Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1776 Hayaku

Hayaku
  • 12 postów
  • SkądLuboszyce, Opole, Poland, Poland

Napisano 31 października 2013 - 19:31

Witajcie, Próbowałem połączyć kartę visa 1 konto z credit agricole. Środki na sprawdzenie konta zostały pobrane 2 razy, bo 2 razy wpisywałem tą samą kartę. Stwierdziłem, że ta karta jest pewnie niewłaściwa, bo oficjalnie działają tylko kredytowe i debetowe. Założyłem więc kartę internetową w BZWBK, wpłaciłem łącznie 65 zł i dokładnie ta sama sytuacja - Your purchase could not be completed. Ta karta internetowa powinna działać, limit ma ustawiony na 4000. Czy obie karty są niewłaściwe, czy jest coś nie tak z moim kontem?

#1777 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 31 października 2013 - 19:45

Witajcie,

Próbowałem połączyć kartę visa 1 konto z credit agricole. Środki na sprawdzenie konta zostały pobrane 2 razy, (...)

Zablokowane, jak już, a nie pobrane ;/

#1778 Hayaku

Hayaku
  • 12 postów
  • SkądLuboszyce, Opole, Poland, Poland

Napisano 31 października 2013 - 20:22

Zablokowane, jak już, a nie pobrane ;/

Tak, zablokowane. Użyłem złego słowa.

#1779 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 listopada 2013 - 05:19

Czy orientuje się ktoś czy na allegro są jakieś karty itunes kody przez które mogą mi zablokować konto ? piszę bo nie chce tak że po jakimś czasie zablokują mi appleip.

#1780 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 08:35

Do amerykańskiego się lewe trafiają, wtedy blokują.

#1781 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 listopada 2013 - 09:20

No rozumiem,ale jak tego uniknąć ?

#1782 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 11:04

No rozumiem,ale jak tego uniknąć ?

Kupić od zaufanego sprzedawcy.

#1783 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 listopada 2013 - 05:21

Tyle to i ja wiem,nigdy nie wiadomo czy kody sa oryginalne czy lewe,jak apple zawiesi konto po pół roku.

#1784 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 08:11

Tyle to i ja wiem,nigdy nie wiadomo czy kody sa oryginalne czy lewe,jak apple zawiesi konto po pół roku.

Nie wiadomo, ale jak ktoś sprzedaje gifta za pół ceny to raczej pewne, że trefny i wtedy ryzyk fizyk...zablokują kiedyś albo nie. Nie ma przepisu na zaufanego dostawcę giftów. Jak już to patrz na takiego co sprzedał już bardzo dużo kart i ma pozytywy. Tyle tylko można zrobić, no chyba że ktoś z forum ma kogoś do polecenia - proponował bym założyć wątek, zaufani dostawcy giftów (inna sprawa, że pojawił by się na liście pewnie Św. Mikołaj i paru innych ciekawych delikwentów :)

Świetna polityka ;)

2 tygodnie to legendarne ekstremum, średnio trwa to 2-3 dni. I z "polityką" ma to nie wiele wspólnego - po prostu mają w porównaniu z takim paypalem jakiś badziewny system transferu keszu.

Witajcie,

Próbowałem połączyć kartę visa 1 konto z credit agricole. Środki na sprawdzenie konta zostały pobrane 2 razy, bo 2 razy wpisywałem tą samą kartę. Stwierdziłem, że ta karta jest pewnie niewłaściwa, bo oficjalnie działają tylko kredytowe i debetowe. Założyłem więc kartę internetową w BZWBK, wpłaciłem łącznie 65 zł i dokładnie ta sama sytuacja - Your purchase could not be completed. Ta karta internetowa powinna działać, limit ma ustawiony na 4000. Czy obie karty są niewłaściwe, czy jest coś nie tak z moim kontem?

Ja mam od 1,5 roku kartę wirtualną BZWBK i sobie chwalę - sprawdź czy wpisując jej dane nie podałeś zamiast nr karty, nr konta...to mylne, bo paru już tu się na tym pomyliło...bo oba numery są na tej narysowanej w pdf-ie karcie. No i sprawdź jak wpisałeś pozostałe dane (data, nazwisko)...ale stawiam, żeś wbił zamiast nr karty po prostu nr konta i dlatego pajment niet deklinied :) Powodzenia

#1785 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 07:27

Posiadam kartę kredytową wirtualna,ale nie chce jej w app store(ograniczenie zaufania) dlatego wole wybrać karty,nie mowie o prezentach tylko o zdrapkach z kodem,też mogą być lewe ?

#1786 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 08:46

Posiadam kartę kredytową wirtualna,ale nie chce jej w app store(ograniczenie zaufania) dlatego wole wybrać karty,nie mowie o prezentach tylko o zdrapkach z kodem,też mogą być lewe ?

Zdrapki chyba nie...a co do wirtualnych kart, to ja nie mówię o kredytowej, tylko typowej wirtualnej do płatności w necie...tam ryzyko masz minimalne, bo debetu na niej nie ma, kredytu na nią też nie weźmiesz, i do dyspozycji masz tylko tyle ile wpłacisz na nią...te kilkadziesiąt złotych do wydania na apki raz na jakiś czas można na niej trzymać, a przynajmniej odpada zabawa w kupowanie gift kart i zdrapek, za które nota bene też trzeba jakoś przez internet zapłacić.

#1787 fortuna

fortuna
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopada 2013 - 16:16

Witam mam takie pytanie czy karta gift card kupiona w holandii będzie działała z polskim kontem bez problemu?

#1788 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 17:11

Witam mam takie pytanie czy karta gift card kupiona w holandii będzie działała z polskim kontem bez problemu?

Nie. Będzie działała tylko z holenderskim kontem.

#1789 fortuna

fortuna
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopada 2013 - 18:19

A jest jakaś możliwość np. zmiana języka coś jeszcze żeby ją wykorzystać. Czy tylko da się ją wykorzystac przy od poczatku załozonym kontem holenderskim?

#1790 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 18:36

A jest jakaś możliwość np. zmiana języka coś jeszcze żeby ją wykorzystać. Czy tylko da się ją wykorzystac przy od poczatku załozonym kontem holenderskim?

Czego nie rozumiesz w zdaniu "będzie działać tylko z kontem holenderskim"?

#1791 fortuna

fortuna
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 listopada 2013 - 18:49

Dzieki za info.

#1792 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 22:28

Teoretycznie możesz zmienić kraj konta iTunes, wprowadzić swój adres holenderski i podczas wyboru środka płatności wprowadzić kod z gift card.
Praktycznie - jest z tym trochę zabawy, jeśli kupisz muzykę (to nie będzie widoczna w zakładce "kupione" po powrocie do konta PL), jeśli kupisz aplikacje - będziesz musiał ręcznie je sobie uaktualniać (po zmianie kraju na inny niż Holania). Jeśli zostanie Ci choć 0,01€ to będziesz musiał pisać do Apple o wyzerowanie kredytu, aby zmienić kraj.

#1793 Inventer89

Inventer89
  • 232 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 00:13

Zakupiłem MacBooka dla rodziny i muszę mieć nowy nowy ID Apple. I tu pojawia się problem, bo muszę podać kartę kredytową, a nie zamierzam podawać mojej czy rodziny. Który bank w miarę tanio wygeneruje mi kartę działającą dla iTunes bez zbędnych formalności? Dodam, że raczej nie zamierzam nic kupować na tym koncie, przynajmniej w ciągu najbliższego roku. Moje Apple ID założyłem na iTunes US, gdy jeszcze była opcja NONE, stąd moje niemiłe zdziwienie, że tej opcji już nie ma :(

#1794 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 00:39

Oczywiście, że jest. Tak trudno przejrzeć co jest na forum? Kilka wątków niżej masz instrukcję obsługi jak założyć konto. Do tego przyklejoną, ale po co, prawda?

#1795 Inventer89

Inventer89
  • 232 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 16:18

Mam już, sorry, nie zauważyłem :)

#1796 Dad0

Dad0
  • 5 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 10:42

Mam pytanko... czy od razu po rejestracji karty mozna robic zakupy czy trzeba czekac jakis czas?

#1797 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 11:07

Mam pytanko... czy od razu po rejestracji karty mozna robic zakupy czy trzeba czekac jakis czas?

Kupuj ;)

#1798 Dad0

Dad0
  • 5 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 13:07

no wlasnie nie bardzo sie da bo wyskauje komunikat "your purchase could not be completed" co mam zrobic?

#1799 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 13:24

no wlasnie nie bardzo sie da bo wyskauje komunikat "your purchase could not be completed" co mam zrobic?

Jaką masz kartę?

#1800 Dad0

Dad0
  • 5 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 13:26

internetowa z ing

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych