Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#951 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 03 lipca 2014 - 19:38

Musisz mieć ładowarkę od iPada. Ta od iPhone'a jest za słaba. Kabel możesz mieć od iPhone'a.

#952 wiktorgre

wiktorgre
  • 19 postów

Napisano 07 lipca 2014 - 11:46

Witam Kupiłem iPada imam kilka problemów . 1. Na app store nie che mi znaleść niektórych aplikacji np. Instagram , Olx, snapchat . Jak ściągnąłem aplikacje przez stronę producenta to jakoś nie za bardzo dobrze wyglądają te programy znaczy bardzo słaba jakoś i nie odciągnięte do brzegów itp dodam ze i pad jest połączony z iphonem przez iCloud i ta cała resztę ... Na iPhonie mam i wszystko ładnie śmiga . 2.strumien zdjec - i pad ściągnął mi fotki z telefonu lecz tylko te z ostatniego miesiąca jak mogę zrobić aby były wszystkie ? 3.ipad jest jest ze stanów czy mogę go podłączyć przez Polska ładowarka do iPhone ... Bardzo prozę o pomoc Pozdrawiam Wiktor

#953 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 lipca 2014 - 12:22

Witam
1. Na app store nie che mi znaleść niektórych aplikacji np. Instagram , Olx, snapchat . Jak ściągnąłem aplikacje przez stronę producenta to jakoś nie za bardzo dobrze wyglądają te programy znaczy bardzo słaba jakoś i nie odciągnięte do brzegów itp dodam ze i pad jest połączony z iphonem przez iCloud i ta cała resztę ... Na iPhonie mam i wszystko ładnie śmiga .

Jeżeli nie ma aplikacji na iPada a np. Instagrama nie ma, to nic dziwnego, że nie chce Ci znaleźć. A jak instalujesz aplikację dla iPhone, to one właśnie tak wyglądają na iPadzie.

2.strumien zdjec - i pad ściągnął mi fotki z telefonu lecz tylko te z ostatniego miesiąca jak mogę zrobić aby były wszystkie ?

iCloud trzyma w strumieniu tylko ostatni miesiąc w chmurze. Poczytaj jak działa iCloud...

3.ipad jest jest ze stanów czy mogę go podłączyć przez Polska ładowarka do iPhone ...

Podłączyć możesz, ale nie polecam, bo łądowarka od iPhone jest za słaba i nie naładuje Ci iPada.

#954 wiktorgre

wiktorgre
  • 19 postów

Napisano 07 lipca 2014 - 12:48

A mógłbyś mi doradzić jak zrobić aby wszystkie fotki mi skopiował na tablet ?

#955 wiktorgre

wiktorgre
  • 19 postów

Napisano 07 lipca 2014 - 14:38

dodam , ze zrzucilem wszystkie fotki z iphona na komputer i przez itunes wrzucilem je na ipada z tym ze zrobil sie folder ( tak jak go nazwala fotki z iphona) a chcialbym aby fotki te znalazly sie w " rolce aparatu na ipadzie , jak to zrobic ?

#956 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 09:05

Normalnie się nie da, czy są jakieś programy którymi przerzucisz to nie wiem...

#957 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 11 lipca 2014 - 05:15

Aby wszystkie zdjęcia przeszły na ipada z iphona trzeba na iPhonie utworzyć strumień zdjeć np stare zdjęcia i udostępnić je sobie ( jeżeli ipad i Iphone jest pod jednym kontem)

#958 monipo

monipo
  • 1 postów

Napisano 02 października 2014 - 15:16

Witam. Mam pytanie. Moja córka dostała w prezencie ipad 2 apple i bardzo chce aplikację furby boom. zarejestrowałam się na app store lecz nie mogę się zalogować na tablecie i nic pobrać. ktoś wie jak to zrobić? ciągle wyskakuje jakiś błąd

#959 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 października 2014 - 15:42

Niestety forumowe wróżki są na urlopie i nie są wstanie chwilowo wywróżyć jaki to jest "jakiś błąd" poza tym ten dział będzie właściwszy: iPod, iTunes, iTunes Store

#960 MariusRose

MariusRose
  • 1 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 22:00

Witam! Mam problem z ipadem (nie jest nowy jednak niedawno go dostałem) chodzi i ipad 1, mianowicie został usunięty jakiś plik w Cyndii i od tamtej pory ipad po włączeniu wyświetla jedynie logo Apple i nic więcej się nie dzieje! Nie jestem typem informatyka, ciężko mi samemu naprawić problem, jednak chciałem spróbować go sformatować i tu pojawił się główny problem ponieważ po podłączeniu do laptopa itunes czy nawet laptop nie znajdują urządzenia (był wcześniej podłączany do innych komputerów i nie było tego problemu) czy ktoś miał podobny problem? czy zna ktoś rozwiązanie problemu? zaznaczam jeszcze raz, że po za logo firmy i ładowaniem nie pokazuje się zupełnie nic więc żadnych ustawień w ipadzie zmienić nie można. Bardzo proszę o pomoc!

#961 kamol12

kamol12
  • 1 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 listopada 2014 - 21:03

Dobry wieczór. Jestem świeżym posiadaczem iPad Air w wersji 32gb. Zdecydowałem się na wersje bez modemu. Długo zastanawiałem się jaki wybrać tablet (na początku miał być android jako, że ten system jest ze mną od premiery Samsunga galaxy S) i czy w ogóle takie urządzenie będzie spełniało moje wymagania. No cóż, wybrałem iPada i się nie zawiodłem! Ok do rzeczy. Mam iOS w wersji 8.11 i strasznie denerwuje mnie mało przezroczysty dock. Czy da się bez zbędnego kombinowania ustawić transparent lub ewentualnie "skośny" pasek skrótów? Czy w waszych iPadach też czasem klawiatura ekranowa po wysunięciu się chowa? Strasznie mnie to denerwuje. Z góry dziękuje za wyrozumiałość i pomoc :-)

#962 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 12:12

Czy da się bez zbędnego kombinowania ustawić transparent lub ewentualnie "skośny" pasek skrótów?

Bez JB się nie da.

• kamol12 lubi to
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#963 Basildon

Basildon
  • 3 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 15:20

Witam. Jak usunąc zdjęcia z Ipada (Ipad Air). Przejrzałem dziesiątki wątków, każdy mówi coś innego i g***o z tego jest. Wszystko usunięte, reset zrobiony dwukrotnie. Biblioteka zdjęć pokazuje ponad 4GB a ja nie mam do tego dostępu. Krew mnie już zalewa. Z góry dzięki za pomoc. Poniżej zdjęcie z iTunes jak to wygląda. Jeśłi ktoś ma pomysł, to łopatologicznie proszę. 

Ipadzdj.jpg

#964 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 15:31

A co iPad pokazuje? Mój Komputer->iPad Jeżeli tam są zdjęcia to skasuj. Jak skasowałeś to wejdź na iPada i usuń z "ostatnio usunięte".

#965 Basildon

Basildon
  • 3 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 16:16

Nic nie ma. Nigdzie. Nie ma na Ipadzie, w folderach ostatnio usunięte ani w żadnym innym, nie ma na PC po podłączeniu, nie ma w Macbooku po podłączeniu, nie ma w itunsach, jak na załączonym obrazku. Wszystkie foldery puste. Nie ma zdjęć nigdzie i ich nie było. Jedyne co pozostaje to zajęte miejsce. Normalnie ręce opadają co za g*****ny sprzęt. Ilu ludzi musiało myśleć nad czymś takim?

#966 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 19:00

Zarchiwizuj w iTunes, zrób restore i przywróć kopię.

#967 Basildon

Basildon
  • 3 postów

Napisano 24 stycznia 2015 - 20:54

5 razy już to dziś zrobiłem. Odzyskałem z iCloud, z iTunes, z czego się da. W przyszłym tygodniu jadę do punktu Apple, bo to jest k***a skandal. 

#968 DominikVelBadBoy

DominikVelBadBoy
  • 45 postów
Napisano 13 lutego 2015 - 19:57

Witam używam przeglądarkę Safari, co zrobić aby linki z YouTube & AppStore otwierały się w przeglądarce, a nie uruchamiały się przez aplikacje.

#969 k80i

k80i
  • 77 postów

Napisano 24 lutego 2015 - 13:05

Witam mam pytanie. Posiadam iPad mini retina cellular. Jak wyłączyć powiadomienie o braku karty sim? Co jakiś czas się pojawia i robi się to już dość irytujące. Pozdrawiam

Użytkownik k80i edytował ten post 24 lutego 2015 - 13:12

#970 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 lutego 2015 - 13:51

Wyłącz dane sieci kom. w ustawieniach, albo włóż kartę.

#971 emerge

emerge
  • 11 postów

Napisano 11 marca 2015 - 14:16

Witam, właśnie dostałem paczke z ipadem z allegro. Mam mały problem. Ipad nie chce się połączyć z appstore, czy może ktoś sprawdzić czy to tylko problem z mojej strony?

#972 k80i

k80i
  • 77 postów

Napisano 11 marca 2015 - 18:13

Jest konserwacja AppStore . Mi nie chce ściągać aplikacji, są problemy.

#973 xernes

xernes
  • 4 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 08:04

Witam,

Od niedawna użytkuje sporadycznie Ipad retina 9,7' 16GB.

Mam pytania, na które ciężko mi znaleźć odpowiedzi w internecie, dlatego proszę Was o pomoc.

1. Korzystałem z aplikacji infuse do oglądania filmów avi. Wszystko było ok do momentu deinstalacji tej apki przez moje dziecko. Po ponownej instalacji infuse nie widzi plików, a miejsce w pamięci wewnętrznej dalej jest zajęte. Czy istnieje możliwość ściągnięcia tych plików z powrotem na PC? Jakim programem? Gdzie te pliki się znajdują?

2. Kupiłem tani adapter na portalu aukcyjnym, w którym było napisane, że obsługiwany jest przez iOS 8. Ipad wyświetla informacje, że akcesorium nie jest obsługiwane. Czy da się to jakoś obejść? Nie opłaca się odsyłać przedmiotu ponieważ przesyłka będzie około 50% wartości :)

Z góry dzięki za pomoc.

#974 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 09:37

Podłącz do iTunes i zobacz czy w aplikacjach w infuse będzie widać te filmy, ale z założenia, przy kasowaniu apki, powinien je skasować też. Co do adaptera, to lepiej kup oryginalny, bo jak nie działa, to nic nie zrobisz. Po JB było coś co niby obchodziło certyfikaty, ale mi osobiście nic to nie dało.

#975 xernes

xernes
  • 4 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 10:01

Podłącz do iTunes i zobacz czy w aplikacjach w infuse będzie widać te filmy, ale z założenia, przy kasowaniu apki, powinien je skasować też. Co do adaptera, to lepiej kup oryginalny, bo jak nie działa, to nic nie zrobisz. Po JB było coś co niby obchodziło certyfikaty, ale mi osobiście nic to nie dało.

Ok sprawdzę to w itunes,co do adaptera czy mógłbyś wskazać gdzie można kupić taki adapter lighting - adapter (taki 3 w 1 usb, microsd ).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych