Aby nie było - nie jestem za zniesieniem funkcji moderatora. Jest ona jak najbardziej potrzebna i przydatna. Natomiast walczę (i będę to robił) z kilkoma rzeczami:
a) moderatorami idiotami, którym wydaje się że skoro są funkcyjni to mogą robić co im się podoba;
b ) bezkarnością ekip;
c) debilnymi zasadami na forum;
EDIT: Skoro jesteś taki obrońca tutejszych zasad to wytłumacz mi zamknięcie i ostatni post z wątku: http://myapple.pl/fo...gadu-na-macosx/
Powiem po raz ostatni. To nie jest demokracja tylko autokracja (definicję w razie czego na wiki pewnie znajdziesz). Chcesz wojować, załóż swoje forum i wojuj do skutku i wprowadzaj zasady jakie Ci się żywnie podoba. To jest "nasze" forum i my ustalamy zasady na nim panujące a nie Ty. Pobyt na forum nie jest przymusowy tylko dobrowolny, co więcej zakładając konto, zgadzasz się na nasze zasady. Jeżeli chcesz tu być, akceptujesz zasady tu panujące, jak Ci się nie podoba - nikt na siłę nie trzyma. Masz konstruktywne pomysły (poza narzekaniem i krytykowaniem) przedstaw, jeżeli będą sensowne pochylimy się nad nimi. W innym przypadku dalsza dyskusja jest zbędna. Aha, na koniec to nie muszę się z niczego Tobie tłumaczyć w związku z powyższym co napisałem.
Może zasady wydają się ostre, ale są to jedyne sktuteczne i ponieważ jako jedyne się sprawdzają i utrzymują poziom merytoryczny forum, takimi zostaną. To by było na tyle.