Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#1251 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 13:01

Zakładam kolejny, nowy wątek, tym razem chciałam poradzić się na temat archiwizowania wiadomości na 2 iPhone'ach. Mam do wyboru - pytania i problemy oraz rozmowy. Nie uznałam mojego tematu jako jakiś tam problem, ot chciałam zapytać, czy tak się da, pogadać o możliwościach systemu... Może błąd w interpretacji, ale mój wątek, na który kilka osób zdążyło odpowiedzieć, znalazł się wiadomo gdzie.

Jako Admin tym bardziej powinnaś sobie zdawać sprawę, że jeżeli oczowalącym czerwonym kolorem w dziale jest informacja "W tym dziale nie zadajemy pytań - zasady" to zamiast robić z siebie ofiarę, wystarczyło zrozumieć sam komunikat bez wchodzenia w niego i czytania o co chodzi. Jest jasny i prosty. Pretensje masz do nas, że zignorowałaś jasne zasady działu i wątek poleciał do kosza?

Oczywiście szanuję, że nie jest to moje Forum i nie jestem Administratorem, nie mnie tu rządzić, ale tak zwyczajnie po ludzku zapytam Szanowne Grono Administratorów i Moderatorów, czy naprawdę to wyrzucanie wątków to jedyne, co możecie z nimi zrobić ? Na innym Forum takie wątki po prostu się przenosi, na jeszcze innych daje czas na poprawienie tematu, zawartości...
Przeniesienie wątku do innego działu nie jest dla Was operacją dłuższą niż wyrzucenie go do kosza... Pomyślcie nad tym, czy nie warto jednak tego zmienić...

Było to już nie raz tłumaczone, nawet w tym wątku, więc kolejny raz nie chce mi się tego samego pisać po prostu...

Napisałam też któregoś dnia wiadomość do Admina. Oczywiście nie otrzymałam odpowiedzi. To też jest OK ?

Pijesz do mnie? Dostałaś odpowiedź w mniej niż dobę, jednakże oczekiwałaś jej po kilku godzinach przysyłając złośliwy monit, że jeszcze nie dostałaś odpowiedzi. Piszesz o nadgroliwości, arogancji a sama się podobnie zachowujesz...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1252 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 13:04

Takie coś mi wyskakuje bardzo często i nie znika.
http://cl.ly/1D040M1V2f0s
Możecie to jakoś naprawić?

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 11 czerwca 2016 - 13:04

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#1253 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 13:09

Takie coś mi wyskakuje bardzo często i nie znika.
http://cl.ly/1D040M1V2f0s
Możecie to jakoś naprawić?

Przekazałem dalej.

#1254 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 13:29

Pijesz do mnie? Dostałaś odpowiedź w mniej niż dobę, jednakże oczekiwałaś jej po kilku godzinach przysyłając złośliwy monit, że jeszcze nie dostałaś odpowiedzi. Piszesz o nadgroliwości, arogancji a sama się podobnie zachowujesz...

Nie wprowadzaj użytkowników w błąd. To nie był żaden złośliwy monit, a ponowna prośba o zajęcie stanowiska w pewnej sprawie. Tam nie było żadnej złośliwości.

Co do pozostałej części odpowiedzi, nie będę komentować, ani się powtarzać. 

Pozdrawiam !

#1255 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 21:02

Nie wprowadzaj użytkowników w błąd. To nie był żaden złośliwy monit, a ponowna prośba o zajęcie stanowiska w pewnej sprawie. Tam nie było żadnej złośliwości.

Były złośliwe uwagi, w kaźdym bądź razie na przyszłość nie kłam, że nie dostałaś odpowiedzi, jeżeli ją dostałaś na długo przed napisaniem tu postu. Ja bywam złośliwy i bezwzględny dla głupoty i lenistwa na forum, ale Ty za to zaprezentowałaś czystą hipokryzję. EOT.
  • wojtkow lubi to

#1256 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 21:08

OleYek, owszem, bywasz i jesteś złośliwy. Nie odpowiedziałeś na moją wiadomość, więc ponownie poprosiłam o zajęcie stanowiska. Wtedy odpowiedziałeś.

Jeszcze raz powtarzam, nie było tam żadnych złośliwych uwag.

Poza tym nie wiem skąd u Ciebie aż tak nerwowy ton. 

Użytkownik Omega55 edytował ten post 11 czerwca 2016 - 21:51

• 528eae9968 i Amex lubią to

#1257 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 21:47

Ja bywam złośliwy i bezwzględny

Resztę pominę, bo to bzdura totalna. Taki ktoś jak Ty psuje tylko wizerunek Obsługi Forum.

iPhone 14 PRO Max

#1258 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 11 czerwca 2016 - 21:59

Poza tym nie wiem skąd u Ciebie aż tak nerwowy ton. 

Się przyzwyczaj. Większość jego postów jest utrzymana w takim tonie.

• 528eae9968, Amex i Dastia lubią to

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#1259 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 11 czerwca 2016 - 22:05

bywam złośliwy i bezwzględny

Pomyśl może na jakimś mniej stresującym zajęciem gdzie nie potrzeba tylu nerwów ;-)

• Amex lubi to

MacBook Air 13 + ThinkPad X260

#1260 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 czerwca 2016 - 08:25

Pomyśl może na jakimś mniej stresującym zajęciem gdzie nie potrzeba tylu nerwów ;-)

A kto powiedział, że ja się denerwuję? Ja się dobrze bawię :)

#1261 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 12 czerwca 2016 - 11:44

Co nie znaczy ze użytkownikom forum sprawia to zabawę. 

#1262 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 czerwca 2016 - 19:07

Co nie znaczy ze użytkownikom forum sprawia to zabawę.

Ja nie jestem tu po to, żeby komuś sprawiać radość, tylko, żeby ogarniać ten bałagan, który robią. A, że wiele osób ma gdzieś zasady, ortografię czy szukajkę to później tak jest, że jestem tym najgorszym.

#1263 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 175 postów

Napisano 13 czerwca 2016 - 11:49

Ej spadaj, to ja jestem najgorszy, nie zabieraj mi fuchy :(

• wojtkow i OleYek lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1264 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 15 czerwca 2016 - 19:06

Faktem jest że od jakiegoś czasu atmosfera na forum jest jakby to powiedzieć, mało elegancka. Odpowiedzi,szukaj spadaj i takie trochę mniej cenzuralne są na porządku dziennym i nikt nie zwraca na to uwagi, czy na tym ma polegać pomoc ? I kontakt z drugą osobą. Rozumie przychodzą nowi użytkownicy i tłumaczenie setny raz z kolei tego co wygom jest znane na pamięć bywa irytujące ale to nie usprawiedliwia takiego postępowania, proszę zajrzeć na takie choćby forum http://forum.nissanklub.pl może zrozumie administracja o co mi chodzi.

#1265 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 15 czerwca 2016 - 19:30

Faktem jest że od jakiegoś czasu atmosfera na forum jest jakby to powiedzieć, mało elegancka. Odpowiedzi,szukaj spadaj i takie trochę mniej cenzuralne są na porządku dziennym i nikt nie zwraca na to uwagi, czy na tym ma polegać pomoc ? I kontakt z drugą osobą. Rozumie przychodzą nowi użytkownicy i tłumaczenie setny raz z kolei tego co wygom jest znane na pamięć bywa irytujące ale to nie usprawiedliwia takiego postępowania, proszę zajrzeć na takie choćby forum http://forum.nissanklub.pl może zrozumie administracja o co mi chodzi.

Admin ma wybrane osoby, którym daje warny, zamyka tematy itd. ;) I na tym polega jego chamstwo i hipokryzja.

iPhone 14 PRO Max

#1266 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 15 czerwca 2016 - 21:32

Czy ktoś z szanownej administracji może mi odpowiedzieć, z jakiego powodu wyłączono mi lajkowanie postów?

• 528eae9968 lubi to

Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl

#1267 ja_sam

ja_sam
  • 117 postów
  • SkądToruń/Bobolin

Napisano 17 czerwca 2016 - 10:48

Staramy się :-)

Hipokryzja level hard :)

GUCIO prawda, że staracie się zmienić nastawienie na lepsze !! I pomyśleć że napisał to Redaktor.. WSTYD.

NASTAWIENIE EKIPY DO UŻYTKOWNIKÓW TO JAWNA KPINA Z NAS WSZYSTKICH.

Użytkownik tomasz edytował ten post 17 czerwca 2016 - 10:52

#1268 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 10:52

Hipokryzja level hard :)

GUCIO prawda, że staracie się zmienić nastawienie na lepsze !! I pomyśleć że napisał to Redaktor.. WSTYD.

Ale my tutaj wszyscy jesteśmy bardzo pozytywnie nastawienie. Temat był wałkowany wielokrotnie. Muszą być zasady, które są respektowane bo inaczej forum zamieniłoby się w nieprzydatny śmietnik. Cala ekipa dba o to abyście mogli w jak najprostszy sposób znaleźć odpowiedź na swój problem.

#1269 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 17 czerwca 2016 - 11:54

Z innej beczki jeśli można. Świeżak jestem na forum ale od poczatku brakuje mi informacji pod awatarem jakiego sprzętu jesteś użytkownikiem (telefon, tablet, laptop, wersja oprogramowania itp). Ilość postów ok, ale płeć czy skąd pochodzę nie są najważniejszymi informacjami, które są teraz wyświetlane. IMO dużo by to ułatwiło w zadawaniu pytań badź udzielaniu odpowiedzi. Jeśli temat był już przerabiany prosze o usunięcie postu.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#1270 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 13:41

Możesz sobie dodać te infomacje w sygnaturze.

#1271 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 14:06

Ona sobie tego nie doda bo nie umie. Albo on. Zresztą nieważne przecież to nieistotne on, ona. Prawda iSEe? 

Jeśli chodzi o posiadamy sprzęt to każdy na każdym forum jakie widziałem dodaje to sobie właśnie w sygnaturze. 

No i to że "z iSpot" to mało istotne jest, wiesz? Dlaczego marnujesz miejsce na nieistotne informacje?

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 17 czerwca 2016 - 14:10

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#1272 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 17 czerwca 2016 - 14:43

Napisałem tak z przymrużeniem oka ;) (Skąd? z iSpot -zaraz to usunę).  Ale to nie o to chodzi. Sygnatura to sygnatura, oczywiście pole można wykorzystać jak się chce. No nic, tak tylko chciałem zwrócić na ten szczegół uwagę co by można zmienić/poprawić, żeby było przejrzyściej ale jak to nikomu nie przeszkadza to ok.  Zapominamy o temacie.

#1273 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 czerwca 2016 - 16:37

Z innej beczki jeśli można. Świeżak jestem na forum ale od poczatku brakuje mi informacji pod awatarem jakiego sprzętu jesteś użytkownikiem (telefon, tablet, laptop, wersja oprogramowania itp). Ilość postów ok, ale płeć czy skąd pochodzę nie są najważniejszymi informacjami, które są teraz wyświetlane. IMO dużo by to ułatwiło w zadawaniu pytań badź udzielaniu odpowiedzi. Jeśli temat był już przerabiany prosze o usunięcie postu.

Płeć jest istotna, bo skąd mam wiedzieć czy jesteś nią czy nim? Z nicku nie wynika... A sprzęt nie jest najważniejszy, bo ludzie mają po 10 sprzętów i w niczym nie pomaga to a i umieją wpisywać elaboraty włącznie z posiadaną pralką i kosiarką. Ważniejsze jest poprawnie zadane pytanie zawierające istotne informacje.

BTW: Pole skąd służy do podania skąd jesteś a nie sprzętu, bo teraz kuriozalnie to wygląda... ;)

#1274 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 17 czerwca 2016 - 17:55

Nawet nie można podyskutować o nowym systemie bo wchodzi cenzura z swoimi zasadami. Dobrze że istnieją inne fora gdzie nikt nie robi tego typu problemów a przy okazji ludzie wrzucają drobne zmiany nie wymienione podczas WWDC. 

Wątek o iOS też będzie zamknięty do wyjścia publicznej bety? 

gjv4ELB.png

Użytkownik rybak-17 edytował ten post 17 czerwca 2016 - 18:02

• klnt lubi to

#1275 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 17 czerwca 2016 - 20:20

Płeć jest istotna, bo skąd mam wiedzieć czy jesteś nią czy nim? Z nicku nie wynika... A sprzęt nie jest najważniejszy, bo ludzie mają po 10 sprzętów i w niczym nie pomaga to a i umieją wpisywać elaboraty włącznie z posiadaną pralką i kosiarką. Ważniejsze jest poprawnie zadane pytanie zawierające istotne informacje.

BTW: Pole skąd służy do podania skąd jesteś a nie sprzętu, bo teraz kuriozalnie to wygląda... ;)

No fakt. Po awatarze dosyć trodno poznać płeć.

Ok, nie przeciągając tematu, w swoim profilu wskazujemy jaki mamy posiadany sprzęt. W jakim celu? Nie można tego "wyciągnąć" pod awatar? Nie będę podawał przykładów innych forów dyskusyjnych ale spójrz na forum strony, którą podałeś w swoim profilu.Po prostu tak jest (nie ważna czy motoryzacja, sport, hobby czy coś innego). Masz rację, jak lista sprzętu jest długa używamy miejsca w sygnaturze ale ilu tak naprawdę użytkowników dysponuje tak długą listą (oczywiście nie mam na myśli historii posiadanego sprzętu).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych