Jeśli chodzi Ci o przesyłanie zdjęć z iphona do maca to własnie od tego jest chmura. Włącz usługę strumieć zdjęć i od razu po zrobieniu fotki bedzie ona przesyłana do maca.brak możliwości szybkiego wysłania np. zrobionej wcześniej fotki przez BT do Maca - w SII pukam w fotke i daje "udostepnij przez bluetooth" - dla mnie jest to SUPER.
Co do tych "przeskakujących ikonek" przytrzymaj jedną z nich dłużej aż zaczną drgać. Wtedy możesz sobie aranżować pulpit jak chcesz przemieszczać ikony a nawet tworzyć foldery- wkurza mnie że ikonki na panelu przeskakują sobie dowolnie - ja np. chciałbym mieć w jednym rzędzie kalendarz, mapy, notatki i dyktafon… SII ma dla mnie to duuuzo lepiej rozwiązane.
a o ile z usuwaniem kontaktów z poziomu telefonu można sie pomęczyć (duzo ułatwia tu synchro z itunes) to maile można usuwać bez problemu po kilka na raz. wystarczy w momencie gdy masz pogląd na wszyskie maile w prawym gornym rogu wcisnąć edycja, wtedy mozesz zaznaczyć wiadomości do grupowego usunięcia.- brakk możliwości zaznaczania kilku emaili i usuwania ich
Pozdrawiam