Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Fani Apple, którzy wybrali Androida

• Please log in to reply
210 replies to this topic

#126 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 28 July 2011 - 12:52

Vide Windows i Android sa dla bardziej kumatych i rozgarnietych.

Na to wychodzi. Dobrze utrzymany windows wcale nie będzie gorszy od OS X. Tyle, że windowsowi musisz poświęcić więcej czasu, na macu masz wszystko od razu i w niczym grzebać nie musisz.

#127 squid

squid
  • 242 posts

Posted 28 July 2011 - 13:15

Na to wychodzi. Dobrze utrzymany windows wcale nie będzie gorszy od OS X. Tyle, że windowsowi musisz poświęcić więcej czasu, na macu masz wszystko od razu i w niczym grzebać nie musisz.

To co robisz na Ubuntu? Umartwiasz sie?

Ja chyba czegos nie rozumiem. Forum o makach a tu obca propaganda pod plaszczykiem poszerzania horyzontow???

#128 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 July 2011 - 13:17

Z Androidem jest podobnie jak z Windowsem. Daje dużo więcej swobody niż inne systemy. A jak widać po załączonych postach, nie wszyscy potrafią z tej wolności odpowiednio skorzystać. Myślę, że to miał na myśli iKrawiec pisząc że: Android nie jest dla każdego.

Oj uważaj, żeby rosnący nos, nie przebił ci twojego iPhona. Wczoraj specjalnie z kolegą chcieliśmy przeczytać cokolwiek na tym forum bez powiększenia na iPhonie 4.

Dobry żarcik :). Rozwiązania są dwa : weź naprawdę 4 do ręki albo zmień/kup okulary.

#129 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 29 July 2011 - 06:24

Pewnie próbuje uruchomić hibernację lub hybrydową grafikę albo zastanawia się dlaczego Unity jest takie niestabilne.

#130 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 29 July 2011 - 07:42

Pewnie próbuje uruchomić hibernację lub hybrydową grafikę albo zastanawia się dlaczego Unity jest takie niestabilne.

Korzystam z gnome. Unity jest ładne, ale nie użyteczne ;)

#131 squid

squid
  • 242 posts

Posted 29 July 2011 - 08:29

Unity w 04.11 jest całkiem stabilne i jak dla mnie bardzo użyteczne (lubię jego oszczędność interfejsu) Za to Gnome3 (też już dość stabilne) zachwyciło mnie, ale Lion pobił go właśnie całkowicie. Konkludując: Windows trzymam tylko do gier, pracuję na Linuxie a resztę życia spędzam na OSX.

#132 maciejbo1

maciejbo1
  • 45 posts

Posted 29 July 2011 - 11:44

Co do rywalizacji tabletów iPad jest bezkonkurencyjny. Największym rywalem iPada 2 będzie .. iPad 3. Już to było wiele razy powiedziane ale nawet Android 3.0 nie jest tak dobry na tablety jak iOS. W smartphonach jest inaczej, ale to inna sprawa.

#133 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 29 July 2011 - 22:26

Właśnie przeglądałem statystyki, i jak się okazuje maleje ilość ludzi, którzy używają iPhona do przeglądania internetu. A androidowa przeglądarka goni mobilną Operę.
StatCounter Global Stats - Browser, OS, Search Engine including Mobile Market Share

[ATTACH]9352[/ATTACH]

Ja najczęściej używam Opery, bo niesamowicie szybko powraca do poprzedniej strony.

#134 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 July 2011 - 22:28

Bo coraz więcej użytkowników iPhone przegląda internet na iPadzie :)

#135 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 29 July 2011 - 22:59

iOS też spada. A to przecież iPod, iPhone i iPad do spółki.
StatCounter Global Stats - Browser, OS, Search Engine including Mobile Market Share

#136 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 30 July 2011 - 00:10

Wg tego iPad rośnie
Mobile Devices Statistics

i generalnie pomimo, że iPhone i iPod spadły lekko to i tak iOS dzięki iPadowi idzie lepiej w górę niż Android.

#137 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 30 July 2011 - 00:12

no myślę, że to naturalne - rynek iOS sie wysyca, ludzie odwracaja sie ku konkurencji... apple wystawia swoje nowe urządzenie, wszyscy krzyczą: amazing i znowu udziały apple rosną... i tak w kółko.

#138 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 30 July 2011 - 00:42

@Iro
i będzie powoli spadało iOS, to naturalne. Z zalewem dziesiątków (jak nie setek) tanich modeli z Androidem nie ma najmniejszych szans. I tak dziwne że utrzymał dominującą pozycję tyle czasu.

#139 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 30 July 2011 - 10:49

@Iro
i będzie powoli spadało iOS, to naturalne. Z zalewem dziesiątków (jak nie setek) tanich modeli z Androidem nie ma najmniejszych szans. I tak dziwne że utrzymał dominującą pozycję tyle czasu.

Poczekajmy do września, czy tam października i ponownie iOS zacznie wnosi się ku szczytom ;)

#140 maxijazz

maxijazz
  • 303 posts

Posted 30 July 2011 - 17:36

Seb, ale Iro twierdzi, ze do korzystania z wiekszej swobody (Windows, Android) trzeba miec wieksze umiejetnosci (umiec) niz w przypadku systemow dajacych tej swobody mniej (OSX, iOS). Vide Windows i Android sa dla bardziej kumatych i rozgarnietych.

A OSX jest dla bardziej wymagajacych, m.in. systemu dzialajacego dobrze OOB, z dobrymi ustawieniami domyslnymi, a oferujacym potege UNIX-owej konsoli dla potrzebujacych, kumatych i rozgarnietych.

A co, w androidzie tak nie jest? akurat te trzy elementy testuję intensywnie bo z nich w telefonie najczęściej korzystam i jakoś wszystko działa. Chyba, że to magicznie jest tak, że najpierw telefon wprowadza Cię w złudne poczucie bezpieczeństwa a potem nagle się wyłącza :)

Ja regularnie dostaje 10 kopii tego samego SMSa od kolegi z Evo 4G.

Ja chyba czegos nie rozumiem. Forum o makach a tu obca propaganda pod plaszczykiem poszerzania horyzontow???

[ATTACH=CONFIG]9356[/ATTACH]

#141 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 30 July 2011 - 18:18

Wszystkie mobilne statystyki dla Apple są niesamowite. Sprzedając tylko 2 modele konkuruje z Googlem, którego system jest zainstalowany na kilkudziesięciu przynajmniej modelach! Samo porównywanie ilościowe modeli i procentowy udział rynku jest żenujący i śmieszny dla innych systemów. Apple dwoma modelami ma stabilną drugą pozycję, wyobraźcie sobie, że Steve pstryka palcami i wypuszcza dodatkowe 10 modeli bardzo ekonomicznych smartfonów. Przecież taki ruch zmiażdżyłby wszystko i wszystkich (tylko po co). Na rodzimym rynku iOS jest najbardziej popularnym systemem, biorąc natomiast pod uwagę samych producentów smartfonów, to właśnie Apple jest królem. Nie ma mowy o czymś takim jak spadek populrności iOS, to właśnie Jobs kontroluje sutuację na całym rynku mobilnym, jest w takim miejscu w jakim dokładnie chce być. Do tego dochodzi App Store, iTunes i iCloud - najbardziej zaawansowany ekosystem na smartfony, tablety i odtwarzacze multimedialne.

#142 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 31 July 2011 - 08:56

Właśnie przeglądałem statystyki, i jak się okazuje maleje ilość ludzi, którzy używają iPhona do przeglądania internetu. A androidowa przeglądarka goni mobilną Operę.

.. z tego wykresu wynika tylko tyle, ze maleje ilosc ludzi, ktorzy uzywaja natywnej przegladarki iPhone'a ... rownie dobrze moga przeciez uzywac Opery ;) musial bys wkleic link do porownania OS'ów, a tam prym wiedzie Symbian, iOS lekki spadek, Android ponizej. biorac jednak pod uwage to, ze iOS obsluguje tylko kilka typow urzadzen, a Android setki jak nie tysiace, pokazuje ze Apple ze wszystkich producentow wciaz najlepiej kosi kasiore ;)

#143 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 31 July 2011 - 12:34

.. z tego wykresu wynika tylko tyle, ze maleje ilosc ludzi, ktorzy uzywaja natywnej przegladarki iPhone'a ... rownie dobrze moga przeciez uzywac Opery ;) musial bys wkleic link do porownania OS'ów, a tam prym wiedzie Symbian, iOS lekki spadek, Android ponizej. biorac jednak pod uwage to, ze iOS obsluguje tylko kilka typow urzadzen, a Android setki jak nie tysiace, pokazuje ze Apple ze wszystkich producentow wciaz najlepiej kosi kasiore ;)

Jak zwykle czytasz po łebkach, a dwa posty niżej właśnie pokazałem statystyki systemów mobilnych.
Zgadzam się z tym, że Apple najlepiej kosi kasiorę i cieszę się, że nie ze mnie. :)

#144 Agher

Agher
  • 1304 posts

Posted 31 July 2011 - 15:16

a ja nie mam nic przeciwko, bo jeszcze się nie zawiodłem na applach.

#145 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 August 2011 - 00:24

Taka ciekawostka:

94 procent posiadaczy iPhone’a zamierza kupić jego nową wersję.
Dla porównania, tylko 47 procent posiadaczy smartfona z Androidem chce kupić kolejny telefon z tym systemem.
42 procent posiadaczy tych telefonów planuje przesiadkę na iPhone’a
.
Tylko 26 procent użytkowników BlackBerry chce kupić kolejnego smartfona z stajni RIM: 67 procent chce go wymienić na iPhone’a.
Ogólnie 36 procent posiadaczy smartfonów planuje zakup iPhone’a 5.

Dołączona grafika

Android Owners Ready To Ditch Their Phones As Soon As iPhone 5 Comes Out

#146 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 03 August 2011 - 11:56

Ta ciekawostka dotyczy rynku USA.
A w Polandzie od marca 2010 ciągle spada udział iOS. Dużo bardziej niż Symbianowi.
A w tym miesiącu iOS spadł na 5 pozycję, a jeszcze w zeszłym miesiącu był na 4.

#147 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 03 August 2011 - 12:17

Mój jedyny kolega (z kręgu tych bliskich), który miał Androida, po miesiącu z S2 się złamał i przesiadł na 4 :P Znowu wszyscy mamy iPhony.

#148 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 August 2011 - 12:19

wspaniale, chociaż z drugiej strony - Urządzenia mobilne – producenci » gemiusRanking PL — wersja polska
tylko co z tego?
statystyki podane przez Łukasza mają więcej związku z tematem niż popularność danych systemów mobilnych.

pomijając już fakt, że spadający/rosnący % nie oznacza, że ktoś rezygnuje/zmienia platformę.
ten rynek w końcu się przecież mocno rozwija.
android jest na n+1 urządzeniach, które ciągle wychodzą.
nic dziwnego, że jego udział rośnie, szczególnie u nas, skoro androida można dostać za złotówkę, a teraz jest boom na smartphony.

#149 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 09 August 2011 - 01:42

Moim Zdaniem Market to jakaś porażka :

[url=http://wrzuc.net.pl/?v=sc20110803.png]Dołączona grafika[/url]

Dołączona grafika

Moje foty z Galaxy ACE

#150 revanmj

revanmj
  • 687 posts