Ale co mnie to kto to robi? Rezultat jest jaki jest - telefon jest zamkniety.Wiesz co ja bym nie był pewien kto jest sprawcą tego zachowania, bo raczej szybciej producenci telefonów blokują dostęp do systemu aby nie zasypało im sperwisów telefony z uszkodzonym softem, niż google gdzie możemy sobie pobrać zupełnie za darmo co tylko potrzebujemy i zrobić z tym co chcemy. Z resztą nie jestem pewien ale google chyba wydaje tylko surowego androida, całą reszte robi producent telefonu typu przystosowanie go pod swój konkretny model.

Fani Apple, którzy wybrali Androida
Napisano 26 lipca 2011 - 13:19
Napisano 26 lipca 2011 - 14:38
Funkcjonalność to łatwość i intuicyjność obsługi, a nie ilość funkcji.Prosze podaj przykład co takiego moge zrobić na iOS a nie zrobie tego na androidzie? Bo ja widze sporo rzeczy których nie zrobie w iOS, ale braków androida nie dostrzegam pomimo że z iOS mam kontakt na bieżąco.
Większość negatywnych opinii o Androidzie pochodzi od jego zawiedzionych użytkowników.Oczywiście, tylko że większość opini na temat androida czy iOSa jest od fanów konkurencji którzy piszą negatywnie o produkcie którego nawet nie mieli okazji poużywać przez kilka minut w sklepie. Do tego jeszcze można dodać lojalnych klientów którzy kupili iPoda od apple, i skoro on działa to kupie także telefon i komputer, i cała reszte jest be pomimo że na oczy jej nie widział.
Android’s Dirty Secret: Shipping Numbers Are Strong But Returns Are 30-40% | TechCrunch
Był otwarty do wersji Gingerbread, Honeycomb i Ice Cream Sandwich są zamknięte.- System jest otwarty moge sobie z nim legalnie zrobić co mi się podoba.
Jest nim Samsung S8530 Wave II z Bada OS.Ja jestem trochę zboczeńcem smartphonowym
Mam ich po 5-8 rocznie. Szukam ideału w cenie do 1100zł
http://www.benchmark...3620.html
http://samsungomania...ave-ii.html
PCFoster.pl :: Twoja strefa high-endu | Testy | Recenzje | Porównania
http://www.gsmarena....ew-538.php
http://www.techradar...43/review
Napisano 26 lipca 2011 - 16:02
Funkcjonalność to łatwość i intuicyjność obsługi, a nie ilość funkcji.[/url]
Łatwość i intuicyjność obsługi to ergonomia. Funkcjonalność to zbiór funkcji określające zakres możliwości wykorzystania danego urządzenia/systemu. W przypadku segmentu o którym mówimy.
Większość negatywnych opinii o Androidzie pochodzi od jego zawiedzionych użytkowników.[/url]
A od kogo maja pochodzić? Od osób, które wogóle nie miały doczynienia z androidem?
Android nie jest dla każdego, ale to wcale nie jest zły system. Jak ktoś nie jest niekumaty to ogarnie wszystko i będzie to działać, a ludzie co nie maja pojęcia niech sie wogóle nie wypowiadają.
Napisano 26 lipca 2011 - 16:22
No tak, ale przy bardzo niskim poziomie ergonomii te "możliwości" mogą okazać się iluzoryczne. Niby mogę ale właściwie się nie da.Łatwość i intuicyjność obsługi to ergonomia. Funkcjonalność to zbiór funkcji określające zakres możliwości wykorzystania danego urządzenia/systemu.
I o to mi chodzi przy iOS: jak już jest to działa tak, że techniczność staje się mało zauważalna i skupiam się na tym co robię a nie na tym jak to zrobić. Oczywiście jak kogoś bardziej bawi "jak" niż "co" to wszystko gra i zabawy jest po pachy.
I kto będzie decydował czy ktoś ma lub nie ma pojęcia? Ty?a ludzie co nie maja pojęcia niech sie wogóle nie wypowiadają.
Napisano 26 lipca 2011 - 16:38
I kto będzie decydował czy ktoś ma lub nie ma pojęcia? Ty?
Pytasz czy odpowiadasz z podtekstem? A gdzie ja napisałem, że to ja będe decydował czy ktoś ma lub nie ma pojęcia? Myśl logicznie albo przeanalizuj zawsze posty 2x, żeby coś Tobie nie umknęło.
Napisano 26 lipca 2011 - 16:53
A od kogo maja pochodzić? Od osób, które wogóle nie miały doczynienia z androidem?
Android nie jest dla każdego, ale to wcale nie jest zły system. Jak ktoś nie jest niekumaty to ogarnie wszystko i będzie to działać, a ludzie co nie maja pojęcia niech sie wogóle nie wypowiadają.
Android nie jest dla wszystkich? Czyli co, dla wybrańców? No bez przesady. A jeśli tak jest to to nie świadczy o nim dobrze.
No tak, niech o Androidzie nie wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia. A o iOS droga wolna?
Napisano 26 lipca 2011 - 17:09
OK, wytlumacze Ci. Piszac, ze ci co sie nie maja pojecia nie maja sie tez wypowiadac dajesz sobie prawo do decydowania o tym co kto moze a co nie. Od tego tylko krok od decydowania o tym kiedy ktos ma wystarczajace pojecie czy nie.Pytasz czy odpowiadasz z podtekstem? A gdzie ja napisałem, że to ja będe decydował czy ktoś ma lub nie ma pojęcia? Myśl logicznie albo przeanalizuj zawsze posty 2x, żeby coś Tobie nie umknęło.
---------- Wpis dodano o 17:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:01 ----------
Poza tym, nawet nie majac Androida w rece mozna pisac dlaczego ktos jest tak zadowolony z iOS, ze nawet nie ma ochoty ryzykowac utraty pracy wlozonej w nauke plynnej obslugi urzadzenia, ktore jest narzedziem a nie zabawka. Czyli i Ci bez pojecia moga sie wypowiadac.
Oczywiscie w odpowiedzi mozna cos przebaknac o horyzontach. Jednak o wiele lepiej byloby przedstawic konkretne porownanie glownych aplikacji i wykazanie co jest lepiej zrobione, przyspieszy/ulatwi prace i jak wiele/nie wiele przyzwyczajen trzeba by zmienic.
Bo to dla uzytkownika jest najwazniejsze i takie argumenty chetnie bym przeczytal.
A zmiast tego czytam o wolnosci, ilosci, lepszosci i, ze jak pojde na spacer to bedzie mi fajnie google earth dzialalo. O ile bedzie net.
A ja chce szybciej wyslac maila, popelnic mniej bledow piszac go i szybko ogarnac kalendarz na dzis.
Napisano 26 lipca 2011 - 17:18
@Narkoman
Tylko mam jedno pytanie.
Po co modyfikować to, co działa. Ja jestem zadowolony, nie czuję żadnych ograniczeń, jak w iOS. Android sam w sobie dał mi wolność.
W iOS jestem skazany na widzi misie wielkiego Stefana, albo jailbreak.
Po za tym już zdążyłem się przyzwyczaić do ekranu 4,3". iPhony teraz wydają mi się takie malutkie, mało czytelne i ociężałe.
Tym bardziej podałeś argument za iOS, iOS działa, po co modyfikować? Ja też nie czuję żadnych ograniczeń, wszystko działa szybko, sprawnie, bezproblemowo, gdzie mam te ograniczenia? Tylko nie powiedz, że np flash, czy brak dostępu do plików, bo na kij mi to potrzebne :-P
Nie robię JB od iOS w wersji około 4.2, bo straciłem taką potrzebę, wersja 5.0 już w ogóle jest genialna i nie potrzebuje JB.
Ekran 4.3" jest spoko, niestety rozdzielczość sprawia, że jest do kitu. Nawet na przykładzie tego forum, czytaj je bez powiększania, ja tak robię na iP 4 cały czas i tak samo z wieloma innymi portalami, na super 4,3" się nie da, bo nic nie widać. Już nie mówiąc jak wyglądają niektóre pdfy, nawet po powiększeniu czcionka wygląda tak, jakby ją ktoś pługiem zaorał. Dzięki, wolę precyzyjne 3,5, niż kiepskie 4,3.
Napisano 26 lipca 2011 - 22:49
Skoro do płynnego działania wymaga dwurdzeniowego procesora oraz GB RAM to jest do bani i nawet specjalistyczna wiedza użytkownika tego nie zmieni.Android nie jest dla każdego, ale to wcale nie jest zły system. Jak ktoś nie jest niekumaty to ogarnie wszystko i będzie to działać, a ludzie co nie maja pojęcia niech sie wogóle nie wypowiadają.
Napisano 27 lipca 2011 - 12:16

Napisano 27 lipca 2011 - 12:19
Skoro do płynnego działania wymaga dwurdzeniowego procesora oraz GB RAM to jest do bani i nawet specjalistyczna wiedza użytkownika tego nie zmieni.
No teraz przesadziłeś, na moim 2.3.4 działa świetnie a ma tylko 600MHz / 512MB Ram.
Napisano 27 lipca 2011 - 14:02
No teraz przesadziłeś, na moim 2.3.4 działa świetnie a ma tylko 600MHz / 512MB Ram.
A mi na Nexusie S z 1GHz i 512 MB się zacinał.
Napisano 28 lipca 2011 - 09:23
A mi na Nexusie S z 1GHz i 512 MB się zacinał.
Z Androidem jest podobnie jak z Windowsem. Daje dużo więcej swobody niż inne systemy. A jak widać po załączonych postach, nie wszyscy potrafią z tej wolności odpowiednio skorzystać. Myślę, że to miał na myśli iKrawiec pisząc że: Android nie jest dla każdego.
...Nawet na przykładzie tego forum, czytaj je bez powiększania, ja tak robię na iP 4 cały czas i tak samo z wieloma innymi portalami, na super 4,3" się nie da, bo nic nie widać. Już nie mówiąc jak wyglądają niektóre pdfy, nawet po powiększeniu czcionka wygląda tak, jakby ją ktoś pługiem zaorał. Dzięki, wolę precyzyjne 3,5, niż kiepskie 4,3.
Oj uważaj, żeby rosnący nos, nie przebił ci twojego iPhona. Wczoraj specjalnie z kolegą chcieliśmy przeczytać cokolwiek na tym forum bez powiększenia na iPhonie 4.
Napisano 28 lipca 2011 - 10:21
Chyba zartujesz. Bo z tego co piszesz wynikaloby, ze uzytkownicy OSX rowniez nie potrafia korzystac ze swobody i wolnosci Windows. Banialuki.Z Androidem jest podobnie jak z Windowsem. Daje dużo więcej swobody niż inne systemy. A jak widać po załączonych postach, nie wszyscy potrafią z tej wolności odpowiednio skorzystać. Myślę, że to miał na myśli iKrawiec pisząc że: Android nie jest dla każdego.
Napisano 28 lipca 2011 - 10:29
Chyba zartujesz. Bo z tego co piszesz wynikaloby, ze uzytkownicy OSX rowniez nie potrafia korzystac ze swobody i wolnosci Windows. Banialuki.
Tylko zwróć uwagę że ma to jakiś sens, bo zobacz u mnie windows padał co 2 miesiące (Mulił tak że pracować się nie dało) i szukałem alternatywy ostatecznie zostając na OSX, a teraz podam Ci przykład moich znajomych którzy mają windowsa ponad dwa lata od momentu instalacji i nie mają żadnych problemów bo zainstalowali tylko to co potrzebują i nic więcej nie kombinują. Czy osoba która od czasu do czasu wejdzie na onet, napisze i wydrukuje prosty dokument czy obejrzy film będzie miała jakiś problem z windowsem? Oczywiście że nie, już pomijam fakt że większość komputera złożyć sobie nie umie przez co wynika najwięcej problemów.
Napisano 28 lipca 2011 - 10:33
Napisano 28 lipca 2011 - 10:34
Napisano 28 lipca 2011 - 10:42

Napisano 28 lipca 2011 - 10:42
Napisano 28 lipca 2011 - 10:50
A co, w androidzie tak nie jest? akurat te trzy elementy testuję intensywnie bo z nich w telefonie najczęściej korzystam i jakoś wszystko działa. Chyba, że to magicznie jest tak, że najpierw telefon wprowadza Cię w złudne poczucie bezpieczeństwa a potem nagle się wyłączaSMS maja dochodzic, alarmy dzwonic, kalendarz dzialac. Do tego ma byc schludnie a aplikacje dzialac intuicyjnie.

Napisano 28 lipca 2011 - 10:57
Napisano 28 lipca 2011 - 11:02

Napisano 28 lipca 2011 - 11:56
Jak ktoś pisze na makowym forum, że Windows (względem Uniksopochodnego Mac OS X) to system który daje użytkownikowi swobodę to znaczy, że albo ma naprawdę niezwykle niekonwencjonalne poczucie humoru, albo właśnie sięgnął dna... (niepotrzebne skreślić). Trudno dyskutować z kimś kto sypie z rękawa takimi rewelacyjnymi argumentami, bo to jakby dyskutować z kimś na temat tego czy woda na pewno jest mokra, no ale... życzę (innym) powodzenia w dalszych dyskusjach w temacieZ Androidem jest podobnie jak z Windowsem. Daje dużo więcej swobody niż inne systemy.

Napisano 28 lipca 2011 - 12:14
Napisano 28 lipca 2011 - 12:22
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych