Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#901 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 10 grudnia 2013 - 08:59

Usuwasz tak samo jak dodałeś.

Najlepsze są porady tych, co nigdy nie używali. Wystarczy w AVPlayerze w spisie filmów przesunąć palcem po filmie, tak samo jak w mailu, smsach itp. Eureka! Działa bez podłączania do kompa.

#902 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 grudnia 2013 - 09:40

Najlepsze są porady tych, co nigdy nie używali.

Po pierwsze nie muszę znać wszystkich programów z AppStore, tym bardziej, że dział dot. aplikacji jest kilka pięter niżej, po drugie podałem działające rozwiązanie i to, że jest inne od Twojego, to nie powód, żebyś się tak spinał, kiedyś Ci żyłka przez to pójdzie.

#903 jerry46

jerry46
  • 19 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 20:40

Panowie - jak zgrac fotki i filmy z Ipada 4? Mam tego 60GB, Dropbox odpada, nie mam czasu bawic sie jakies programiki i inne wynalazki. Chcialem podlaczyc kabel i zgrac jak z pendrive ale widze ze nie ma tak latwo :) zainstalowalem itunesa i co dalej?

#904 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 20:59

Panowie - jak zgrac fotki i filmy z Ipada 4? Mam tego 60GB, Dropbox odpada, nie mam czasu bawic sie jakies programiki i inne wynalazki. Chcialem podlaczyc kabel i zgrac jak z pendrive ale widze ze nie ma tak latwo :)
zainstalowalem itunesa i co dalej?

Zacząłbym od przeczytania instrukcji obsługi zamiast pisaniu na forum. iTunes nie jest potrzebny aby skopiować zdjęcia i filmy. Zgrywasz jak z każdego innego aparatu fotograficznego.

#905 jerry46

jerry46
  • 19 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 21:13

sorki-mala literowka sie wkradla, chodzilo o wgranie a nie zgranie - czyli przeniesienie z PC zdjec na Ipada

#906 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 grudnia 2013 - 23:47

sorki-mala literowka sie wkradla, chodzilo o wgranie a nie zgranie - czyli przeniesienie z PC zdjec na Ipada

Albo przez synchronizację w iTunes (tylko jest to synchronizacja a nie kopiowanie, jak usuniesz z komputera, to z iPada ich nie odzyskasz, a jak zgrasz, to pomniejszone) albo użyć zewnętrznego programu do zdjęć z AppStore.

#907 endoc1784

endoc1784
  • 3 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 18:17

Dopiero co dostałem iPada mini pod choinke dlatego pewnie będę tutaj spamować pytaniami. 1. Co to jest ten cały jailbreak? Gdzie nie wejde na forum apple jakieś to wszyscy tylko JB do iOS7. Sam mam iOS 7 i czy zalecane jest zainstalować tego JB? Z góry dzięki za odp i Wesołych ;)

#908 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 21:40

A po co Ci JB.? Ja mam iPada od 1,5 roku i powiem Ci szczerze że tyle jest darmowych programów, że przy IOS6 czy IOS7 nie trzeba jakiś szczególnych modyfikacji upodabniających do Androida. Minusem JB jest możliwość problemów zniestabilnością systemu. Od grzebania w systemie jest Android ;) IOS ma działać. Sciagnij sobie aplikację AppZapp, tam jest mnostwo okazji zeby sciagnac w promocji lub za darmo programy ktore są płatne. Oferują tyle możliwości, że nie widzę potrzeby JB.

#909 krookos

krookos
  • 23 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 07:02

Mam pytanie, to mój pierwszy sprzęt Apple. Jak podłączam do ładowania ipada to nie ma żadnych dźwięków? Ani informacji o ładowaniu tylko ikona obok bateri?

#910 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 grudnia 2013 - 09:25

Tylko w momencie podpięcia będzie dźwięk jeśli go nie wyciszyłeś, a tak to nic.

#911 sysop

sysop
  • 16 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 12:31

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi w sprawie AVplayera! Tej ikonki klucza to nawet nie zauwazylem, a usuniecie przez przeciagniecie palcem jest jeszcze szybsze :)

#912 pawliszak

pawliszak
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 00:42

jak nagrać film w 1080p? mam ipada mini z retiną, jak odpalam aparat to mam tam jeden tryb do video który nagrywa w 4:3 i w beznadziejnej jakości, udało mi się poprzez iMovies nagrywać filmy w 720p 30fps, ale używanie iMovies do samego nagrywania jest średnie, no i poza tym gdzie te 1080p? obawiam się, że moje pytanie jest śmiertelnie głupie a odpowiedź jest banalnie prosta, ale z góry dzięki bardzo ;)

#913 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 12:18

czy w safari jest opcja szukania frazy? jablko+f lub ctrl+f :)

#914 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 12:23

jak nagrać film w 1080p? mam ipada mini z retiną, jak odpalam aparat to mam tam jeden tryb do video który nagrywa w 4:3 i w beznadziejnej jakości, udało mi się poprzez iMovies nagrywać filmy w 720p 30fps, ale używanie iMovies do samego nagrywania jest średnie, no i poza tym gdzie te 1080p? obawiam się, że moje pytanie jest śmiertelnie głupie a odpowiedź jest banalnie prosta, ale z góry dzięki bardzo ;)

Normalnie, wchodzisz w aparat wybierasz Wideo i nagrywasz, nagrywa się w 1080p i 16:9. Odtwarzałeś to na kompie czy tylko na iPadzie?

#915 pawliszak

pawliszak
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 13:49

Odtwarzalem na iPadzie, oraz wrzucałem filmik na Facebooka i jednak filmy są w 16:9, moje niedopatrzenie, aczkolwiek jakość wideo z aparatu jest beznadziejna, te filmy nagrywane w iMovies biją na głowę te z aparatu. Mam na iPadzie 2gb wolnej przestrzeni - czy z tego powodu ipad moze automatycznie wybierać gorsza jakość?

#916 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 14:33

Zgraj z iPada w normalny sposób film na komputer i zobacz jak on wygląda zgrany normalnie. FB zawsze pogarsza jakość wideo. Poza tym aparat w iPadzie nie jest najwyższych lotów i jakościowo odbiega sporo od tych w iPhone.

#917 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 16:01

czy w safari jest opcja szukania frazy? jablko+f lub ctrl+f :)

Wyszukiwanie tekstu w mobilnym Safari w iOS 7 - Blogi - MyApple.pl

#918 pawliszak

pawliszak
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 19:35

mam problem z klawiaturą w facebooku na ios 7 (mini retina 16gb) początkowo była taka jak trzeba, a teraz wygląda tak: gdy komentuję: [ATTACH=CONFIG]19396[/ATTACH] gdy piszę na czacie: [ATTACH=CONFIG]19394[/ATTACH] a chciałbym, żeby w obu przypadkach było mniej więcej tak jak było poprzednio (zrzut jest z gg na facebooku wygladało to podobnie): [ATTACH=CONFIG]19395[/ATTACH] próbowałem wszystkiego, restartu urządzenia, reinstallowania facebooka, wyczyściłem całego iclouda ze śladów po facebooku, by go ponownie zainstalować i wszystko niestety na nic

#919 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 05 stycznia 2014 - 10:10

Witam. Mam od niedawna iPada Mini - dziś zauważyłem, że nie mam aplikacji pogody takiej jak w iPhone. Czy ipady nie dostały tej appki? W żadnym folderze mi się nie schowała :) Pozdrawiam

#920 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 05 stycznia 2014 - 10:25

Tak to normalne. iPad nie dostał aplikacji weather. Pozdrawiam - Michał

#921 Michiyo

Michiyo
  • 9 postów
  • SkądRosocha, Kalisz, Poland, Poland

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:09

Pobrałam ostatnio aplikacje Evernote ale nie wiem jak(albo czy w ogóle się da) na ipadzie wycina się artykuły w Safari albo Chrome?

#922 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 16:32

Pobrałam ostatnio aplikacje Evernote ale nie wiem jak(albo czy w ogóle się da) na ipadzie wycina się artykuły w Safari albo Chrome?

To czas zajrzeć do instrukcji obsługi, żeby poznać jakie podstawy jak kopiuj-wklej...

#923 wrobip

wrobip
  • 1 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 16:16

Witam Posiadam ipada 3 zrobiłem jb na ios7, podlaczylem cck chcąc oglądać filmy z pendrive. Najeżdżając na film (avi) w ifile kopiuje sie na ipada np: do avplayeraHD, film po jakimś czasie powinien sie uruchomić i być dostępny w katalogu documents w avplayerHD a go poprostu nie ma i sie nie uruchamia. Patrząc w ustawienia na zajęte miejsce, miejsca ubyło. Wiec mam pytanko gdzie dany film sie podział? Jak go znaleźć i usunąć. Niektóre filmy sie uruchamiają i są widoczne w avplayerHD i można je usunąć, a niektóre sie nie uruchomią i ich tam nie ma a zajmują miejsce. Problem sie rozwiązał: poczytałem po rożnych forach i użyłem PHONECLEAN z komputera, ale nic nie pomogło. Dopiero użycie iCleanerPro z cydii pomogło w znalezieniu pliku avi i usunięciu go bezpośrednio z ipada.

#924 theragorn

theragorn
  • 14 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 23:19

Używa ktoś dysku 1TB/2TB z CCK podpiętym do ipada (oczywiście JB)?

#925 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 12:21

Zapytaj w dziale akcesoria.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych