iPad (pierwsza wersja) - iOS 5.0 - brak obsługi gestów i inne gorzkie żale.
Posted 14 October 2011 - 14:07
Przeczytałem 5 stron wątku szukając informacji nt. gestów w iPadzie 1 i w końcu sie nie dowiedziałem:
Czy Xcode 4.2 odblokowuje gesty na iPadzie 1. generacji?
Posted 14 October 2011 - 14:22
Ja przyjmuje dla swej wygody i dobrego samopoczucia,ze:
- iPhone 3G nie ma multitaskingu,bo jest za slaby
- iPad nie ma gestow,bo jest za slaby
- iPhone 4 nie ma siri, bo jest za slaby
Macie prawo uwazac inaczej.
Idea dobra jak każda inna - ale abym dla takiego "gówienka" musiał przesiadać się na wyższy model... to niestety - ale nie nabiorę się na to.
iPad nie ma gestów - bo Apple jest zbyt pazerne
iPhone 4 nie ma Siri - bo Apple jest zbyt pazerne
Firmy maja za zadanie zarabiać - ale w tym przypadku nie zarobią na mnie, gdyż nie dopłacę za mozliwosc przebierania paluszkami po ekranie i gadania do telefonu.
Spędzając czas na forach dyskusyjnych, mam wrażenie jakbym trafiał w próżnię... nierzadko... a teraz mam gadać do Sztucznej iNtelignecji? Chociaż, mogłaby się okazać mądrzejsza niż niektórzy forumowicze z niektórych forów.
Zastanawia mnie coś jeszcze... czy Siri jest fanbojka (fangirl'ka) - czy trzeba Jailbreaka, aby fanbojstwo zaszczepić?
Posted 14 October 2011 - 14:42
Posted 14 October 2011 - 16:45
Dlaczego ikona "Find My Friends" przedstawia dwóch chłopców?

Gość_blues55_*
Posted 14 October 2011 - 16:54

Posted 14 October 2011 - 16:57
Zainstalowałeś ostatecznie xcode
?
Oczywiście, ze nie. Nie dostaje funkcjonalności oficjalnie - nie będę próbował "tylnymi drzwiami" (to nie jest nawiązanie do powyższej ikony).
Gość_blues55_*
Posted 14 October 2011 - 17:00

Posted 14 October 2011 - 17:35
Jednak iP4 kupiłeś pomimo "zepsutej" anteny (...)
"Zepsuta" antena iPhone - to dla wielu tak wstydliwy temat jak choroba weneryczna. Pogodziłem się z faktem, ze nie ma sensu walczyć z wiatrakami i próbować udowadniać, ze trawa jest zielona - jeżeli zdaniem niektórych jest niebieska... to szkoda mojego czasu i mojej siły na przekonywanie do faktów. Upchanie iPhone do etui - łagodzi nieco ów problem, tak wiec można go spokojnie używać.
Posted 14 October 2011 - 17:53
Posted 14 October 2011 - 18:01
Rzadko się słyszy o przyjaźni między mężczyzną a kobieta. Zwykle kończy się w łóżku.
Z przyjaciółką też można iść do łóżka i nadal się przyjaźnić tzw. fuckbuddies jak mawiali w vanilla sky

Posted 14 October 2011 - 18:05
Rozumiem i nie próbuję nawet z tym polemizować, ze firma Apple chce wypuszczać nowe produkty i chce by starsze wymieniać na nowsze - ale, przynajmniej niech idą za tym jakieś logiczne przesłanki.
Nie wszystko od Apple działa super płynnie - podam legalny przykład: instalacja Leoparda na PowerBooku G4 (PPC) - chodzi to wcale nie rewelacyjnie, ale wystarczy posiadać LEGALNIE kupiony system i bez problemu można używać go wraz z tym laptopem - można? Można.
Posted 14 October 2011 - 18:26
Symbolizuje przyjaźń tak jak to"Gorzki żal" z przymrużeniem oka:
Dlaczego ikona "Find My Friends" przedstawia dwóch chłopców?

---------- Wpis dodano o 19:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:24 ----------
Nie miałem okazji sam przetestować jak działały gesty na jedynce - ale z tego co czytałem, opinie użytkowników były pochlebne. Na ile owe opinie były wiarygodne - tego nie wiem.
Rozumiem i nie próbuję nawet z tym polemizować, ze firma Apple chce wypuszczać nowe produkty i chce by starsze wymieniać na nowsze - ale, przynajmniej niech idą za tym jakieś logiczne przesłanki.
Nie wszystko od Apple działa super płynnie - podam legalny przykład: instalacja Leoparda na PowerBooku G4 (PPC) - chodzi to wcale nie rewelacyjnie, ale wystarczy posiadać LEGALNIE kupiony system i bez problemu można używać go wraz z tym laptopem - można? Można.
Ja testowałem na jedynce i na dwójce. Na jedynce działają w miarę dobrze i da się z nich korzystać choć czasem wkurzają. Nie działają jednak tak szybko i płynnie jak na iPadzie 2 ;-)
Posted 15 October 2011 - 10:31
Posted 15 October 2011 - 23:03
Posted 16 October 2011 - 10:46
Posted 16 October 2011 - 14:53
Posted 16 October 2011 - 15:19
Przez XCodeDobrze, ponarzekać sobie można. Teraz trzeba szukać rozwiązań. Czy ktoś zna lepszy sposób na odblokowanie gestów dla iPada jedynki od tego: How to jailbreak your iPad with iOS 5 | iPad Help ? U mnie jakoś nie idzie wprowadzenie w tryb DFU.
Apple iPad: nowe gesty w iOS 4.3 za darmo z XCode 3. Ciekawostki ze świata Apple iPad | Krystian MacKozer Kozerawski
Posted 16 October 2011 - 16:48
Posted 17 October 2011 - 01:55
To tak jak z siri na iPhone 4s.
Na 4 uruchomisz, ale muli i tak samo z gestami.
Na 1 generacji uruchomisz, ale muli.
Coś za coś.
A skąd Ty wiesz, że Siri muli na iP4? Jasnowidz się znalazł...
Dla waszej informacji, Siri w ciągu najbliższych kilkunastu dni powinna być dostępna na iP4 i NIE MULI! Oczywiście tylnymi drzwiami ale nie rozumiem co wy za awersję do tych tylnych drzwi macie

Posted 17 October 2011 - 07:11
Bo jest w temacie w przeciwieństwie do Ciebie ;-)A skąd Ty wiesz, że Siri muli na iP4? Jasnowidz się znalazł...
Dla waszej informacji, Siri w ciągu najbliższych kilkunastu dni powinna być dostępna na iP4 i NIE MULI! Oczywiście tylnymi drzwiami ale nie rozumiem co wy za awersję do tych tylnych drzwi macie
Zobacz film jak to działa.
Siri voice command system ported from iPhone 4S to iPhone 4 (video) | 9to5Mac | Apple Intelligence
Posted 17 October 2011 - 08:23
Posted 17 October 2011 - 11:59
Przejrzałem jeszcze raz ten wątek i fora zagraniczne, m.in. to: https://discussions....rt=180&tstart=0 .
Skłania to do refleksji nad postawami konsumentów. Tam roszczeniowa "nasz klient nasz pan", wściekłość i mocne argumenty, np. ten, że iPad jest w końcu urządzeniem z 2010, które niektórzy kupili kilka miesięcy temu, a nie jakimś iBookiem z 2004 r. U nas mnóstwo obrońców Apple i argumenty typu "zrobili to dla dobra klienta", żeby nie muliło :-).
Posted 17 October 2011 - 12:56
Posted 17 October 2011 - 13:55
Posted 17 October 2011 - 14:05
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users