Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Fani Apple, którzy wybrali Androida

• Please log in to reply
210 replies to this topic

#26 squid

squid
  • 242 posts

Posted 15 July 2011 - 13:56

Z ankiety jasno wynika, kto w Polsce rządzi.

Dopiero teraz sprawdzilem ta ankiete. Wielki smiech. 2800 glosow ogolem na jakims malo znanym adresie i to ma decydowac kto w Polsce rzadzi lub jest lepsze?
Na samym MyApple jest zarejestrowane 98916 uzytkownikow. Takich co napisali co najmniej 100 postow jest 2070.

#27 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 15 July 2011 - 14:00

Hahaha po 30 sekundach na jakims forum o Galaxy SII juz jestem poskladany:

pytanie:

Does anyone know how to close the web browser?

odpowiedz: -

Hello and welcome to the forum. The better way is another browser. I'm going to recommend Dolphin Browser Mini

Hahaha a tutaj metoda wylaczania dzwieku migawki aparatu:

SO pleased with my Galaxy S ii but one niggle is there is no option on camera settings to switch off the camera shutter noise. I have done some research online and found following:

[COLOR="blue"]Trick 1:

First create a file "local.prop" in /data/ if it doesn't exist. Eg: "/data/local.prop"
Then open the file "/data/local.prop"
Now add the line to the file:
Code:
ro.camera.sound.forced

Finally reboot and all sound in the camera app is silent.
To recover the sound, you can either delete the local.prop file or change the code to:
Code
ro.camera.sound.forced=1
Switching off Camera Shutter noise

Kolejny:

Cant do long sms, gotta send it as an mms..wtf!!!
Why does this expensive phone have to send long sms via mms?? I have an old £10 phone which can do this, it just chops them into chunks and then send it out. My mates who have iphones can send long sms's. This is stupid, Samsung needs to get this fixed!!

HI TECH shit :D Dopracowany, przemyslany system, ktoremu nic nie brakuje Buahahha

Idzcie wy z tym otwartym Androidem w **** :D

#28 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 15 July 2011 - 14:01

Podsumowując temat:

Dołączona grafika

dla fanboyów marki to klęska:)
dla normalnych użytkowników to mało znaczący wynik

#29 squid

squid
  • 242 posts

Posted 15 July 2011 - 14:04

Google Earth.
Porównywaliśmy go z instalacją na iPhone 3GS, 4 i iPad 2. Zdecydowanie lepiej i szybciej działa na moim Galaxy SII.

Ale czy to jest aplikacja codziennego uzytku? I jesli to dla jakiej grupy klientow?

Internet
Może to właśnie ze względu na słaby hardware na iPhone 4 działa do 70% wolniej.

Jakis benchmark? I co to znaczy do 70% wolniej? Jak czesto i w jakich warunkach 70% wolniej. W jakim przedziale wypadaja te predkosci w srednich warunkach? Jak to wyglada w centrum miasta i na wsi? Kiedy sie jest w pomiesczeniu albo na zewnatrz? W samochodzie, tramwaju i pociagu?

Wybaczcie, ale dla mnie to dyrdymaly.
Podstawa to latwosc obslugi przegladarki. Intuicyjny i jednolity interfejs.
I chocby ksiazka adresowa, ktora zawsze dziala tak samo (w "naszym" androidzie nie).
Albo dobra integracja programu pocztowego (w "naszym" androidzie konfigurowane w dwoch roznych miejscach).

#30 art.mariusz

art.mariusz
  • 1542 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 July 2011 - 14:13

SII? Sory postoję, ta bateria to jakiś żart. Reszta sprzętu ok, choć mi po prostu z czysto estetycznego powodu, aparat nie podoba się. HTC i Samsungi zawsze robią takie ociężałe te aparaty. Nie mój krąg zainteresowań. Może za kilka lat...

— Oj nie przesadzaj zaraz. Miałeś w ręku ten? Nie wygląda tak dobrze w reklamie jak iPhone ale można go nosić bez przezabawnych poduszeczek. :)
HTC - Products - HTC Sensation – Overview

Czy wykonanie szklanego telefonu uważasz za "strzał w dziesiątkę"? W reklamie faktycznie prezentuje się fantastycznie a w życiu? w ile kocyków zawijasz iPhona? aby nie wyglądał po miesiącu jak zutylizowany odpad?

Co do baterii to zauważ, że w Androidzie w tymSII masz bardzo praktyczne przełączniki oszczędzające baterię, dzieki którym możesz manipulować energią jak sobie akurat potrzebujesz. Do tego masz statystyki zużycia baterii nawet przez przez aplikacje.
Jeśli zaczniesz używać tego narzędzia bateria jest lepsza niż w Iphone. Brakuje mi tego prostego rozwiązania w iPhonie.

---------- Wpis dodano o 15:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:05 ----------

Ale czy to jest aplikacja codziennego uzytku? I jesli to dla jakiej grupy klientow?

No co ty? Dla turystów i ludzi eksplorujących otoczenie. To dla mnie fantastyczne narzędzie poznawcze. Piszę serio.
Odpalasz, kierujesz w tę stronę świata, którą chcesz poznać, dotykasz ikonki i wiesz już prawie wszystko. Szczyt, zabytek, miejsce...

Niestety, ani na iPadzie ani na iPhonie z jakiegoś powodu to nie działa tak dobrze jak powinno czyli na zasadzie Wirtualnych okularów rozszerzających rzeczywistość. Jesli tego nie czujesz znaczy, że nie miałeś okazji używać tego tego na urządzeniu z androidem i żyroskopem i kompasem.

Jakis benchmark? I co to znaczy do 70% wolniej?

Na sieci masz tego w trzy d...

Ale akurat jakiekolwiek benchmarki mnie nigdy nie przekonywały i nie przekonują.

Ludzie co Wy tak zaraz sobie do oczy skaczecie? "Eeee to nie dla mnie..." "dawaj dowód..." "I tak jestem lepszy"... ? Przecież nikt Wam nic nie nic nie wciska. Co to za logika?
Jest temat, jest forum, jest okazja sobie poczytać o czymś nowym, poznawczym w dziedzinie którą akurat lubię się interesować.

I chocby ksiazka adresowa, ktora zawsze dziala tak samo (w "naszym" androidzie nie).

A ile masz tych telefonów z Androidem do telefonowania przy sobie? :)
Akurat wybieranie telefonów oraz szybkie odnajdowanie ścieżki histori kontaktów z osobą w Andoidzie jest bardzo dobrze zrobione i patrzę na to z zazdrością. Wybieranie telefonu czy wyszukiwanie kontaktów w iPhonie to przy tym rozwiązaniu balet na tratwie.

Albo dobra integracja programu pocztowego (w "naszym" androidzie konfigurowane w dwoch roznych miejscach).

W androidzie masz coś takiego jak Social Hub, lub relacje. Klikasz w kontakt i idziesz po ścieżce historii wszelkich kontaktów z tą osobą. Nie ważne czy sms, @, rozmowa tel. czat itp. W iPhonie tego nie ma, a szkoda To po prostu inne myślenie dlatego warto rozmawiać i poznawać inne rzeczy.

Dlaczego osoby które mają najmniejsze doświadczenie w tej materii najwięcej trzeszczą? To bez sensu rozwalanie fajnej poznawczej rozmowy.

#31 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 15 July 2011 - 14:18

Więc skoro dla jednych Google Earth to jest program typu "must have" i skoro tak fatalnie działa na iphone to nie wybierają iphone. Proste jak drut. Co, teraz się będziemy na siłę przekonywać, że coś dla mnie dobre jest dla mnie nie dobre? Mnie bardziej ciekawi jak działają nawigacje, np. TomTom, AutoMapa, MamaMap, Navigon na Androidzie (są w ogóle), to są dla mnie aplikacje "must have". A i nie na Samsungu Galaxy S2, a na czymś co powstało rok temu, jeśli już porównujemy z iphonem4. Albo ok, niech będzie nawet Galaxy S2. A i nie tylko "jak to chodzi" jeśli chodzi o prędkość, a bardziej mi chodzi o użyteczność, np. szybkość łapania fixa, dokładność. Więc jak to wygląda. Z ciekawości pytam, a nie aby coś udowadniać.

#32 maxld

maxld
  • 636 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 July 2011 - 14:28

Miut temat! Nazwa jest niesamowita, może niech wybrańcy Androida wrzucają swoje zdjęcia!

#33 art.mariusz

art.mariusz
  • 1542 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 July 2011 - 14:39

Więc skoro dla jednych Google Earth to jest program typu "must have" i skoro tak fatalnie działa na iphone to nie wybierają iphone. Proste jak drut.

No niestety nie jest to takie proste w praktyce. Musisz to prostu doświadczyć. Wszystko jest kompromisem.
Mnie przy Apple trzyma OSX i technika domina Apple akurat na mnie działa choć jak widzisz nie patrzę przez różowe okulary. :)

Poza tym dlaczego nie uczyć się od siebie wzajemnie? A nowym iOS5 m.in. pojawia się ten fajny pomysł z Androida system powiadomien choć przerobiony w inny sposób.

Co, teraz się będziemy na siłę przekonywać, że coś dla mnie dobre jest dla mnie nie dobre?

No widzisz.. te rozmowy zawsze są takie dziecinne. kto Ciebie do czegoś przekonuje? To jakaś obsesja?

Mnie bardziej ciekawi jak działają nawigacje, np. TomTom, AutoMapa, MamaMap, Navigon na Androidzie (są w ogóle), to są dla mnie aplikacje "must have"
Z mojego punktu patrzenia używanie telefonu jako samochodowej nawigacji to śmiech. Ale jeśli tobie to pasuje to ok. Ew zapytam tylko przy tej okazji czy rozmiar ekranu jest dla Ciebie w pełni wystarczający? Czy odblask ekranu iPhona nie utrudnia Ci czasem jazdy? Jesli tak to jak sobie z Tym radzisz?

Czy nie da się normalnie pogadać? Np.
O! A to ciekawe? A z jakich to powodów przeszli na Androida? Czy jest jakiś powód który i mnie zainteresuje? O co chodzi dokładnie?

Czy Wam naprawdę "japco" na głowę upadło?

#34 maxld

maxld
  • 636 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 July 2011 - 14:53

Nie, ale jedyny system, który pod względem estetyki, szybkości działania i stabilności, będzie mógł konkurować z iOS to WP7. Nadal mam telefon z tym systemem i czekam aż go dostatecznie rozwiną - chociaż zawsze może się zdarzyć, że okaże się totalną klapą. Szkoda by było.

#35 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 July 2011 - 14:55

Bez sensowny temat. Na początku swojej wypowiedzi powiem, że miałem Samsung Galaxy S a teraz mam iPhone 4. Przerzuciłem się na iPhone bo widząc prostotę użytkowania a zarazem jego ooogromny potencjał (iPhone mojej siostry) od razu przekonał mnie do siebie. Ba! Nie tyle co przekonał ale odtrącił mnie od Samsungowego Androida. Nie wiem jak to wytłumaczę. Na zmianę zdania zmieniło mnie po prostu wszystko w tym telefonie. Nie chodzi tu o samo logo apple. Są ludzie, którzy kupują te telefony tylko dla szpanu. Ale Ci, którzy chcą się za to zabrać na poważnie znajdują się na tym forum. Na pewno zdecydowana większość. Proszę nie porównujmy teraz SGSII z iP4. Poczekajmy z tym do jesieni kiedy wyjdzie iP5. A mówiąc tu o "zdradzie" z Appla na Samsunga czy może raczej z iOS-a na Androida to czytałem ostatnio artykuł i chyba był on na tym forum. Jobs "chcę zobaczyć" ile ludzi wykruszy się "zdradzając" a ile zostanie wierne jabłku przesuwając ( opóźniając ) premierę iPhone 5.

#36 art.mariusz

art.mariusz
  • 1542 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 July 2011 - 15:01

Zgodzę się z Tobą. Widnowsa słabo znam ale spodziewam się, że i tam nie pracują "ułomki" do tego kasa jaka za nimi stoi.
Ale Google ma potężne plecy w postaci chmur, sicial network, google plus, map, picassy itd a to wszystko bez dodatkowej kasy i naprawdę wielką kreacją.

---------- Wpis dodano o 16:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:56 ----------

Od premiery iPhona tak wiele się zmienia na rynku urządzeń mobilnych do tego rewolucja w postaci chmur. Jestem bardzo ciekawy do czego nas to zaprowadzi. Życzę udanego weekednu.

#37 jhartman

jhartman
  • 668 posts

Posted 15 July 2011 - 15:07

Jeśli na jesieni wyjdzie iP5 i będzie lepszy (sprzęt i system) od mojego obecnego SGS2 to pewnie wrócę do iPhona.

Nie jestem fanem jakiejś marki, wyznaję religię ułatwiania sobie życia. Wczoraj Apple, dzisiaj Samsung a jutro może ZTE ;-)

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 16:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:04 ----------

Jobs "chcę zobaczyć" ile ludzi wykruszy się "zdradzając" a ile zostanie wierne jabłku przesuwając ( opóźniając ) premierę iPhone 5.

Proszę Cię. Nie rób z Appla sekty a z Jobsa guru, który testuje swoich wyznawców. To tylko biznes a Apple dostało trochę zadyszki.

Pozdrawiam

#38 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 15 July 2011 - 15:09

Czy nie da się normalnie pogadać?
...

W ten sposób?

#39 art.mariusz

art.mariusz
  • 1542 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 July 2011 - 15:37

Się nie obrażaj. Żartem tak sobie o Einsteine pomyślałem.

#40 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 July 2011 - 15:44

... Newtonie?

#41 art.mariusz

art.mariusz
  • 1542 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 July 2011 - 15:51

No oczywiście, że Newton ma być kojarzony ze spadającym jabłkiem. Einstein to później tylko rozkminił :) Dzięki Roberto za słuszną korektę i czujność.

#42 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 15 July 2011 - 15:51

Nie, naprawdę jakbym był fanem jabłek (na takiego Ci wyglądam, serio?) to bym to sobie w stopce dodał, dla mnie to akurat nie jest nic negatywnego, a wręcz jest to pozytywne, jeśli ktoś naprawdę jest. A ja stoję obok, naprawdę nie widać tego?

#43 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 July 2011 - 15:56

Proszę Cię. Nie rób z Appla sekty a z Jobsa guru, który testuje swoich wyznawców. To tylko biznes a Apple dostało trochę zadyszki.

Pozdrawiam

Ale to nie moje słowa ;) to tylko artykuł.

#44 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 15 July 2011 - 22:45

A moze wybór i mozliwosc wyboru jest czyms, co lezy w naturze ludzkiej. Ale potem urodziła sie ...zazdrosc, ze moze "moje" choc dobre, to nie tak jak "cudze"? Akceptacja i swiadomosc inności jako formy czasem lepszej niz to, co sami preferujemy nie jest ujmą :) Ale z drugiej strony mysląc logicznie, Apple jako firma skupia sie na uzytkownikach jako odbiorcy całosciowego asortymentu, czyli jesli masz iPhona, kup sobie komputer z jablkiem, gwarantujemy, ze bedziesz wykorzystywał wszystko w ramach jednego współgrajacego srodowiska. Kupiłes wpierw komputer? Moze potrzebujesz jak 90% ludzi na tej planecie szybkiego kontaktu z bliskimi? Kup iPhone, gwarantujemy, ze....../powielmy wpis powyzszej linijki / . A z Andkiem jest tak, ze nie sposob go przyczepic do jakiegokolwiek systemu, Google zre sie z M$, a Apple wygrywa jednak tym, ze jest dla samego siebie producentem systemu i sprzetu / w uproszczeniu / . Ktos zapytał, czy Apple jest lepsze.Nie, nie jest...ale słyszałem taka o to opinie dosyc czesto powielana "chciałbym komputer Apple, bo jest lepszy" na pytanie w czym jest pada odpowiedz "nie wiem, ale musi byc , skoro tyle kosztuje". Cos w tym jest. Android ma jedna powazna wade o ktorej wspomina sie dosyc czesto, ciagle nowe numerki, ktore nie sa do konca kompatybilne z poprzednimi i odwrotnie. Tutaj jednak Apple oferuje ciut wiecej. Android ma szanse wyprzedzic iOS pod warunkiem, ze bedzie bardziej "otwarty" na sugestie uzytkowników i opinie, Apple uszczelnia sie i zamyka iOS chcac miec ALL pod kontrolą. Jaki tego moze bys skutek? Na dwoje babka wrózyła...zobaczymy.

#45 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 15 July 2011 - 23:29

Jest przecież kilka aktualnych tamatów, w których taka debata się toczy. Nie wiem co autor chce osiągnąć przez narzucanie wszystkim kolejnego wątku o SGS2 i wciaskanie androidowej propagandy.

#46 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 16 July 2011 - 00:06

Mirko791 taka sama propaganda jak propaganda o Apple ;) Wymiana zdań jakich tutaj setki, nic nie wniesie szerszego i głebszego w srodowisku Forumowiczów MyA. Wejdzie Renqien i zamknie temat na 100%, uznając całosciowo, ze temat jest kontynuacją innych watków i powielaniem postów i opinii udzielonych przy okazji innych tematów.

#47 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 16 July 2011 - 00:14

Android Losing Developer Support to iOS | PadGadget

Trzymajcie mnie za słowo: wkrótce zaczną się pojawiać tematy "zamienię Samsung Galaxy S II na iPhone 4. Możliwa dopłata":)

#48 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 16 July 2011 - 01:00

Rozumiem gdy ktoś w obliczu dylematu pyta o radę, ale ten temat wygląda za chęć założenia jakiegoś kółka AA (anty Apple), w ramach którego Iro przekonywałby innych (a może samego siebie), że dobrze wydał kasę.

#49 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 16 July 2011 - 10:09

Nie rozumiem po co te nerwy. Każdy weźmie to co chce, to co lubi, do czego jest przyzwyczajony. Ja zanim kupiłem iPhone'a miałem dziesiątki telefonów typu nokia czy samsung. Ale teraz - od tak - będę chciał kupić coś taniego z Androidem żeby ten os przetestować. Wiem że i tak zostanę przy iPhone, bo jest to połączenie najpotrzebniejszych rzeczy w proste i designerskie urządzenie. Niestety ów urządzenie swoją cenę ma, i tu mi chyba każdy przyzna rację. Co do wyglądu smartfona to jest to rzecz indywidualna dla każdego. Jeśli np. komuś nie będzie się podobała piąta odsłona telefonu Apple, może się przesiąść na samsunga z androidem. Różnica tylko w sofcie - bo przecież telefon i tak jest nowy, a wygląd dla kogoś może być znacznie lepszy. Reasumując chciałbym zauważyć iż wybór telefonu jest dla każdego indywidualnym wyborem. Jeśli komuś nie podoba się Android, to przecież może wziąć nokię z symbianem, HTC z WP7 albo... iPhone'a. Zawsze znajdą się osoby krytykujące Apple - bo to drogie, bo to brzydkie, bo to sprzęt dla lanserów, bo to szajs, etc... Tylko że ludzie tak mówiący, często w ogóle tego sprzętu nie posiadają i opierają się na stereotypach i plotkach krążących w internecie. Ale - jak tutaj - znajdą się też osoby krytykujące Androida - bo to mało intuicyjne, bo to szajsungi, bo to nie iOS, etc.. Każdy ma swój wybór i każdy może dyskutować na dany temat. Ale pamiętajmy że czasem trzeba się ograniczyć z tym co piszemy. Czasem można przesadzić z podtrzymywaniem swojej opinii i chęci przymusowego narzucenia swojego wyboru innym - wtedy jest źle.

#50 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 16 July 2011 - 11:55

widzę, że znowu durny temat... eh..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users