iSpocie jak dla mnie jest i bez sensu i tez mało realne. Nastawiałem sie na cenę 2699 a nie 3000... ale jak można z apple store oddać na gwarancję i płacić te akceptowalne 2699? Może sie zastanowię(wiem, że 300 to żadna różnica. ale gdy mam kupować i tak juz drogi sprzęt(ktory no ma wady, dużo wad) i do tego płacić jeszcze drożej to chyba sie mija z celem.
Zastanawiam sie tez nad 4 bo z softem najnowszym od 4s rożni sie aparatem i siri tylko. Wiem jak dobry jest aparat 4 i moim zdaniem wystarczający. Problem w tym, ze w iSpocie 4 jest za 2 200[!] i do tego tylko w wersji 8gb[!!] w tym wypadku odpada 4 całkowicie chyba, ze poszukam an allegro ale to juz wtedy gwarancja traci ważność...
Cóż jestem w dosc dużym problemie bo mój kochany 3g z 3letnim softem albo starszym ledwo zipie : D

Jesli kupujesz iPhone na rok i zmienisz na iphone 5 to kup teraz iPhone 4. Zawsze bedziesz mial te kilka setek w kieszeni. Jednak jesli chcesz telefon uzywac 2-3 lata to zdrcydowanie bierz iphone 4s. Za rok, dwa roznica w szybkosci miedzy iphone 4 a 4s bedzie ogromna.

#1070 rybulek

rybulek
  • 87 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 18:41

eee tam... dopłać te stówki do 4S, jeszcze mi za to podziękujesz :)

#1071 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2011 - 18:45

Moim zdaniem też warto dopłacić do 4S, mam go już koło miesiąca i jak biore w ręke 4-ke to nie to samo :).

#1072 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 18:58

Nie stać mnie by co rok zmieniać ip ;D na 3-4 lata spokojnie mi starcza. Cóż można by poczekać na 5 ale skoro lifting 4 kosztuje 3000zł to ile będzie kosztował nowy model ? 4 tysięcy nie dam za telefon. 3000 to już jest maximum maksymalne. Musze sie zastanowić nad tym wszystkim. Przerażają mnie tylko te wady iP4s...boje się, ze trafie na bardziej felerny model.

#1073 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:04

Przerażają mnie tylko te wady iP4s...boje się, ze trafie na bardziej felerny model.

No to niestety chyba nie kupisz żadnego telefonu, bo każdy producent, który wypuszcza telefony za kwotę 2000-3000pln ma felerne egzemplarze. To normalne, im więcej funkcji, bajerów itp to większa szansa na wadliwy towar.

#1074 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:26

Niby tak ale 3g którego kupowałem w 2008 roku zaraz po premierze kosztował bodajże 2800(lub 2300, jakoś tak) nie miał i nie ma jak do tond żadnej usterki. Ani razu nie trafił na gwarancję. Pomijam fakt, że mam chyba 6 parę słuchawek. Co do usterkowości moja dziewczyna tez ma od początku iP. Miała 2g, 3g, 3gs teraz ma 4 i ani jeden nie trafił na gwarancję. Więc jak sie da to sie da. Ja uważam, ze Apple tak sobie olało sprawę 4s.

#1075 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 grudnia 2011 - 19:39

Ale to, że Tobie się trafiły sprawne iPhone 2g, 3g czy 4 to nie znaczy, że wszystkie takie były :) Co za rozumowanie hehe:)

Ja mam 4s mój znajomy również i setki tysięcy klientów również i trafili na dobre sprzęty. To, że jest w tym wątku kilka opinii o awaryjności, to nie oznacza, że każdy taki jest.

---------- Wpis dodano o 19:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:37 ----------

Ja uważam, ze Apple tak sobie olało sprawę 4s.

hehe, a to zdanie to już jest rekord :) gratuluje. hehehe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych