iPad (pierwsza wersja) - iOS 5.0 - brak obsługi gestów i inne gorzkie żale.
Posted 17 October 2011 - 14:08
Posted 17 October 2011 - 14:14
Posted 17 October 2011 - 14:29
Posted 17 October 2011 - 14:40

---------- Wpis dodano o 15:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:33 ----------
W dodatku na glownej stronie apple do niedawna pisalo to samo - ze gesty beda dostepne dla ipada. Dopiero niedawno zmienili to po fakcie na ipad 2, ale narazie tylko na stronie us. porazka.
---------- Wpis dodano o 15:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:36 ----------
działają po JB bez problemu.
A co do meritum - qrcze, ludzie... to tak jak kupić model samochodu w 2010 roku a w 2011 mieć pretensję że ten z 2010 nie ma tych samych udogodnień co model z 2011...
kupiliście iPada 1 z pełną świadomością co ma... nikt przy zakupie nie obiecywał, że w przyszłości dostanie cos więcej. Cieszcie sie że system można na nim nowy zainstalować - u szajsunga czy HTC by nie było takiej opcji (mam na stanie akurat i szajsunga i HTC - oba ze poprzednimi wersjami softu bo nowy "nie wspiera", mimo żesprzet zakupiony w tym roku)...
Posiadam iPad 1 i mimo ze gesty na nim nie mulą, działają świetnie i wiem że nie taki był powód ich braku na tym sprzęcie - nie mam do nikogo pretensji. Kupiłam iPad 1 i mam to co kupiłam, jeśli ktoś ma problem z brakiem oficjalnych gestów i jest mu to niezbędne, niech sprzeda jedynkę i kupi dwójkę...
Sory, ale mi od pol roku apple obiecywalo wielki update softu, a jak kupowalem ipada wiedzialem, ze apple wypuszcza cos takiego jak updaty softu. co wiecej, w tym updacie byly obiecane gesty dla ipada 1, a nawet bylo to napisane przy instalacji samego softu.
Posted 17 October 2011 - 18:14
Posted 17 October 2011 - 19:10
Posted 17 October 2011 - 19:47
A tak swoją drogą to używając iPada zaczynam się coraz bardziej czuć się jak wtedy, gdy używałem przez dobrych parę lat Linuksa. Ciągle trzeba było w czymś grzebać, aby działało tak jak należy. Teraz też. Trzeba stosować jakieś niesamowite triki do wywalania niechcianych ikon. Jeszcze czeka jailbreak albo downgrade do ios 4x aby odzyskać gesty. Niezły hardcore.
Posted 17 October 2011 - 19:49
Ja właśnie zrobiłem upgrade i w licencji nie było zaznaczone że gesty będę tylko na ipad2 up`a zrobiłem 15 min temu
dokładnie, to jest oszustwo. w stanach w tej sprawie chca zlozyc pozew zbiorowy.
Posted 17 October 2011 - 19:51

Posted 17 October 2011 - 19:57
Ja właśnie zrobiłem upgrade i w licencji nie było zaznaczone że gesty będę tylko na ipad2 up`a zrobiłem 15 min temu
Moim zdaniem to najpowazniejszy i chyba jedyny sensowny argumentem dla gestow dla iPada 1
Osobiscie odbieram to inaczej. Bardziej jako upgrade "programow" , Systemow operacyjnych i nawet IMHO skoro logicznym jest ze placi sie za kolejne wersje np windows (xp-vista-7) czy pakietow Adobe CS (2-3-4-5) , tudziez taniej w przypadkach upgrade a nie nowych boxowych insalacji, to i tak dla mnie jesli Apple zyczylo by sobie za iOS 5-10$ powedzial bym ze to nie dosc ze nie zadne zdzierstwo itp to ze to ich swiete prawo...ale to Polska kochamy narzekac...nawet jesli jest cos wysokiej jakosci. I za darmo.
Posted 17 October 2011 - 19:59
Posted 17 October 2011 - 20:05
Posted 17 October 2011 - 20:05
Posted 17 October 2011 - 20:08
i po najpowazniejszym i chyba jedynym sensownym argumentem dla gestow dla iPada 1... Pozamiatane.
czy ty sie dobrze czujesz kolego? to ze gesty dla ipada sa zapisane w licencji to jest chyba niezbijalny argument za tym ze powinny dzialac??
ale to Polska kochamy narzekac...
jakos w stanach nikt nieprobuje sie nawzajem przekonywac, ze wszystko jest w porzadku, tylko ludzie masowo skladaja bug reporty, do czego i was zachecam
---------- Wpis dodano o 21:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:05 ----------
Brak obsługi gestów w Ipadzie pierwszym nie wynika przecież z braku wydajności tego urządzenia, tylko ze skąpstwa Apple, które tym sposobem chce nakłonić ludzi do kupna Ipada 2.
jak narazie to w ten sposob szybko traca wiernych klientow
Posted 17 October 2011 - 20:10
Posted 17 October 2011 - 20:26
Posted 17 October 2011 - 20:35
Posted 17 October 2011 - 20:48
Posted 17 October 2011 - 21:13
Posted 17 October 2011 - 21:22
Nie zdziwię się, jak zostanie to szybciutko zamiecione pod dywan. Chciałbym osobiście, by owe gesty się pojawiły - chociażby dla własnej, mojej satysfakcji - ale widząc na to, co Apple serwuje od lat - za kilka miesięcy dowiemy się, ze iPad 2 jest również przestarzały technologicznie.
A tak swoją drogą to używając iPada zaczynam się coraz bardziej czuć się jak wtedy, gdy używałem przez dobrych parę lat Linuksa. Ciągle trzeba było w czymś grzebać, aby działało tak jak należy. Teraz też. Trzeba stosować jakieś niesamowite triki do wywalania niechcianych ikon. Jeszcze czeka jailbreak albo downgrade do ios 4x aby odzyskać gesty. Niezły hardcore.
Linux miał takowa przewagę, ze na Linuxie z pewnością było coś można, tylko trzeba było wiedzieć jak. iOS - to przede wszystkim lista zakazów, czego to tylko nie można i z jakiego powodu.
Oczywiście, po Jailbreaku - należy się chwytać podobnych sztuczek jak na zawiłych, ówczesnych Linuxach.
Spoko, spoko, humanoidal doceniam wyrzucenie przez ciebie screena z licencja, ale dzień góra dwa i zaraz znowu pojawi sie ktoś, kto bedzie nas przekonywał, ze tak naprawdę zadowoleni jesteśmy........i to bardzo
Fakt, ze od chwili pojawienia się, sprzedano 4 miliony, czy 50 miliardów iPhone 4S nie czyni z niego relikwii, a Apple jest tylko firma, a nie religia. Oczekuje CZEGOŚ od danego sprzętu - czy to dostane, czy nie - nie wiem, ale nie zamierzam z pewnych oczekiwań rezygnować.
Oczekiwałem tez od Windows Phone 7 - przeliczyłem się, rozstałem się z owym sprzętem.
Posted 17 October 2011 - 21:59
czy ty sie dobrze czujesz kolego? to ze gesty dla ipada sa zapisane w licencji to jest chyba niezbijalny argument za tym ze powinny dzialac??
Mój błąd przepraszam - już edytowałem swój post.
pozdrawiam
ps. czuję się dobrze - dziękuje

Posted 17 October 2011 - 22:58
...to i tak dla mnie jesli Apple zyczylo by sobie za iOS 5-10$ powedzial bym ze to nie dosc ze nie zadne zdzierstwo itp to ze to ich swiete prawo...ale to Polska kochamy narzekac...nawet jesli jest cos wysokiej jakosci. I za darmo.
Troszkę nie łapiesz. Gdyby Apple chciało za IOSA te wspomniane 10 dolców, to nawet mając nowego i starego ipada zapłacił bym 2x, ale oczekiwał bym na jednym i na drugim dokładnie tych samych funkcji. Bo w sumie na jednym i na drugim byłby ten sam iOS.
Posted 17 October 2011 - 23:15
Posted 18 October 2011 - 01:12
iPad 1 Gestures and Display Mirroring Without Jailbreak
U mnie nie działa ten sposób jak na razie...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users