Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 09 maja 2007 - 16:17
Napisano 09 maja 2007 - 16:25
chyba nie zaczaiłeś jego "irroni";) ciekawe ile nasz kamilbr ma lat? moze 15?
myapple: Chyba trafiłeś z jego wiek
Teraz będzie nas obrażał
Napisano 09 maja 2007 - 16:28
Napisano 09 maja 2007 - 16:39
Napisano 09 maja 2007 - 16:48
Napisano 09 maja 2007 - 16:49
Napisano 09 maja 2007 - 17:06
Napisano 09 maja 2007 - 17:09
Tutaj nikt Cie nie bedzie przekonywal. Po prostu najlepszym rozwiazaniem bedzie jesli sam sprobujesz. Jako przyklad dodam, ze moj kolega muzyk po walkach z kielbasa na pececie wlasnie zbiera na maka :-) Poprobowal i zachorowal ...i nikt go do niczego nie namawial.
Napisano 09 maja 2007 - 17:33
Napisano 09 maja 2007 - 17:47
Proponuję prześledzić jeszcze raz wszystkie posty, ktoś tu ma krótką pamięć, a mi szkoda czasu na takich ludzi, którzy na dodatek mnie obwiniają za niewiadomo co.
Napisano 09 maja 2007 - 17:49
Jeśli już się z Ciebie wyśmiewamy to nie dlatego, że jesteśmy jakimiś lanserami, tylko dlatego, że mówimy Ci o tym, że się z Tobą nie zgadzamy, podajemy argumenty popierające nasze zdanie (czego Ty w ogóle nie robisz, a na prośbę przytoczenia jakiegoś nie odpowiadasz albo mówisz, że pisałeś o tym xxx postów wcześniej i mamy sobie poszukać), a Ty strugasz z siebie debila i udajesz, że nie wiesz o co chodzi.Te komentarze stwarzają wrażenie, że jesteście lanserami wyśmiewającymi niewiadomo dlaczego boguduchawinnych użytkowników pc, bo nie wiecie dlaczego Maki są lepsze
A przyznałeś? O, to świetnie!a jak ktoś już wam przyzna, że są lepsze to robicie z niego idiotę.
Oj, chyba raczej nieAle tak serio. To na czym te argumenty się opierały?
No dokładnie. Wpadłeś tu jak "latający holender", rzuciłeś linkiem, gdzie wypowiadają się "eXperci" aka "ludzie powszechnie kojarzeni w kraju" i chcesz prowadzić dyskusje nie mając pojęcia o czym mówisz.Popełniłem błąd wystawiając wątek na tym forum, gdyż ja sam mam dość małe siły przeciwko kilkunastu osobom wypowiadającym się na tym forum.
Tak.Wydaje Wam się, że ze względu na posiadanie Maka pozjadaliście wszystkie rozumy
Wyłącznie? Chyba między innymi - a z tym się zgodzę. No chyba, że dla Ciebie liczą się cyferki a nie soft. Wtedy najlepiej podłącz się bezpośrednio pod procesor, aby nie marnować zbędnej mocy obliczeniowej na wyświetlanie pulpitu na ekranie.a taki tonymontana sugerował, że maki są wyłącznie lepsze ze względu na oprogramowanie
Twierdzisz?czyli sam dobrze nie znał zalet, które przedstawiają inni użytkownicy.
Znaczy się, już nie przyjdziesz?A ja nie zamierzam dłużej odpierać zarzutów od 15 osób, które nie wiedzą o co im chodzi.
Kiedy?Bo przyznałem rację
Gdzie?uznałem część wywodów
Dla Nas ważna jest jakość, nie ilość. Sorry.Jest dużo więcej programów muzycznych, które chodzą tylko pod windą... Ot cała wasza argumentacja.
Jest.Skoro nie jest bardziej wydajny
Tak, chyba z 14-to latkami którym nie przeszkadzają zwieszki, bo oni sobie tylko graja. Nam, ludziom pracującym stabilność jest potrzebna; nie jest rzeczą o którą można się spierać. Sorry, kiddie.skoro stabilność to rzecz o którą można się spierać
Napisano 09 maja 2007 - 18:04
Napisano 09 maja 2007 - 18:23
Napisano 09 maja 2007 - 18:24
Setki tysięcydziwie się, że jesteś w stanie podważać zdanie osób które przetestowały setki tysięcy programów i hardware'u do muzy
Napisano 09 maja 2007 - 18:24
Patrz pierwszy cytat Luteckiego - sami mamy sobie poszukać, jakby zacytować było trudno.Bez kitu jesteś ślepy... Jak nie widzisz gdzie przyznałem rację to polecam nauczyć się czytać. Co do mojego wieku to wlasnie zaliczam matury, a odnoszenie się cały czas do tego, że mam 14 i 15 lat sprawia wrażenie, że skoro już nie ma czego zarzucać to trzeba coś wymyślić żeby mnie ośmieszyć.
Kamilu drogi, ale Ty nam żadnego pytania w pierwszym poście nie zadałeś! Poza tym, tak, masz racje, więcej wiedzy ma pan Józek, który nauczyl się teorii (przecież nikt z pracowników nie jest szkolony w Makach), niż my paroletni (niektórzy paronastoletni) użytkownicy JabłuszkowcówJeszcze raz powtarzam, skup się na dyskusji a nie na mnie, ja jestem ok, z tego co widze to ty nie bardzo... I jeśli o to ci chodzi to: tak, masz rację, znikam stąd bo więcej niż od was można się dowiedzieć od sprzedawcy w Media Markcie, który odpowie nawet na głupie pytania, a to chyba normalne, że takie się pojawiają skoro ktoś jest laikiem w Makach.
Kurcze, stary, sam sobie zaprzeczasz! Wiidziałeś opinie czytelników Estrady i Studio, którzy używają i chwalą Maki, widziałeś pozytywne opinie redaktorów, którzy używają Maków. To dla Ciebie za mało??? Zostałeś zmieszany z błotem, bo jak sam napisałeś, przytaczasz czyjeś opinie, podczas, gdy sam nigdy nie pracowałeś na Maku. Wiesz, ja np. uważam, że druga Wojna Światowa była zła, ale wcale nie dlatego, że ktoś mi tak powiedział.W kwestii dźwiękowej dziwie się, że jesteś w stanie podważać zdanie osób które przetestowały setki tysięcy programów i hardware'u do muzy i które po prostu z takich testów żyją. Wśród czytelników Estrady i Studio są właśnie i ci ze swoimi Makami na koncertach. Wśród redaktorów byli i ci którzy opowiedzieli się po stronie maków, ja jako niezdecydowany chciałem odrobinę dowodów od użytkowników maka, ale kiedy nic konkretnego nie potrafili powiedzieć, a ja przytoczyłem parę tez (nie mylić z faktami) odnośnie maków, zostałem kompletnie zmieszany z błotem.
Ani jedno, ani drugie. Napisałeś post, aby pokazać, co gdzieś na jakimś forum sądzą i przy tym pokazać, że oni mają rację, mimo, że sam nie pracowałeś na Makach. Rozczarowała Ciebie nasza społeczność. W takim razie wybacz, ale niestety nie jesteśmy społecznością pokemonów.Waszym zdaniem wystawiłem tego posta po to żeby się czegoś dowiedzieć, czy żeby nakłonić całe forum do powrotu do pc'ów? Muszę przyznać, że z wyjątkiem kilku osób, które się udzieliły w tym wątku, rozczarowała mnie bardzo społeczność, którą tworzycie...
Napisano 09 maja 2007 - 18:30
a taki tonymontana sugerował, że maki są wyłącznie lepsze ze względu na oprogramowanie, czyli sam dobrze nie znał zalet
Napisano 09 maja 2007 - 18:31
Napisałeś, że Maki są lepsze chociażby ze względu na systemKolego zloty, gdzie ja tak powiedzialem?
Napisano 09 maja 2007 - 18:40
Napisano 09 maja 2007 - 18:42
Napisano 09 maja 2007 - 18:55
Maki są lepsze, ponieważ:
1) Mac OS X jest stabilniejszy od Windowsa XP i Visty.
2) Mac OS X sprawnie obsługuje do 16GB pamięci RAM, a Windows generalnie tego nie zrobi. Mało, która płyta w ogóle przyjmie tyle RAMu...
3) Są sprzętami długowiecznymi tzn. takimi, na którym będziesz mógł normalnie pracować przez wiele lat. NIe ma ryzyka, że z dnia na dzień staną się mulącym*szmelcem gdyż*Apple nie zapomina o użytkownikach starszych komputerów i tworzy oprogramowanie (OS X i Logic) również z myślą o nich.
4) Jest cichszy. Przy pracy z dźwiękiem ma to znaczenie.
5) Praktycznie każde peryferia działają z Makiem. I do dużej części nie potrzebujesz nawet sterowników.
W punktach. Generalnie prawie wszystko można było przeczytać we wcześniejszych postach ale... Może zrozumiesz, może nie.
ja jako niezdecydowany chciałem odrobinę dowodów od użytkowników maka, ale kiedy nic konkretnego nie potrafili powiedzieć
Napisano 09 maja 2007 - 19:03
Napisano 09 maja 2007 - 21:53
Napisano 09 maja 2007 - 23:30
Napisano 09 maja 2007 - 23:37
...a ja powiem tak:
MAC :-)
WINDOWS :-(
...i na tym zakończe.
Napisano 10 maja 2007 - 05:04
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych