No przecież kupił SGS2 więc jak go nie kręcą?to wogóle go nie krecą tandety za multi kasę.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 20 lipca 2011 - 12:40
No przecież kupił SGS2 więc jak go nie kręcą?to wogóle go nie krecą tandety za multi kasę.
Napisano 20 lipca 2011 - 13:20
Daleko idąca interpretacja tematu, który wygląda na "wypisujcie miasta".nna sprawa, że Iro nie zaczął tego tematu, żeby zachwalać Androida, ale podzielić się wrażeniami z innymi, którzy przeszli ze stajni Apple. Oczywiście na niektórych tutaj sam wyraz "Android" działa jak płachta na byka.
Napisano 20 lipca 2011 - 13:36
Napisano 20 lipca 2011 - 14:03
Napisano 20 lipca 2011 - 14:22
Wybacz, ale ktos kto rozpoczyna watek tego rodzaju dyrdymalemW koncu to facet, który nie dosc, ze ma pojecie, grzebie w komputerach Apple, ma jakies pojecie...to wogóle go nie krecą tandety za multi kasę.
raczej sam podwaza twoje slowa.Z ankiety jasno wynika, kto w Polsce rządzi.
to przed oczami mam sfrustrowanego malolata.Człowieku!
Lubisz klapki na oczach, nikt ci tego nie zabrania.
Patrząc tylko na Apple i korzystając tylko ich wiedzy, można się zatrzymać w rozwoju.
Czasem warto poszerzyć horyzonty.
Napisano 25 lipca 2011 - 21:39
Napisano 25 lipca 2011 - 23:51
Napisano 26 lipca 2011 - 00:13
Jeśli już jakiś może konkurować z iOS to tylko MeeGo.Nie, ale jedyny system, który pod względem estetyki, szybkości działania i stabilności, będzie mógł konkurować z iOS to WP7. Nadal mam telefon z tym systemem i czekam aż go dostatecznie rozwiną - chociaż zawsze może się zdarzyć, że okaże się totalną klapą. Szkoda by było.
Androidowi bardzo daleko do funkcjonalności iOS, wyraźnie widać, że mylisz ją z ilością funkcji.To może i ja się wypowiem w tym temacie bo jak do tej pory tylko sprawdzałem "postępy". Użytkownikiem Androida jest od kilku lat a dokładnie od wersji 1.5 po obecnie najnowszą 2.3.4, z iOS podobnie bo używałem na iPod Touch od 1.1.4 do 3.1.3 na moim urządzeniu i do obecnie najnowszego 4.3 na iPodzie 4 Gen mojej siostry. I na przyszłość także planuje pozostać na androidzie z kilku powodów, pierwszy z nich że jest o wiele bardziej rozwinięty (na tyle że Apple zgapiło np powiadomienia w iOS 5), drugi bardzo istotny dla mnie powód to fakt że jest otwarty przez co mamy szeroką gamę różnych wersji romów bez obaw że zostaniemy z przyciskiem do papieru dla przykładu na iPodzie Touch 1G z wgranym możliwie najnowszym 3.1.3 zbyt wiele nie osiągniemy, na Era G1 do dzisiaj mamy praktycznie pełną funkcjonalność urządzenia. No i w sumie ostatnia sprawa, porównajcie sobie funkcjonalność Androida 2.3.4 do obecnego iOSa i wszystko będzie jasne.
Większość życzy sobie aktualizacji systemu od producenta przez kilka lat, a nie obiecanek i zapowiedzi, że wkrótce będzie udostępniona.Może ja jestem zbyt ostrożny, ale mam wrażenie że apple robi coś czego większość by sobie nie życzyła. Gdybym ja podszedł do kogoś w pociągu zabrał mu telefon, i powiedział poczekaj musze coś zrobić oburzenie było by wielkie bo jak ja moge. Tym czasem apple otacza nas coraz to większymi restrykcjami, i tak na prawde oni bardziej decydują o losach naszego sprzętu niż my sami i nikt nic nie mówi...
Np. z pendriva, sieci, zewnętrznego napędu.... i to nie jest problem iPodów i iPhone'a ale także widzę go w makach. Dla przykładu najnowsze mini napędu CD/DVD nie mają tylko mamy możliwość odtworzenia sobie systemu z partycji recovery no oki, ale jak ja mam na nim postawić Windowsa / Linuksa / Solarisa itd ... w razie jak bym potrzebował?
Napisano 26 lipca 2011 - 00:17
Napisano 26 lipca 2011 - 00:27
Napisano 26 lipca 2011 - 01:14
Np. z pendriva, sieci, zewnętrznego napędu.
Androidowi bardzo daleko do funkcjonalności iOS, wyraźnie widać, że mylisz ją z ilością funkcji.
Większość życzy sobie aktualizacji systemu od producenta przez kilka lat, a nie obiecanek i zapowiedzi, że wkrótce będzie udostępniona.
Bo żyjemy w biednym kraju gdzie jak nas na coś nie stać to społeczeństwo się godzi żeby to ukraść. Dograć jedną piosenkę? Powiedz szczerze, ukraść jedną piosenkę. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
Seb, a ja mam wrażenie, że iOS ma coraz mniejsze ograniczenia z wersji na wersję i staje się coraz bardziej funkcjonalny. Jeżeli twierdzisz, że Apple robi coś czego większość by sobie nie życzyla (cokolwiek masz na myśli), to powiem Ci, że kupujący iPhone'a nleżą do najbardziej usatysfakcjonowanych klientów jeśli chodzi o rynek smartfonów (potem jest WP7, potem Android). Wygląda na to, że zdecydowana większość użytkowników iOS jest zadowolona z tego co oferuje mobilny sprzęt od Apple.
Bo android to taki golf w kombi. zrobisz z nim wszystko ale to jak sypianie z brzydkimi dziewczynami. Można ale po co
?
Napisano 26 lipca 2011 - 01:41
Napisano 26 lipca 2011 - 06:32
Typowe podejście naszych obywateli - jak Kali kradnie to jest cacy bo zbawia zły świat ale jak Kalemu kradną to jest bee.Napisał Seb235
Oczywiście bo państwo sobie liczy 23% Vatu i tak na prawde nie wiadomo co się z pieniędzmi dzieje, bo jesteśmy znacznie zacofani w porównaniu do innych krajów pod różnymi względami. Skoro można okradać całe społeczeństwo, to nie róbmy afery z jednego utworu.
Napisano 26 lipca 2011 - 09:06
To ja bardzo proszę o przykłady tego co można na Androidzie (wskazując na wersją Androida + modyfikacje producenta + hardware, który to wspiera) czego nie można zrobić na iOS (powiedzmy od 3Gs w górę)Prosze podaj przykład co takiego moge zrobić na iOS a nie zrobie tego na androidzie? Bo ja widze sporo rzeczy których nie zrobie w iOS, ale braków androida nie dostrzegam pomimo że z iOS mam kontakt na bieżąco.
Napisano 26 lipca 2011 - 09:49
Napisano 26 lipca 2011 - 10:36
Napisano 26 lipca 2011 - 10:38
Oczywiście bo państwo sobie liczy 23% Vatu i tak na prawde nie wiadomo co się z pieniędzmi dzieje, bo jesteśmy znacznie zacofani w porównaniu do innych krajów pod różnymi względami. Skoro można okradać całe społeczeństwo, to nie róbmy afery z jednego utworu.
Typowe podejście naszych obywateli - jak Kali kradnie to jest cacy bo zbawia zły świat ale jak Kalemu kradną to jest bee.
Napisano 26 lipca 2011 - 11:01
Mialem przez jakis czas Cydie na iPhone. Mialem tez widgety. Pobawilem sie troche i mi sie znudzily. Wlasciwie to uzywalem tylko wtedy gdy pamietalem, ze to mam i ze fajnie byloby cos wlaczyc lub wylaczyc. Przy kolejnym jailbreaku juz sobie glowy nie zawracalem. Zabawka.- Widgety - Brzmi bez sensu ale wole mieć na każdym ekranie widget do danej funkcjonalności niż przekopywanie się przez ustawienia, w celu włączenia lub wyłączenia WiFi/GPSa/Transmisji Danych/Podświetlania ekranu.
Poniewaz za wiekszosc aplikacji place to nie mam dziesiatek roznych programikow robiacych wlasciwie to soamo tak wiec foldery mi wystarczaja. Wlasciwie tylko gry mam w folderach: darmowe, glupie i dobre. Te najlepsze nie sa w folderach.- Foldery - Pełna funkcjonalność, żadnych limitów. Uważam że posiadanie 5 katalogów np "Narzędzia" nie ułatwia zbyt wiele.
Theme jak sadze? Mialem wiele telefonow z tym ficzerem i jakos korzystalem tylko z tapety - reszta wczesniej czy pozniej okazywala sie po prostu dziecinna.- Teheme - Tak samo niby bajer, ale fajnie mieć oficjalnie w systemie.
No ale po co? Oprogramowanie ma stanowic calosc a nie zbior dublujacych sie i gryzacych aplikacyjek. Podstawowy zbior aplikacji: WWW, Mail, SMS/MMS, Phone book, Calendar ma stanowic jednolita calosc. I to mnie wlasnie najbardziej wkurza w Xperii X10 (nie wiem czy to akurat Android w niej czy modyfikacje SE) ale wszystko jest luzno powiazane i dziala jak sklejone na sline.- Market - Wszystko co bym chciał, chce inną aplikacje do SMSów / wykonywania połączeń nie ma problemu, chce inny luncher nie ma problemu. Niestety Apple ograniczyło AppStore na tyle że nie wpuszczają aplikacji które by konkurowały z ich domyślnymi.
Tak? A ja glupi myslalem, ze i tak trzeba go rootowac kiedy sie chce w nim grzebac.- System jest otwarty moge sobie z nim legalnie zrobić co mi się podoba.
Napisano 26 lipca 2011 - 11:37
Właśnie o to chodzi... ludzie przez "otwartość" Androida rozumieją "nieograniczony dostęp do aplikacji" (za które "nie trzeba" płacić), a nie faktyczny dostęp do możliwości modyfikacji systemu... no, ale że "otwartość" ładnie brzmi to przecież trzeba to podkreślać na każdym możliwym kroku porównując do "zamkniętego" iOS'a.Tak? A ja glupi myslalem, ze i tak trzeba go rootowac kiedy sie chce w nim grzebac.
Napisano 26 lipca 2011 - 11:39
Napisano 26 lipca 2011 - 11:48
Napisano 26 lipca 2011 - 12:14
Napisano 26 lipca 2011 - 12:27
Zresztą co za różnica, na SGS2 złamiesz to tracisz gwarancję, g**** a nie legalność.
Tak? A ja glupi myslalem, ze i tak trzeba go rootowac kiedy sie chce w nim grzebac.
Napisano 26 lipca 2011 - 12:51
Jasne może apple by Ci gwarancje zabrało za JB, ale uwierz mi oddawałem moją G1 dwa razy przed sprzedażą i normalnie uznali mi gwarancje pomimo zmienionego SPLa. (Regenersis warszawa)[COLOR="Silver"]
Napisano 26 lipca 2011 - 13:13
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych