Na to wychodzi. Dobrze utrzymany windows wcale nie będzie gorszy od OS X. Tyle, że windowsowi musisz poświęcić więcej czasu, na macu masz wszystko od razu i w niczym grzebać nie musisz.Vide Windows i Android sa dla bardziej kumatych i rozgarnietych.

Fani Apple, którzy wybrali Androida
Posted 28 July 2011 - 12:52
Posted 28 July 2011 - 13:15
To co robisz na Ubuntu? Umartwiasz sie?Na to wychodzi. Dobrze utrzymany windows wcale nie będzie gorszy od OS X. Tyle, że windowsowi musisz poświęcić więcej czasu, na macu masz wszystko od razu i w niczym grzebać nie musisz.
Ja chyba czegos nie rozumiem. Forum o makach a tu obca propaganda pod plaszczykiem poszerzania horyzontow???
Posted 28 July 2011 - 13:17
Z Androidem jest podobnie jak z Windowsem. Daje dużo więcej swobody niż inne systemy. A jak widać po załączonych postach, nie wszyscy potrafią z tej wolności odpowiednio skorzystać. Myślę, że to miał na myśli iKrawiec pisząc że: Android nie jest dla każdego.
Oj uważaj, żeby rosnący nos, nie przebił ci twojego iPhona. Wczoraj specjalnie z kolegą chcieliśmy przeczytać cokolwiek na tym forum bez powiększenia na iPhonie 4.
Dobry żarcik

Posted 29 July 2011 - 06:24
To co robisz na Ubuntu? Umartwiasz sie?
Pewnie próbuje uruchomić hibernację lub hybrydową grafikę albo zastanawia się dlaczego Unity jest takie niestabilne.
Posted 29 July 2011 - 07:42
Pewnie próbuje uruchomić hibernację lub hybrydową grafikę albo zastanawia się dlaczego Unity jest takie niestabilne.
Korzystam z gnome. Unity jest ładne, ale nie użyteczne

Posted 29 July 2011 - 08:29
Posted 29 July 2011 - 11:44
Posted 29 July 2011 - 22:26
StatCounter Global Stats - Browser, OS, Search Engine including Mobile Market Share
[ATTACH]9352[/ATTACH]
Ja najczęściej używam Opery, bo niesamowicie szybko powraca do poprzedniej strony.
Posted 29 July 2011 - 22:28

Posted 29 July 2011 - 22:59
StatCounter Global Stats - Browser, OS, Search Engine including Mobile Market Share
Posted 30 July 2011 - 00:10
Mobile Devices Statistics
i generalnie pomimo, że iPhone i iPod spadły lekko to i tak iOS dzięki iPadowi idzie lepiej w górę niż Android.
Posted 30 July 2011 - 00:12
Posted 30 July 2011 - 00:42
i będzie powoli spadało iOS, to naturalne. Z zalewem dziesiątków (jak nie setek) tanich modeli z Androidem nie ma najmniejszych szans. I tak dziwne że utrzymał dominującą pozycję tyle czasu.
Posted 30 July 2011 - 10:49
@Iro
i będzie powoli spadało iOS, to naturalne. Z zalewem dziesiątków (jak nie setek) tanich modeli z Androidem nie ma najmniejszych szans. I tak dziwne że utrzymał dominującą pozycję tyle czasu.
Poczekajmy do września, czy tam października i ponownie iOS zacznie wnosi się ku szczytom

Posted 30 July 2011 - 17:36
A OSX jest dla bardziej wymagajacych, m.in. systemu dzialajacego dobrze OOB, z dobrymi ustawieniami domyslnymi, a oferujacym potege UNIX-owej konsoli dla potrzebujacych, kumatych i rozgarnietych.Seb, ale Iro twierdzi, ze do korzystania z wiekszej swobody (Windows, Android) trzeba miec wieksze umiejetnosci (umiec) niz w przypadku systemow dajacych tej swobody mniej (OSX, iOS). Vide Windows i Android sa dla bardziej kumatych i rozgarnietych.
Ja regularnie dostaje 10 kopii tego samego SMSa od kolegi z Evo 4G.A co, w androidzie tak nie jest? akurat te trzy elementy testuję intensywnie bo z nich w telefonie najczęściej korzystam i jakoś wszystko działa. Chyba, że to magicznie jest tak, że najpierw telefon wprowadza Cię w złudne poczucie bezpieczeństwa a potem nagle się wyłącza
To co robisz na Ubuntu? Umartwiasz sie?
Ja chyba czegos nie rozumiem. Forum o makach a tu obca propaganda pod plaszczykiem poszerzania horyzontow???
[ATTACH=CONFIG]9356[/ATTACH]
Posted 30 July 2011 - 18:18
Posted 31 July 2011 - 08:56
Właśnie przeglądałem statystyki, i jak się okazuje maleje ilość ludzi, którzy używają iPhona do przeglądania internetu. A androidowa przeglądarka goni mobilną Operę.
.. z tego wykresu wynika tylko tyle, ze maleje ilosc ludzi, ktorzy uzywaja natywnej przegladarki iPhone'a ... rownie dobrze moga przeciez uzywac Opery

Posted 31 July 2011 - 12:34
Jak zwykle czytasz po łebkach, a dwa posty niżej właśnie pokazałem statystyki systemów mobilnych... z tego wykresu wynika tylko tyle, ze maleje ilosc ludzi, ktorzy uzywaja natywnej przegladarki iPhone'a ... rownie dobrze moga przeciez uzywac Opery
musial bys wkleic link do porownania OS'ów, a tam prym wiedzie Symbian, iOS lekki spadek, Android ponizej. biorac jednak pod uwage to, ze iOS obsluguje tylko kilka typow urzadzen, a Android setki jak nie tysiace, pokazuje ze Apple ze wszystkich producentow wciaz najlepiej kosi kasiore
Zgadzam się z tym, że Apple najlepiej kosi kasiorę i cieszę się, że nie ze mnie.

Posted 31 July 2011 - 15:16
Posted 03 August 2011 - 00:24
94 procent posiadaczy iPhone’a zamierza kupić jego nową wersję.
Dla porównania, tylko 47 procent posiadaczy smartfona z Androidem chce kupić kolejny telefon z tym systemem.
42 procent posiadaczy tych telefonów planuje przesiadkę na iPhone’a.
Tylko 26 procent użytkowników BlackBerry chce kupić kolejnego smartfona z stajni RIM: 67 procent chce go wymienić na iPhone’a.
Ogólnie 36 procent posiadaczy smartfonów planuje zakup iPhone’a 5.

Android Owners Ready To Ditch Their Phones As Soon As iPhone 5 Comes Out
Posted 03 August 2011 - 11:56
A w Polandzie od marca 2010 ciągle spada udział iOS. Dużo bardziej niż Symbianowi.
A w tym miesiącu iOS spadł na 5 pozycję, a jeszcze w zeszłym miesiącu był na 4.
Posted 03 August 2011 - 12:17

Posted 03 August 2011 - 12:19
tylko co z tego?
statystyki podane przez Łukasza mają więcej związku z tematem niż popularność danych systemów mobilnych.
pomijając już fakt, że spadający/rosnący % nie oznacza, że ktoś rezygnuje/zmienia platformę.
ten rynek w końcu się przecież mocno rozwija.
android jest na n+1 urządzeniach, które ciągle wychodzą.
nic dziwnego, że jego udział rośnie, szczególnie u nas, skoro androida można dostać za złotówkę, a teraz jest boom na smartphony.
Posted 09 August 2011 - 01:42
[url=http://wrzuc.net.pl/?v=sc20110803.png]

Moje foty z Galaxy ACE
Posted 09 August 2011 - 08:59
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users