Ile placimy za sprzet Apple, a ile za marke Apple?
Napisano 19 sierpnia 2011 - 21:50
Napisano 19 sierpnia 2011 - 21:54

Napisano 19 sierpnia 2011 - 22:17
Napisano 19 sierpnia 2011 - 22:19
HEJTERRR - nie przekonasz tych ludzi. Oni sa slepo zapatrzeni w swoje maki. Przeciez to nie wazne ze wiedzmin wyglada jak kupa w pikselach, najwazniejsze ze cos sie rusza na ekranie, no i jeszcze to ze w koncu ktoras gra odpalila. Tak jak napisalem wczesniej o ile iphone i ipad sa dla mnie super o tyle maki i ich mozliwosci ograniczaja mnie strasznie. Posiadam rowniez ps3 i jedyne w co mozna na niej zagrac to sinstars, buzz, heavy rain, gt5 i inne pozycje Sony wykorzystujace Move. Jak zagrac na konsoli w battlefielda ??? Dramat.
Hahaha, to żart z tym Battlefieldem? W Bad Company 2 miałem 400h zagrane na multiplayerze, po kilku godzinach grania na padzie grało mi się lepiej niż myszką...
Napisano 19 sierpnia 2011 - 22:33
Napisano 19 sierpnia 2011 - 22:45
Nie wiesz, że niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie?
A tak poważnie - napisałem Ci dwie propozycje odpowiedzi na Twojego posta. Do żadnej z nich się nie odniosłeś. Daj znać jak coś wymyślisz.
I jeszcze jedno - nie ma czegoś takiego jak "poznanie opinii na pytanie postawione w temacie". Jasna śrubka, naucz się myśleć, potem naucz się pisać, a potem pisz.
A w temacie:
Ty zdajesz się manifestować wprost zjawisko, które nazywane jest dysonansem poznawczym. Równie dobrze ja mogę je przedstawiać - co zdaje się w sposób nieudolny chciałeś mi sugerować.
1. Widzę iż z nadmiaru wiedzy wszelakiej "popieprzyło się w głowie". Zatem proponuję jakąkolwiek formę relaksu (wymyśl sobie jaką tam chcesz) i na przyszłość - zachowanie tego typu przemyśleń jak wyżej tylko dla siebie.
2. Ty zdajesz się manifestować wprost zjawisko, które nazywane jest fanatyzmem. Mówi się trudno i wypada jedynie współczuć oraz zalecić leczenie na nogi - bo na głowę już za późno.
Wracając do tematu - może przedstawię sprawę od strony "klienta":
Jako "nieprofesjonalista" nie oczekuję od "profesjonalistów" manifestowania warsztatu pracy. Dla mnie jako klienta liczy się efekt końcowy tzn. jak bardzo spełnia on kryteria jakie zawarłem w zleceniu. Guzik mnie obchodzi czy fotografię zrobiono Hasselbladem czy Canonem i obrobiono w Macintoshu czy też HP. Zwracając się ze zleceniem do "profesjonalisty" - ja jako klient - ufam całkowicie jego wiedzy, doświadczeniu i warsztatowi. Wierzę iż ma stosowny sprzęt dzięki któremu potrafi osiągnąć cel jakiego oczekuję.
Napisano 19 sierpnia 2011 - 22:51
Napisano 19 sierpnia 2011 - 22:54

Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:05
Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:26
NouNejm, a widziales o co wyzej prosilem czy masz to gdzies?
Ten temat wszedł w którymś momencie na tak psychologiczny poziom, że tego się czytać nie dało. Po co sprowadzać przepłacanie kilku stów za sprzęt do tak niesłychanych rozmyśleń?
Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:35
Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:37
Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:44

Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:49
Napisano 19 sierpnia 2011 - 23:52
Napisano 20 sierpnia 2011 - 00:00

Napisano 20 sierpnia 2011 - 00:08
Napisano 20 sierpnia 2011 - 00:48
Napisano 20 sierpnia 2011 - 02:28
Co do postu NouNejma - stary, to ze czegos nie ogarniasz nie znaczy ze inni tez tego nie ogarniaja i nie maja ochoty o tym rozmawiac. Nie musisz wchrzaniac sie pomiedzy wodke a zakaske tylko dlatego ze stwierdziles ze "juz wystarczy tego filozofowania"
Okej, to filozofujcie dalej, tylko włącz sobie słownik w przeglądarce, bo ten ''chumor'' wygląda średnio.
Napisano 20 sierpnia 2011 - 08:32
po Stefanie zadnego wzmocnionego macbooka spełniajacego hardcorowe wymogi w terenie, raczej spodziewac sie nie mogę.
Na szczescie Stefan - jako jedyny w branzy - zaspokaja potrzeby estetyczne, a nie tylko praktyczne osob, zwiazanych z komputerami. Jako jedyny robi to zarowno w kwestii hardware, jak i software.
Rozumiem sens istnienia takich sprzetow, jak Panas CF29, ale godza one w moje postrzeganie sztuki uzytkowej, w ktorym slowo "sztuka" nie jest tylko przedrostkiem dla "uzytkowej".
Sa ludzie niewrazliwi na piekno i sztuke, sa ludzie niewrazliwi na muzyke, sa ludzie niewrazliwi na poezje. Na szczescie ja do nich nie naleze i wspolczuje im z calego serca, choc wiem, ze latwiej im w zyciu... I taniej przy zakupie komputera

Napisano 20 sierpnia 2011 - 08:33
Hahaha, to żart z tym Battlefieldem? W Bad Company 2 miałem 400h zagrane na multiplayerze, po kilku godzinach grania na padzie grało mi się lepiej niż myszką...
Hahahah dobry zarcik. Leze na podlodze i placze ze smiechu !! Jestes najlepszy !!
Napisano 20 sierpnia 2011 - 09:01
Naturalna selekcja finansowa sprawia iż wielu "odpada z gry", zostaje w ogonie rywalizacji.
Naturalna selekcja finansowa... Czy moglbys swoj szalony faszystowski poglad jakos rozwinac?
Arras:
"
- To nie Twoje.To S.J.Leca :-) Lekko tylko zmdyfikowales.Mam w zyciu takie swoej powiedzenie, osobiste motto życiowe "aby byc kimś, najpierw trzeba byc sobą".
Napisano 20 sierpnia 2011 - 09:11
Sa ludzie niewrazliwi na piekno i sztuke, sa ludzie niewrazliwi na muzyke, sa ludzie niewrazliwi na poezje. Na szczescie ja do nich nie naleze i wspolczuje im z calego serca, choc wiem, ze latwiej im w zyciu... I taniej przy zakupie komputera
Czy taniej ...polemizowałbym .... uzywany CF 30 nie jest znacząco tańszy od nowego laptopa od Stefana, a np CF 31 to w dalszym ciagu jeszcze koszt używanego i przyzwoitego samochodu .... z mojego punktu widzenia sprzęt przed wszystkim ma być niezawodny i wytrzymały, wymagam od niego pracy w każdych warunkach, terenowych i pogodowych, a nie tylko w sterylnym biurze jak lapki od Stefana...niestety OSX mimo ze lubię ten system za jego intuicyjność i prostotę, tez nie oferuje mi współpracy z programami które są mi potrzebne do pracy, skazujac mnie na Windowsa ( nad czym jednak nie ubolewam jakoś strasznie

Napisano 20 sierpnia 2011 - 09:17
Napisano 20 sierpnia 2011 - 09:20

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych